Tchýně mi sprostě nadává

julien9
3. čer 2019

Ahoj holky, potřebuji poradit. S přítelem jsme byly odloučení 3 měsíce, máme 3 měsíčního chlapečka... po dobu co byl přítel pryč, jsem se nesnesitelně pohádala s tchýní...
Bydlí asi 15 km od nás, začlo to tím že s malým vůbec nejezdím( nemám auto ), že se beztak chodím někde ku*vit, bohužel to píšu tak jak to řekla.... nakonec to vygradovalo tím, že jsem si dovolila jí říct, že oni auto mají a můžou kdykoliv přijet , nevím co jí to popadlo začla mi do telefonu nadávat do čubek, kurev a nevím do čeho ještě.... byla u toho moje mamka a sestry, řekla že přijede a vyliská mě i moji mamku... podotýkám že jí je 44 let. Vůbec nechápu co to mělo znamenat, ale přítel už je doma, zrovna dnes za matkou jel.... pořád chce malého ale nechápe že dýl jak hodinu jí prostě nevydrží protože mu roste zub a je nevrlej... ještě k tomu se u nich doma kouří v bytě a já odmítám aby v tom malej byl a ještě k tomu mívá nějaké omdlívací stavy třeba že z ničeho nic se vyvrátí a nevi p sobě... takže jel přítel bez malého a já jsem zvědavá jak tohle bude pokračovat, podotýkám že nebylo poprvé co mi takhle bezdůvodně vynadala... co by jste v mé situaci dělali vy?

pipi_puncocha
3. čer 2019

No, se mnou by někdo takhle mluvil jednou a už by dítě neviděl... navíc posílat ho do takového prostředí taky není ok. Jak se k tomu staví přítel?

(a mimo téma - ty "omdlívací stavy" bych řešila s lékařem, pokud se tak už neděje)

kittyy17
3. čer 2019

@julien9 řekla bych jí, že je to moje dítě a ona na něj nemá žádné právo, zvlášť když tě jako matku nerespektuje a uráží. A taky bych jí přestala brát telefony, dokud se nenaučí slušně chovat.

tulikiss
3. čer 2019

No pokud jsem podle nekoho kr.va a cu.ka pak se s takovym clovekem nestykam a ani dite bych tam nepustila. pokud chce videt vnouce tak musi zvednout prdel prijit s omluvou a pak muze dite u nas doma videt. jestli neprijede tak at si trhne.

petulejan
3. čer 2019

přesně,takový člověk by mě a ditě už neviděl. Záleží i na chlapovi,jak se k tomu staví,ale takovou čůzu bych brzo někam poslala. Pokud s tebou takhle mluví,tak co až to začne vnímat i malej? Kdepak. Ani přes okno.

malenka3
3. čer 2019

Neexistuje, s takovou by mi ani omluva nestačila, u mě by skončila, tohle zjevně nebyla jednorázová akce. Jedinou omluvou by bylo, že má obří nádor na mozku a neví, co dělá.
Pokud by tvůj postoj přítel nechápal, razila bych tichou domácnost, takové chování je pro mě absolutně nepřijatelné.
A k dítěti - jsou mu 3 měsíce, určitě bych ho beze mě nikam nepouštěla ještě dlouhou dobu.

ariadna12
3. čer 2019

@julien9 ukoncila ci omezila bych kontakt a doporucila tchyni psychiatra. Co na to partner, podrzi te?

julien9
autor
3. čer 2019

Díky moc holky mám stejnej názor jako vy

no_title
3. čer 2019

hele, stala se mi teď podobná situace, i když ne tak vyhrocená jako u vás... s jednou příbuznou. Tak třeba ti to pomůže v pochopení, proč a jak se třeba zachovat...
Naše situace byla, že k nám přijela příbuzná z větší dálky. Chtěla přijet už v pátek ve 21 hodin, což jsem řekla, že to teda ne, že v tu dobu už uspáváme dítě a nechci, aby tu někdo rachotil, když bude spát. To je u ní obligátní problém, že chce přijet v nějaké časy, které nám vůbec nevyhovují, klidně v 11 v noci, protože je např. naštvaná na svého ex a chce přijet hned, ale všechny vlaky jsou obsazené. Obvykle to končí tím, že se urazí, protože nechci, aby můj muž dělal taxikáře a ještě v době, kdy to narušuje chod rodiny.
Potom tedy přijela v sobotu ráno, celý ten víkend byl relativně v pohodě, až na nějaké drobnosti, např. že její syn nechtěl jíst a výlet, který jsme trochu přetáhli a byli jsme pak unavení.
Potom byla neděle, chystala jsem oběd, už jsem ohřála knedlíky, chystala se podávat, když z ničeho nic - že už si našla vlak a jede za půl hodiny a můj muž je má hodit na nádraží. To už jsem teda vyjádřila nesouhlas, logicky, protože prostě můj muž by přišel o oběd a navíc jsem se s tím taky patlala zbytečně.
Načež začala úplně nesmyslně vyvádět, sbalila si věci, začala vřískat, úplný hysterák, při kterém vyčetla všechno, co jsme o víkendu dělali blbě... že jsem nezajistila jejímu synovi pití a svačinu na výletě (jakoby to byla moje povinnost, nechápu, že mu nevzala aspoň flašku s pitím). Že manžel chtěl, aby mi pomáhala, když ona má dítě a musí ho hlídat. Nakonec se začala navážet do mého handicapu v tom smyslu, že jsem simulant, co si vymýšlí a ona tohle (to, co jsem za ten víkend dělala) zvládá levou zadní. Celou dobu jejího monologu jsem byla ticho, až když se obula do mé nemoci, tak to jsem se už ozvala.. už ani nevím, co jsem ji řekla, ale asi jsem ji seřvala 😀. Logicky. 2 dny jsem byla na nohách, kmitala, vařila, uklízela, nakupovala, manžel jakbysmet. Ona stála, koukala do zdi, psala si do mobilu. Byla jsem po víkendu úplně vyřížená, opravdu jsem se snažila i vařit, co by ten kluk jedl (byť to stejně nejedl) a přesto to bylo málo a ještě mě označila za simulanta.
Následně bombardovala 3 dny manžela smskama ve frekvenci 30 sms denně, už mu bylo zdravotně blbě a mě taky. Pokoutně mu psala, že mu to někdo musel říct (že tu nemoc hraju) atd. Oba máme nemoci, které se zhorší při psychické zátěži. Nakonec jsem tomu udělala přítrž. Napsala jsem jí čistě racionálně a bez emocí, co mě zranilo, trochu vysvětlila i svou nemoc. Řekla jsem jí, že jí dám poslední šanci, pokud se omluví.
Samozřejmě to neudělala, následovala salva výčitek a vůbec se ani nezmínila k tomu, čím mi reálně ublížila. Já odpustím ledacos, ale pokud někdo rýpe do těchto věcí, tak to neodpouštím. I když vím, že je psychicky labilní atd. ale to neznamená, že budu dělat, to, co si ta labilní osoba přeje. Každý máme své hranice a neměli bychom si je nechat porušovat kýmkoli.
Proto jsem se nakonec já i muž uchýlili k tomu, že dostala zákaz muži psát. Já sama si jí blokla na fb. Dokonce vyhrožovala i TO, protože jsem o tom mluvila... byť po zkušenostech nemá na co podat TO, protože nikdy a nikde nezmiňuju, kdo to je a jaký je můj příbuzenský vztah k ní.

Ale chci říct, že to ublížení má většinou zástupný důvod. U nás to bylo tak, že mi ublížila, protože jsem opakovaně nedovolila, aby jí muž dělal taxikáře v době, kdy nám to nevyhovuje (v noci, uprostřed oběda apod.) tento konflikt jsme neřešili poprvé. Těch důvodů mohlo být víc, ale myslím, že to byl tento.
Asi se zkuste zamyslet, co by v tom mohlo být... už proto, aby se to neopakovalo. I psychicky labilní člověk má důvody. Byť jsou většinou sobecké a obvykle to bývá žárlivost, závist nebo prostě jako v našem případě neděláte, co chce ona. Nebo vás někdo pomlouval a ona tomu slepě věří.

zelenaesmolda
3. čer 2019

@no_title
ona asi nebude uplne v poradku po psychicke strance.
na druhou stranu nevim jak casto k vam jezdi ale ja obcas jezdim k segre protoze bydli kousek od prahy a kdyz nekam letim tak tam zustanu a hodi me pak i na letiste nebo pro me jedou na nadrazi.tentokrat mam let hodne brzo rano,budeme muset vyjizdet tak ve 4 a ani ji,ani svagrovi to nevadi a uz vubec mi nevycitaji,ze by mi delali taxikare takze prijet pro pribuznou v 11 vecer pro me neni zase takovy velky problem,me osobne by to nevadilo kdyz to neni casto...

keesi
4. čer 2019

@kittyy17 Bohužel je to její vnouče a právo na něj má. Myslím 1x za měsíc nevím kolik hodin. V právu je to nějak upravené.

malenka3
4. čer 2019

@keesi v novém Občanském zákoníku. Konkrétně jde o paragraf 927: „Právo stýkat se s dítětem mají osoby příbuzné s dítětem, ať blízce či vzdáleně, jakož i osoby dítěti společensky blízké, pokud k nim dítě má citový vztah, který není jen přechodný, a pokud je zřejmé, že by nedostatek styku s těmito osobami pro dítě znamenal újmu. Také dítě má právo se stýkat s těmito osobami, pokud tyto osoby se stykem souhlasí"

Myslím, že to u tříměsíčního dítěte opravdu nehrozí. A pokud by došlo k soudu a matka prokázala, jak se k ní tchyně chová, tam ti garantuju, že by to tchyně nikdy nevyhrála.

tinaprofi
4. čer 2019

Kdybych slysela, jak takto mluvi nejaka cu*ka nevychovana s moji dcerou, tak by byl takovej ceres, ze by se uz nikdy neodvazila zavolat. Vnuka by videla, az by mu bylo 18, mozna a musela by hodne prosit. Neskutecny, co to je dneska za zm...dy lidi, neparat se s nima.

no_title
4. čer 2019

@zelenaesmolda tak pokud o tom vím předem, tak to nějak zařídím, ale ne že si někdo koupí lístek na vlak v době oběda a chce, ať ho okamžitě odvezeme. Možnost přijet v rozumnou dobu má, bydlí asi 100km, vše na trati, kde jede vlak každou hodinu. A jinak jo, normální opravdu není 😀

zelenaesmolda
4. čer 2019

@no_title
tak s tim okamzitym odjezdem to normalni neni,obcas bych ten pozdni prijezd prekousla

dodor
4. čer 2019

Asi to bude těžký, ale úplně bych s ní přestala komunikovat. V telefonu si ji blokni ať ti nekazi den, neotravuje hovory a dej ji aspoň 2 roky než dostane rozum. Vystrizlivite obě a na celou věc se budete možná dívat jinak. Zdravá asi nebude když ti tak nadává. Možná byla opilá? Ale nepřijde mi to normální. Každopádně víš, jaky na tebe má názor a pohled a teď je na tobě jak se s tím poperes. Já bych s ní komunikaci nezvládla po tomto co ti řekla. A malýho bych ji nedala ani do kočárku, natož do rukou když omdliva. Až se něco stane, budeš si to vyčítat celý život.

julien9
autor
4. čer 2019

Tak včera tam byl přítel, přijel a ptala jsem se zda se aspoň omluvila... nic... dělá jakoby se nic nestalo... ale omluva mi stejně nestačí jsem typ co jen tak nezapomíná, podotýkám že tchýně nepije ale měla by asi brát prášky na hlavu... má ještě svoje dvě malé děti 4 a 2 roky.... a tak jak se vyjadřuje před nimi nemá meze.. a chce tam mého malého... no uvidí ho max na fotkách a z vlaku... asi tak

zlorenka
4. čer 2019

Vem to jeji logikou, kdyz ses ta ku*va tak to dite logicky prece neni partnerovo a co je ji po cizich harantech 😂

dodor
4. čer 2019

@zlorenka tak teď jsi na to Kápla! 😀

lery92
4. čer 2019

@julien9 no koukám , dalši žena , co má ,,bezva " tchýni ...

smekalovamo
4. čer 2019

Počkej,počkej.?? To mluvíš ale o mé tchýni,ne? Bohužel,mám podobnou zkušenost.
Moje tchýně, je proste nemocná,nemá to potvrzené od dr. Ale nebavi se se svou matkou,se svoji sestrou také ne, nebavi se se svoji dcerou,synem ( muj manzel) . Vsichni jsou u ni curaci,ja kurva,cubka,nase dcera je spratek,vynuceny decko,mimozemstan atd.
Je proste blazniva. Ted uz to chapu,ze musi byt nejak nemocna,protoze normalni clovek,se takhle nechova. Nikdo ji nic neudelal,je proste takhle zla. Nechapu to. Bylo by to povidani na delsi dobu.. Moji dceru ( 3 roky) jeste ani nevidela. Ublizila mi. Jak mi nadavala,do vseho mozneho,dobry..Hruza..Ale cert to vem,ale aby nadavala, bezbranemu diteti. To uz je moc. Rekla jsem ji,pred 4 lety,ze pro me prestala existovat,od te doby jsme se nevidely. Je to strasny,ale je to tak.

makronka222
4. čer 2019

Chlap by v tomhle musela stat za mym rozhodnuti. Ikdyby to melo ukoncit vztah. Proste nadavat ti takhle nesmi, dite az bude vetsi at si vezme chlap a jdou na hodku s babou nekam na hriste. Pod jeho dozorem a venku, ne ve smradlavym baraku

julien9
autor
5. čer 2019

@smekalovamo moje tchýně se taky nestýká se svojí rodinou všichni jsou u ní ti špatní , má dceru ve španělsku tu tam nechala odjet za chlapem v 15, a syna na slovensku kterýho tam porodila a nechala chlapovi... už to je padlé na hlavu

svetlanalana
5. čer 2019

Je to nemocny člověk. Odrizla bych s ni komunikaci a kontakty. Jeji chovani je mimo normu. Cim bude prinosna pro vnouce? Myslim si, ze je dokonce.nebezpecna

julien9
autor
5. čer 2019

Holky já ji odřízla mě jen fascinuje že před přítelem dělá ze nic, volá s ním denně na videohovor aby viděla malýho furt říká jak ho miluje a jak jí chybí... ale o tom že by se styděla co řekla ani slovo... to prostě nechápu, přítel to chápe že s ní odmítám komunikovat... spíš se bojím co bude dál, je to opravdu psychopat a je schopná tady přijet a dělat scény.... že jí nechci malýho ukázat..

kittyy17
5. čer 2019

@julien9 Je to miminko. Potřebuje kojit, cítit maminku. Bez Tebe nikam jezdit nemůže, a Ty nejsi povinná jezdit někam, kde Tě uráží...
Pokud tchýně chce malého vidět, ať přijede, ale v době, kdy je partner doma, a chová se slušně. Ty s ní jednej s důslednou zdvořilostí. Pokud se ona nezvládne chovat slušně, ať nejezdí...
Bohužel jsou i takoví lidé...

bayt
5. čer 2019

@no_title No a to má být modelová situace, jak by se jako takové konflikty měly řešit? To tedy nevím...

no_title
5. čer 2019

@bayt Nastavit si hranice co ano a co ne. Jinak se s těmito cvoky nedá.

kaja2016
8. čer 2019

@julien9 ja bych ji nebrala telefon, nestykala se. A zasla bych na ospod a dohodla se tam, jestli je tvou povinnosti ji dite davat a rekla jake jsou tam podminky a ze ti sproste nadava...