Holky nějak nevím jak na to reagovat. Dcera 3 roky dneska na popud tatínka šla a babičce řekla ,,hovno hoří" že se to naučila už to Ř a babička reagovala tak že ji vrazila facku. Jako chápu že se jí to nelíbí,ale my zásadně přes tvář nefackujeme. Max. dostane na zadek a to už je opravdu krajní řešení. Netuším kolikrát už ji takhle dala facku. Říkám si že asi teda poprvé to nebylo když to udělala úplně bez mrknutí oka.Dcera samozřejmě přiběhla s brekem za mnou.
A co teď? Jak to s tchýni řešit? Já si to prostě nepřeju aby ji vychovávala a už vůbec si nepřeju aby ji fackovala.
Ja bych dala facku tchyni. No neco na moje nervy. Celkive i pres zadek respektuji krom sebe jen otce male
tez bych ji to primo rekla, bez pritomnosti dcerky, ze si zasadne neprejes, aby ji fyzicky trestala, zaroven mi to prijde nehorazne a uplne zbytecne, chudak holcicka, kde to jsme, a i ten duvod je tak malicherny...
jak už bylo psáno, tchýni bych důrazně řekla, že moje dítě bít nebude nebo ho viděla naposledy, za druhé to je hláška z filmu, trochu nešťastně zvoleno jako logopedické cvičení tím, kdo ji to naučil, nebyl to náhodou tatínek? pokud ano, omlátila bych to tchýni o hlavu, že to dceru naučil její synáček, ať zfackuje jeho...ale dcera je šikovná, pokud umí ve 3 letech Ř!!! to umí málokdo!!!
@schybolova
@barulina
@kackakastanka
Jo holky právě že sem nemohla nic říct protože dcera u toho byla. Pak ji to řeknu. Problém spíš bude že to tchyně nebude respektovat ostatně jako i jine věci které si nepřeju a ona to ví. Byli to vždy ale drobnosti. Tohle teď už je bych řekla přes čáru. Prostě nevěřím tomu že když tam bude dcera sama ze to neudělá znova. A malá me to zatím asi sama neřekne že ji babička bije.
@terry1512 ve 3 letech už ti to řekne, ale hrozí nebezpečí, že děti začínají zkoušet lhát, aby si otestovaly, co jim projde a co ne, takže bude těžší rozlišit, kdy dítě "lže-testuje" a kdy mluví pravdu, ale pokud jsi to viděla jednou na vlastní oči, tak už vždycky můžeš tvrdit tchýni, že dcera má pravdu, protože jí dala facku před tebou...
to jsou celí chlapi, jak ten můj, vždycky dceři ze srandy něco řekne a já mu říkám neříkej jí to, stačí 1x a už jí to budeš těžko odnaučovat...ale on si nedá říct☹
Ajaj to by bylo toco. A twch sprostych vyrazu by z me strany v tu chvili padlo mnohem vice.
😬. Na toto jsem alergicka a promlouvat si s tchyni? O cem? Ze fackovat deti neni normalni? To si pak budeme s dospelyma promlozvat o tom, ze kyselina sirova opravdu nepatri detem do ruky? Udelat to moje tchyne ( timto ji zdravim, ta moje je poklad ) tak trvam na tom, aby ee male omluvila. Grrrrr, sycim a jsem jak papinak! 😬😬😬😬😬
Já bych zakročila okamžitě. Řekla bych, že tohle bylo naposledy co se něco takového stalo. V případě opakování k ní dítě bez dozoru nepůjde. Navíc bych stejně jak už tu bylo zmíněno zdůraznila, že ji to naučil tatínek a jesli neví, tak je to literální dílo.
Já bych jí to taky řekla hned před malou a trvala na omluvě.
A co na to manžel?
Každopádně, já bych asi nebyla schopna nechávat takovou tchýni s dítětem bez mé přítomnosti..
@ivpad pred malou bych to neresila, hrozi hadka, ostrejsi vymena nazoru, odmitnuti omluvy, proste cokoliv, co pred detske oci ani usi nepatri... a ani bych neresila, kdo ji to naucil, vzdyt jde o blbost, za kterou by zadny trest prijit nemel, i kdyby ji to naucila maminka...
@terry1512 s tchyni bych to ale resila obratem, bez ohledu na to, zda te bude poslouchat ci ne, nema zadne pravo dcerku takto trestat
@terry1512 no já třeba nechci mít z děcek spratky, co člověk dneska vídá na ulici a nevadí mě, když naši nebo manželovo rodiče dají výchovou na zadek, když je hlídají...mají to dokonce ode mě povolené, ale u nich vím, že nedávají rány pro nic za nic a v mojí přítomnosti je můžou i okřikovat...to by jim za chvíli skákali po hlavě....ale každý to máme jinak nastavené.
nicméně reakce tvojí tchyně byla přehnaná a já bych min. hned v tu chvíli tchyni řekla, že jí malá chtěla pouze ukázat, jak umí Ř a že tohle ji naučil říkat tatínek...to může slyšet přece i malá....teď bych za ní šla a narovinu jí v klidu řekla, že ta facka minule byla pro mě přehnaná a viz výše, chtěla jí ukázat Ř a naučil jí to tatínek a že bych byla ráda, kdyby si jakýkoli fyzický trest propříště ušetřila a nepřeju si, aby ji fyzicky trestal kdokoli jiný než my rodiče (i když to neni třeba pravda, že byste ji dávali na zadek, ale to ona nemusí vědět)...myslím, že malá je dost velká na to, aby ti řekla, jestli další facku dostane nebo ne, min. bych malej řekla, že kdyby ji babička znovu uhodila, tak aby mě to řekla...řešila bych to pak s tchýní rázněji...
No právě. Nechci se sní před dcerou hádat atd... protože tak by to dopadlo. Jenže jak sem už psala víš ona me absolutně nerespektuje,když něco řeknu tak to neslyší. Totální ignorace. Manžel u toho nebyl takže reagovat nemohl. Řekla jsem mu to samozřejmě ale těžko ji může něco vykládat když to neviděl. Jinak s fackováním samo nesouhlasí ve výchově jsme za jedno.
No tak pokud jde o mě, rozhodně jsem pro, aby děti dostávaly. Prostě takové to "my své děti nemlátíme" se mi fakt nelíbí, pak to vypadá tak, jak to v dnešní době je - všude samí rozmazlení *** ... Pokud jde ale o to, co jste napsala a bylo to řečeno ve srandě, což bych tak brala, potom její reakci nechápu a určitě bych jí to řekla.
@ojo je jasný že nechceme s dcery mít nevychovanýho spratka. Kdyby ji dala na zadek řešit to nebudu. Jen bych ji asi řekla že ji jen chtěla ukázat jak umí to Ř. Dcera je vychovávaná s hranicemi co smí a co ne. Zatím jde vše řediš více méně domluvou nebo zvednutím hlasů. Když už to přežene na zadek dostane.
Řeším spíš tu facku samotnou. Prostě si nepřeju aby ji bila po hlavě ( puse)
No snad by to dcera řekla, budem si muset popovídat. 😉 A s tchýni taky a asi dost rázně.
No tohle! Jak si to pri takove pitomosti mohla dovolit! Fackovat dite, jeste tak male.. Ja osobne bych to resila drzkovou mezi 4 ocima.. A nesetrila bych ji ..
@megynka13 tak takovou výchovu neprovozujeme. Pokud si zaslouží na zadek dostane. A že někdy to není jen jednou.
Nemyslím si ale že v tomto věku by měla dostávat facky.
Jasně bylo to tak že se jí šla pochlubit že umí Ř a v tom prásk. Jako co si z toho to dítě odnese že? Chápu že to slovo ji asi vadilo ale reakce byla dost nepřiměřená.
Tchyni bych to rekla pred malou, aby videla, ze mi to neni lhostejne. Pokud by tchyne vyjela, tak aspon mala uvidi, ze konflikt patri k zivotu a kdyz se deje neco spatneho, musime se ozvat... Neco jineho je vystavovat dite opakovanym hadkam, ktere jsou furt dokola... Po tomhle bych uz tchyni neverila a deti tam bez dozoru nedavala. Muj nazor.
@terry1512 tak jí to tak zkus říct, člověk nemusí hned štěkat, ale určitě to říct narovinu přesně takhle, prostě po puse a tváři ne a cokoli se jí nelíbí z chování dcery, ať mě to nejdřív řekne a já si to s malou vyřídim sama...min. bych naverbovala manžela tak, že když už svoji drahé mamince sám nic od sebe neřekne, aby byl tomu přítomen a odkejval vše co jí říkám 😀 😀 aby viděla, že jste v tomhle za jedno proti ní 🙂
Nemyslela jsem tento konkrétní případ, samozřejmě v tomto případě jsme proti, byla to legrace, tohle si dovolit určitě neměla. Ale jinak jsem určitě pro, aby děti dostávaly a nejen tedy na zadek. Jelikož na zadek je to v mnoha případech jak nic a děti se většinou ještě vysmějí. Když to nejde po dobrém, prostě to musí jít jinak.
Na popud manžela? V tom prípade tie facky asi veľmi nepomáhajú, keď jej dieťa učí to svoje veci, ktoré sa starej pani nepáčia... Mala nafackovať svoje dieťa, bolo to jeho "hovno hoří" ... Tak by som sa k tomu aj postavila a rovno jej to povedala - svojho syna si odfackovala a nepomohlo, tak nech sa zdrží takých prejavov u vášho dieťaťa... A určite by som to "babičke" povedala aj v prítomnosti dcéry, aspoň sa jej nejako zastať, aby nemala pocit, že to toleruješ a nech sa naučí povedať, že s niečím nesúhlasí podľa tvojho príkladu. Ona sa bohužiaľ ešte sama brániť nedokáže.
@megynka13 a teba vaši bili? Predpokladám, že áno. Spomenieš si na tie pocity, ktoré si z toho mala? Ja si to pamätám presne - poníženie a bezmocnosť... S tým by dieťa nemalo vyrastať...
@megynka13 ja nikdy facku od nasich nedostala, podle me je to nevychovne, jen k budoucimu agresivnimu jednani napomahajici, ty bys na to reagovala tak, ze kdyz jsi uz tedy dostala facku, budes hodnejsi a poslusna, protoze jsi prozrela?.... za me fakt neeeee! ale je to mimo tema, tak uz nebudu zasahovat
Holky teď to tady čtu manželovi, nechci to zlechčovat, každopádně tchýně přestřelila svou reakci k holčičce. Jak to tak čtu manželovi tak se na mě podíval a říká, chudák malá a přitom má pravdu a babka tomu nerozumí. Tak vykoulím na manžela oči a říká "no vždyť hovno opravdu hoří, jačí, velbloudí....) a dodává na čem asi pečou chleba arabáčci?! Nejsmutnější na tom je to, že ta holčička má úplnou pravdu a dostala neprávem a s babkou bych si to hned vyříkala.
Ufff tady mi jedna uzivatelka hnula zluci!! Ano, ty @megynka13 . takze podle tebe je ok mlatit dite, aby bylo slusne vychovane? Podle tebe jsou deti, ktere nejsou bite, rozmazlene? Ze nekdo da na zadek, ok beru. Ja to nedelam, ale fajn. Ovsem napsat, ze dite se ma bit i jinak nez po zadku? Ty budes asi troll, to neni mozny jinak!
:D pardon, ale tohle je směšné ... jak si v dnešní době lidé pod fackou hned představí nějaké mlácení a týraní. Tak přesně kvůli takovým maminkám, co své dítě nikdy ani nepraští, jsou kolem takoví spratci, co svým rodičům kolikrát ještě i vyhrožují. Kde je ten respekt, co byl dřív, když na vás rodiče brali pásek (s nadsázkou řečeno). No, moje děti jsou/budou alespoň vychované, tak, jak jsem doufám i já - s respektem ke starším lidem, s rozumnými názory a s tím, že se nešikanuje, nevysmívá a podobně. Nad tím se zamyslete, raději, než začnete někoho odsuzovat proto, že není proti, aby dítě dostalo sem tam facku, když si to zaslouží ...
Holky prosím jen žádné hádky ohledně výchovy. Myslím že každá dělá podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
😉
@megynka13 je respektem strach z rany? to je respekt k rodicum, ze se bojim, ze me prasti, tak radeji poslechnu? nejsou ti spratci kolem tebe prave z rodin, kde se jim nevenuji a fackuji je? ja nevim, do tech rodin nevidim, a do tebe taky ne, jen za sebe proste rikam, ze strachem sve deti vychovavat nechci, ja tak take vychovavana nebyla a slusne se chovat umim, i kdyz ty tomu asi nebudes verit...
Ja sve deti nebiju a musim rici, ze jsou slusni a dobre vychovani.
Bohuzel jsme ale uz resili v kolektivu agresivni jedince, kteri pro ranu nesli daleko.. Znali to holt z domova. A muzu rict, ze neslo o deti, kteri by meli kdovijakou uctu k ostatnim. Holt na hruby pytel hruba zaplata..
Narovinu ji to rekni, je to tve diite, tva vychova. At se to tchyni libi nebo ne! Ona si uz sve odchovala! 😉 drzim pesti