Ahoj holky,
prosím mám jen dotaz, píšu anonymně nechci aby někdo věděl v jaké jsem situaci, kdyby tu byl náhodou někdo známý. Žila jsem několik let s přítelem v jeho bytě i s dětmi(mám tři) a teď jsem se po dlouhém uvážení rozhodla vztah ukončit. Nejsem šťastná, už ho nemiluju a celkově je ten vztah už na prd. Mela jsem tuto myšlenku v hlavě už delší dobu, nicméně jsem tomu dávala ještě šanci, ale vztah se prostě nepodařilo zachránit, alespoň tak to vidím já. Smlouvu jsem tu žádnou neměla, ani trvalé bydliště tu nemám. Příteli jsem to sdelila s tím že jsem si naivně myslela, že se na všem domluvíme. Ale mýlila jsem se, dostala jsem ultimátum, že se mám nejdřív ze dne na den a poté teda do týdne odstěhovat, je nekompromisní. Ale já se opravdu do týdne nesbalim mě i všechny děti a všechny naše věci a nenajdu nám tak rychle bydlení, když ještě navíc přes den jsem v práci. Předpokládám, že tím že nemám smlouvu a tím pádem ani teda výpovědní lhůtu,nic nezmůžu...jsem z toho úplně na dně, řádně tu celou dobu platím nájem a on mi nemůže dát alespoň měsíc na to abych v klidu vše zabalila a našla nám nové bydlení😔 asi jsem se potřebovala jen vypovídat, mám pocit že to nemůžu zvládnout, nevím kam půjdeme ,budu tam muset nechat spoustu věcí, no je mi na nic😔
Mrzí mě tvá situace ale tohle jsi měla mít promyšlené už předem a vědět kam půjdeš. Je logické, že expritel je naštvaný a nechce vás tam nejlépe hned ... Nicméně pokud opravdu nemáš kam jít tak zkus azylový dům na přechodnou dobu než si něco najdes
No, mělas mít zajištěno, kam jít.. Teď sednout nad inzeráty, vzít první co bude, zkusit rodinu (třeba věci k někomu do garáže, než najdeš vyhovující byt, co otec dětí, nepomohl by? Obvolat ubytovny..
S tím si musela přece počítat a najít si něco předtím než se s ním rozejdeš. Teď na rychlo azylák pro matky s dětmi nebo rodina. Děti by na pár týdnů než si něco najdeš nemohli k tatínkovi? Abys mohla řešit bydlení, stěhování a o ně bylo postaráno.
@mia255
me to teda logicke nepripada,je to pekna svinarna a svedci to o nevyzralosti partnera.ale souhlasim s tim,ze to mela mit promyslene
Já jsem si nájem našla během cca 14 dnů. Myslím, že když uvidí, že máš byt, tak se postupně budeš moct přestěhovat. Teď je to hodně v emocích. Nech ho to zpracovat a pak si o tom ještě promluvte 🙂 přeju hodně štěstí 🍀
Jojo, děti půjdou k tátovi, za což jsem ráda.
Holky nepočítala, je to 3/4 roku co jsme spolu chtěli kupovat barák na půl, já jsem svoji část zaplatila a čekalo se na to až on prodá ten jeho byt a mel financovat tu svoji část právě z prodeje bytu. Bohužel ten se neprodal, ani po tom co sel s cenou rapidně dolů. Bohužel za tu dobu se náš vztah dost zhoršil, asi to bylo způsobené i touto celou situaci, myslím, že jsme to neustáli. říkala jsem si že to asi tak mělo nakonec být a je dobře že to nedopadlo, když se pořád takhle hádáme a jsme na sebe zli. Stále nemám své peníze od realitky zpět, bude to ještě chvíli trvat a on to ví, proto jsem opravdu nečekala, že bude schopný mě ještě do týdne i s dětmi poslat de fakto na ulici. Já jsem asi naivní,ale s tímto jsem nepočítala. Kdybych to věděla tak budu pokrytec a nechám si rozchod na pozdější dobu😔
Ach jo,tak prvne se vzdy musis postarat o deti a zazemi a az pak se rozchazet,na tom neni nic pokryteckeho,je to to nejnutnejsi pro deti,ktere za tuto situaci nemuzou...tak ted budou u taty a ty mozna pod mostem,at je to pro tebe pouceni,ze kdyz mas deti,musis myslet vzdy na to,abyste meli kam jit.Mmch zase cos cekala,rozejdes se,ho to boli a jeste po nem chces at o vas ve svem byte stale zakopava a pritom mu je nanic,potrebuje soukromi a nejak to vstrebat a tak od tebe je taky sobecke po nem chtit dalsi mesic,ani bych si to nedokazala predstavit nemit zarizene jine ubytovani a tohle po nekom v takove situaci zadat...
@marcicek84 vidíš a já to beru ze svého hlediska, že kdyby to byl můj byt a on by se se mnou rozešel ani jeho ani jeho syna bych takhle nevyhodila- chtěl mě vyhodit nejdřív ze dne na den. ale dala bych jim čas aby si mohli v klidu sbalit, potlačila bych svoje ego a to že je mi nanic. Jako nebyli jsme spolu měsíc ale strávili jsme spolu kus života. Zvlášť když ví že díky tomu že jeho byt se neprodal tak mi teď realitka zadržuje finance. Ale tohle má asi každý jinak. Já s každým svým bývalým přítelem vycházím dobře, i s otcem svých dětí, tak jsme dospeli a život jde dál, otevřou se nové dvere..mě prostě toto jen překvapilo, spíš mi to přijde jako pomsta, protože mi řekl že moc dobře ví, že si sbalit nestihnu...🤷
Pod mostem určitě nezůstanu, mám rodinu a známé a až se mi vrátí peníze z realitky něco pro nás seženu. Spíš mě to prostě fakt jen mrzí...Rozchod přece není partnerovi udělat něco zlého, myslím že dva rozumní a vyzrali lidé si nedělají naschvály a dokážou se tak nějak domluvit. Ale to je zase jen můj názor no
To mě vážně mrzí, v tomhle jsou chlapi idioti (někteří)... Teď už je pozde to vzít zpet 😪 přeju hodne stesti at se ti co nejrychleji podaří co sehnat.
Ahoj, mrzí mě to za Tebe i děti. Ze své zkušenosti ale můžu říct, že to bude nejméně bolestivé řešení pro vás oba. Po rozchodu (jím iniciovaném) jsem expartnera nechala ve svém bytě. Byl domluvený měsíc, než si najde něco jiného. Z měsíce se staly 4 a byl to očistec pro nás oba. Jediné, čeho lituju, že jsem tenkrát nebyla tvrdší a neodvezla igelitku s jeho věcmi k mamince 🥴 Držím pěsti, vše dobře dopadne!
Anonymni, jenze to je tvuj pohled,on to muze mit jinak,ne kazdy to vidi stejne,navic tys tomu mohla v klidu predejit,projit par docasnych podnajmu by nebyl az takovy problem,za me to byla tva pohodlnost a spolehala jsi na to,ze necha ze sebe delat vola,nenechal.Ja si bohuzel myslim,ze kdyz se nekdo rozchazi s neni v tom byte nic jeho ani tsm nema trvaly pobyt a heste tam je se 3 detmi,tak opravdu nevim jakym pravem si mysli,ze ten druhy musi byt vstricny,ja jasne,ze neni nijak chraneny a muze to dopadnout jakkoli...ja bych na nici dobrotu spolehat nechtela a s detmi ani nemohla...
@marcicek84 to ja s tebou souhlasim, akorat ted uz se to neda vzit zpet no... Ja jsem takhle cekala dva roky na vhodnou prilezitost odejit od exmanzela a to jsme byt meli spolecny, vyhodit by me z nej nemohl, ale i tak, jsou veci ktere je třeba mít do detailu promyšlené 😁
@martinka_33 ted uz s tim nic nenadela,ale pro priste uz bude poucena...nicmene zas delat z nej nejvetsiho bidaka uplne neni na miste v tomto pripade...si za tu situaci ona muze sama,protoze nepremyslela,vlastne ani nevim na co spolehala...
Držím ti palce...ja som bola v podobnej situácii ako ty...a doslova som s deťmi utiekla..nebudem sa rozpisovať do detailov;doteraz neviem ako som to dokázala...ja a moji synovia...uchýlila nás jedna pani...na tri mesiace v jednej izbe,kde bol iba posteľ....som jej za to veľmi vďačná,ale boli to sakra ťažké tri mesiace....ale dokázali sme to...a ja som bola hrdá,že som na všetko zobrala odvahu,že som si nenechala viac ubližovať...Držím ti palce,my,ženy dokážeme aj nemožné❤
@vladena001
Jsi dobra,odejit od tyrana je hodne tezke a jeste asi tezsi je uz se nikdy nevratit 🙂
Hele a to ti opravou nevzniká nějaký nárok na výpovědní lhůtu apod, pokud jsi tam prokazatelně bydlela a něco i platila? Dávala jsi mu to na ruku nebo nějaké platby šly přímo z tvého účtu? Pokud je ta druhá varianta, tak to třeba nějak jde. Střílím od boku, ale přeci existuje nějaký institut druh/družka, nárok na strpení... to bych se šla někam poradit. Děti ať jdou k tátovi, nemusí být svědkem napětí, ale ty bys třeba mohla něčím takovým argumentovat než vám něco najdeš.
Jo jen že děti nejsou přítele, to jsem zapomněla uvést, takže je mu asi jedno co s nimi bude no.