Potřebuji se tady vykecat a zároveň poradit, jestli existuje nějaké řešení... Jsme spolu s přítelem x let, celou dobu to bylo úplně úžasné, několik let jsme se snažili o miminko. V říjnu to vyšlo a aktuálně jsem ve 20. týdnu těhotenství. Jenže měsíc po zjištění přítele propustili z práce skrz covid a nemůže sehnat novou práci. A tady začíná ten problém. Vůbec si poslední dobou nerozumíme. Neustále se hádáme, on do mě rýpe, pak přijde, že to tak nemyslel, že mě miluje, pak zas, že nemůžu na nemocenskou, protože z čeho budeme žít. Dneska jsem se i rozbrečela, protože už to fakt nezvládám. Studuji k práci ještě dálkově VŠ, mám před sebou poslední semestr a ráno, když jsem vstávala, tak jsem říkali příteli, že jestli chce dělat něco v kuchyni (učím se vždycky v kuchyni), tak ať jde hned, protože v tolik a tolik hodin mi začíná online přednáška a chci mít u ní klid. Samozřejmě, že přítel začal schovávat nádobí a dělat si snídani až v momentě, kdy mi hodina začala. Asi 3x jsem mu řekla, jestli nemůže přestat: "Však ta mikrovlnka nedělá zas až takový kravál. To si jako nemůžu ani zabalit sáček?" A schválně se u toho díval na mě, co udělám. Naštvaně jsem se zvedla a šla do ložnice a za sebou třískla dveřmi. On přišel za mnou, ať se uklidním, že jsem úplně manipulant. Už jsem to nezvládla a rozbrečela jsem se a řekla mu, že chci vztah ukončit, protože to nezvládám, že je pořád jen podrážděný, urýpaný a dělá mi naschávly a na to já nemám náladu. Já beru, že je nervózní skrz práci, dítě na cestě, já už to zdravotně v práci nezvládám, takže od pondělí jdu nejspíš na nemocenskou a on sedí doma. Já to všechno beru, ale já mám taky nervy a nejsem na něj škaredá. Myslíte, že se to změní?
Kopla bych ho do zadku, at jde makat. Čeká rodinu a nutí Tebe, ať vydělávás a sám se válí pul roku doma? I kdyby měl jít rovnat zboží do regálu, nebo za kasu, ať vypadne a maká a pak nebude mít čas buzerovat. Má nervy sám ze sebe, ještě zpruzely, že je doma, a vylejva si to na Tobě. To je materiál zase.
Tahle doba je narocna pro vsechny. Dost mozna je to kombinace hormonu s frustraci ze ztraty prace a do toho i trochu ponorka. Clovek ted nema, kam by utekl a odreagoval se. Zkuste si najit nejakou formu relaxace, hudbu, cviceni, cteni.
Já jsem přítele už někdy v lednu prosila, jestli nechce jet třeba na víkend k rodičům, že by tam byl sám, ať jsme chvíli od sebe, máme klid, protože být spolu 24/7 je frustrující. Prý nevidí problém, proč by on měl někam chodit nebo jezdit. Já už rodiče nemám, takže já nikam odjet nemohu.
kdyz najare byly obe deti doma, tak manzel delal z domu a muzu ti rict, ze me vadilo i to ze dycha. 😀 mate proste ponorku. tady pomuze jen to, ze si najde praci a nebudete spolu 24/7.
Je podrážděný z toho, ze nemůže byt zivitel rodiny, ze selhává. Ten svůj stres přenáší a vybíjí si na tobě. Jak to udělat? Učit se v nejmíň používané místnosti a v klidu si promluvit. Ty bez hormonů, předkládat jen fakta, mluvit o tom jak se cítíš ty. A doufat, ze to pochopí.
Tohle je trochu zkouška vašeho vztahu. Pokud jsi na tom zdravotně špatně, šla bych na neschopenku, opravdu ti za to nestojí, aby jsi byla v nervu a nedej bože přišla o dítě.
Je to od něj dost neohleduplné, když potřebuješ klid na učení a on tě ruší. Kdyby mi tohle dělal můj partner, tak mu rázně vysvětlím, že na učení potřebuji opravdu klid a ticho a že mě skutečně ruší mikrovlna a skládání kastrolů a jestli to nechápe, tak se holt budeš muset v kuchyni zamknout. Také bych mu předhodila, že druzí muži partnerky v těhotenství obskakují a on mi tvrdí, že musím chodit do práce. To by mě vytočilo do nebes. Osobně si myslím, že to není na rozchod, ale on se musí naučit svoji frustraci ventilovat jinde, ne tě citově vydírat a převzít zodpovědnost sám za sebe. Ty si tohle chování nesmíš nechat líbit. Utni to hned v začátku.
Máte nějakou finanční rezervu? Nevím z jakého je oboru, ale ať se začne rekvalifikovat, když v jeho oboru není práce.
Zdravý chlap a pul roku doma bez práce? Ojoj ostuda
Největší problém je podle v tom,že nepracuje.Co dělal před tím?To budete žít jenom s tví mateřský?
Půl roku si by nemůže najít práci a tebe jako těhotnou makat nutí?kopla bych ho do prdele
Taky to mám doma, co je od podzima vše zavřené, tak nejspíš máme doma ponorku k zešílení...říkám si, aby aspoň na chvíli vypadnul a byl klid. Pač když je doma, tak jen chodí, prudí nebo dělá naschváli...jo proč uklidit po sobě zaprasenou linku...proč udělat cokoli navíc..jen chodit a rejt...myslim, že je to hodně tim, že teď v těhu vnímáme vše mnohem hůř=ty hormony jsou fakt síla...ale oni s tím svým znuděným životem maj nutkavou potřebu si svou frustraci vybíjet bohužel na nás...co s tim? Holka my jsme na rozvod, už ho mám za ten půl rok tak plné zuby.. Beru to tak, že chlap by měl být v těhu opora, však všichni to máme těžký, jen oni řeší jen sami sebe a už nejsou středobodem vesmíru a my řešíme nevolnosti, únavu, bolesti, zdravotní problémy, omezení=takže taky řešíme sebe🙂 jenže to neděláme pro sebe...holka jak bych si sedla a vypila lahev vína, abych ty sračky aspoň spláchla..🙂
To jsou hormony 🙂
Na nemocenskou bych šla, pokud to v práci nezvládáš, tak to je bez debat, však až se budoucí tatínek snaží najít práci...
A jinak učila bych se třeba v ložnici, já musím mít na učení úplné ticho a to mám 2 děti, takže když se potřebuju učit zavřu se v ložnici...