Těhotná, přítel chce potrat, co dělat

kittym
26. črc 2021

Ahoj,

potřebovala bych radu, na základě čeho se v náročné situaci rozhodnout. Mám dvě děti (5 a 2), rozvádím se. Přítel děti 16 a 26 let, s manželkou žijou odděleně, ale zatím se ani nerozvádí. Nejsme spolu dlouho, ale spoustu let se známe jako kolegové, vztah klape, přítel přijal moje děti, vše fajn a teď selhala antikoncepce. Další těhotenství jsem neplánovala (obě předchozí byla příšerná), o dalším porodu ani nemluvě, po dobu mateřské i rodičovské jsem musela u obou dětí pracovat, mám statek, zvířata, zkrátka už teď se nenudím. Partner odešel od manželky, protože chce cestovat, poznávat svět a chtěl to dělat se mnou.. Na další dítě se vůbec necítí (je mu 46, pvní dítě měl v 18ti), tuhle etapu má za sebou. 16letý syn už teď dost žárlí na moje děti. Pokud by člověk mohl vrátit čas, bylo by jasno, ale co teď, když jsem v šestém týdnu :((( Jsem člověk co nedokáže zabít ani mouchu, zachrańujem všemožně zvířata, tři děti jsem kdysi i chtěla, věci tu mám ... Partner mě nenechá dítě vychovávat samotnou, že když si ho nechám, prostě do toho půjde. Naprosto nevím jak se rozhodnout, píšu seznamy pro a proti, vysvětluju svoje pocity, já prostě nevíííím. Nechci mu zničit život. Ale pokud budu respektovat přání otce a půjdu na potrat, nevím jak se s tím vyrovnám, zda s ním vůbec budu chtít někde trajdat, když vím za jakou je to cenu, zda budu chtít aby se mě ještě někdy dotknul apod. :( Jak kdyžtak zmírnit psychické následky potratu?
Otec je na tom finančně dobře, já konečně tak nějak rozumně, auto apod. by problém nebyl, ale oba jsme na štíru s časem a museli bychom udělat obrovské životní změny (já prodat statek, prodat koně, on zavřít jednu firmu)..
Když to vidím napsané, asi to hovoří jasně, ale je tu prostě ten pocit, že vím co z toho vyrorste, že ty dvě čárky budou jednou krásné úžasné dítě a že když půjdu na potrat, budu si to (a jemu) vyčítat do konce života..
Když si to nechám, může to vyčítat on mě

codal
26. črc 2021

@kittym pokud ty sama o potratu nejsi přesvědčená a podle toho co píšeš fakt nejsi a vlastně to dítě chceš, tak ti interupce hrozně psychicky ublíží a vztah to stejně nevydrží... Pokud to tak necítíš, nedělej to, zničí tě to...

sebestka
26. črc 2021

Pro přerušení musíš být 100% přesvědčená a to ty v žádném případě nejsi. Na přerušení by měly chodit ženy, kteří nemají jedno jediné pro..., ty, které si vůbec nepřipouští, že by se dítě mělo narodit.

katule1990
26. črc 2021

Souhlasím s výše napsaným. Sama píšeš "...když půjdu na potrat, budu si to (a jemu) vyčítat do konce života.", "...zda s ním vůbec budu chtít někde trajdat, když vím za jakou je to cenu, zda budu chtít aby se mě ještě někdy dotknul apod." Taky píšeš, že partner tě nenechá dítě vychovávat samotnou. Na potrat bych nešla. Asi to tak mělo být. A třeba ani nebudou nakonec potřeba tak velký změny, jak popisuješ.

katherine177
26. črc 2021

@codal souhlasím , šla jsem na potrat kvůli manželovi,a nikdy jsem mu neodpustila ,přestala jsem s ním spát ,protože se mi zprotivil,vztah nevydržel ,rozvedli jsme se

j.a.n.i
26. črc 2021

@kittym No, asi takhle, pokud bys měla děti 13 a 10, tak chápu myšlenky na potrat kvůli změně v životě, ale upřímně, máš dvouleťáka, to mi přijde ještě sakra malé dítko na to, aby další nějak výrazně měnilo režim, takže ne, nebyl by to pro mě důvod.

zelenaesmolda
26. črc 2021

@kittym
Ja bych do toho nesla,myslim do ditete za tehle situace.

gruyerre
26. črc 2021

@kittym když už teď víš, že by sis potrat vyčítala, tak by to tak určitě bylo. Tak to trajdání po světě o rok dva odložíte. Určitě si nebudeš za pár let vyčítat, že sis ho nechala, ale interrupci by sis vyčítala, jak sama píšeš.

sudylichozrout
26. črc 2021

V zivote bych nesla do potratu jen oroto, ze si to preje otec ditete. Abych se k tomuto kroku rozhodla, musela bych proto byt 100% rozhodnuta a nesmelo by byt ani jedno PRO. Bud tvuj partner vezme do ruky zodpovednost a bjdete dite vychovavat spolu, nebo to neda a bude platit alimenty. Ale ne, ze te posle na potrat, kdyz ty o tom nejsi presvedcena a pak se budete varit, ze je vse ok.

kaaacaaatkooo
26. črc 2021

Cestovat a poznávat svět stejně nebudeš moct, máš-li statek, ne? 🙂 A pokud to půjde, tak je jedno, jestli začnete teď, když máš dvouleťáka, nebo za 2,5 roku, když BUDEŠ mít dvouleťáka 😉 Ať přítel za těch 2,5roku ještě něco málo došetří a pak všichni společně procestujete kus světa a na péči o zvířátka si někoho najdete 😉

nihanin
26. črc 2021

Ještě se ani nerozvadi a uz tebe posílá na potrat 🤦‍♀️rozhodně kvůli trajdani okolo světa bych na potrat nešla to jse raději vzdam jeho když on se nedokáže vzdát své ženy sory ale toje prostě můj názor

marcicek84
27. črc 2021

Tak pritel ma dve odrostle deti,ty dve male,tak na tvoje male musi byt zvykly,cestovat muze i pozdeji prece. Jedno pro jsi zapomnela spolecne dite vas vice ztmeli.No hlavne by se mel rozvest,jestli je to on,tak spolecne dite zvladnete.Na statek najit vypomoc,mozna i do te firmy,aby ji nezaviral.Ja nevim ale uplne nerekl,ze dalsi nechce,chce se starat pokud si ho nechas,nejlip si o tom jeste spolecne promluvte se,kdyz ma muz se zenou sex,musi pocitat i s tou alternativou,ze z toho muze byt i neplanovane tehotenstvi...