Ahojky ,asi pro někoho nepochopitelné....vlastně i pro mě .. moje matka měla dceru ,ještě před tím než jsem se narodila ( takže nevlastní sestra ) dlouho jsme se nestýkali ,ale asi rok z5 jsem za ní začala jezdit a pomáhat ji s dítětem ( je s ním sama ) ale vyklubala se z ní strašná potvora ,jen mě využívala ,zajala že mě peníze ,každý můj vztah mi rozmlouvala a pokoušela se ho zkazit . Teď mám přítele ,máme spolu barák ,jsme zasnoubení a čekáme miminko . Asi to nedokáže unést ,začala mě urážet a to i mé nenarozené dítě . Ale proč píšu ...nechala jsem si u ní mé album s fotografiemi,když jsem
Policie na album? A nešlo by to získat přes ostatní příbuzné???
@marcicek84 to jsem psala ,že to nejde už jsem zkoušela všechno .....
@marcicek84 vztahy v rodině jsou špatné ,ale to by bylo na dlouho to vše vysvětlovat ..
@petranaty hele přes PČR by to byl kuriózní případ, každopádně musíš prokázat, že ti album opravdu zcizila, že jsi jej u ni zapomněla, taky bude tvrdit, že ona nic nemá a že neví, žas něco zapomněla, no nakonec to bude slovo proti slovu...do toho bych nešla...
@marcicek84 hmmm ....a když to mám ve zprávách ? Kde přímo píše že mi nic vracet nebude ? Někde jsem četla , že se řeší i případy věcí,ke kterým má dotyčný citový vztah
@petranaty jedině hrát vabang, že ti to je jedno, ať to spálí...........nebo pokud si ho nechá, ž eji prohlínáš i její děti xy kolene...já fakt nevím, možná ji jde o peníze, tak ji nabídnout menší obnos peněz za ochotu...
Mě napadá jen nechat to uležet, za nějaký čas k ní jet na návštěvu že teda jakože chcete zlepšit vztahy a album si najít. Když to po dobrém nejde, zkusit to trochu lstí, určitě bych to nevzdala a nenechala ho tam 🤷🏻♀️
@petranaty ano to PČR řeší, ale ona na větu, že nic vracet nebude PČR může říct, že nemůže vrátit něco, co neví, že má...prostě bude bruslit a kličkovat a pokud je mobil a zpráv v něm klíčový důkaz, tak ti ho ještě zabaví...a jde taky o to, že PČR řeší krádež, ne to, že to vlastní vinou někde zapomeneš...tak není naplněna zkutková podstata trestného činu...no hold za blbost a důvěřivost se platí...
@petranaty pokud tahá z lidí peníze, tak ji za to album něco dej, budeš mít album a nemilou zkušenost a pak ať se na za ní zavře voda...no pak se bavit nebudete a to co ji za to dáš, tak to ber jako za dárky na narozky či Vánoce co byste se bavily...
Policie se ti vysměje, i když máš ty zprávy, může tvrdit, že už ti ho dala a jak komu dokážeš že ne. Nechápu, proč na ní nenastoupí tvůj přítel, nechytne jí za prdel a nedostane ho z ní on? Můj manžel není žádný bouchač ale tohle by rozhodně udělal.
Ano,taky by byla moznost tam nabehnout i s chlapem a delat ji ostudu po baraku a zvonit a bouchat a vyrvavat tak dlouho dokud album nevyda...nekteri pod takovym tlakem co si lidi pomysli,vymeknou...
Holky dělaji moc za rady .... já prostě nechápu jak může být někdo tak závistivý a zlý ....dělala jsem ji nákupy vařila uklízela ,hlídala malého a ona se zachová takto ...o mém tátovi vždy tvrdila že je to debil a alkoholik a teď za ním jezdí a pomlouvá mě ....a táta ji to bohužel asi věří ...přitom jsem se o něho tolik let starala i o jeho bydlení a ta přijede po dvaceti letech a je svatá ....prostě ten svět nechápu ....a jedinou památku co mám na dětství mi naschvál nechce vrátit .....
* děkuji
@petranaty Strašně moc držím palce! Tátovi a okolí to musíš vysvětlit že tě očerňuje neprávem. Já bych se asi zkusila minimálně u městské policie poradit, oni sami musí vědět, jestli je touhle cestou šance... Jinak nabídnout za album peníze by šlo, jen bych se bála, kolik si takova pijavice řekne... Určitě ale ukládat zprávy, nahrávat volání, může se hodit.
jeste bych mozna zkusila najit si na netu vzor, nebo kontaktovat pravnika, at napise vyzvu na vydani cizi veci a ze v pripade, ze k vydani nedojde, davas vec k soudu.
Mozna kdyby ji zavolal straznik mestske policie a donutil ji dovest to album na stanici...i toto PCR dela,mohlo by pomoci,ale nevim jak by byli ochotni...
napíšu ti, jak věci řeším já a zatím se mi povedlo vždy dostat vše zpět... poprvé mi bylo 12 let, měla jsem ráda jednu hudební skupinu a měla svých pár fotek z koncertu. Půjčila jsem je jedné kamarádce, se kterou jsme si dopisovaly a viděly se jen jednou v životě... po dvou měsících slibů jak je vrátí a nedělo se nic mi došlo, že mi je dobrovolně vrátit nehodlá.. no a já se rozhodla je z ní dostat způsobem, že mi je ještě bude nutit zpátky... prostě jsem ji tehdy na pevnou (mobily ještě nebyly) volala klidně i 5x denně, občas to zvedli i její rodiče, po pěti dnech se mě její máma ptala, proč ji tolikrát denně volám, řekla jsem pravdu, že mi ukradla fotky a volat budu dokud je nevrátí nebo si nezruší pevnou linku... volala jsem takhle ještě 3 dny až vybuchla, že mi ráno fotky poslala poštou, druhý den opravdu došly a všechny... to samé o pár let později.. poměrně drahá encyklopedie, to už začínaly mobily, volala jsem denně, když nebrala, bombardovala smskama, do týdne jsem ji měla doma (po pěti týdnech zapírání, že jsem ji nic nepůjčovala, že si ji s někým pletu)... praktikuji to tak ve všem, okrást se nenechám, zvláště jak je člověk ještě na tebe hnusný... poradila jsem to kamarádce, ta to dotáhla na to, že pak i volala od té "kamarádky" manželovi, její matce, do práce.. tam to bylo na dýl, prostě otravovat až se z toho osype... není to asi řešení úplně pro každýho, chce to silnou náturu, ale než do toho zatáhneš právníky, policii atd, vše co tě bude stát větší úsilí, času a peněz, tak to zkus, třeba ji po pár dnech bombardování prdne cévka a budeš mít brzy balík na poště nebo u někoho z rodiny
@eleanora84 Rada je to sice hezka, ale hranici se stalkingem, coz je trestny cin.
@sudylichozrout to je pravda, to mě nenapadlo... ☹ jen asi svědomí těch "lupičů" by jim nedalo to nahlásit, ale ta rodina okolo, by už to udělat mohla, pokud by volala příbuzným nebo do práce...
@sudylichozrout stalking je bezduvodne pronasledovani,ale tady duvod je,nemyslim si,ze by to naplnovala skutkovou podstatu trestneho cinu...jo,kdyby nic meho nemela,tak jo,ale kdyz nekdo ma mou vec...ono tohle praktikuji i nebankovni instituce ty dluzniky uhaneji i v praci,po rodine atd. atd.
@eleanora84 Dneska není nic jednoduššího než si takový kontakt zablokovat a nedovoláš se.....
@not_blond to ano, v tom případě bych ji udělala scénu přímo před barákem přede všemi sousedy... když někdo může krást, tak já budu řvát na celou ves, že bude chodit kanálama...
@marcicek84 no on je problem v tom, ze pokud nema jediny dukaz o tom ,ze ji vec ukradla, tak pak bude mit problem. a dukazni bremeno bude na jeji strane a pokud to nedokaze tak to stalking byt muze.
@tulikiss ale ma ty smsky,tak si nemyslim,ze by se mela ceho bat
Děkuji holky , jelikož jsem na rizikovém tak na nějaké scény nemám energii a ona mě vždycky dokáže tak vystresovat ,že si nemyslím že by to bylo dobré pro malou .....každopádně se zkusím zeptat aspoň u měšťáků ,zda by se s tím nedalo něco dělat ....
A co pritel?nemohl by pri nej dojit on a proste ji ho sebrat?
Byla malá ....psala jsem ji ať mi album nechá u rodiny až tam pojede a ona se mi vysmála ,že mi nic vracet nebude a kopec dalších urážek ...to že si vymyslela i jinou špínu před mou rodinou a tahá z nich peníze to rozebírat nebudu ...ale jak z ní dostat to album ?:( Jsou to jediné fotky co mám ...myslíte že by s tím mohla něco udělat policie když po dobrém to nejde ? :(