Toužím po 4 dítěti.

kacula904
27. pro 2019

Omlouvám se předem , že zakládám téma, které tu již bylo, ale diskuze je stará a neaktivní ☹. Nemám to bohužel komu říct rozhodla jsem se, že napíšu alespoň sem 🙂. Vždy jsem chtěla 3 děti , ale už v době 3 těhotenství jsem věděla , že nechci , aby toto těhotenství bylo poslední. Nemám děti nijak moc po sobě byly by to 2+2 děti , 12 let+9 let a třeba 2.5r a novorozenec což už ani teď tak nevychází už nyní je malému lehce přes 2 roky. Je pravda , že od začátku mi přítel říkal , že další dítě nechce, ale pořád jsem si říkala , že se to ještě změní , proč bych měla něco hrotit 2 roky dopředu, ale problém je ten, že se to nezměnilo a já to vůbec psychicky nedávám ☹. Každý z nás to máme prostě v sobě nastaveny jinak někdo má jako rodinu 2+1 někdo 2+2.

nat
27. pro 2019

@kacula904 pěkný večer 😍Naprosto ti to umím,měla jsem to stejně,i věkové mam stejne jen poslední syn má lehce přes 3 roky .Manžel nechtěl o dalším ani slyšet ,že jsou se i větší soběstačné a že už se na další prostě necítí.Take jsem si říkala co dál hodně mě to mrzelo.Ale pak najednou přišel zvrat a manžel najednou otočil a není proti.Hlavne jestli mohu doporučit netlacit.Treba se to ještě změní 😍

kacula904
autor
27. pro 2019

A já to mám prostě 2+4, ani srdce ani mozek si těžko z těla vyrvu , abych jim vysvětlila, že 3 děti zkrátka stačí 😭 Předem říkám , že na mateřské nejsem , ani u předchozích děti jsem nebyla, jsem OSVČ , pracuji při dětech a děti si plně finančně podporuji sama, od jídla , přes všechny kroužky a mraky víkendu , týdenních pobytů , táborů , dovolených , zkrátka vše a myslím , že toto vše bych byla schopná dát 6,7 možná 8 dětem, takže otázka , že bych finančně nezvládla 4 by bylo zbytečné tu rozebírat.

kacula904
autor
27. pro 2019

@nat když mě tlačí čas ☹ a už na jaře mi na UZ našla DR 2 myomi , máme to v rodině , mamka byla už od 37 bez dělohy ☹ Já už čekat nemůžu ☹ pokud už teď není pozdě tak brzy může být ☹ . Vím , že jsem tu kdysi četla diskuzi , že holky odnosily děti i třeba ze 7 myomi, ale už je to další komplikace a asi riziko při těhu.

nat
27. pro 2019

@kacula904 to určitě nezpochybnuji 🙂 Vím jak se cítíš,pořád jsem myslela na to jaké by bylo mit 4 ,jak by si rozuměl s dětmi a tak,ale manžel si stál za svým,že už je prostě na další dítě strary ☹ A pořád jsem se snažila téma nadhazovat,ale nešlo to a já ho zase nechtela do ničeho nutit .....

nat
27. pro 2019

@kacula904 jejda a ani takový to argument by přítele nepřesvědčil? Děti se mají u vás výborně pěkně se starate tak třeba by toto pochopil a nebo se práve naopak boji o tebe a proto už další nechce?

veronikav31
27. pro 2019

a co třeba argument že se přítel o vás bojí a nechce přijít o dobrou partnerku a matku dětí kvůli dalšímu dítěti?
my třeba máme 2 děti,můj brácha,chlapova sestra i bratr mají 3 děti,můj chlap by možná i do třetího dítěte šel,ale já nechci,jsem rozhodnutá,že další dítě ne.fyzicky by to moje dělo asi nezvládlo,do toho druhé těhotenství bylo s problémy,nemluvě o obou těžkých porodech.není snadné rozhodnout se zda mít či nemít další dítě,možná chlapovi se to rozhoduje snadněji,ale určitě o tom přemýšlel a ví chce-zdravou ženu

kacula904
autor
27. pro 2019

@nat Vůbec fakt tomu nerozumím proč nechce. Vůbec ho neomezuji, žádné hlídání po něm nechci naprosto minimálně, když není zbití :-/ máme 7+1 ve 2 patrech on spí dole takže vůbec by nepoznal, že tu nějaké dítě je. Neznám to , že by někdy vstával k dětem v noci, fakt vždy jsem si je šéfovala sama a vůbec nemám ani potřebu to měnit. Dnes jsem byli u sousedky a bavili se tam o předělání patra v baráku, a sousedka říká , že má 2 pokojíčky ( děti ještě nemají žádné ) a že třeba se jim to pak zalíbí a budou mít děti 4, a přítel na to jen řekl , to bych nezvládnul, jsem rád , že zvládnu 3. Nechápu co by nezvládnul ? Co zvládá , vždyť fakt skoro neví , že je má . Říkala jsem to jedné kamarádce a ta mě řekla , že jsem blázen , že chci jít do 4 dítěte v této situaci, ale já přeci nehledám chůvu, já chci jen 4 dítě a obě děti ( velké ) taky chtějí. Syn se mě ptal jednu dobu pořád jestli mám v břiše už mimino 😁 sám od sebe aniž bych mu cokoliv řekla .

rnika
27. pro 2019

@kacula904 Určitě to s ním chce otevřeně probrat a říct mu jak to cítíš. Nejde ho dotlačit někam kam vyloženě nechce. Myslím, že toby opravdu nedopadlo dobře. Pokud není extra "zatížený" tím, že by pomáhal,finančně i prostorově to jde....tak by mohlbýt přístupnější, když vysvětlíš jak je topro tebe důležité. Mmch my teď čerstvě máme čtyři a musím říct,že pocitově je úžasný jak jsou k sobě děti dvě a dvě....(po třetím těhotenství jsem si taky nedovedla představit,že už by další nebylo...). Teď po čtvrtem to najednou vnímám maličko jinak, úplně uzavřené to nemám, ale ta touha po dalším dítěti není tak intenzivní a poprvé si říkám,že teď v nejbližší době další určitě ne 😉

kacula904
autor
27. pro 2019

@veronikav31 ale já jsem zdravá , nevím jestli můžu tykat , ale ty si myslíš , že je zdravé několikrát denně brečet ? Já si vůbec myslím , že není a co nastane, když půjdu na kontrolu na gyn a tam mě řekne , že by byla pro odebrání dělohy, myslíš si , že pak to zvládnu ? Aby to pak nebylo přesně naopak. Já si pamatuji, že v cca 21 letech mi teta řekla , že má rakovinu, a mě snad z minuty na minutu úplně přeplo, když by se mi to nestalo nevěřila bych že je to možný. Byla jsem strašně zpomalená , vůbec jsem neohadovala vzdálenost třeba aut když jsem přecházela , skoro jsem neslyšela , strašně málo a vůbec žádnou vadu ani sluchovou ani oční nemám. Prostě nějaký zkrat který sám po týdnu odezněl.

veronikav31
27. pro 2019

@kacula904 určitě,tykání mi nevadí.Ano,jsi zdravá a ty miomy?psala jsi,že riziko je i při těhotenství.Co se týká odebrání dělohy,to bys určitě obrečela ještě víc,ale zdraví je přednější....bohužel,přece jenom rakovina může zaútočit kdykoliv a může to nabrat rychlý spád a to si myslím,že má i namysly tvůj partner.myomy a těhotenství můžou být rychlým zpouštěčem a z toho si myslím,že má tvůj partner strach.nikdo by nechtěl zažít zůstat na děti malé miminko sám.máš 3 děti,to je krásné,ale i kdyby čtvrté nebylo tak to nebyl konec světa.

kacula904
autor
27. pro 2019

@veronikav31 partner o myomech vůbec neví, takže určitě z ničeho strach nemá . Kamarádka s myomi podstupuje poněkolikáté umělé oplodnění . Myslela jsem , že je to větší riziko pro dítě ne pro matku.

jade85
27. pro 2019

@kacula904 a zkoušela sis někdy odpovědět na to, proč to čtvrté dítě vlastně chceš, proč/co ti v tvém životě chybí? Myslím, že toužit po dalším dítěti je normální (druhém, čtvrtém, sedmém, to je fuk), sama ten pocit znám, ale psychicky se hroutit, když to z jakéhokoliv důvodu zrovna nejde, zvlášť, když máš už tři zdravé děti, mi úplně normální nepřijde - to nemyslím zle. Řekla bych, že bys neměla řešit, jak změnit partnerův názor, ale spíš řešit sama sebe, zpracovat v sobě tu touhu po dalším dítěti, aby ti nepůsobila problémy, klidně za pomoci psychologa. Jinak k tvému partnerovi - píšeš, že o děti se staráš sama, on spí v jiném patře...není třeba právě tohle důvod, proč už další nechce? Že by byl třeba rád, kdyby ses teď, když už i nejmladší začíná být samostatnější, věnovala víc i jemu a ne jen dětem?

codal
28. pro 2019

@kacula904 já myslím, že každý máme své limuty,. Někdo chce jedno dítě, někdo dvě, tři, tvůj partner má tři a je takhle spokojeny, další dítě nechce a není rozumný si pořizovat třetí, když to nechcete oba. On k tomu určitě má své důvody a stejně tak jako on tebe asi nepřesvědčí, že tří děti jsou dost, tak ty jeho asi nepresvedcis, že ještě jedno. Možná k tomu dospěje, ale chce to čas a netlačit. Já tvou touhu chápu, ale rozumím i tomu, že jemu se do toho už nechce.

zuzkasim
28. pro 2019

Dítě by měli chtít oba rodiče, vypadá to, že tvůj "partner" má zkrátka dost. Nevím, já si to nedovedu představit, žijete asi dost jinak, já jsem stála o to, aby otec mých dětí byl zároveň i můj manžel, spím s ním v ložnici, o děti se staráme spolu.

veronikav31
28. pro 2019

@kacula904 aha, tak já myslela že partner o myomech ví. A souhlasím s ostatními.Neumím si představit,že bych na děti a domácnost byla sama.podnikáme s chlapem a dětmi společné výlety,nákupy,návštěvy nebo domácí práce,buď mu pomáhám já nebo děti.Spíme spolu v ložnici,děti mají společný dětský pokoj.vše společně plánujeme,mě přijde,že spíš jste každý jako samostatná jednotka

jirovapa
29. pro 2019

@kacula904 přečetla jsem pár odpovědí a u nás je to tedy naopak, že chlap chce velkou rodinu (4-5 dětí) a já se toho děsím. Ale jen napíšu jeho argumenty proč mít velkou rodinu: 1) ve starším věku se o vás může někdo z dětí postarat nebo třeba se střídat na návštěvách apod. 2) budou se mít děti vždy na koho obrátit, když nebude moc jeden sourozenec, tak zkusí druhého nebo třetího atd.

Můj chlap má postiženého mladšího bratra a jeho rodiče nemají sourozence, kteří by měli děti. Proto chce našim dětem dopřát hodně sourozenců. 🙂

kacula904
autor
4. led 2020

Tak jsem se konečně po týdnu dostala na WiFi, byli jsme na horách bez signálu. Proč mám v hlavě nastaveno , že rodina je 2+ 4 a ne 2+3 těžko můžu zodpovědět , prostě to tak mám . Někdo tu psal , že jsme dvě samostatné jednotky, ano to je velká pravda tak to je a vždy tomu tak bylo. To těžko po 15 letech změním a ani nevím jestli měnit chci, vyhovuje mi , že si sama rozhoduji co budeme dělat, kam pojedeme, a nemusím ustupovat a přizpůsobovat se. Já třeba nechápu, když ode mne kupuje někdo věc po dětech a napíše mi třeba musím se zeptat přítele manžela ( leč je to logicky ) ale já bych to takto nechtěla , proto jsem vždy věděla , že musím být finančně samostatná a na nikom "nevyset" strašně by mě vadilo řešit jestli se koupi například jídelní židlička za 400,- někde v Ikee, nebo kolik tam vůbec stojí nebo nějaká pořádná za 7500,- stejně tak nechci řešit jestli koupím kombinézu ta 3000,- nebo za 300,-. Tím , že si je financuji sama je to na mě a takto mě to vyhovuje 🙂 . Uvidíme jak to dopadne , jen já si fakt myslím , že počet dětí by měl spíše záležet na ženě , tedy pokud to samozřejmě není o tom, že by to bylo nemakačenko, co by klopilo jen jedno dítě za druhým , aby nemusela do práce a chudák chlap , aby se uštval v x pracích.

snezenka123
9. led 2020

@kacula904 mám 4 děti. U nás je to jiné v tom, že tři starší mám z předchozího manželství.
No a našla jsem si chlapa, co byl sám. Děti nechtěl.
Po nějaké době jsem neplánovaně otěhotněla, a přítel mi řekl,že to dítě nechce.
Že sotva zvládá ty moje tři..přítom je jinak úžasný, trpělivý, má zlate ❤️.. strašně mě to šokovalo..a ranilo.
I když jsem nakonec s potratem souhlasila s těžkým srdcem 🙁 řekl mi ať si ho nechám, že to nějak zvládne,že mě miluje a nechce mě vidět se trápit..
Těhotenství stejně nedopadlo, plod přestal růst...
Poté nám vkročila do života naše společná dcera. S tím těhotenstvím se vyrovnával snad celé těhotenství,ale brala jsem to tak, že neví co ho čeká atd.
Teď je z dcerky úplně vedle ♥️
Přitom jsem se o svoje tři děti a i tu naši starala sama. V noci vstávala, pro něj se z praktického hlediska nic nezměnilo. Volnosti má pořád stejně, nic mu nezakazuji. Když chce jít na týden lézt po skalách, tak jde.
Chápu tvojí touhu.

dendasubaristka
9. led 2020

@kacula904 zdravím. Můžu se zeptat proč tedy toho manžela máš? Je to strašně zvláštní. Neuraz se nemyslím to špatně. Ale přece když chci s partnerem dítě,je to naše láska,naše společné a prostě těšíme se s toho. Fungujeme jako rodina,celek.Takhle mi to přijde úplně šílené, nechápu proč tedy jste spolu :(

kacula904
autor
12. led 2020

@snezenka123 Spřízněná duše co to má stejně 💕

kacula904
autor
12. led 2020

@dendasubaristka odepisovala jsem a ztratilo se to, zrada, až budu mít chvilku tak napíšu

codal
12. led 2020

@kacula904 trochu mi přijde, že partnera bereš jen jako zploditele, nikoliv otce.. otec by se měl přece o své děti starat, ne jen plodit, měl by je vychovávat, podílet se na péči o ně, i finančně by měl tu rodinu zabezpecovat, je fajn, když je žena soběstačná, dokáže i při mateřské pracovat, obdivuji to, na mateřské to ne každá zvládne, klobouk dolů, že vy ano, ale rodina a partnerství by mělo být o tom, že ti dva prostě fungují společně se vším všudy.. to přece není o tom, že otec udělá dítě a veškerá jeho povinnost tím končí... a zrovna dítě by mělo být o rozhodnutí obou rodičů (teď nemluvím o neplánovaném početí, kdy se prostě stane, tam má asi žena větší rozhodovací pravo, to je pravda).. jako je to vaše domácnost, vy to takto máte nastavené a zřejmě vám to tak vyhovuje, ale není to teda zrovna dobrý vzor pro vaše děti - maminka pracuje, stará se o děti, pečuje o domácnost a tatínek si žije svůj život...

merope
12. led 2020

@codal Tak ono je otázkou, jak přesně co přesně mají. Mně je taky doma pořád "vyčítáno", že žijeme víc jako spolubydlící než partneři. Ale já zjišťuji, že mně to tak v podstatě vyhovuje.

jade85
12. led 2020

@kacula904 svým způsobem hrozně nezralý uvažování "já to tak mám, já to tak chci" a hotovo. A co chce partner, co chtějí starší děti? Podle mě si pleteš nezávislost a sobectví. Je obdivuhodný, jak jsi samostatná a co všechno zvládneš, ale to, že se ptát nemusíš přece neznamená, že by tě neměl zajímat názor tvého partnera, ať už jde o nový nábytek nebo nové dítě 🙂

kacula904
autor
13. led 2020

@jade85 já to chápu , ale neříkám , že mě nezajímá jeho názor, ale protože on má neustálou potřebu být někde v luftě , nebo si hrát nějaký kokotiny na telefonu tak já se mám vzdát svého snu. Už teď jsem jsem hotová klidně i 10x denně brečím , samovolně aniž bych měla nad tím kontrolu, a já se mám nechat takto ničit ? Sobec asi sem a kdo není , že 😁 každý má snad nějaký sny a potřeby. Podle mě je taky sobec on, když věděl už před těmi 2.5 lety , že dítě další nechce měli jsme jít od sebe. Teď já jsem vsunutá do situace , že mi bude zanedlouho 38 let a nemám už určitě čas si plnit přání a sny jinde. Co se týká děti tak dcera vždy chtěla a už dlouhou mi říká, že by to chtělo nějakého parťáka pro malého , a starší syn, ten momentálně se neptá ale tak cca rok splátky po dobu tak půl roku se ptal pořád , kdy už budu mít v břiše to mimino 😁 , že by chtěl ještě brášku 😁. Je to tak 3 dny co mě totálně dostala dcera ( pro mě fakt asi nejkrásnější dárek ) ptala se mě kde bude mít nejmladší pokojíček, tak říkám , že dole a ona to je blbost tam o něm nebudeš nic vědět , bude místo mě v pokojíčku a já pojdu dolů, a pak říká, ale tam se mi nevejde ta moje postel , tak já ji dám bráchovi a koupíme jinou. Nechci záměrně psát jména , aby mě v tom někdo nepoznal, i když myslím, že moc lidí co je s námi v kontaktu na koníkovi nebude 😁 jsme už přeci jen starší ročníky 😂

kacula904
autor
13. led 2020

@merope mě to asi taky vyhovuje , ani jsem nikdy nezažila tu druhou stranu, takže nemůžu posoudit.

jade85
13. led 2020

@kacula904 já to svým způsobem chápu, ale přijde ti normální se takhle trápit, když máš tři podle všechno zdravý a šikovný děti? Nedokáže vděčnost a radost z toho, že je máš, aspoň trochu zmírnit trápení z toho, že aktuálně nemůžeš mít další? Pokud ti můžu radit, dej nejdřív dohromady svoji psychiku a zkus zapracovat na tvém vztahu s partnerem, třeba to čtvrtý miminko vzejde právě z toho zlepšení. A miminko z lásky mi přijde mnohem lepší, než miminko vynucený a vytrucovaný, hm?

dendasubaristka
14. led 2020

@kacula904 teď co jsi napsala tak jsi jasně napsala že vám to neklape. A mít 4te v nefungujícím vztahu? Proč? Kde budou mít děti ten rodinný vzor? Buď ráda za ty 3 děti. My se snažíme už několik let a nejde to. A co bych dala aspoň za 1. A to máme krásný fungující vztah a nám to nejde. Váž si toho co máš a radši dej do pořádku vztah.

kspp1
14. led 2020

Taky znam pani, co to mela nastavene 1+1 a mela pak trojcata 😁

snezenka123
14. led 2020

Holky, to ,jaký má zakladatelka vztah a partnerem, je přece její věc.
Svěřila se tady s tím, že má vnitřní touhu po dalším dítěti.
A kdo jiný, než my , mámy, by jsme proto měli mít pochopení.
Každý vztah je přeci jiný, každému vyhovuje něco jiného, a nelze to srovnávat přeci

Každá a každý jsem jiný.
Nevidím nic špatného na tom, mít chtít ještě dítě.
Pokud partner nechce, tak je to blbý.
A násilím ho asi nedonutite.
Asi je třeba si o tom promluvit a pokud nesvolí, tak zkusit zaměřit pozornost na něco jiného.
Nemyslím si, že by si zakladatelka nevazila svých 3 dětí a nebyla za ně vděčná.
Však to znáte samy, když vidíte, jak se vaše děti třeba smějí, hrají si spolu, tak vás třeba napadne, jaké by to bylo mít ještě jedno takové usměvavé sluníčko..
Zakladatelce přeji
@kacula904 aby to dopadlo dobře. Ať už tak a nebo jinak.
Třeba se s partnerem za čas domluvíte, a miminko přijde

Přeji hodně štěstí.