"Vy jste už zase nemocní?" Taky to takto komentují lidé ve vašem okolí?

moni_12
1. zář 2024

Holky, taky máte v okolí jisté lidi, kteří mají tendenci komentovat nemocnost vašich dětí? Já už na to mám velký nervy...ať už je to kamarádka, nebo tchýně, který mě dycky odzbrojí touto větou. Děti byly celý jaro zdravý, syn dokonce odchodil 3 měsíce ve školce tahem, pak chytil rýmu a kašel a po měsíci angínu, která teď konci, kvůli tomu teda půjde o týden později do školky..tchýně se na to tváří, že je to konec světa, kamarádka má blbý kecy, protože její děti téměř nemarodi a ona pro to nic nedělá, prostě má štěstí...já si jako po sobě nenecham slapat, tchýni opacim, řeknu co a jak, ale ona neposloucha, a mně to dokáže nehorázně vytočit a jsem z toho i smutná, je mi teda líto děti, že jsou doma...ale přitom jde o h*vno, což?

teryem
1. zář 2024

Co je komu do toho? Taky to na nás občas někdo zkusí, ale jsem s tím rychle a rázně hotová... Za prvé, jak bylo řečeno, někomu, koho se to netýká, je do toho houvno, a za druhé za to asi těžko můžeš ne?? U nás je to vždy babi, to už je zase doma, to jako s kašlem nebo rýmou nejde do školy?.. odpovím jasně a stručně, že ano, když je někdo nemocnej, má ležet doma, za prvé, není mu dobře, za druhé, posílat nemocné mezi zdravé a neustále je nakažovat dělá jenom hovado.. takže klid, buď jim řekni rázně, že už tě to nebaví, ať si ty kecy ušetří, nebo že příště děti reklamuješ, aby byli všichni spokojení... co taky na blbý kecy jinýho, než blbá odpověď

maxeen
1. zář 2024

@moni_12 mně teda mrzí, že naše generace je ještě asi stále vychovávaná ve stylu - všem se zavděčit. Upřímně - kamarádky mám na to, aby mě podržely, abych jim mohla říct vše bez předsudků a bez blbého komentáře, jestliže se Vaše “kamarádka” jako blbka, je čistě na Vás, zda vám stojí za to s ní udržovat vztah - jestliže ano, tak rázně zasáhnout do jejích blbých keců a nenechat si líbit něco, co Vás trápí. Tchýni asi nevyměníte, ale tady by mohl zasáhnout manžel - když vás neposlouchá. A jasně si vysvětlit hranice.

slecnami
1. zář 2024

Já teda asi nechápu ani jednu stranu... Co je komu do toho, možná to kamarádka jen tak účastně plácne...? Ale že bych z toho byla takhle rozhozená, to taky nevidím důvod... 🤷

moni_12
autor
1. zář 2024

@slecnami protože mě to sere 😃

moni_12
autor
1. zář 2024

@maxeen jj, manžel mi řekne, ať si toho nevšímám 😃 jenže já jsem s ní víc v kontaktu a tak si víc vyslechnu. No to jen tady upoustim páru. S kamarádkou se vidame už méně, ale zrovna dneska mi napsala, tak to za čerstvá píšu sem.

slecnami
1. zář 2024

@moni_12 Aha...😂🤦

moni_12
autor
1. zář 2024

@slecnami ne, souhlasím, že to možná přehanim, ale fakt mě to štve, že tchýni to řeknu a stejně mě neposlouchá, takže je to vlastně zbytečný a mě to ubíjí

mourovatakocka
1. zář 2024

@moni_12 Občas to někdo okomentuje, ale spíš s dodatkem, že prostě děti bývají nemocné 🤷 Ale je pravda, že kdybych to poslouchala jako poznámky pravidelně, už bych byla dost hořká 🙈
Hele kamarádka má štěstí, některé děti to tak mají. Karma by byla, kdyby se jim to otočilo, protože zkušenosti jsou nepřenositelné.
Jinak k těm třem měsícům trvale docházky do školky - to se nám se starší nepovedlo za čtyři roky v jeslích a školce.

j.a.n.i
1. zář 2024

@moni_12 upřímně, pokud to řekne kamarádka, tak to beru jako odrazový můstek k tomu, že si můžu postěžovat, že už jsou zas nemocní a zas budem muset dohánět školu... Ve školce nemocnost nula a teď ve škole je starší furt na hromadě...

evaviki
1. zář 2024

@moni_12 rikala mi to vzdy tchyne a vlastne i rika. Kdyz byl syn maly,tak je nemocny proto, ze z nej vychovavam sklenikovou kyticku. Dite, ktere jedlo ovoce, zeleninu, ryby, proste pestra strava plna vitaminu, tak chytlo kompletne vse, co kolem nej proslo. Z blby rymy spoluzacky ze skolky mel 40 teploty a pod. Naprosto te chapu, strasne me to vytacelo. Ted je mu 15, kdyz onemocni, tak "Zase?" No ano, zase.. Od kamosky bych to brala jinak, spis jako ucast, i kdyz to treba vyzni blbe. Ale mozna to tak nemysli..

lucie7411
1. zář 2024

@moni_12 ja to mam porad, porad vsichni a to jste zase nemocni ? ? 🤦‍♀️🤦‍♀️ mame 4 deti, vzdy to chytnou vsechny a pak i ja a tak porad dokola. Takze Ti naprosto rozumim a soucitim🙏🏾

fifinka2020
1. zář 2024

@moni_12 Ano a taky mě to štve 😁. U nás v rodině to ještě pokračuje pulhodinovou přednáškou o tom, co vše mám dětem dávat na imunitu (jako bych nezkoušela). Já už na to většinou neraguju, oni nevidí často ten poměr nebo jak to mají stejné staré děti.. Syn třeba většinou vydrží dlouho (dokonce první rok ve školce dal celý podzim a onemocnel až v unoru), ale pak je to na dyl (třeba 3 týdny, než se to rozjede, preleci a dá do kupy).

sfet
1. zář 2024

Já musela s teď už bývalou kolegyni přerušit styky, protože ona měla geniálně zdravé děti, nemocné prý maximálně 2x do roka. Můj syn první rok školky, to byl masakr. Pred školkou téměř nemarodil, po nástupu do školky pořád něco. V lednu odchodil snad 5 dnů, ne li min. Pak se to zlepšilo. Teď marodí tak nějak normálně, ale spíš na jar bez v zimě. Kamarádka mi radila, jestli ho nechci že školky vzít, že to není normální, ať si najdu brigádu, ať jsem s ním doma. A když skončil kvůli dehydrataci na kapackach jednu noc, to byla smrt jistá
Určitě má vaznou nemoc, je vážně nemocen, to se neděje, její geniálně zdravé děti nikdy má kapackach nebyli. Tak jsem jí řekla, že to má štěstí, já takové štěstí nemám, děti nemocné bývají, ne, moje dítě je v ohrožení života. Co víc dodat.

moni_12
autor
2. zář 2024

@fifinka2020 no u nás taky, posledně mě tchýně lámala na homeopatika, tak jsem ji slušně řekla, že ne, že už mají dost vitamínů a všeho a že na další "léky" nemám ani já kapacitu, to hlídat a tak..hledala na mě jak z jara, nejhorší je, že starší lidé se už nezmění, to se tak obrnit sam

miryp
2. zář 2024

Naše děti chytí cokoliv, co kolem nich proletí. Stačí jeden nemocný spolužák ve třídě a je to odrovná na 2 až 3 týdny. Já na takové kecy mám jednu jedinou odpověď - kdyby se lidi nechovali jako sobecká hovada, co posílají nemocné děti do školky/školy, nemusely by naše děti trávit měsíc co měsíc půl měsíce doma, protože co je pro druhé rýma na 5 dní, je pro nás voser na mnohonásobně delší dobu...

levandule_k
2. zář 2024

Někteří lidi pořád něco blbě komentují, ale je to jejich vizitka, ne tvoje. Oni se chovají nezdvořile, ne ty. Co máš asi tak dělat s tím, že máš nemocné děti? Pokud jim to tak vadí, že máš zase nemocné děti, jim můžeš dát tak maximálně kontakt na terapeuta, aby si tam vyřešili svůj problém s tím, že máš nemocné děti.😉

Jinak kdybych tohle měla amatérsky "psychologicky" rozpitvat, tak bych řekla, že máš problém s hranicemi a jejich nastavením, možná sebehodnotou, kdy tu nemoc si bereš jako prohru a okolí ti to zrcadlí a dá vyžrat. Stačí správně emočně pronést větu vy už jste zase nemocní a ty se cítíš jako loser.

emillyhk
2. zář 2024

Mě to nejvíc štve, když se někdo pozastavuje nad tím, že JÁ jsem zase nemocná 🙄 Minule tchýně. Manžel jí volal, že nepřijede, že hlídá malého, protože jsem nemocná. A tchýně hned zpruzele: "Už zase?" Tak jí usadil, že ne zase, ale ještě pořád. Nakonec jsem byla na neschopence šest týdnů, teď už přes měsíc sice chodím do práce, ale fit stále nejsem. Takže čekám, že první rýmička, kterou dítě přitáhne ze školky, mě zase složí 🙈🤦‍♀️ Moje mamka taky pořád řešila, že je syn POŘÁD nemocný. No byl často, ale taky byl často zdravý, jenže to jí jaksi uniklo 🤷‍♀️

mimco
2. zář 2024

@moni_12 jojo, to znám! Spousty nevyžádaných rad a otázek, které mě serou. Nejvíc mě sere, že lidi jsou drzí a neustále mi něco vnucujou a odpověď ne, děkuji, nechci, neslyší a tak nikomu nic neříkám. Tchýni a švagrové obzvlášť, ty jsou jak zimnice, odbornice na viry a bakterie😂!

alice180
2. zář 2024

Jo to jsou takový ty debilni kecy. Patří tam: A půjdeš do školky (tuhle jsem chtěla jedny paní říct a vy do důchodu)

moni_12
autor
2. zář 2024

@levandule_k ano, děkuji za rozebráni, to jsi trefila úplně přesne. Vím, že si dost věcí beru víc než bych měla, ale pracuju na tom.

prejeta_zaba
2. zář 2024

Diví se tomu, protože za nich byla nemoc čtyřicítky horečky nebo neštovice. S čímkoliv menším se normálně chodilo do kolektivů, tudíž neřešili, že dítěti co 14 dní teče z nosu nebo pokašlává. Evidentně s tím tchyně nesouzní, ale to je asi tak všechno, co může dělat. Neřeš to, jsou horší věci. 😀Vždycky na to odpovídám no, jo, je nemocný, co s tím mám udělat. 🤷‍♀️

levandule_k
3. zář 2024

@moni_12 Já říkám, že pripustit si problém je polovina úspěchu❤