S manzelem jsem 18 let, nikdy zadny problem. Hezky vztah bez hadek. Manzel je hodny, je super tata. Jen nekdy je brucoun . Posledni asi pul rok, manzel neni spokojeny v posteli. Sex mame 2-3 x tyden. Zadny problem pri intimnostech,ale manzel na druhy den rika ze je to furt stejne. Ze ho to nebavi jak driv. Vim ze bych mohla byt vic aktivni...on aktivni je.
Minul vikend jsme jeli na chatu,hledali se klice...manzel.byl na Nervy a ja blbe slysela co mi rika, on byl rozcileny a ja mu rikam ze se nemusis rozcilovat prece takle a vyjelo ze me , ty jsi takovy : " .urak".My si nikdy nenadavali, uz vubec ne sproste. Vzdy k sobe slusni.Bylo mi pak z toho tak zle. Manzel se uplne bloknul. Nechce komunikovat,strasne ho to ranilo. Rekl ze v posteli uz to neklape, nake veci mu na me vadi. Ale ze si rikal ze proste klasicka krize. Ale kdyz jsem ho takhle nazvala, ze to byla posledni kapka. Me to mrzi,moc se za to stydim...Uz to nejde vratit.
Mate nekdo radu, jak vztah zachranit?
Ta nadávka je jen vnějšího projev nějakého mnohem hlubšího a déle se táhnoucího problému mezi Vámi. Něčeho se za co nesete pravděpodobně zodpovědnost oba dva - nejen Ty. TO by chtělo rozkrýt a řešit...a pokud si to nedokážete vyříkat, tak ideálně za podpory párového terapeuta...
@urtica to je pravda..porad na to myslim. Me vlastne na manzelovi prave vadi to jak reaguje v techto chvilkach,jak prehani. Vypeni a zbytecne je rozcileny. To e stava skoro vzdy. Jako bych to chteli zastavit a to slovo bylo ta stopka, a trest za ty vsechny jeho vystupy za x let dozadu.
Jak jsem psala mame jinak hezky vztak. Ale v nakych chvilkach kdyz je rozcileny reaguje vybusne, vzdy mi to vadilo.
Asi by nebylo spatne zvolit terapeuta. Diky za nazor.
Není to trochu zbytečně vyhrocené? Já jsem tedy hodně za to, že partneři se k sobě mají chovat s úctou. bez nadávek a nenechat komunikaci příliš agresivně vyhrotit. Ale když jsi byla pod tlakem a vylétlo Ti jedno slovo a ještě ses omluvila, tak co jako řeší... To není jako když bys najednou na něj začala ječet všechny sprosťárny, jedovatosti a cílené urážky světa. Jak někdo psal výš, je to nějaké divné - kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Já bych mu řekla, že Tě to mrzí, že ses omluvila a víc s tím dělat nejde. A že chceš taky na vztahu pracovat, ale na to musí být dva. Co on pro to aktivně dělá, kromě toho, že omílá, co děláš blbě Ty...
Kdyby me manzel rekla, byt v afektu, ze jsem pitcha, taky bych to asi za tyden nepresla. Je to pro me asi na stejny rovine, jako kdyby mi vlepil facku. Na druhou stranu zahodit 18-ti lety vztah kvuli jednomu slovu, je nesmysl. Videla bych to stejne jako
@klokanka31 , tohle uz je jen zaminka. Evidentne je neco spatne a bilancuje vas vztah. Rekla bych klasicka krize stredniho veku.
Když je rozčilený on, nadávat může... A když to jednou ujede tobě, je to na rozvod? Jako fakt?
Neříkám, že je správně sprostě nadávat, ale vztah by měl být fér. Tohle fér není.
Hodně mi to připomíná situaci u tchánovců... tchán "sjede" tchýni i za to, že nalila kafe jinak, než on si představuje. Přitom je to zlatej chlap, kterej by ji nosil na rukou, stará se, zjevně ji miluje... Ale prostě 'chlap musí mít převahu'. Jsou oba poměrně čerstvě v důchodu a čím víc jsou jen spolu, tím se to stupňuje. ... Za mě je to špatně. Na druhou stranu já mu parkrát jasně dala najevo, že mě tohle dělat nebude a je klid. Prostě si to ke mě nedovolí.
Čili ano, nejspíš párovou terapii, protože to fakt není o jedné nadávce, za kterou jsi "vina". Je to o narůstajícím tlaku mezi váma dvěma, který ty už neuneseš, ale hlavně nejsi povinna snášet.
Holky já vždycky když takové diskuze ctu, rikám si ze máme asi strasnej vztah ☹ Jsme oba hodne teperamentní a kdyz na to přijde, nekolikrat do roka, nadáváme si do debilů a do krav, do kreténů a čůz... Nejhorší urážka teda je, kdyz mi rekne, ze jsem stejná jako jeho bývalá, o ni totiz jeste nikdy nerekl hezke slovo... Tak to se me dotkne víc nez kdyz jsem pomatená psychopatka, magor, hysterka, kráva, čůza apod. No a pak se jeden druhému omlouváme a řikáme si jací jsme ale pitomci a jak nás to mrzí a vubec jsme to tak zle nemysleli ☝️ No asi bych si nekdy přála vztah kdy to takhle daleko nedojde, ale to nekak neumime ani jeden... vzdycky to tak dlouho bublá az to bouchne. Ale denne bych takove hádky nechtela, to by uz takovy vztah smysl nemel.
Chápu, že manžel je uražený. Ale ty ses omluvila. Nemyslím si, že jedna nadávka by měla být důvod k rozchodu. Prostě nikdo z nás není dokonalý. Můj chlap ve vzteku rozbil dveře. Vytočil mě tím, chtěla jsem po něm opravu. Už se to neopakovalo. Kdyby to dělal na denním pořádku, už bych rozchod zvažovala. Ale každý může někdy udělat chybu.
@olivie321 taky první, co mě napadlo, bylo, jestli někoho nemá a teď nehledá záminky, aby on z toho vyváznul s čistym štítem jako chudák oběť a že případný rozchod je tvoje vina.
Jinak bych radila v klidu si sednout, říct, že tě to mrzí, byla jsi naštvaná, vylítlo z tebe sprostý slovo, že se to nemělo stát, ale nejde to vzít zpět, tak ať teda řekne, co máš udělat, aby to zase bylo dobré. Pokud zase bude dělat drahoty, že s tim už se nedá nic dělat, tak fakt zkusit nějakou párovpu terapii, pokud teda bude i on svolnej...
myslím si, že se mu to "hodilo do krámu" . Jako v naštvanosti se řekne leccos, ale pokud jste spolu takovou dobu, tak chvíli možná ofuky, ale pak zas dobrý. Zřejmě něco z jeho strany hapruje a tohle se mu náramně hodilo, aby to hodil na vás.
Mně přijdou neférové poznámky tvého manžela ohledně sexu. Přece na to máme trvalé vztahy, že je to furt stejné, že je tam jistota soužití a předvídatelná krása dvou tří poloh, né? Pokud mu to nestačí a má blbé poznámky po, to se přece nedělá. Bude mít jiný, hlubší problém...
@l_ ape vy spolu nejste dlouho, tak 5 let? Nebo si te s nekym pletu? I kdyz je pravda ze jsou vztahy ktere spadnou do stereotypu po roce ☹ Ja a muj muz mame radi kazdy necoo uplne jineho, tak jsme vlastne rádi za tech pár poloh které se líbí obema 😀
@l_ Tak sem napis, az to bude treba sestnact... 😆
@martinka_33 Nejsi sama, u nas je taky Italie 😅
@jane46
@martinka_33 mamka ma druhy dlouhodoby vztah (oba cca 17let) a o stereotypu nikdy rec nebyla 🤷🏻♀️ a tech moznosti je tolik... Ale my to mame hodne radi, neni to rpo nas povinnost.. a co vim, maji to tak i ostatni v rodine 😁
A vic me zarazila ta samozrejmost toho, ze kdy s nim jsem dlouho, vim co cekat a to je fajn.. to je to co me 'rozhodilo'..
Ne nadarmo se říká, že pravdu ti řeknou děti, ožralý a na.rany lidí 😂, tohle mi říct chlap, tak měsíc s ním nemluvím. Ta chyba u vás je dlouhodobá, máte očividně ponorku, aby se dal tady napsat zcela objektivní názor, chce to slyšet i stranu chlapa. Na jednu stranu tvého chlapa chápu na druhou stranu chápu i tebe, ale objektivní názor se tady nedozvíš. Takže jediné co by Vám mohlo pomoc je ta terapie anebo si sednout na neutrálním místě (kavárna,restaurace...) a v klidu probrat co komu vadí a najít kompromisy. Někdy člověk, jako tady ženský píšou (milenka) hledá za jeho chováním bůh ví co a nakonec zjistíš, že to je úplná banality ( nervy v práci). Nehledej za tím hned tu nejhorší věc, ne každý chlap co vidí na svý ženský nějaký problémy má milenku atd... Ale může tam být nemoc, práce atd... To samé u tebe... Prostě si sedněte a proberte to, tady stejně do vašeho vztahu nikdo nevidí, ty řekneš ty věci ze svého pohledu a už chybí pohled chlapa. Každý se na to kouká jinak a pravda je vždy někdy uprostřed.
@2veverka Je fakt, že my občas používáme různé hračky apod. Ale ne vždycky je čas a energie vymýšlet pořád něco nového. Jsme spolu přes 10 let. Pro mě je důležité, že se před sebou nemusíme v ničem stydět, třeba i v tom, že řeknu, že dnes fakt v posteli nic moc dělat nechci :D Ale není to z mé strany pořád. Někdy tohle řekne i chlap :D
@olivie321 Řekla jsem to manželovi asi po dvou letech.....čurák, pičus... No důvod byl, že mě veřejně dost výrazně zesměšnil a křičel ve vlaku. Vylil horké kafe, nechtěla jsem, ať na to šahá a začal řvát, že se příště na mě vysere. Lidi si říkali, co to je za vola..... No od té doby žádná taková hádka, myslím si, že se dá vše zpravit zase hezkými gesty a slovy....
@olivie321 Nemá někoho jiného? A nebo nechce někoho jiného? Mně přijde že tohle se mu akorát hodilo 🤔