Ahoj vím, že se musím rozhodnout sama ale pomůžou mi vaše komentáře aspoň na vykecání atd. Cca pře 15 dni jsem vykopla manžela z domu. Nemohla jsem to dál snášet vypíšu to jen v bodech jinak by z toho byl román. Nikdy mi s ničím nepomáhal, nebyl mi oporou v těžkých chvílích, lhal mi, nechával mě doma s dítětem samotnou a nevracel se domů... jen se vyspal vzal si čistý prádlo a odešel, nepřidával mi finance ... musela jsem hospodařit sama a ještě si vzal za mými zády několik půjček a kontokorentů ... řekl že na jídlo a tak ale nevěřím to, pořád byl nespokojenej a nadával doma, cítila jsem že mě nemiluje ba naopak mě nesnáší a nenávidí, nakonec se provalilo, že se scházel s 16 letou holkou a to mě položilo musela jsem ho vykopnout. No a teď po 15 dnech všeho lituje a nechce se rozvádět. Chtěl by se chovat vzorně tak jak jsem to do něj hučela celých sedm let našeho soužití. Opravdu mu věřím, že je mu to líto ale já ho nemiluju mockrát mi ublížil, nepředstavitelným způsobem a přece ho nevezmu na milost jen proto, že je mi ho líto a přála bych si růžovou budoucnost... kterou mi slibuje. No a na rozvod spěchám z toho důvodu aby si nevzal další půjčky a nepočítalo se to do společného jmění... nebo jak se to říká
Tak s tim rozvidem si to musite opravdu sama,ale jestli ho uz opravdu nemilujete tak bych ho asi zpet nebrala.muze se zmenit ale nemusi.taky muze sekat latinu mesic a po mesici ho to muze zase s vami prestat bavit a bude to na novo.
Nevěřím ze se člověk dokáže tak razantně změnit . O tom co píšeš tak se nadelal paseky az dost. Rozvedla bych se . Život je moc krátký na to aby jsi se jednou ohledla a rekla jsi si ze to nebylo dobre . Ja bych to viděla i tak ze se muze i objevit nekdo kdo si bude vážit rodiny a Tvých deti . Samozřejme se musíš rozhodnout sama . Ale ja bych odešla z takového vztahu . Nač se zbytečne trápit .
@verca156 rozvod 100%, takových slibotechen mám v okolí spousty a za ty roky se nic nezměnilo. Jestli přemýšlíte o tom, ze by se přesto vrátil, tak se rozvedte kvůli případným dluhům a zkuste to poté. Pak mu můžete tašku sbalit kdykoliv, ale když se nerozvedete, budete zase sbírat odvahu mooooc dlouho. Ale proc to dělat, když ho nemilujete...
@marion2017 Samá pravda
@verca156 Podle toho, co píšeš, už jsi vlastně rozhodnutá. A je to tak dobře. Nemá smysl zůstávat ve vztahu, který nefunguje dle tvých představ. On teď sice slibuje, ale jakmile se k sobě vrátíte, zajede za pár měsíců do starých kolejí, protože "starého" psa novým kouskům nenaučíš.
Já bych mu nevěřila, ani náhodou. Nekazila bych si dál život někým takovým... Drž se, držím palce.
Nebrat zpátky, nebrat, tady to je marný, pro lítost už vůbec ne...
jestli ho nemiluješ, pryč od něj, jestli ho miluješ ..... ? těžko říct, asi bych to zkusila. víc nemá cenu psát
Tak může jednat, dokazovat - ať sežene, zařídí manželskou poradnu, udělá fin.plán jak z dluhů a kolik vám dá na živobytí a hned to realizuje, udělá rodinný výlet..a to vše ve stavu odloučeném.
Takový test, ať vás zkusí přesvědčit. Pokud to budou vytáčky, výmluvy, bude jasno hned.
Poradna by pomohla s komunikací, ať se rozvedete, nebo ne - stejně spolu budete muset vycházet jako rodiče.
Když se dostane do úzkých a je zle, tak slibuje hory doly a modré z nebe... Pokud si za tvými zády bral půjčky, je to těžkej faul a takto by se v manželství nikdo chovat neměl! Taková rozhodnutí musíte dělat oba a pokud to nechápe, nevím, proč se vlastně ženil. Asi to bude nevyzrálý egoista, sobeček. Možná že se cítil nějak nevybouřený, ale to ho neomlouvá. Souhlasím s Iv. Na jalové sliby bych nedala. Trvala bych na odloučení a od manžela bych očekávala skutečné, konkrétní kroky, které povedou k nápravě - poradna, jasný plán, jak vyřešit finance, který začne neprodleně a poctivě dodržovat...jinak pryč.
Pokud se vždy choval takhle blbě, kromě třeba té nevěry , a nikdy tak, jak ti to vyhovuje.. tak si nemyslím, že se může změnit. Zárověň mě udivuje, proč si takového chlapa brát a zakládat s ním rodinu.
Pokud bylo aspoň pár dobrých let, tak je tam mini jiskřička naděje.
Ale když ho nemiluješ, není co řešit
@verca156 nezmeni se - nechce se rozvadet, protoze je to pohodlne, mit zazemi a ciste obleceni, postarano o deti... Souhlasim s nazorem, ze to muzete jeste zkusit, ale po rozvodu, chrante sebe i deti, takovyhle slibu uz jste urcite slysela spoustu...
Nezmění se...navíc píšeš, že ho nemiluješ, tak myslím, že není moc co řešit...hodně štěstí a pevné nervy...
@verca156 myslím že už vis co uděláš. Z tvého příspěvku mi vyplývá ze mas jasno a jen to potřebuješ někomu říct. ...
Ty ho nepotřebuješ. Vystačíš si sama... je pro tebe přítěží a pokud ho nemiluješ není důvod v tom zůstávat. Když budeš šťastná ty bude i tve dítko. ... tvůj muž si jen uvědomil ze 16-ti léta kočička mu těžko bude Prát ponožky a dělat hotel-servis.....
Nečetla jsem všecky příspěvky, ale to co prožívá autorka jsem zažila cca před 12 lety a jsem šťastně rozvedená a nelituju ničeho. Mám krásnou 13letou dceru a v druhém vztahu roční holčinu a za nic bych nevyměnila🙂) Takové řeči jsem poslouchala dost dlouho a dost dlouho jsem to tolerovala a pak jednou došla trpělivost a bylo nashledanou. Po rozvodu začali hedat mojeho ex. exekutoři a já si gratulovala, že jsem vše ukončila. Takže za mně, neposlouchat sliby, které se stejně neuskuteční a vše spadne tam kde to bylo a odejít a začít žít skutečný a hlavně šťastný život.
@verca156 nemyslím si že bys rozvodu s takovými mužem mohla litovat a proto si myslím že bys do toho mela hi a nýt pak konečně šťastná. Držím palce ať to proběhne pokud možná co nejvíce hladce a uvidíš ze když budeš spokojená a klidna brzy se najde někdo koho budeš zase milovat. .. Hodně štěstí 👍
Vyser se na něj...chlapu je habaděj a podle toho, co píšeš, i lepších otců pro tvoje děti, tenhle nefunguje ani tam a nevěřím, ze tohle opravdu změnit jde.
Nečetla jsem příspěvky, ale pokud se takhle choval dlouhodobě, poslala bych ho do háje a to dost rychle. Já nejsem vdaná a nikdy vdaná asi nebudu, protože já i přítel pocházíme z nefungujících manžeství a bereme to jinak, ale pokud by mi tohle dělal přítel a ještě se mi scházel s nějakou šestnáctkou, kopla bych ho do prdele hodně rychle a razantně. Možná by měl tu prdel i propíchlou vidlema.
Chlapů po světě běhá dost ;)
Udělal z Vás finančně i životně samostatnou ženu a Vy jste si to nejlepší z něj už vzala. Toho, co nám neslouží je třeba se zbavit i za cenu krátkodobého nepohodlí a bolesti. Protože je to také o úctě k sobě samé. Bohužel, když těmto lidem ukážete dobrotu a laskavost, dost často si to vyloží jako slabost ( a lásku, kterou berou jako slabost). A vše dobré Vám také po zásluze vrátí.
Přeji hodně sil a rychlý, nekomplikovaný rozvod.
Možná už by šli udělat nějaké předběžné opatření... Zajděte za právníkem. Bude to nejlíp utracených 1000Kč a poradu. A někteří dělají konzultaci zdarma...
@verca156 tohle vypada na roky nebo minimalne mesice rozlozeny vztah, to se melo zachranovat ponekud drive... Jedine, co mohu poradit, je fungovat v domacnosti a pro dceru. Muzete si zkusit promluvit, pokud to zvladnete bez vycitani, jinak radis budte zticha a setrete energii, a zjistit, co mu nevyhovuje, proc se tohle deje, protoze vetsina z toho co vypisujete neni uplne normalni a obvykle za takovouhle situaci muzou oba dva. Ze Vam nepomaha, pomahal nekdy a pokud neco udelal, byla ste s tim spokojena nebo ste ho sjela atd atd. Maximalne to muzete zkusit rozebrat a zjistit, jestli by slo najit nejaky kompromis, jak byste spolu mohli koexistovat, ale nevim no, rekla bych, ze tam uz nebude motivace zadna z ani jedne strany, snad jen to dite, jestli ho mate oba radi, ale v tomhle bych teda nezustavala ani minutu a nechapu, proc ste to nechala dojit takhle daleko, to se rozhodne nestalo ze dne na den jak pisete...
jo a rozhodne by to chtelo poresit finance, plus teda nechapu ten vyhazov, ze Vam to neklape vite i bez nejake sestnactky, nebylo by rozumnejsi doma veci probrat, domluvit se na penezich predbezna na tom ,zda pokracovat, nepokracovat, co s detmi atd. At si ho vyhazuje sestnactka, ale vy ste snad rozumna dospela zenska, mama, proc proboha nejdriv neresite to podstatne, mate psolu dite, i kdyz se rozvedete, budete se muset spolu vidat, spolu to dite vychovavat, oba na nej budete mit vliv a at je to sebevetsi debil, zvolila ste si ho jako otce sveho ditete, takze se s nim i kdyz se rozvedete budete muset naucit komunikovat coz evidentne doted dost vazlo, kdyz ste dospeli do takovehleho hnoje... No nezavidim Vam, ale opravdu se to chce zachovat aspon trochu rozumne kvuli tomu diteti, pokdu rozvod, tak vklidu a cim driv si vyjasnite majetek, peci o dite a alimenty tim driv, to muzete udelat jeste pred rozvodem, at se na nej aspon oba pripravite a vite co Vas oba ceka...
teď mi tvrdí, že mě miluje a to co pro něj byl stereotyp (z práce, rodina a pořád dokola) potřebuje jako sůl, že až když o vše přišel tak si to uvědomil . Já si myslím že je to jen slibotechna a až se otrká vše bude při starém však jsem o rozvodu mluvila x krát aby se změnil ale bylo to marný...