Téma Manžel

1sally1
30. zář 2020

Ahoj všichni, ani nevím kde začít, ale asi bych si chtěla spíš postěžoval na svého manžela. Svého manžela miluju ale poslední dobou mě tak SE**. Ja prostě nemůžu nic :( máme spolu 2 děti. Jeden má 8 druhý 2.5 takže jsem na rodičaku a on jezdí na 4 směnný provoz do práce. Doma bývá většinou dle možností a dle nálady děti uklizeno a vždy má navařený teplý jídlo. Máme ještě v bytě velkého psa.
A teď k tomu co mě štve. Jsem 24 hodin doma zavřená s dětmi, chodim s nimi na nákupy, případně za kamaradkou n kafe co má přibližně staré deti aby si spolu pohráli nebo chodíme na hřiště. Když bych si chtěla zajít večer za kamarádkou sama na víno popovídat si a tak, tak prostě nemůžu, vadí mu to, přitom chci jít večer když děti už leží v postýlkach a on si klidně může sedět, Dívat se na telku a Nedělat nic. Prý chce být se mnou, já to chápu miluju ho ale prostě chci taky někdy vypnout. On si občas jede taky za kamarádama povykladat a nebo se prostě jen tak projet autem, nebo si vymysli že chce něco koupit tak jede do obchodu treb jen pro jednu věc. Když mu řeknu ať si s sebou vezme aspon 1 dítě tak mu to strašné vadí a že on bude zas všechno chtít kupovat a bude furt mluvit a bla bla.
Když mu řeknu že jsme odpoledne byli u kamarádky na kafe tak má zas kecy typu : Ježíš už zas? Ty prostě musíš furt někde lítat za ostatníma a nemůžeš být chvíli doma.
Když chci jít za tou kamarádkou na víno tak na mě začne vykrikovat: no takže zase budeš pryč já sem myslel ze budeme spolu a budeme mít pěkný večer atd. (nás pěkný večer znamená sedět u TV a u mobilu a pak jít spát ve 12 v noci) Pak mi řekne Teda ať jdu a já se ho 100x ptám jestli mu to nevadí tak říká ne nevadí a je naprosto v pohodě. A na druhý den mi to tak začne vyčítat že uz s ním vůbec nechci být a že tu byl sám a čekal na mě ale protože sem tam byla dlouho tak usnul (většinou jsem tam od 8 max do 10) mě je to potom vždycky tak líto a cítím se úplně hrozně.
Dřív jsem chodívala ke kadeřnici a na nehty. Ke kadeřnici chodit prý nemám, jsou to zbytečné vyhozeny peníze a já to prý nepotřebuju mám být raději s ním doma.
Na nehty už taky nechodím a hádejte proč. Protože mu to přijde hnusné a nepřirozené, navíc další vyhozené peníze. Mám jedny boty už 2 roky a říká mi ať si vyberu boty že mi je koupi, dobře vyberru si boty za 800 a pak slyším jak na konci měsíce nemáme peníze ze furt něco vymyslím nakupovat a kdesi cosi (on si koupil nový adidasky za 2500 a má další troje boty)
na výlety nejezdíme (nechce se mu) sedíme věcné doma na prdeli a mě to už sakra nebaví)
Za kamarádkou nesmím, sama do obchodu taky ne, koupit si něco pro sebe taky ne, když jdu se psem musím s dětma.
Když pozvu kamarádku k nám, povídají si spolu a já jen sedím, Čumím a nemůžu nic říct protože mi neustále skáče do řeči když něco říkám. Tak ho brzo kopnu do prd** a budu mít klid. 🤔
Pardon za slohovku ale nemám se komu vypovídat když nikam nesmím sama.

llluckaaa
30. zář 2020

A nechceš mu to nechat přečíst? Třeba by to zabralo 🙂
Nechápu, proč se ho ptáš, jestli mu nevadí, že půjdeš s kamarádkou ven. Prostě chceš jít s kamarádkou ven, oznámíš mu to a nemusíš čekat na souhlas, ne? Nebo jsi nesvéprávná a on tě musí hlídat? A to se ho ptáš, jestli můžeš jít ke kadeřnici? Neptej se a normálně k ní jdi, to bych s ním vůbec neřešila. A boty ti snad taky nemusí kupovat on, ne? Kup si je sama.
Když se ti nelíbí, jak spolu žijete, tak to řeš a začni dělat změny.

hany84
30. zář 2020

@1sally1 Promiň, ale nejsi jeho majetek ! On si může za kamarády a Ty ne ? Ty se ho musíš ptát, zda si můžeš něco koupit a on se neptá a koupí ? Je to sobec. Zaráží mě v Tvém příspěvku často použité slovo: MUSÍM. Nic nemusíš, jste rovnocenní partneři. Jen si dávej pozor, ať Ti neudělá třetí dítě. Pak už budeš nadobro uvázaná doma. A co bude jednou následovat, až se vrátíš do práce ? Bude Tě kontrolovat v kolik hod. máš být z práce doma ? Měli byste si spolu sednout bez mobilu a televize a probrat, jak si to do budoucna představuje a nastavit si nějaká pravidla.....

llluckaaa
30. zář 2020

@hany84 Taky mě zarazilo, kolikrát bylo použito NESMÍM, NEMŮŽU, MUSÍM. Přesně tak, nic nemusí a může cokoliv z toho, co napsala, že bych chtěla dělat.

michaela666
30. zář 2020

Působí to na mě, tak že tě bere jako jistou a snaží se, aby to tak zůstalo. Doma má servis a děti obstarané, proč by se musel snažit, když do teď ti to stačilo a ustupovala jsi tomu co řekne. Vůbec bych s ním neřešila kadeřnici, nákup nějakých věcí pro sebe a prostě si to koupila. Sama víš jak jste na tom finančně, takže kolik můžeš utratit máš spočítané. On v tom třeba vidí, že by ses mohla líbit jinému chlapovi a mohla mu z toho co máš doma utéct a proto se tě snaží držet zkrátka. Musíš, nesmíš? Co to zkouší??? Takhle přece nejde spokojeně žít. I ty děti to musí časem vnímat.
Nastavila bych nějaká pravidla, kde si prosadíš pár hodin týdně pro svoje aktivity, on bude mít taky svoje na kamarády a koníčky. To co si budeš dělat ty bych s ním moc neprobírala, aby to nevypadalo, že žádáš o svolení a nesnažil se tě ovlivňovat. Prostě jdu s kamarádkou a pak na nákup, cca za 3 hodinky budu doma. A taky nějaký čas strávený jako rodina - výlet, procházka, nějaké hry.

1sally1
autor
30. zář 2020

Jee, holky děkuji za podporu. Mě už to přijde taky takové divné. Já se vždycky ptám jestli by mu to nevadilo kdybych si zašla někam. Kdybych mu řekl jen že jdu a hotovo tak by byla zas hádka na týden že sem ho obešla a domlouváme si něco za jeho zády a že chodím pořád jen chlastat a že za chvíli ze me bude alkoholik a bůh ví co. On si prostě vždycky něco najde. Proto se musím ''dovolovat''
A vytáhnout ho na procházku je taky trochu složitější. Mu se prostě nechce. Jeho slova ''Ježíš a co z toho budeme met, já lozim 12 hodin v práci jak cu*** sem tam tak ještě budu lozit tady po městě bych mě bolely nohy ještě víc. Já si chci odpočinout když mám volno' ' jeho slov když chci jít sama ven když si dovolím říct že bych si chtěla taky odpočinout' 'sak ty si celý den doma a nemusíš nic dělat ale já pracuju chápeš? No takže tolik k naší komunikaci. Jako jsou dny kdy se dokážeme bavit i normálně, ale pomalu ztrácím trpělivost :( spíš se mi z toho chce brečet

veruuu_kubesovic
30. zář 2020

A to potřebuješ radu ženských na koníkovi, na to, že neumíš s chlapem mluvit??? stejně tak nejsi jeho majetek - cožpak jsi sporák/skříň/postel atd? takže prostě oznámíš a jde se, děti jsou tvoje/ stejně tak jeho, když by se mu to náhodou nelíbilo, máš právo si někam vyrazit, pokud on taky někam chodí...
Já bych s tvým chlapem vyrazila dveře, abych se doprošovala, jestli vlastně můžu někam jít??? cožpak jsi nějaký otrok, že jsi dobrá jen na hlídání dětí???
U nás to funguje tak a to je manžel doma jen o víkendech(přijíždí ve čtvrtek večer), že mu prostě zhruba 2dny někdy i ten den řeknu, že jdu ven, on se postará bez problémů o naše děti/stejně tak mi říká předem že jde s kámošem na pivo....
A stejně tak kadeřnice/kosmetička/manikúra...chceš vypadat jak z pralesní žena či co? že nesmíš na nehty či ke kadeřnici? to mi v dnešní době příjde jak vtip...
A ještě nákup bot či oblečení - když potřebuju, nebudu řešit jestli můžu? stejně tak můj muž...
Bohužel teď pykáš za full servis tvému muži, hold nezbývá než si s ním promluvit...a ještě mě zaráží, ty nemáš žádné peníze pro sebe? to jsi na něm finančně odkázaná?

veruuu_kubesovic
30. zář 2020

@1sally1 nemáš se co dovolovat, jsi plnoletá, nejsi jeho dcera proboha...

1sally1
autor
30. zář 2020

@veruuu_kubesovic já si chtěla spíš postěžoval řadu ani tak nepotřebuji ale vidím že jsou asi třeba i rady. Já prostě jinou komunikaci s chlapem nezažila takže mě to přišlo v pohodě. S bývalým to bylo šílené, za každou maličkost jsem byla fialová až za ušima z těch facek takže tohle mi přišlo v pohodě a že začátku mi nevadilo že chce být se mnou jen teď mi přijde že je to až moc. Každopádně s penězi se to má tak že on plti nájem věci pro děti atd a já mám rodicak cca 8000 a to mám na jídlo na celý měsíc

1sally1
autor
30. zář 2020

@veruuu_kubesovic navíc dřív mu to nevadilo že jsem si zašla za kamarádkou nebo na nehty to až teď poslední dobou. Dřív to prostě takhle u nás fungovalo, já se zeptala jestli nemá nic proti tomu když půjdu ven a on se mě ptal stejně. Jen mu to teď vadí když jdu ja.

hany84
30. zář 2020

@1sally1 Tak, když jsi celý den doma a dle něj nic nemusíš dělat, tak ať si to zkusí, když bude mít volno a Ty jeď třeba na celý den na nákup. A hlavně, aby jsi pak měla od něj na stole tgeplou večeři. Pak můžete okoupat děti a můžeš mu navrhnou na večer radovánky. Určitě to přijme s nadšením, když se nemusí celý den nic dělat.

1sally1
autor
30. zář 2020

@hany84 😂 Joo tohle už jsem zkoušela, potřebovali mě v práci na inventuru na jeden den tak jsem jela a zvládal to podle jeho slov úplně s přehledem. Říkala jsem si že by to chtělo aspoň celý týden aby si zkusil s dětma jizdit i do obchodu. To by se z toho po**** jenze já se na týden nikam nedostanu. Jo vlastně to jsem tak byla v nemocnici se slepakem po operaci. To odevzdal děti prarodičům a měl volnicko pro sebe 🙂 a takhle to bylo i když se narodil mladší. Já týden v porodnici a on dal staršího dědovi a tady sama party party party

janedv
30. zář 2020

@1sally1 tohle ROZHODNE neni normalni fungovani a komunikace 🙂
zacala bych tim, ze v dalsi hadce bych muzi rekla, ze meni nazor jak se mu hodi - kdyz mas byt s deckami ty, tak je to podle nej "pohoda", kdyz ma 1 vzit s sebou do kramu on, tak je to tezke a nemozne... Takze at su vybere, bud je to "pohoda" a pak at je VSUDE tahne s sebou i on. Anebo to takova pohoda neni, a pak potrebujes voraz tak at ti ho da. Proste at je konzistetni. To je za prve.
za druhe, jestli ti vycita, ze budes alkoholik, odpoved - 2 dvojky vina jednou za 2 tydny nikdy z nikoho alkoholika neudelaji, to je nesmysl. Jednoduse ti to zavidi a rekla bych mu to. A taky to, ze kdyby s nim bylo vic aktivity mimo domova, tak bys nemusela za kamoskou...
Proste mu to rict, nenechat se zatlacovat permanentne do rohu. Na zacatku z toho asi bude hadka, ale zkus to rict hezky, v klidu. A kdyz bude i dal utocit, rekni, ze se necgces hadat, ale at si uvedomi, ze te omezuje.

michaela666
30. zář 2020

@1sally1 Takhle fungovat rodinu viděl asi v dětství že? Ženská uvázaná doma, s umaštěnou hlavou v teplákách, lítá kolem dětí a ještě nosí manžílkovi pod nos teplé jídlo a studené pivo. Na všechno si musela žádat dovolení.
Já už bych asi dávno sbalila děti a bouchla dveřma, jestli si představuje, že bude mít doma poslušnou ženušku bez vlastního mozku.

1sally1
autor
30. zář 2020

@michaela666 jo presne tohle je moje tchyně., už jsou asi 10 let šťastně rozvedení.

1sally1
autor
30. zář 2020

Každopádně já bych mu aj řekla to co mi radite ale já mám ten problém že se prostě neumím hádat. A on to všechno umí vždycky otočit proti mě. A nakonec z celé hádky vždycky vyjdu ta špatná já a pak je mi akorát líto že jsem na něj byla hnusná. On prostě se mnou umí manipulovat a já nevím jak se hádat tak aby si z toho prostě něco vzal.

janedv
30. zář 2020

@1sally1 nejde o to hadat se. Ale rict mu svuj nazor, at to pochopi. Tak si to sepis. Az nekdy budes mit cas (ha ha, ja vim...) tak si sedni a napis si body, ktere mu pak v klidu prectes.
treba:
-vadi mi, ze deti jsou jen na mne a vadi mi, ze si neuvedomujes, kolik je to prace.
- vadi mi,, ze mi vycitas, kdyz chodim ven. Citim za tim tvou nejistotu a slabost, ze nechapes, ze ja muzu byt venku s kamoskou a zaroven ti byt dobrou zenou
-vadi mi, ze v hadkach veci pretacis a pouzivas jak se ti hodi. Dva lide, co se maji radi, tohle nedelaji a dokazi akceptovat i jiny nazor sveho partnera

atd.. pises, ze ho milujes. Ja nevim, ale takovehoto manipulativniho sobeckeho hnupa (promin) nych ja kopla do zadele uz vcera a radeji byla sama nez tohle.

te_reza
30. zář 2020

Hele já mám svýho času jako taky víc než sporadicky, jo. Protože chlapovi zájmy jsou na vrcholu evoluce. Ale jako dělat mě chlap to co tobě, tak udělám hodně velkej cirkus.

miba10
30. zář 2020

@1sally1 promiň,ale od srdce.... Kopla bych ho do prdele,že by mi posral nohu 😡 jak si tohle můžeš nechat líbit? Promiň,za asi až velkou upřímnost a přímost,ale když nechceš radu ,tak asi víš co máš delat. Chtěla sis postěžovat? Na co? Udělej si doma pořádek. Nikomu nepatříš. A už ve chvíli,kdy by mi řekl,že se mnou a dětmi nejd vem, protože chodí do práce a že já jsem doma a mám pohodičku,tak bych mu hned za tepla omlatila,že on se není schopný postarat o děti,že je musí dávat k rodičům,takže ví kulový a měl by držet mlčet. 😡 Kurna tohle mě vždycky tak vytočí. Proč si nechavas tak srat na hlavu?
Dobrý,já ke kadeřnici nechodím,max jednou za rok,na nehty ani omylem,to se mi nelíbí a ke kamarádkám nechodím, všechny už jsou v práci nebo daleko. Ale tohle všechno je moje volba. Když už se urvu,že mi přijede kamarádka,že půjdeme konečně na kafe,tak mě chlap ještě div že nevyhodí, protože ví,co to je s dětmi za kolotoč. Děti nikdy na hlídání nedal,vždy se postaral sám.

levandulovy_caj
30. zář 2020

Trošku majetnický manipulant...

kajalka
30. zář 2020

Jestli to dobře chápu, měla jsi před tím chlapa, co tě týral fyzicky. Teď máš takového, co tě týrá psychicky... no, dobrý...
Za mě - jeho nezměníš. Jestli s ním chceš být, najdi si psychologa, co tě popostrčí k asertivnímu chování a udrží tě v něm. Je to o tom, kam sama manipulátora pustíš. I když mu nakrásně sepíšeš body, co tě štvou, on to bude otáčet na tebe, jak ty jsi neschopná a jak je on utahaný a ty máš samý nároky. Neustojíš to.
Já bych s někým takovým nebyla. Jsem dospělá a kromě rodiny a domácnosti mám svůj život. Žiju jen jednou.

jancastromska
30. zář 2020

Nečetla jsem vše ale nešlo by dát děti prarodičům a vy mít dva dny pro sebe? Třeba si uvědomit že ho milujete takže když vyrazíte ven neznamená to že hledáte chlapa .. a nebo když s ním nic nehne tak dát děti rodičům a užijte si celý den a jen vy sama a buď mu nic neříkejte a nebo právě mu vypálíte rybník že se umíte zařídit i jinak ...

llluckaaa
30. zář 2020

Hm, tak to fyzické týrání bývalým lecos vysvětluje. Jak tak čtu detaily, nechala ses pěkně uvázat u sporáku a dětí. Ne že je to u vás divný, u vás je to ujetý!
Já bych si teda takovýho chlapa, který se svou ženou zachází jako s otrokem, ani nevážila, natož abych ho milovala... Ale zřejmě tě takové chování přitahuje, když ho miluješ, pořád mu to toleruješ a skáčeš, jak on píská.

petrasipkova1
30. zář 2020

To je úplně neskutečný 🤦‍♀️ Dítě bych dala do školky a šla do práce abych se postavila na vlastní nohy.

petrasipkova1
30. zář 2020

Nedovedu si představit ze takhle někde někdo žije, fakt ne

drakenn
30. zář 2020

Mám tohle za sebou v podobné variantě! A jak jsem to vyřesila? Dospěla jsem..vymezila se, trvala jsem na určitých věcech, nenechala se manipulovat..jeho kecy šly stranou, teď jsem důležitá já..trvalo to 13 let..hodně štěstí

klea81
1. říj 2020

No a trávíš nějaký čas i jenom s manželem? Třeba když to bude častěji nebude ti vyčítat že jdeš občas za kámoškou. Ale nejsem si moc jistá, jestli ty ho ještě miluješ a chceš s ním vůbec být. Je na něm i něco dobrého nebo hledáš jen další a další chyby?

babanci
1. říj 2020

Ty se ptáš na věci, na které vůbec nemáš. Jsi svébytná, dospělá osoba. Ptáš se ho, jestli můžeš s kamarádkou na víno? Jestli si můžeš koupit boty? Ještě mi řekni, že se ho ptáš na koupi prášku na praní a klepne mě. V čem jsi ochotná žít? Hned, jak by to bylo možné, bych dala dítě do školky, osamostatnila bych se finančně a jak by nezačal normálně šlapat, tak nazdárek, kamaráde. Život máme jen jeden, jiný nebude, takže jednej. Zítra odlétám na zahraniční dovolenou. Je fakt, že děti už mám dospělé a vydělávám si. Ale...můj muž prohlásil, že už nepoletí, nemá čas v práci a bolí ho uši v letadle. Fajn, nechceš, nechtěj, ale já letím. Že bych se ho ptala, jestli můžu, ho ani nenapadlo.

linee
1. říj 2020

@1sally1 no, ve vetsine "Vymeny manzelek" funguje tzv. zmena rezimu🙂)) Proste mu das na starosti doamcnost, deti a idealne k tomu i navarit a zajdes si ke kadernici. Oznam mu to a hotovo, nevidim duvod se ho ptat, zda muzes....Kdyz ti slibil boty, rekni, ze je potrebujes a pokud nema cas, at ti da penize a pujdes si je koupit sama. Tak jak si on chodi odpocinout domu z prace, potrebujes i ty odejit ze sve prace "doma" a odpocinout si mezi lidma. Chlapem ve vetsine tohle nedochazi, musis s nimi komunikovat (idealne je casteji nechavat doma s detma) a jit si po svem. Bud samostatna, vzdyt manazujes seba a deti, zmanazujes i manzela, ne?🙂

linee
1. říj 2020

@1sally1 a navic si myslim, ze kdyz pracuje na 4 smeny, ma toho plne zuby a u telky si odpocine a chtel by mit deti, manzelku a domacnost pohromade. ty jsi doma a odpocines si tim, ze odejdes pryc, abys mela zmenu. Pro nej je prave ta prijemna zmena byt doma s rodinou a odpocinout si. Ber to i takto z druhe strany

tinaprofi
1. říj 2020

s tím nehneš, je to žárlivý pako 🙂) někdo mu vtloukl do palice, že se ženský na mateřšký chovaj při "vycházkách" jak utržený ze řetězu... to máš těžký holka, jak to má v palici, tak to už nepřeprogramuješ...upřímnou soustrast 🙂