Ahojte maminky,
jsem zoufalá a potřebuji od vás poradit.Mám 3 měsíční holčičku a jak to jistě znáte jsem ráda když stíhám uklidit uvařit a aspon trochu si odpočinout.Prolém je v tom že manželova sestřenice k nám domů neohlášeně věčně chodí a otravuje.Příklad s manželem jěště spíme a ona nám příjde až do ložnice a zeptá se jestli spíme 😕 knám jí pouští tchýně několikrát jsem jí říkala chýni že mi to vadí ale vůbec to nepomáhá ☹ ted tu znova oxiduje a sedí tu třeba celý den a já na ní prostě nemám náladu a vadí mi to co mám dělat? je to hodná holka mámu má fakt kr..vu ale narušuje mi to mé soukromí a do týdne tu je třeba čtyřikrát☹
Vyřešila bych si vstup k nám do bytu na zamykání. Prostě váš byt, vyše soukromí, žádné nádraží... Osobně by mi to vadilo taky, ale tchýně by mohla mít taky rozum a holce říct, že ještě asi spíte atd.
A co na to manžel?Toho by tchýně neposlechla? 🙂
holky říkáme jí to oba dokola a ona nám na to řekne já jí k vám neposílala ☹ takže ted jsem zamkla a jsem zvědavá co na to řeknou.Mě osobně by bylo fakt blbý k němu příjt až k posteli a zeptat se jestli spí 😀 fakt strašný už z toho začínám mít pěkný vztek nula soukromý, a jěště nás osočuje tchýně přítel přitom jemu nic nepatří a tchýně řekla manželovi at mu neříká že dům je jeho že mu řekla že je její :-/ a on nás odsud už pomal vyhazuje co si o tom myslíte? já si myslím že je to na hlavu a řekla jsem manželovi že nebude nikomu lhát
hm, a co ji zapojit? teda jestli se ti chce a lze to? jako že ti třeba pohlídá, pochová a ty stihneš, co potřebuješ, nebo naopak ji dáš nějaký úkoly a budeš se věnovat miminku? ale rozhodně bych minimálně stanovila kdy jsou možné příchody a nutné odchody a trvala na doržování. Samozřejmě za předpokladu, že se ti chce, jinak bych to viděla na otevřený rozhovor ve smyslu "tak takhle tedy ne..."
Normálně se odstěhujte, aspoň 100km daleko 😎 ... bude klid od sestřenice i od tchýně a dalších členů rodiny... prostě ideál 😉.
pošli ju na nákup 😀 smejem sa, fakt des toto, že jej to nepríde blbé
@ssassi tohle mi přijde velice vtipné. připomíná mi to pubertu u rodičů, kdy už jsem měla přítele a řešilo se, jak se soukromím. moje máma tehdy vtipně poznamenala, ať si dáme na kliku ceduli "nerušit, souložíme!" 😀 u ní s klepáním apod. problém nikdy nebyl, ale ze srandy otestovat jsme to museli. když měl přijít z práce táta, tak jsme pověsili ceduli a sedli si do pokoje a čekali 🙂 za pár vteřin byl slyšet za dveřmi a s větou: "COŽE?!" rozvalil dveře. no psina to fakt byla! 😀
omlouvám se zúčastněným, že to není k tématu, ale prostě jsem nemohla jinak 😉
@key25 bud bych sestrenici rekla ze proste takto ne, nebo bych ji zaukolovala v domacnosti 🙂 ono by ji to casem prestalo bavit lezt kam nema.... kazdopadne situace nezavidenihodna, ono to spolecne bydleni s pribuznyma neni nic moc ☹
Chápu, že máš věčných návštěv plné zuby, měla jsem to taky tak. Ale asi je ti blbé ji prostě pokaždé vyhnat. V první řadě bych jí vysvětlila, že v určité časy se nám návštěvy nehodí, protože se např.chceme vyspat po probdělé noci nebo máme na práci něco jiného atd... Jestli je aspoň trochu rozumná, tak to pochopí 🙂 A pak bych se jí vůbec nevěnovala, dělala bych si, co potřebuji a naopak bych ji občas požádala, aby ona s něčím pomohla. Například bych si hrála s malou a poprosila bych ji, jestli by byla tak hodná a uvařila oběd, že dnes vůbec nestíhám. Nebo bych ji poslala na 2 hodiny s malou ven, abych měla chvíli čas na sebe.Myslím, že jakmile zjistí, že místo ťuťu ňuňu se od ní očekává nějaká práce, začne chodit čím dál méně 🙂
Noo jak to tu čtu,tak asi jak píšou holky...ty hele,nezlob se,já mám moc práce...nemůžu se ti věnovat a sedět s tebou...nemohla bys mi vyžehlit prádlo, nebo vytřít? Nebo vyjet s malou s kočárkem,já si potřebuju vysát....bych tu můru vyždímala, ať maká,když chce chodit na návštěvu a nakonec budeš mít zdarma pomocnici v domácnosti...ona se možná chudák cítí jenom hodně osamělá.
Já bych to řešila tím, že ji dám práci, však ji přestane bavit k vám chodit.. " Jé maruno, ty seš tady, víš já potřebuju pomoct, tak mi prosím vytři podlahu v kuchyni, utři nádobí..Jé a nemohla bys mi zajít nakoupit.."
Děkuju všem moc za podporu a určitě vyzkouším rady.Zapojím jí pěkně do práce a ona si to příště rozmyslí 😀 hehehe tchýni nedám ani kočár prostě jí nevěřím je schopná nechat kočár u hospody a jít si na pivo a celkově s manželem nikomu nevěříme spoléháme se prostě jeden na druhého 🙂 jinak by jsme se strašně rádi odstěhovali ale prodat to nemůžem a dům jim určitě nenecháme 🙂 hold nasadit brokovnici a čekat 😀 samozřejmě legrace. Dneska přišla ta sestřenice a manžela teta a co myslíte ? podle rady jsem zamkla a hotovo a odměna pro nás ? za dveřma nablito od jejich čokla fakt hrůza 😀 asi napíšu knížku 😀heheh
Jednoduse byt asertivni a rict ji to..