Dobrý den chtěla bych se zeptat, dcera 14 let nechce na Štědrý den k tátovi. Musí? Mám ji v péči já a on se s ní vídá ob 14 dni na víkend. Dcera už má zažitý Štědrý den u mě. Minulý rok to bylo tak že on si ji vzal 22.12 , 23.12 měli Štědrý den a 24.12 ji ráno přivezl. Poté si ji vzal od 27.do 30.12 . On stojí za tím že se to musí střídat já si myslí že má dcera právo si říct u koho chce být. ( Mě je jedno u koho bude Vánoce jsou hlavně pro děti) Chtěla bych tedy poradit jak by jsme to měli udělat. Děkuji Adéla
@ajagang ve 14 letech by už soud měl přihlížet k jejímu prani, tak si dejte žádost na soud o úpravu styku a zazadejte, že na přání dcery chcete Vánoce Vy, a přidejte návrh, kdy by byla během svátku u otce. Pokud je otec normalni, nebude preci nutit tak velkou holku, aby s ním byla, kdyz ona nechce.
@ajagang Jestli je její otec normální,pak by měl respektovat její přání že chce být u tebe...
@ajagang A to ho nenapadne že kvůli jeho egu bude mít jeho dcera zkažený vánoce,a on taky,protože bude muset koukat na její kyselý obličej?
Tak jestli je otec sám, tak je to zase smutné být každé Vánoce o samotě. A jediný důvod proč nechce je zvyk? Třeba se s ní zkusit domluvit, že letos to zkus a když se ti to nebude líbit, už tě nebudeme přesvědčovat.
otec není sám ma přítelkyni a ona má díte se kterým si dcera nesedla a sni taky ne. Jde o to ze ono by ho to samo nenapadlo. Poradila mu to přítelkyně. Kdyby tam tenhle rok nebyl její syn tak by se mu to nehodilo
No, pokud nemate nic v rozsudku a nema ji zrovna ten vikend mit, tak bych se prostě ridila pranim dcery a hotovo.
asi to nechat na ní, kde chce být 🙂
Letos je 24.12. v pátek, jak vám to vychází, u koho má být ten víkend? Jak psaly ostatní, holka je velká, oba rodiče by měli respektovat její přání. A pokud ne, tak to letos vzít jako běžný víkend dle rozsudku. A na příští rok si podat soudu žádost o změnu rozsudku.
Syn má 9 let a s ex manželem se střídáme se Štědrým dnem, syn je spokojený, k tátovi chodí rád. Pokud by tam nechtěl, tak bych ho tam nedala, proti jeho vůli.