Tchyně versus snachy a naopak

rexinka
9. srp 2017

Nedávno jsem tu četla, že slovo tchyně se ne nadarmo rýmuje se slovem svině. Tak by mě zajímalo, kolik z těch všech "spravedlivých" snach budou titulovat stejným jménem třeba za 20 let partneři jejich potomků...😉😀
Co si myslíte o tom, jak se pořád píše, že tchyně jsou opravdu zlo? Jaký je třeba pohled tchyní na své snachy? I naopak to někdy může být docela peklo, ale o tom už se tak moc nemluví, bohužel.

shine2015
9. srp 2017

@rexinka neřešitelné a za mě zbytečně založena diskuze ....a tchyně svině mi nepřijde ani jako rým ... spis trapný toto tady takhle napsat do úvodního příspěvku...co cekas,pomluvy ??? Jaký jsou tchyně nebo snacha strašný? To bylo je a bude stejne tak jako vztahy s nimi v pohodě....ztráta času to tady rozebírat a omilat a vůbec úvodní příspěvek mi osobně přijde trapný.

misisska
9. srp 2017

@rexinka možná to není o tom, která tchyně je zlá a hodná, ale o povaze. A když máš v rodině manipulátora, je úplně jedno, jestli je to matka nebo tchyně. Moje tchyně je manipulátor. Tudíž k ní nevedu extra vřelý vztah. Ale moje matka taky. Částečně, ale je. A taky k ní nevedu náklonnost...

elamozna
10. srp 2017

Nechystate se psat clanek, pusobi to tak.. ?

rexinka
autor
11. srp 2017

@shine2015 No, nevím,proč Tobě to přijde trapné, mně spíš trapná připadá Tvá odpověď. ☹Zbytečně založená diskuze? Tak, proč se k ní vůbec vyjadřuješ, když je tak zbytečná ???? A ta tchyně svině není z mé hlavy, mě by to ani nenapadlo, ale bylo to použito zde v jedné skupince ,asi nějaká snacha, tak jsem jen citovala a mně to přišlo taky dost ujeté, ale vím, že hodně snach tohle přirovnání má za vlastní. Tak mě jen zajímal názor ostatních na tohle téma. A taky názor z druhé strany. Jak to vidí zas ty tchyně. Mám známou, co jí její snacha dělá ze života peklo, takže tak 🙂

rexinka
autor
11. srp 2017

@misisska Miši, jak už jsem psala, nechtěla jsem tady rozpoutat nějakou bouřlivou debatu, ale zajímaly mě ty vztahy.... já mám bohudík tu čest poznat tchyni z obou stran. Měla jsem první supr, byla jako kamarádka, ale chyba byla v našem vztahu s jejím synem a můj podíl tam byl taky veliký, že jsem si to nechala líbit, to vím a ona to tenkrát oplakala. Dokonce za mnou nedávno byla a říkala mi to. A pak jsem měla dalšího muže a jeho matka byla tak šílená manipulátorka a to nejen ona i její muž, takže tchánovci oba. A oni nás i rozvedli, a jsem jim za to zpětně i vděčna 🙂 Ted mám supr chlapa a jeho máma je to má druhá máma, takže si nemůžu stěžovat. A někdy mě mrzí, že je stejná jako má první tchynka, ale ten chlap se prostě nějak minul...🙂

rexinka
autor
11. srp 2017

@elamozna Nene, to mě ani nepadlo, jen mě zajímalo, jak to brou ostatní...pokud jsem s tím někoho urazila, tak se moc omlouvám. Nemyslela jsem to zle😉

journals
11. srp 2017

Asi takhle - tohle téma tu bylo už milionkrát. V diskuzích jako je tato jde vždy o jeden úhel pohledu. Nikdo ti tu neřekne, jo, já jsem mrcha, udělala jsem svý tchýni to a to. V diskuzi je každý spravedlivý a bez viny. Moc tchýní se tu asi objevovat nebude... a ne, tchýně a svině se fakt nerýmuje 😀 souhlasím se @shine2015 Bylo tu toho na toto téma napsáno už víc než dost.

rexinka
autor
11. srp 2017

@journals Asi takhle- tak se prostě do téhle diskuze nezapojuj a nevidím v tom problém....Kdo k tomu má co říct, at řekne, jinak bych se toho nezúčastnovala. A jak jsem už řekla, tem rým z mé hlavy není. Podívej se do skupinky https://www.modrykonik.cz/group/2426/ 🙂

miaellen
11. srp 2017

moje tchyne zemrela pred 3 lety, vztahy nebyly idealni, ale ona jako clovek byla hodna.. vztahy nebyly idealni tak celkove...je mi to lito, moje dcera by ji urcite milovala. musime si uvedomit, ze take jednou budeme tchyne a ze ne kazda tchyne je hned zla..ono ty snachy si to nekdy taky delaji samy, ze..

journals
11. srp 2017

Však já ti k tomu už odpovídala, když jsi se na to naprosto stejné už ptala v KZ. Nevím co k tomu ještě mohu dodat, než to co jsem ti už dvakrát napsala. I má druhá odpověď byla myslím k tématu a to, že tohle téma nikdy nebude objektivní 😀 k pomluvám se nepřipojím, nemám důvod. Mojí tchýni za svini nepovažuju (jestli to je ta vhodná odpověď na úvodní příspěvek) 😀 😀 😀

rexinka
autor
11. srp 2017

@journals Tvou odpověd v mé KZ jsem ještě nečetla, tak se omlouvám, louskám to zde opravdu velmi pomalu, tak se nezlob, mám problém s očma a čtu jak lemra 🙂 Přečtu si to a pak napíšu. K pomluvám nikoho navádět nechci, jen bych ráda názory obou stran. Snad jsi mě pochopila dobře...

pavlinar
12. srp 2017

Já nemám problém, a věřím, že ani tchyně se mnou. Jako představovala si jinačí snachu, ale už si myslím zvykla. Bydlíme od sebe daleko, vídáme se málo. Málo prostoru na třecí plochy. To stejné moji rodiče... moje matka si na mého manžela nic nedovolí, co on udělá, je dobré, co já udělám, je blbé. Takže oni mají "super vztah". .

martiina_k
14. srp 2017

Před pár týdny se mi narodil syn, takže také jednou budu nějaké snaše tchýní a doufám, že spolu budeme dobře vycházet. Má tchýně je psychicky nemocná (nemyslím to jako urážku, ale jako fakt), určitě bych si s ní neměla co říct a to není o věku, mám spoustu známých ve věku 70 a víc a jsem schopna si s nimi celé odpoledne povídat. Rozhodně to není člověk, kterého bych si jako tchýni vysnila, nicméně spolu nějak vycházíme. Na venek si myslím že výborně... sice po víkendu u ní jsem zralá na psychoterapii 🙂) ale rozhodně je to lepší, než mít tchýni, která je manipulativní a rozvrací vztah.

sdu
14. srp 2017

@rexinka Já si myslím, že tchýně to mají úplně stejně těžké jako snachy. Prostě dochází k velkému zásahu do vztahů a chodu rodiny jako celku, "přerozdělování" určité moci, lásky, času.... No je těžké být dobrou tchýní, jako být dobrou snachou. Je tam potřeba moc tolerance nejenom od tchýně a snachy, ale také ostatních členů rodiny.... Je těžké dojít ke kompromisu, kdy si lidé dostatečně vzájemně pomáhají a vycházejí vstříc a přitom se vzájemně neotravují a nezatěžují nadměrně....

marek2002
24. srp 2017

tchýně a uzený jsou nejlepší studený

isabelafuentes
24. srp 2017

Je to fakt tezke tema,kazdy vztah je jiny,kazdy ma v rodine jine okolnosti. Ale myslim si,ze pokud jsou snacha i tchyne rozumne zenske a je na obou stranach vule mit hezke vztahy a vychazet si vstric,tak to vzdy nejak jde. Je dobre si uvedomit,ze i tchyne byla mlada holka,mela svoje sny,sve deti vychovavala,jak nejlepe umela,a tak k ni pristupovat. S trochou tolerance a pochopeni. Vzdycky nekdo musi udelat ten prvni krok k lepsim vztahum a je prece v zajmu vsech,aby vnouce melo hezky vztah s babickou a vytvarelo si pozitivni vztahove vzorce do budoucna..