Ahoj, normalne nepisu osobni veci nikde takhle otevrene, ale nemam nikoho s kym bych si o tom mohla promluvit. Jestli to bude znit jako nejaky crazy story z Bravicka a podobnych kravin tak se omlouvam, ale pro me je to fakt veliky problem.
Je mi 30 let a mam pritele(31) uz 12 let a bydlime spolu pres 8 let uz. Ostehovali jsme se do vlastniho jeste kdyz jsem byla na skole. Od te doby jsem mela par mensich praci ale jen na chvili. Nedarilo se moc a diky hodne spatnym vecem co se mi staly za mlada (znasilneni, pedofilni pritel matky a podobne) tak jsem zacala se cizich lidi bat a ublizovat si. Pritel me z toho castecne dostal, byl mily a pozorny. Aby mi pomohl tak i brzske stehovani, jelikoz ma vlastni rodina nebyla nejlepsi misto. Kazdopadne bylo to skoro dokonale. Byl muj prvni v sexu i dalsich vecech. Muj problem s lidmi se ale zhorsil jednu chvili. Pritel mi s tim pomahal ale skoncil v nemocnici na jipce na mesic. Chodila jsem za nim denne a nejak se s tim horko tezko vyrovnavala. V te dobe mi jeden znamy pres internet hodne pomohl s tim vsim. Zacali jsme se hodne bavit a byl mi oporou. Pritel se po nemoci vratil domu a starala jsem se o nej a vse. Kazdopadne kvuli praskum zrejme prestal mit chut na sex a hlavne mu sotva stal kolikrat. Mela jsem z toho deprese a kamarad mi pomohl. Prece jen jsem nemohla o tom mluvit s pritelem, ktery se peo to citil sam mizerne. Byla jsem tu pro nej ale on pro me ne. Nakonec po roce a neco psani s kamaradem jsme se uz dobre znali a ja zjistila, ze se do nej zamilovala, ale zaroven jsem mela rada pritele. Pritel zacinal byt z problemu ohledne sexu a nucene zdrave diete podrazdeny a tak se asi neni tolik co divit. Ale doufala jsem ve zlepseni. Kazdopadne jsem se mu s tim priznala, ze miluju oba dva. Nakonec jsem s kamaradem prerusila veskery kontakt s zustala s pritelem. Mezi mno a kamaradem nebylo nikdy nic. Jen vedel, ze ho miluju, ale jeho odpoved byla vzdy, ze mi nebude nicit vztah dlouhy 9 let. Kazdopadne pritel to stejne bral a stale bere stejne, jakobych se s nim vyspala a kdo vi co. Pri tom jsme se nikdy osobne nevideli s kamaradem. Kazdopadne pritel zacal byt hodne majetnicky a zacal se dozadovat neustaleho starani se o nej. Protoze ja bych se mela kat a vse napravit. Problem je, ze i po vysazeni prasku kdyz se mu vratila chut, tak mu casto behem sexu zvadne. Ale prijdu si ze za to muzu sama. Kdyz ho delam rukou, usty tak neni problem a stoji jak kamen ale kolikrat kdyz chci vic tak mu zvadne skoro hned nebo behem. Je to ubijejici. Navic je uz skoro nonstop bud v depresi nebo zuri a vybiji si to casto na me. Taky ja jsem ta neschopna doma. Diky korone jsem ztratila praci, jsem porad jen doma a mezi lidi se bojim jit a mam problem i volat cizim. Presto mam pocit, ze mu to vyhovuje. Ma me pro sebe, jistou a tak. Mam se dobre, ale vztah neklape vubec. Delam co muzu, ale jen me to ubiji a vycerpava. Parkrat jsem s nim mluvila o problemech, ale je to jen moje chyba a nezajima ho to. Jenze nemam praci, vysku jsem nezvladla.dodelat takze ani kvalifikaci a jen z predstavy jit nekde na pohovor s nekym mam desnou depresi a potrebu si neco udelat jen abych to zvladala. Odbornikum nikdy neverim a stejne je to nezajima. A nejhori je, ze stale. Na kamarada skoro denne myslim nebo jse myslela. Cele dalsi tri roky. Behem. Toho jsem si na netu udelala par pratel a zase vsechny brzy ztratila. Nekdy kvuli zarlivosti pritele nekdy proste tak. Kazdopadne s jinym kamaradem ze spolecne hry co jsme hrali s pritelem se bavim dlouho o vsem moznem. Delam mu vrbu, kdyz ma problemy. Ale vetsinou se o me ani moc nezajima jinak. Presto jsem se pristihla, ze na nej porad myslim a vadi mi, kdyz dele se neozve. Zacinam myslet, ze jsem se zase asi zamilovala. Tentokrat to nemam v umyslu rict nikomu z nich ani delat cokoliv. Jen se snazit to ignorovat, ale boli me to uvnitr akorat. Znam ho skoro 2 roky. Uvazuju odriznout se zase, ale pak zase nebudu mit nikoho nez pritele. Nevite jak dat vztah doporadku a prestat se zamilovavat blaznive do vsech co jsou ke me pratelsti? Takhle to nejde dal, jenze ani nejsem schopna odejit od pritele uz. I kdyz me casto psychicky tyra a dohani na dno, stale ho taky miluju a hodne a nemam stejne ani prostredky a moznost jak se osamostatnit. Dele zkousim bojovat s tim, zacit chodit mezi lidi a tak, moci zacit zase pracovat, ale nedari se mi to. Kdyz na sebe moc tlacim tak akorat si preji spise zemrit, protoze se tezko hledaji duvody pokracovat. Jenze uz nevim dal. Priteli jsem byla vzdy verna. Stejne kdo by dnes stal o takovou trosku jako jsem ted. Divim se, ze si me vubec pritel drzi. Pribrala jsem, zacali mi padat a belat vlasy o jizvach ani nemluve.
Vazne bych ocenila radu co delat dal, protoze ja sama jsem uz v koncich a nekdy se zacinam bat sama sebe, ze na me zarve nebo se neco stane a ja v zachvatu paniky a psychicke bolesti to prezenu. Doma se casto citim jako spise otrok a ve vezeni, ale mam se jinak dobre. Lepe nez hodne lidi takze bych si nemela ani na co stezovat a byt spokojena. Jen se mi to nedari a jsem akorat porad v depresi a uzkosti.
Omlouvam se za sloh
Plný souhlas s @biedronka10 - toto chce prostě profíka. Je tam příliš mnoho různých problémů táhnoucích se z dávné minulosti, přes to další a další nové problémy. Zamilovávání se "na potkání" je prostě už jen taková ta "třešnička" symbolizující, že v podstatě nutně potřebuješ někoho, na kom budeš vlastně závislá - není to tak, že se na něj "pověsíš" a je to pak až vyčerpávající? Chce to opravdu terapie - částečně možná i párové, ale určitě hodně pro tebe individuální, které ti pomůžou nějak zpracovat problémy minulosti. Držím palce.
@aloneindarkness holka ty potřebuješ odborníka a terapii jako já kdysi, ale já to resila hned. Musíš se léčit, nic jiného ti nepomůže
Souhlasím s děvčaty, musíš se léčit. Ono to půjde, pomalu a postavíš se na vlastní nohy, s prací, případně odchodem z tohoto vztahu. Z čeho jsi teď živa, odkud máš příjem? Na netu ne každý kdo píše hezké věci je přítel.
Nebyla tady, už podobná diskuze?
Tohle je na doktora. Měla bys jim začít věřit a správná léčba tě zase vrátí do života.
Přátelství přes net je pouze platonické a ve skutečnosti nemusí vůbec nic znamenet.
@biedronka10 ja vim, ze mate pravdu a chce to odbornika, ale to je problem. Jsem z rodiny kde polovina jsou lekari, pohybuji se v ruznych mistech od mala, sama jsem studovala medicinu a psychologii a vim jak to chodi. Nedokazala jsem do ted o nekterych vecech rict nikomu a o jinych treba jen trochu pouze dvema lidem. Je pro me tezke o tom mluvit a radeji na to nemyslim. Dokazu jit ven, chovat se jak se ode me ocekava, ale je to jen maska. Vim, ze to je vazny problem vse, ale dokud nekomu absolutne neverim tak o tom nemuzu mluvit. Vlastni rodina vetsinu veci nevi a stare jizvy naprosto ignoruje. Nechteji to ani vedet. Uz ted jsem cerna ovce rodiny, neuspesna a k nicemu. Kdyby se dozvedeli ze chodim nekde nebo se nedejboze hospitalizovala tak by me zavrhly uplne. Matka na stredni jednou zjistila, ze se poskozuji i kdyz nevedela proc. Do ted si pamatuju nak na me jecela jak kazim dobre jmeno rodiny a jak je chci zruinovat, co si dovoluji to delat. Sestru srazilo auto, byla na jipce skoro dva mesice a bylo ji doporuceno aby si o tom sla s odbornikem popovidat. Mamka to zakazala. Nejspise se bala, ze by mohla rict i neco co by ji zpusobilo problemy... Kazdopadne z podobnych duvodu je pro me tezke nechat si pomoci. Nechci prijit o konecne zlepsene vztahy v rodine ani o pritele. Navic se bojim, ze ted uz by to spatny pristup citiho cloveka jen mohl poslat uplne do haje. Takze s tim bojuju sama, snazim se zmenit par veci, donutit prekonat, ale je pravda, ze bez opory je to slozite
@lv zivi me pouze pritel. Plati za me ted vse i pojisteni. A vim moc dobre, ze neni na internetu pritel kazdy kdo pise pekne veci. V zasade neverim nikomu nic co o sobe napise za zacatku. Ani sama se obvykle s nicim osobnim nesveruji. Navic o aktualnim kamaradovi nelze byt ani rec o cemkoliv. Proto mi vadi jen ten pocit co me nuti cekat kdy napise a radovat se z toho. Desi me to. Jw to zenaty chlap, zenu jak byli zasnoubeni podvedl opily a ted se mu zacala dvorit jina vdana pani co chce bokovku a vazne o tom uvazuje. Nekoho takoveho nechci nikdy jako pritele. Chlapi se nemeni, to jen my doufame. Neslo by to ani kdyby mel zajem. Jsem pro nej vrba co vse vi. Ale proto je nezadouci pro me citit k nemu cokoliv. Uz predem vim dobre, ze by mi jen ublizil.
Chapu, ze bych se potrebovala s tim lecit a pomoct. Ale v uvahu pro me pripada pouze online psycholog zatim. Jenze ceniky sluzeb jsou proste prilis drahe. Tim, ze si sama nic nevydelam nemam tisice korun na psychologa, proto si musim stejne nakonec poradit sama...
Poradit sama si nedokážeš, ne proto, že není snaha - prostě je toho moc. Prvně se musíš postarat sama o sebe, s terapií a léky , co si myslí druzí, i matka a rodina není na prvním místě.
@aloneindarkness vykasli sa na priatela takto to dalej nema zmysel. Poloz si otazko ci taky zivot ako zijes stoji za zitie?!
@aloneindarkness pokud mas vzp proplaci psychoterapii... aspon to zkus... ma okoli kasli postarej se o sebe, tvoje mama je zjevně narcis
Teda ty jsi tak strašne zničena, pošlapana a nesebevodma ženská. Ja chápu, jak čtu, že k odborníkům nemáš důvěru, ale ono ti nic jiného nezbyde.
Tady není příčinou přítel, ani kamarád, ani nedodělaná d
Skola, či špatná práce. Tady je pricina tvoje minulost.
Dokud tu nezpracujes, nepřijdeš pomocí psychologa, terapeuta, či jinou psychologickou pomocí, nehnes se z místa a budeš na tom jen hůř a hůř. Nepřemýšlela jsi třeba i nad hospitalizaci? Sebepoškozování je vážná věc. Není se za co stydět, potřebuješ jiný náhled, nasměrovat, srovnat duši. Příčiny současných problémů opravdu hledej ve svém dětství / mladí. Protože to člověka formuje. Držím palce