Těhotná žena a jeji psychika. Co dělat?

tomas66
10. led 2020

Ahoj lidi mam takový problém s partnerkou.
Byt který rekonstruujeme se nestihl do porodu který bude ccca za 10 dni nachystat a tak jsme po Vánocích v novém kde se vse během necelého týdnu přestěhovalo a nachystalo. Nicméně žena je chováním obcas na facku. Poslala me pryc se slovy ze vse zvládne sama a ze jsem k .... přitom si neuvědomuje kdo koupil 95% vybaveni a další veci jak vybaveni tak i pro malou. Hledá problém úplně za vším . Uz nevim kudy kam a dokonce uz i jeji rodiče jdou proti me. Asi si mysli ze budu mít nejlépe tri prace a delat kdo vi co dal. To se jsem zařídil druhe auto (starší za par 30tis a další veci v obou bytech a veci pro malou nevidí. Během rekonstrukce byla u rodiny, Takze samozdrejme díky ni je kde je a ma co ma. O předminulém víkendu me po tom co jsem vezl lidi z rodiny z oslavy narkla ze jsem prijel o 2 hodiny později (ano bohužel jsem čekal než se vykecaji a posbiraji) at jsu spat do pokoje. Další den sms at si sbalim veci. Když jsem dojel vecer tak me ve dveřích dala facky a byla agresivní a zas hledala chyby. Opravdu nevim co dal dekat, dnes mi psala jak dalatolińk a tolik peněz za malou a ze me nepotřebuje ze chce v klidu žít... nevim co delat...

jjasmina
10. led 2020

@tomas66 Neříkám , že já nějaký ty náladičky nemám, ale tohle je už opravdu moc... Upřímně trochu mě to tím chováním připomíná mati- maniodepresivní stavy a je to dost peklo.Zkuste počkat až vychladne a hodit řeč.

tomas66
autor
10. led 2020

@jjasmina neříkám ze jsem bez chyby ale snažím se nakupovat do domácnosti, pouklizet a tak... ale furt je neco špatne at uz treba sklinka na lince a tak. Jooo radsi jsem se přesunul k rodině na par dni... mozna ji dat par dni na vychladnutí. Po týdnu uz vám ona nebo rodiče píšou jak je tohle stalo tolik a tohle tolik. Ja nebýt peněz na rekonstrukci tak si to co mame nemuzu dovolit z normálního platu

jjasmina
10. led 2020

@tomas66 Jako opravdu bych ji nechala vychladnout a uvidíte, jestli je jako ta ma máti, tak se za pár dní zklidní. ale už kvuli vám doufám, že to nebude na denním pořádku.

martina1317
10. led 2020

@tomas66 nevi co by chtela, at udelas cokoliv, vsechno bude spatne. Diskuze je na miste, ale ukaz ze jsi chlap a ze si nenechas vsechno libit. Musis urcit meze.

tomas66
autor
10. led 2020

@martina1317 Přesne jak říkáš. A to jsem se vzdal de takto plno veci. Sportovat jdu treba jednou týdne, do hospody treba jednou za dva týdny na dve hodiny na tri piva a jídlo.. to ma vse od auta pres telefon oblečeni které potřebovala nebo i chtela. Nevim no jestli se vrátit treba uz zitra nebo ji nechat jeste par dnů a přijet. Po tom jak se na me vrhla se divím, ze jsem zůstal víceméně v klidu ... nevim kolikrát co delat a nedělat. Je pravda ze si asi obcas nedupnu...

jjasmina
10. led 2020

@tomas66 Možná jí dáváte až příliš, přijde mi jako byste snad tahnul finančně všechno sám..

tomas66
autor
10. led 2020

@jjasmina ono to tak víceméně je. Je pravda ze se když byla mimo praci podílela velkou mírou na rekonstrukci bytu(je psany na me) objezdila lidi a řešila co kam (měla na to cas když nepracovala cca půl rok ) je to asi jak říkáte

jjasmina
10. led 2020

@tomas66 Někdy i všeho příliš škodí, chce to nastavit i nějaké mantinely. Jinak byste mohl skončit, pardon za ten výraz, že budete makat jako ten trouba od nevidím do nevidím.. Přeji hodně štěstí at se vše spraví, co nejdříve 🙂

tomas66
autor
10. led 2020

@jjasmina mate pravdu... ja jen nevim jestli uz neni pozdě. Dokonce jsem byl v týdnu “zje*an” za to, ze jsem ji nenakrmil kocoura kterého ma na byte kde nejsme a teprv se bude přesouvat, přitom kocour dostal jídlo v 8 vecer a dalsi den mi v pět odpo přišla zprava ze nechávám kocoura o hladu, přitom jsem nemel skrz zaměstnání možnost tam dojet. Bojím se aby po te nevoli nebylo pozde, záleží mi na ni i na malem ....

puhelin
10. led 2020

Ja jsem byla celou materskou (pred i po porodu) taky na pest. Zpetne se za to strasne stydim. Chtela hnizdit a nema jeste kde a doma ji do hlavy nacpali osklive o tobe.

tomas66
autor
10. led 2020

@puhelin taky jste byla na muze taková ? No tak ma od Vánoc byt komplet vybaveny zařízený. Dokonce se museli hned ( jeji strýc prodělával police a tak, protoze bez nich by to byl prece konec světa )... Takze Hnízdil ma kde a pokoj pro prcka je zařízený komplet az mozna na par polic a obrázku což je taky tragédie ... nechci si stěžovat, vim ze to tak vypadá, ale ja tomu proste nerozumím a nechápu to.

puhelin
10. led 2020

@tomas66 Premluvila jsem manzela k nakupu satni skrine pro miminko. V Jysku jsme byli pres hodinu, nic se mi nelibilo, ale manzel uz jinam jet nechtel. Neco jsem odkyvla, vazilo to v 5 krabicich celkem 120 kg. Vynosil to jeste vecer do podkrovi a ja do rana brecela, ze to je hnusna skrin. A at ji jede vratit. Rano ji nalozil do auta a odjel 40 km vratit. Nebyt tehotna, tak jsem mrtva. Mlcel. Doted se o tom nesmim zminit.

Nechci to zlehcovat, ale tohle jsou strasny stavy. I dlouholete pary tehotenstvi a poporodni stavy vykoleji. Ty jsi moc hodny. Bud das jasne stanovisko, co uz je za hranou tveho akceptovani, nebo s tebou bude dal vlacet. Dulezite je spolu komunikovat. Necekat, ze druhy prece vi, co ma delat.

tomas66
autor
10. led 2020

@puhelin se skříni to bylo u nas podobne objelo se vse a stejne to nebylo dost velké nebo hezké a kupovatcskrin za 16+ na půl roku když v našem bude vestavena mi přijde v nasi situaci jako zbytecnost. Nakonec někde vybrala velkou levnou použitou super.. jsem bohužel asi az moc hodný i když podle ni jsem sobec. No nevim jestli by sobec kupoval co kupuje pro ne misto pro sebe , dokonce se zbaví milované motorky skrz bydlení atd. Je to urcite o komunikaci a to přiznám ze mam mozna problém ale ono to je obcas težké neco rict, když uz tušíte reakci a nasrani ve vzduchu sotva přijdete po praci domu . Po tom vsem co psala nevim jestli jsem Js ted ten kdo nejsk muze určovat ... vyhazovat ji z bytu k rodicumu, brat ji auto a telefon , to asi neni muj styl ale... chci to nejak urovnat. A to jsem si říkal dva měsíce zpet se uz bude lip 🙂 a ono je to jeste horší , bojím se abych malého vubec viděl po tom co pronesla v afektu jak me nechtěla pustit

sudylichozrout
10. led 2020

@tomas66 Na miminko mas stejny narok jako ona, jsi tatinek. Takze neboj 🙂
Helejt a byla takova i pred tehotenstvim? Pokud ne, tak je fakt pravdepodobne, ze s ni cvici hormony a sama nevi, co se s ni deje. Vim, ze to zni desne, chapu, ze te to mrzi, ze jsi nastvany, ale dej ji cas, az porodi a projde sestinedelim, zklidni se a srovna.
Ja mam pocit, ze tehotna zenska vubec neni pricetna, chova se uplbe iracionalne a je na ranu. Ale je to nastesti jen prevhodny stav 🙂
Drzim palce, at je pak zase dobre.

tomas66
autor
10. led 2020

@sudylichozrout mam a chci udržet rodinu , jen se to vymyká kontrole aniž bych znal důvody . Umím se za chybu omluvit ale tady proste kolikrát nevim co je zss špatne. Prave ze nebývala, az začala byt těhotná tak z kraje byla jina, ve druhem trimestru ji bylo lépe a byla lepší no a ted zas tohle ... Takze doufám ze mate pravdu . Ono treba uděláte několik veci co chtela a treba i neco navíc a jednu uděláte jinak nebo zapomenete a hmed bylo haló .

puhelin
10. led 2020

@tomas66 Mne prijde, ze vse moc prepocitavas na penize. Na tve a jeji. Tak jste se dohodlu, ze si pojedete kazdy na svem uctu, i kdyz budete rodina? Myslim nez nastaly tyhle hadky.

tomas66
autor
10. led 2020

@puhelin nee prave i když byla bez zaměstnání tak řešila rekonstrukci a ja ostatní veci . Takhle to nebylo nikdy.

elis16
11. led 2020

@tomas66 já byla v těhotenství a šestinedělí taky úplně jak vyměněná. Kolikrát jsem nemohla vydržet sama se sebou natož aby mi porozuměl někdo jiný.
S přítelem jsme jediné hádky měli právě během těhotenství. hádky a konflikty normálně nesnáším, ale v těhu mi nedělalo problém se s někým řádně zhádat. A byla jsem citlivá i na jakékoliv změny (např. když mi přítelova mamka, zatím co jsem byla v porodnici, uklidila vázu s velikonoční výzdobou do spíže, protože přece už je 4 měsíce po velikonocích, ale mě to po příchodu domů úplně vytočilo, že nemám tu vázu s výzdovou na svém místě a bylo mi fuk, že už dávnou nejsou velikonoce.) Nebylo to tak po celé období, ale čím víc se blížil termín porodu, tím to bylo horší. Po šestinedělí si vše celkem sedlo a já byla zase normální 😀
Chce se to obrnit velkou trpělivostí a najít asi nějakou střední cestu v tom vyjít jí v jejích požadavcích vstříc, ale zároveň sebou nenechat cloumat.

mariegroth
11. led 2020

Za sebe uprimne rikam, ze v tehotenstvi a hlavne po, jsem zazivala a i zazivam stavy o kterych si rikam, ze ani sebe nepoznavam. Z prispevku me hned napadlo, ze zena chce “hnizdit” a zabydlovat a to se ji uplne nesplnilo. Nikdy jsem nebyla na muze takova jako zena na tebe. V necem ji chapu, v necem ne.

zmrzlinka
11. led 2020

Tak takové chování by mi muž netoleroval ani v těhotenství....nemůžete si normálně sednout a promluvit si o tom?
Asi nezbývá jen počkat až porodí .... držím palce.

tomas66
autor
11. led 2020

@mariegroth ano souhlasím ze to nedopadlo úplně komplet, bohužel neovlivnim dodání nábytku od řemeslníků. Mate s tímhle pravdu, na druhou stranu pořídili se bydlení do rezervního bytu který ma i o pokoj navíc a neni to rujna v mackalove. Obcas tomu chování nerozumím , no a slova jak jsem k ničemu člověka mrzí a nechápe je.

tomas66
autor
11. led 2020

@zmrzlinka ja doufám ze se to změní, kolikrát i v tehu je v klidu, pak během chvíle blik a je schopna vytáhnout i veci které se řešily a treba jsem se za ne omluvil(nevěra nebo neco takového to nebylo- pouze drobnosti)

tomas66
autor
11. led 2020

@elis16 Dekuji za informace, pro me to jsou nove veci a proste jin nerozumím. Snažím se, no po tom co minuly týden psala ze to zvládne s rodiči sama ...mrzí to a nevim kudy kam, dobre skutky nejsou oceňovány ani skoro Dekuji nekdy .... po přestěhování během par dni se hledaly chyby kde co neni, misto aby to během Vánoc neřešila kde neni Polička nebo závěs

puhelin
11. led 2020

@tomas66 V tom rezervnim byte se hnizdit nemuze, protoze tam budete docasne. Tzn., ze pak se zase vse musi premistit a zacit znovu ve vlastnim byte. To by me taky stvalo.
Na jaky nabytek se ceka, ze tam nemuzete bydlet uz ted?

tomas66
autor
11. led 2020

@puhelin skříně a dveře a nejake další drobnosti. Obyvatelné to pro člověka je... nevim

puhelin
11. led 2020

@tomas66 Tohle by pro me obyvatelne bylo. Miminko nic nepotrebuje po narozeni. Postel, vodu na oplachnuti, plenky a to staci.

tomas66
autor
11. led 2020

@puhelin za me taky, jen jak neni vse tip top je to tragédie .... Takze tak. Nevim jestli se uklidni a bude se chtit normalne bavit. Podle jeji maminky bych mel mít ideálně tri prace a jeste varit atd

puhelin
11. led 2020

@tomas66 Ale jestli se to pak bude delat az bude miminko na svete, bude to hlucet a prasit, tak byste stejne zase odjeli jinam, nez to nekdo uklidi.
Muj manzel 3 prace ma a vari take radeji on. 2 prace po pul uvazku a treti narazove. Ale jeho to bavi. Me zas mrzi, ze pak doma moc nebyva.

tomas66
autor
11. led 2020

@puhelin jasné ale mam jednu ktera neni jak by nekdo rekl fyzicky náročná, je to na hlavu a zodpovědnost, což si někteří neuvědomují . Ano zas ho pak nevidíte když dela vic a vic .

puhelin
11. led 2020

@tomas66 Bohuzel porad dost lidi vnima jako narocnou jen tu praci, ktera je rukama :/