Víkendy u otce v téhle situaci. Nějaké rady?

12. bře 2020

Zdravim, mam asi zvlastni dotaz.. s otcem dcery spolu nejsme. Mame soudem dany styk jednou za 14dni. Zitra k nemu ma jet, jenze ja nevim, jak se k tomu postavit, vzhledem k epidemii a nouzovemu stavu u nas. Nevim , jaky k tomu ma postoj a nepreji si, aby s ni nekam jezdil .. mala ma spatnou imunitu a ja jsem tehotna. Mam docela strach a nechce se mi ji davat.. nejake rady? Dekuji

kimh
12. bře 2020

Takhle bych mu to vysvětlila a dítě dala.

autor
12. bře 2020

S nim prave neni rozumna rec.. zije s fetackou, ktera me koncem listopdu napadla a ja skoncila na pohotovosti s 6stehama na oboci a jizvou. 🙂 Od nej jen vysmech a dela mi same naschvaly..

krtcice
12. bře 2020

Pokud dělá naschvály tak bych se mu ji bala nedat aby to nehnal k soudu a tak... i když chápu jak se cítíš, ale pokud s ním není domluva... ☹

autor
12. bře 2020

@krtcice o to mi právě taky jde. Vyhrozuje soudem s kazdou prkotinou. Jednou jsem zapomnela vzit ke skolce na predani batuzek s vecma a uz vyhrozoval.
Premyslim prave, jestli by to nejak slo, kdyz je ta nouzova situace. Maximalne to uhrat na to ze mame karantenu.... 🤣🤣

ivuse20
12. bře 2020

Já bych teda nesouhlasila, aby moje dítě trávilo čas s feťačkou..

autor
12. bře 2020

@ivuse20 tak to ja taky nesouhlasim. Ale nic nezmuzu. Potom co me fyzicky napadla jsem to byla nahlasit na PCR a nic...

krtcice
12. bře 2020

Zas aby nechtěl potvrzení i na tu karanténu :-/ hodně složitá situace no...

A jinak souhlasím s @ivuse20 to nejde nějak ,,napadnout" že žije s feťačkou? Zvlášť když tě napadla? Nahlásila jsi to tehdy že to byla ona?

krtcice
12. bře 2020

Á pozdě už koukám že než se mi to odeslalo tak jsi odpověděla 🙂 to je divný ale že to OSPOD neřeší.

autor
12. bře 2020

@krtcice ja mu vlastne ani asi nemam jak dokazat, ze spolu jsou. Me trvdi ze kdyz je tam na vikend dcera ona tam neni a je u rodicu. Tezko mi to nekdo dosvedci...

makronka222
13. bře 2020

A holce je kolik? Nemuze rict, ze se mu u nej nelibi? Nemuzes pres ni zjistit jestli tam ta fetacka je?

tez83
13. bře 2020

Ahoj,jestli máš pocit ohrožení malé aktuálně a umíš to dobře zdůvodnit,měla jsi zkusit podat předběžné opatření k soudu...nyní to už nestihneš,soud ho dělá do sedmi dní.Ted snad jen se s ním zkusit dohodnout,a pokud nebude chtít,a i tak si přijede,ty mu ji nevydas,jeden z vás zavolá PČR,a oni podle situace rozhodnout,popř. domluví nebo se spojí s OSPOD.

barulina
13. bře 2020

Ale pcr resi napadeni. To ze se ti nelibi ze tva dcera travi cas s fetnou a ex resi soud. To ksoz dve rozdione veci

ivuse20
13. bře 2020

Jinak teda záleží jak moc on chce své dítě vidět, že. Já mam třeba syna v péči a on ho má 3x do týdne a pak 2x + víkend. A pokud je malý nemocný, tak normálně chodí k nám. Odmítl snad jednou, že byl taky nemocný. Dělají co chtějí, kolikrát je nechám i samotný a jdu třeba do fitka. Nebojím se, že by něco vyvedl, žili jsme spolu, máme spolu dítě, takže jsem v klidu a znám ho.

Což v téhle situaci mu to zkus nabídnout. Samotný je nechávat nemusíš nech jim prostor. Pokud chce dceru vidět, tak s návrhem bude souhlasit vzhledem k tomu, že jde o zdraví jeho dcery

katinka24
21. bře 2020

Pracuji na OSPOD. A řešila bych to tím způsobem, že bych mu dala písemné, že v zájmu zdraví dcery a těch dalších důvodu mu styk neumoznite, ale navrhněte mu, že až bude situace klidnější bude vše dle rozhodnutí soudu. Sms si nechte. A kdyby to chtěl řešit s PČR máte sms, a bude na to brát zřetel, že to děláte pro zdraví dítěte, což je v tuhle chvíli přednejsi.

autor
22. bře 2020

@katinka24 dekuji za radu. V patek nas to ceka, tak mu v tydnu napisu.