Když mi bylo 16let, tak si moje máma našla jednoho kreténa, kterého si po nějaké době vzala a měla s ním ještě syna. On se vždycky choval jak kretén, ale když mu umřeli rodiče, situace se vyhrotila a začal se chovat jako psychopat.
Nemá cenu se rozepisovat, co nám všechno prováděl, bylo to domácí násilí. Máma se obracela na policii, OSPOD, soud,... ale nikdy nám nikdo nepomohl a na státním zastupitelství nám řekli, že je to běžná rozvodová situace (běžné rozvodová situace = např. zlomená 3 žebra, rozdrcený nos, odpojený dům, kde jsou nezletilé děti od elektřiny, vody, topení apod.) Ten debil se nám vysmíval, že si nemáme zahrávat s mafií.
Ano, moje máma si spoustu věcí zavinila sama, ale když konečně otevřela oči, nikdo jí ze státních orgánu nepomohl (i když byla v právu).
Já jsem díky této zkušenosti předčasně zestárla, dlouho jsem se snažila mámu vyhrabávat ze "s*aček"... ale pak jsem pochopila, že je to její boj a ona mě akorát táhne ke dnu.
Osamostatnila jsem se, mám super muže, úžasného synka... myslela jsem, že už mám svůj život a vše bude v pořádku. Ale pořád mě pronásleduje ten máminej kretén a ničí mi život.
Naštěstí né fyzicky. Ale pořád po mně chce nějaké peníze (bohužel jsem s ním měla podíl na domě já a né máma)... Např. jsem mu měla platit elektřinu za dobu, kdy už jsem se odstěhovala z toho proklatého domu. Měla jsem platit pokutu, že jsem si dovolila, odvrtat zámek od vchodových dveří, abycho se mohla odstěhovat (to byl dům ještě psaný na mě). Měla jsem mu platit za to, že jsem žila v "jeho" domě a jako student (dovolila jsem si chodit do školy i když mi už bylo 18let) a neplatila jsem uhlí a elektřinu (mimochodem s mámou byli ještě manželé). Teďka po mě zase chce prachy za to, že jsem žila v "jeho" domě i po tom, co soud rozhodl, že dům bude přepsán celý na něho a on mě vyplatí. On si ho sice přepsal na sebe, ale mně peníze neposlal,... to jsem musela dát exekuci. Na radu právničky jsem tam bohužel zůstala než mi dal ty peníze. Já vím, že není v právu, ale z nějakýho důvodu to vždycky i před soudem vyhraje.
Všechny peníze, co si vydělám, tak né abych si udělala radost (nebo mojim chlapum),... Né musim je cpát nějakýmu psychopatovi.
Hrozně mě to zmáhá, taky se bojím, jak to ustojí můj chlap (z tohoto důvodu se např. bojím svatby)... Nechci aby za blbost a naivitu mojí mámy platili i moje děti.
Uff, jen jsem si potřebovala postěžovat.
I když jsem tu dobu nezažila, takhle nějak si představuju, že komouši ničili život nežádoucím...☹
@uzsezasenudim Já nevím, proč furt vyhrává... Já jdu k soudu s právničkou, že je to úplně jasné a bum, on vyhraje. U nás na soudě mají větší ochranu psychopati než nezletilé děti... A ten psychopat se furt a veřejně chlubí, že má dost známých u policie, aby mu zametli cestičku... :-/ Nejhorší je, že jsem zatím nenašli cestu k tomu, aby ho nějaký opravdu odborník vyšetřil, že je na hlavu (prý s tím musí souhlasit a to on nikdy nebude). Zkouším všechno možné, ale hrozně mě to zmáhá... A právníci? Místní zkouší všechno možné (ale očividně se někoho bojí) a když jsem jela do Prahy, tak mi zase nevěřili, že není možné, aby mu tohle všechno prošlo. A já fakt už nemám sílu se pořád dokola obhajovat (dokonce i před mým případným advokátem).
Zažila jsem si něco podobného... Díky matce a jejich slavných partnerů... Sexuální obtěžování - soud. ; psychické násilí - vyhození z domu a nasledne nekonecny stalking byvaleho pritele. Jsem vdana, mam svou rodinku, ale podvedomne mam strach. Je to ve me... S matkou komunikuji minimalne, jen aby vnoucata mela babicku. Vlastniho otce uz nemam, zemrel tragicky. Chybi mi. Vsechny ty veci co jsem si musela prozit me poznamenaly... Boli to. Jsem silna jen pro sve deti a verim, ze oni budou bez nasledku. Udelam proto maximum... Drzim ti pesti, at aspon ve svoji nynejsi rodince naleznes klid... Minulost nezmenis, budoucnost ovlivnis...snad
dala bych to k jinému soudu s podezřením na podjatost toho nynějšího a právníka odjinud, nevím jak to přesně chodí.
Achjo.Nevím co mám dělat.Mam syna bude mu 5měsíců.Jeho otec od nás odešel...začala mu psát totiž bývalá přítelkyně a jak kdyby ho omámila a on že semnou nebude...dala jsem mu čas aby si to promyslel...po třech dnech mě ale bohužel napsal,že nechce být semnou,ale otcem našeho syna ano...je to pro mě moc těžké.Nevím co budu dělat...když mě tak to nechal jen s malým...nedokážu si to představit... Ano sice jsem mladá mám život před sebou ,ale tohle...Já asi nikdy nepochopím proč to udělal...podle mě je rodina to nejkrásnější v životě...
Půjdu si zažádat soudně o malého...ale nejsem si jistá jak je to s tím že bych musela dávat jemu malého...už jen ta představa je příšerná...on ho ani nepřebalí...Nevíte někdo jak to je?
@jakobynic Je to hrozně blbá situace a moc krutý... ale za nějaký čas třebas budeš ráda, že odešel.
To že máte společného syna je nesmazatelné pouto... a ty i v takhle blbý situaci musíš být silná a alespoň minimálně ho respektovat jako otce. Váš syn tátu potřebuje a jednou by ti třebas vyčítal, že jsi mu bránila ve styku... Asi by bylo úplně nejlepší, aby ses s ním pokusila domluvit... jak bude přispívat na syna a hlavně jak si představuje návštěvy.
Když požádáš soud, určitě tě doma navštíví nějaká sociální pracovnice z města (orgán sociálně právní ochrany dětí)... a budou chtít mluvit s tebou i s otcem tvého syna. Neděs se, je to běžný postup, aby omrkli, že je jinak opravdu vše v pořádku. Ona tam je jako jistota, aby byl někdo, kdo ve vypjatých situací hájí práva dítěte s odstupem. A podle toho co zjistí na tom sociálním šetření to přednese u soudu. U takhle malinkých dětí, když se rodiče nejsou schopni domluvit soud většinou dává miminko otci jen na pár hodin... Málokdy přes noc. Ale posuzuje se spousta okolností.
Držim moc pěsti... Hlavně se pokus s ním rozumně domluvit kvůli synovi. Např. že může po domluvě kdykoli syna vidět (není úplně nutné, aby to požehnal ten soud), ale aby ti dal taky čas, aby ses smířila s tím, co vám provedl... a teď nejsi připravená, aby jsi svěřovala dítě do péče nějaké cizí paní (když on ho ani nepřebalí)...
@anguly To je mi líto. Jak to že on vždycky vyhraje? O_o To Vám právník víc neporadí? Nějaký fígle? Třeba přes cvokaře? Nechat si udělat posudek, že je psychopat, že Vás i matku bil a Vás to poškodilo. Pokud to matka řešila, budou o tom záznamy. Třeba to uhrát, že on Vás patologicky stíhá a ničí. Nikoli, že by měl jakýkoli nárok.... já nevím, jen čaruji z vody. 🙂 Nejsem pro špinavou hru, ale pokud by jí se mnou někdo hrál, udělala bych ledasco. Navíc...když je to takový prase s prominutím.