Holky, máte některá podobnou zkušenost u svého partnera, přítele? Přítel mi lhal. Nic strašného ve výsledku, ale každá lež bolí, zklame. Nebydlíme spolu, takže “usmíření” je trochu těžší než když jste spolu pod jednou střechou. Kromě omluvné zprávy, kde se to snažil vysvětlit, je to vlastně všechno. Ví, ze jsem naštvaná, zklamaná. Nechává me schválně “v klidu”, aby neriskoval moji unahlenou reakci, pze jsem tak prvně i reagovala, nebo čeka až emoce trochu opadnou a pak se třeba zasnaží o usmíření nebo me proste má u prdele?😁🙈 Dneska jsem zahledla, ze mi chtěl napsat, ale neodeslal to. To je takový srab? Nevím…mrzi me to, protože ja o nej stojím, jsme spolu už nějaký ten pátek, tak bych asi cekala větší aktivitu, protože asi sama taková vždy vůči druhým jsem…
@uzivatelkapetra To chápu, ale aspoň mas možnost vidět, ze ho to mrzi. My, jak spolu nebydlime, nemůžu vnímat vlastně nic 😔
My jsme manzele 43 let a dalsich 10 let se zname.Vzdycky cely zivot rika a rikal,ze ma vzdycky pravdu.A toho se drzi.I kdyz radu veci reprodukuje jinak nez se staly,ikdyz mnohdy z toho vyplyne uplnej nesmysl,tak si za tim stoji.NIKDY za celej zivot nepriznal chybu.Muzu se s nim hadat,resit po dobrem,dcery mu to take rikaji,ze to tak nebylo,tak NIKDY nepripusti svuj omyl Naopak se strasne nastve,zlobi se,hadame se,ale je to zbytecny Dneska napr.jsem delala roladu vnoucatum,polila cokoladou a chtela otmzdobit lentilkama.Mela jsem 4 krabicky.Zmizely.Manzel diabetik na inzulinu s mnoha komplikacemi je vsechny snedl.Volala jsem mu do prace a co myslite.Nepriznak se.Naopak se rozlobil a polozil telefon Uz jsem se vyzurila a cekam az prijde domu.A kdyz se o tom zacnu vabit,skonci to jeho agresivitou/ slovni/ vuci mne.Tak se snad udrzim.Jsme oba VS,myslim docela inteligentni,manzel je jinak myslim dobrej clovek.Ale byl jedinacek,mama ho rozmazlovala,nemusel se s nikym delit,konfrontovat,tak asi je to tim.Ale jinak vubec neni lakomej,rozdal by se.ALE JE NEOMYLNEJ CELYCH SVYCH 69 LET😅🤣.Holt kazdej chlap na asi neco
Tak jestli jsem to pochopila, on udělal chybu (zalhal), vše ti vysvětlil ve zprávě a omluvil se. To bych asi nebrala jako mlčení nebo zahrabávání pod koberec. Asi to bere jako vyřízené, omluvil se a vysvětlil to. Lhaní je samozřejmě blbé, ale reagoval na to.
@daasqua to ano, proběhlo par zpráv, kde jsem nebyla nijak zla ve smyslu ze bych hystercila apod. On napsal poslední zprávu na kterou jsem ja neměla/nechtěla už proste reagovat a od te doby ticho. Necítím se teda na to, abych to byla zrovna ja, která zahájí komunikaci
Bud o tu komunikaci stojis, tak komunikuj, nebo nestojis, a muzete oba mlcet...
@konidana ano, vim, chtěla jsem jen rict, ze bych čekala vetsi aktivitu od nej a ne abych dolejzala ja, když tu chybu udělal on. Proste me to jen mrzi, ze klidne mlčí.. on kolikrát nechává zprávy bez odpovědi a nehrotim to, respekt. jsem to nikdy neřešila. Ja tohle nedělám. Každý jsme nějaký, ale když si to “dovolím” jednou ja, tak se trochu ani nezasnazi?
Ale on pravdepodobne vubec nepremysli tim zpusobem., co ty ted tady...
Pro nej je podle mne vyreseno. Az bude cas na dalsi zpravu tak napise. On podle mne nevi, ze by se mel nejak snazit, jak si myslis ty.
@konidana jo to on napsat asi něco chtěl, ale neodeslal to. Nechápu 🤷🏻♀️
A proč mu nezavoláš a neřekneš mu to ?kolik ti je ?že řešíte problémy přes sms?
Jeste k me zprave vyse.Ted manzel prisel,prinesl dvoje lentilky.A pravil: nemluv o tom!!!!.Zadna omluva,nic.Proste NIKDY NEPRIZNA CHYBU A NEOMLUVI SE.Se.e me,ale nic s tim nenadelam😪😪😪
@konidana presne,ale to my zensky asi taky Proste,aby 2 lidi spolu zili a vydrzeli treba tak dlouho jako my,tak to chce vzajemnou obrovskou toleranci.Ale fakt obrovskou. Pokud samozrejme neni ve hre alkohol,nasili ,tedy neco opravdu zavazneho.Jak ja svyho muze milovala,neskutecne,obdivovala ho,nevidela jsem zadnou chybu.Na a pak prisly deti,starosti vse skloubit s praci,samej fofr,takze nebyl cas premyslet nad ruznejma problemama.Pak se dcery vdaly,odesly,par let uzasna " uleva" od starosti,protoze s detma jsou vzdycky krome radosti i starosti.Takze jsme zacali hodne cestovat,uzivali si,komunikace klasika,obcas hadky,ale mame velkej byt,tak jsme vetsinou kazdej byl v jine mistnosti a vubec nam to nevadilo.Proste svoboda.Nebylo co resit,protoze jsme vetsinou predtim resili problemy jak jsem psala./ deti,prace ,povinnosti kdo,co,jak/.A ted po case kdy jsme se nabazili zivota ve dvou,tak si zas casto lezem na nervy,dohadujem se o kravinach.Znam akorat 1 kamarady,kteri maji uplne ideal manzelstvi bez hadek Jinak je vsude neco.Zivot fakt neni jednoduchej a nekdy mam pocit,ze bych radsi byla sama/ to manzel asi taky😅/, ale kdybych byla sama,tak bych zas touzila s nekym byt.A vlastne mam sumasumarum pocit,ze jsem spokojena.Konec vylevu.
@uzivatelkapetra @ahyt Díky, ženy, asi to fakt bude chlapská nemoc 😅. U nás to samý, za 12 let snad nepamatuju, že bych někdy slyšela "promiň", "omlouvám se, to jsem podělal." Během problému má strategii, že nejlepší obrana je útok, po problému přitom vidím, že mu to došlo, že něco přehnal, dělá jakoby nic, snaží se být milý, rozesmívat mě, ale NIKDY prostě "promiň". Už jsem se naučila jeho snahu být milý brát jako omluvu. Nojo, však já taky nejsem bez chyby 😅. Podotýkám, že nejde o problémy typu lhaní, podvádění, alkohol, hazard a další patologie, ale i tak mě dokáže vytočit k nepříčetnosti 😂.
Manžel se omluvit umí. Dost by mi vadilo, kdyby to neuměl, ani jsem nevěděla, že to není samozřejmost. Zato jeho matka, otec ani sestra to rozhodně neumí a po jejich posledním výstupu už děti bez omluvy neuvidí (takže už nikdy).
@uzivatelkapetra tak takovyho chlapa ma doma bohuzel taky..slovo promin fakt nezna..holt ho to matka nenaucila.. kolik by jsme si jednim slovem usetrili zbytecnych neprijemnosti
Ale tady se jí ten kluk omluvil a popsal proč to udělal. Jeho SMS byla poslední. To autorka mlčí "protože se jí nechtělo psát" a chce, aby ji poslal růže nebo něco takového. Chlapi takhle většinou nemyslí. Omluvil jsem se, ona k tomu nic neměla, paráda, mám vyřešené. Takže to autorka bude muset překousnout, ať to bylo cokoli za lež, nebo z vlastní iniciativy (která nebyla) to víc probrat.
@ultradotty jde o to, ze v jakémkoliv neshode jsem iniciátorem ja, aby se vyčistil vzduch bez ohledu na to, kdo neshodu způsobil. Tentokrat, kdy pro me to byl z jeho strany fakt přeslap, jsem chtěla, přála si, aby jednou ty “otěže” převzal on a trochu dal najevo i on víc snahy. Nepotřebuji růže, serenadu pod oknem. Věř mi, ze jsem vskutku velmi skromný člověk, ale jen prvně dávám najevo, ze bych cenila víc snahy i z druhé strany.
@ahyt prosím tě a jak se to dá vydržet? Podobný exemplář mám doma - také jsme oba VS, ale prostě pro něj je občas realita "jina". Za čas věci interpretuje jinak než se staly a trvá si na tom, že to tak bylo. A ještě argumentuje tak, ze to proste "nelze vyhrat" a já akorát zurim. Jsme spolu 20 let a máme 3 děti. Občas je to na bednu. Přesvědčen o vlastní neomylnosti....
A řekla jsi mu to? Že bys chtěla, aby problémy otevíral a řešil? Mimochodem to vůbec není snadný a nadprůměrně empatickému člověku to trvá několik let, než to vůbec začne dělat. Pak ještě mnoho dalších let, než se naučí jak to provést rozumně. Je to obrovskej krok důvěry, kterej mnoho lidí není schopný udělat celej život (jak přijít za někým a říct "hele, tohle mi vadí, pojďme se zamyslet, jak to nedělat).
Omluvil, se, vyříkali jste si to, hotovo. Asi neví, jak navázat. Mám kamaráda, který když se objeví emoční problém, tak ho otočí třikrát dokola a neskončí, dokud mu pětkrát nepotvrdíš, že "ano, máme řešení"... víš, jak je to strašně protivný? Já to mám vyřešené ve třetině a on furt mele svou, jako by to nechápal... A ještě má pocit, že to vysvětluje on mě a že je to důležitý a správně... Trochu zníš, že právě tohle chceš, ale věř mi - je to strašně protivný a neseřvat ho, ať už s tím dá pokoj, je fakt makačka.
Mně právě život naučil, že lidi nejsou telepati. Takže když se mi něco nelíbí, mám tři volby. Mlčet a zapomenout, mlčet a užírat se, mluvit a vyjasnit to. Hodně mi to usnadnilo věci, i když to znamená, že musím iniciativovat já, i když "by správně měl ten druhý". Je to dost o změně myšlení, ale na druhou stranu je člověk takový svobodnější a cítí, že má vyšší cenu. Dospěla jsem k tomu až po letech.
@ilonne no vydrzet se to da,ale spatne😪.Kdyz jsem ja v pohode,tak se nad tim povznesu,kdyz jsem v nepohode,tak se mu snazim oponovat,ale jeste nikdy nepriznal chybu,neomluvil se.Neumi to,mozna i proto,ze celej zivot byl a je ve vedouci pozici v praci a vsichni ho poslouchaji,obdivuji,protoze on je opravdu skvelej empatickej sef,to se neda uprit.Takze se pak paradne pohadame.Mne tak neskutecne s..e,kdyz vim,ze mam objektivne,prokazatelne pravdu a on to neprizna.A co mam delat? On je jinak hodnej clovek,neni lakomej,v zasadnich vecech nutnych pro zivot se lze na nej spolehnout,pro okoli je " super muz".Uspesny hrudni chirurg tady v CR i v zahranici a to opravdu.Lezou mu do za.ku a kdyz si ja postezuju,tak mi nikdo neveri.Protoze prece takovejhle uzasnej clovek nemuze mit zadnou chybu a myslej si,ze za to muzu ja.Ale tahle vlastnost je silena.A ja jsem nastesti splachovaci a vzdycky po kazdy hadce jsem ja usmirovatel i kdyz duvod hadky je jeho" neomylnost". A pak si reknu neco ,treba,ze je de.il,bl.ec,kr.ten,/ ano ja,pani doktorka s cervenym diplomem😅/v duchu se vyradim a jedem dal.V nasi rodine se nikdy nikdo nerozvedl a mne by to vlastne ani nenapadlo. Protoze si vlastne opravdu jinak myslim,ze i tahle jeho debilni vlastnost se da prezit,kdyz jinak je " hodnej". No a ted v nasich letech uz vubec ne. Ted je jina doba,lidi se opravdu casto nedokazi prenest pres ruzny prekazky a resi vse razantne rozchodem. Mozna je to dobre nez zit v nekdy napjatem vztahu,ale ja proste jsem konzerva a neumela bych se trehnout.A ani jsem nemela a nemam potrebu,zas az tak zasadni problem v nasem vztahu tu jeho neomylnost nevidim.
@katule1990 u myho muze je problem,ze on se nejen neomluvi i kdyz v dobrym se ho snazim presvedcit,ze nema pravdu,predkladam argumenty,ale nikdy to neuzna,naopak se nastve ,rozzuri se,,posle me do pr.ele/ ano opravdu vehlasny Doc.MUDr uspesny a nejlepsi hrudni chirurg v CR/, je slovne agresivni,triskne dverma atd A vzdycky se usmiruju jen ja.Proste az se vyzurim i ja,tak se zacnu bavit,ptat se na neco a pomalu se situace urovna. A navic mi fakt nikdo z okoli neveri,krome dcer ktere ho znaji.K nich se chova stejne jako ke mne.Podotykam ,ze jen v situacich,kdy neco tvrdi,ze je jinak nez se stalo,v situacich,kdy neprizna chybu.Jinak se chova k nam vsem doma hezky,starostlive obetave.Ale v takovyhle situaci se z nej stane , zvire".Ale k okoli je samozrejme ke vsem empatickej,ochotnej,milej atdatd,proto mi neverej. Ja verim,kdybych mela jinou povahu,treba jako manzel,tak uz jsme se povrazdili😊.Ale ja holt vzdycky ustoupim,neumim jinak.Ale manzel mi zas opravdu hodne pomohl,kdyz jsem mela deprese,strasne moc starosti s ordinaci / jsem PL/, s prestavbou zdrav.strediska,zaridil a zorganizoval ON SAM krasny zahranicni dovoleny,kdyz dcery se vdaly,procestovali jsem na vlastni pest autem prakticky celou Evropu,letecky na vlastni pest Japonsko,Ameriku,nyni pojedem do Indie,takze jinak dobrej zivot.Az na to ale.....
Můj manžel mi teda nelže, ale když něco udělá, přežene, tak než aby se omluvil, raději to přejde a dělá jakože nic. Ale on prostě promiň nemá ve slovníku, ani nikdo z jeho rodiny, vidím to tam.
Vidím, že ho to třeba i mrzí, ale neumí to říct, neleze mu to přes pusu.