Tchyně a vnouče - se mnou se vůbec nebaví a o malého se také moc nezajímá

jajula8
13. črc 2018

Ahoj holky, jdu si k Vám pro radu,už nevím jak dál. Je to vše začarovaný kruh. Nejdříve jsem s manzelovo rodiči vycházela dobře, vždy sem se chovala slušně, ale pak nastal zlom a bezdůvodně o mě začali nehezky mluvit, pomlouvat a s manželem manipulovat. Máme spolu 3,5leteho syna o kterého nijak nejeví zájem.Jen když si zrovna vzpomenou, což je tak jednou za tři měsíce někdy i půl roku. Jednou jsem to už nevydržela se pretvarovat a chtěla si to vyrikat, ale skončilo to opět jen urazkami ze strany manzelovy matky, od té doby jsme spolu skončily. Manžel než aby se snažil nějak usmernit její chování tak raději se s ní nehada. O malém také nemluví hezky. Pořád říká manželovi ať malého nelitujeme když za nim nejezdí, ze malej má babičku "mou mámu " a ona je hlavně babička vnucek od její dcery. Nezavola mu, stačí ji poslána foto. Bydlíme sice 130 km ale je vitální 50 léta ženská,pracovně také není vytizena a prý ji ta cesta unavuje.Proste je to jen o tom přístupu. Jednou řekla, že proč by jezdila když sem nemá cestu nebo jsme se neměli stehovat. Ještě když jsme se spolu tak nějak bavili tak sem ji řekla, že malého vůbec nezná a návštěvy na dvě hodiny jednou za tři měsíce nestačí. Na to mi nic neodpověděla. My tam od jisté doby nejezdime protože nám vycetli ze když jsme tam tak se musí o malého starat… Což je úplná blbost. Jen jsme se snažili jim malého neodpirat, když třeba chtěla přebalit a jít na procházku.Dcery děti tam má ale pečený vařený. Teď jsou vztahy takové, že mě úplně odstrihla a komunikuje pouze s manželem co se týče malého. Diktuje si kdy chce přijet, mě samozřejmě vidět nehodlá natož se bavit, ale pokud se to týká malého mam také k tomu snad co říct.

jajula8
autor
13. črc 2018

A nechci dávat malého někomu,kdo mě vůbec nerespektuje,aby ho ještě stvala proti me. Jednou s nim byla venku a když se malej vrátil vůbec se ke mně nemel a byl zlej, což se stalo poprvé. Takovej není když je s mojí rodinou, a ještě je k tomu vysloveně maman. Snažila sem o lepší vztahy, ale neměla o to zájem. Je to proste začarovaný kruh. Co by jste mi poradily?

xkalisto
13. črc 2018

Na tchyni se vybodnout a odstřihnout. Jestli se to manželovi nelíbí tak ať tu situaci se svou matkou řeší. Ty s tím nic nenadělaš a toxický lidi okolo svých dětí mit nepotřebuješ.

kocvarovas
14. črc 2018

Pokud je to tak, byla bych ráda, že nejezdí a taky tam nejezdila.. Malej má aspoň jednu babičku, tvou mamku, jak píšeš, některý děti nemají ani to..

tinaprofi
14. črc 2018

Tyhle zkraty vetsinou nebejvaji jen tak, neodehralo se tam neco? Nestezoval si na tebe synacek mamince nebo nema problem s necim ze tve minulosti?

cuuza
14. črc 2018

@jajula8 Mně by víc než blba tchyně štvalo to, že se mě muž nezastane. V tom vidím největší problém.

jajula8
autor
14. črc 2018

Děkuji za reakce. Pravděpodobně jsem ji nesedla od začátku, akorát to skrývala a pretvarovala se. Jednou mi manžel ukazoval co vše o mě píše jemu, nebo mi sama psala, tím ze do mě rejpala... Kdo nezažil, neuvěří. Také mě štve, že manžel se pořádně nezastane., ona je důvod našich hádek. Pak hledá chyby na mých rodičích a řekl ze když si ho nebude moc brát jeho matka tak ani moji rodiče..

kittyy17
14. črc 2018

Vyrikej si to s chlapem, žiješ s ním a ne s jeho matkou. Pokud tě ona nerespektuje, pak nemáš důvod respektovat ji. Pokud nemá o vnuka zájem, tak ji ho nevnucuj. Až syn povyroste, sám pochopí jak to je a třeba k ní nebude chtít..

kittyy17
14. črc 2018

Já bych nepustila tak malý dítě přes noc k babičce, kterou ani pořádně nezná a není na ni zvyklý

lioness34
14. črc 2018

@jajula8 manžela “utluc” argumenatma, ze tvoje Mamka se snaží a v čem a navíc jeho jako otce respektuji. Tečka. Kvůli tomu, ze jeho Mamka se chová jak se chová dítě nepřijde o babičku druhou. Bez scén, ale jasne a strucne. Žádné velké debaty.
Neexistuje ze tchyně si bude dělat a diktovat ze ty tam nebudes ze tebe vidět nechce. Mate malé dítě - a pokud není schopna komunikace na základní úrovni - slušně si dat kafe, tak její blbost. Ty se Chovej dal slušně, nenech se vyprovokovat k podobnému chování. Na narozky svatky Vánoce nápis sms. Žádné lezení do zadku, ale snaha o slušně chování. Pokud se uvidíte, poprat a malý dárek za celou rodinu. Ale jinak, nepřípoustet si ji k tělu. Některé matky se proste nemění. Třeba ni to časem dojde až bude starší nebo nemocná. Ty se Chovej tak aby jsi měla sama před sebou čisté svědomí ze se nechovas neslušně nebo jako hulvat už kvůli decku a i manžel pak nebude moct říci, ze se nesnazis. Až jednou bude nemocná budeš rada, ze jsi nesklouzla ke stejnému chování jako ona ale zároveň žádné podrobnosti o vašem životě žádné detaily žádné sverovani, neutrální věci. Pokud tam pojedete což v budoucnu pojedete, tak jezdí s nimi a starej se ty. Pokud ona sama vysloveně neřekne ze něco chce. Upřímně já taky si neumím představit ze bych dorazila k babičce a nechala prevalovat dítě. Jedna věc ze nechci přijde ni to intimní a zároveň moje starost, ale už dost tak ze se tam nakvartyrujeme a ona vaří nebo má tam proste nás a ne ještě aby se starala a hlídala deti nebo je koupala apod to je věc rodičů. Pokud sama přijde ze chce tak ok ale není to její povinnost.
Drz se a slušně ale s jasnými argumenty stůj na tom ze nebudes upírat tvoji mamce která se snaží a je aktivní a chce jen proto ze jeho Mamka nechce.

lioness34
14. črc 2018

A ohledně spaní přes noc - časem možná teď ne. Teď toto není na pořadu dne.

dodor
14. črc 2018

@jajula8 já s tebou soucitim. Měla jsem jeden čas to samé. Bohužel, pomohlo jen to, aby se s detma nestykala vůbec, chlapovi jsem zakázala k ní děti vodit. Odmítala jsem všechny dárky co dětem posílala-mimochodem pěkný šunty za pár korun a za 2 roky to pochopila. V tomto musíš být tvrdá. Ty jsi matka. Ty máš hlavní slovo a tak jak se ona chová k tobě, chove se ty k ní. Třeba to pochopí. Co z ní máš? Vůbec nic, jen hádky doma a nervy. A pokud by chlap řekl, že malej potřebuje babičku, tak řekni že hodně děti babičku nemá. Já bych k ní ani nejezdila. Ona to k vám má stejné daleko jako vy k ní. Ať projeví zájem a nebo jde do...

kejt29
14. črc 2018

@lioness34 absolutni souhlas. Nejhorsi je se mstit nebo chovat stejne. Nic dobreho to neprinese. A zaroven je to priklad pro dite.
Taky nemam idealni tchyni, obcas do me dost nechutne zaryje. Ale nevracim. Proste chce byt hnusna, tak je. Ja se takhle nesnizim. K vnoucatum se chova hezky, ale moc casto na ne nema cas. Jeji volba. Ja ji nebranim, dcera ji miluje. Syn je jeste malej. Klidne bych dala dceru na noc, vim, ze by neplakala a uzila si to. Babi se k tomu nema. Nutit proste nemuzu. Treba se to zmeni, treba ne. Ja mam ale svedomi ciste.

lioness34
14. črc 2018

@kejt29 když se odstrihne nebo nebude komunikovat tak se to otočí proti ni. Slušně ale žádné info ze soukromí proste neutrální věci , neponizovat se, nelezt do zadku ale slušně se chovat.../ je to někdy o nervy a člověk si i řekne - mam toto zapotřebí.... ale bonus je, ze má člověk muže a deti a holt není vše tip top 100%... zase s ni nemusí bydlet apod mají ji daleko....

kejt29
14. črc 2018

@lioness34 presne tak. Mama me slusne vychovala a ja v tom hodlam pokracovat. Nebudu to zle vracet. Po kazdem jejim vypadu si rikam koncim s ni, to se neda. Prejde par dnu a ja proste odpustim. Porad je to babicka a ma je rada...

lioness34
14. črc 2018

@kejt29 Jasný .... já to mam podobne 😁 ale u nás moc nemusí ani deti... takže se držím, ale zastanu se jich ale slušně... třeba ji to jednou dojde. Mě ji je i líto, pak zase něco brutálního udělá a tváři se mile... ublizene.... klasika. Ale chovám se slušně. I když někdy moje nervy 😁 ale co nadelame..

kejt29
14. črc 2018

@lioness34 jako ted tvrdime, ze v zadnem pripade, ale kdovi, jake budem tchyne...

lioness34
14. črc 2018

@kejt29 přesně 😁

kristyn.g
14. črc 2018

mě jednou moje máma řekla že si myslí že si víc užije vnoučata ode mě než od bráchy a tak nějak si myslím že to je asi normální. Prý se mi nebude bát třeba sáhnout na břicho nebo kecat do výchovy (to jsem si přisadila já 😃 ) a asi to tak bude, přeci jen ke snaše si tolik nedovolí. Záleží na vztazích v rodině, brácha s mámou vychází hůř než já, brácha zase pracuje s tátou a s tatou a tím pádem jsme zase já víc "odstrčená" od táty a brácha k němu s přítelkyní jezdí častěji...

netrap se tím, vykašli se na ní, kort když je taková... Mě nemá rád ani manželův táta ani máma, divně se ke mě chová celá family (kromě švagrových, se kterými kamarádím) protože jsem v jejich očích asi nějaká strašná bytost.. nevím.. tchánse po letech smiřuje s tím že se se mnou manžel nerozejde už 😀 no...

xkalisto
14. črc 2018

@jajula8 jestli se tvoje máma chová k manželovi normálně tak nemá moc co pindat. To srovnání je fakt jednoduchý.

Jestli k ní chce brát děti tak by ji měl domluvit a tebe se zastat. Je to tvůj partner a měl by ti být oporou.

jajula8
autor
14. črc 2018

Holky, díky moc. Manžel s jeho rodinou nemel odjakživa dobré vztahy, spíš ho podkopavali,a nepomohli. Nijak se o něj nezajimali až co je se mnou se ho snaží ona přetáhnout na svou stranu. Postvala proti me celou rodinu, že už ani malému nikdo od nich nepopral k narozeninám. Jeho sestra řekla, že proč by se měla o malého zajímat když má svoje děti.. Normální člověk nechápe..ty vztahy tam prostě nefungují.Hledá jen na mě chyby abych byla já ta špatná. Nikdo není dokonalý, ale mrzí mě ze o mě říká věci, když mě ani nezná a pak se k nám všichni obrací zády....

lioness34
15. črc 2018

@jajula8 Heled já vím ze je to na prd ale bohužel s tím nemůžeš nic dělat. Člověk vy rad se sešel dal si dvojku vina nebo kafe a buchtu nebo měl zážitky apod ale bohužel.. ohledně prani jo je to blby ale zase co, tak mu nic nedají.... na oslavu budeš zvat za chvíli kamarády ze školky školy...doporučuji udělat sourozence tzn mít dvě tři deti a mas o zábavu postaráno....
Já chápu ze je to na houby ale co.... pokud nedelas naschvaly a chovas se slušně co jako chceš dělat??? To nemá řešení - a na druhou stranu s nimi nebydlite... muže být hur to si rikej 😉

iulia
18. črc 2018

Podle mě existují matky, které chtějí být pro své syny ty "královny" napořád a nedokážou v sobě zpracovat, že jejich je dospělý a je čas ho vypustit z hnízda a těšit se z toho, že si našel ženu života a má s ní krásného syna.
Já si tchýnin pohled, když mě můj muž představil, pamatují dodnes. A manipulovat se snaží pořád, před týdnem mi říká manžel: hele něco ti musím říct....., ale mamka (moje tchýně) mi říkala, ať ti to neříkám.........

lioness34
18. črc 2018

@iulia já si hlavně myslím ze je na místě aby naše deti měly rodiny - až tady jednou nebudeme ať mají zazemi... a přesně vnoučata a svoje životy do kterých bych rada patřila - ale žádné nevyžádané rady a snaha neobtěžovat nechat je dělat věci po svým když budouc chtít pomoct tak pomoct ale ne ze já budu vyrizena a oni v klidu proste napohodu domluvit se a hlavně žádné pověsit se mladým na krk a kritizovat ....

andulind
26. říj 2018

@jajula8 teda je to, jako bych to četla o nás. Jen s tím rozdílem, že rodiče od chlapa nikdy neprojevili zájem, aby tam naše holky byly. Když se narodila první, tak jsem tlačila přítele, aby jsme tam jezdili. Ale bába si vždycky jen malou vyfotila a potom se zavřela do vedlejšího pokoje. Celou návštěvu si jií nevšímala a potom se jen rozloučila, když jsme odcházeli. Na návštěvu k nám jezdí minimálně. Frekvence taky tak ty 3 měsíce. Zase s rozdílem, že bydlí cca 35km. O další vnoučata dvou dcer se starají, navštěvují. Dost často se mi i stalo, že když na nějaké akci byli všechny děcka pohromadě, tak bába si (nejspíš) záměrně všímala jen ostatních a naši téměř ani nepozdravila. Až se narodila druhá, tak to už jsem k nim nejezdila. Malá nesnášela cestování a jet tam proto, aby se zase zavřela, to mi fakt přišlo zbytečné. Pokračovali návštěvy cca po 3 měsících u nás. Vyvrcholilo to letos v létě, kdy jedna z dcer nějak neunesla péči o svoje dvě děti, tak si bába starší vzala k sobě. U nás byla jeden den pouť a kolotoče. I když věděli, že tam půjdeme, tak dojeli s vnučkou a k nám se jen na oko stavili cosi předat, jen aby ukázali, že byli na kolotočích. Když jsem se ptala, proč nedali vědět, aby se aspoň děcka viděli a jestli teda nepůjdou dál nebo ještě s námi znovu na pouť, děda mi pouze řekl, že už jsou unavení a spěchají domů. Bábu s vnučkou jsme ani neviděli. To už jsem to nevydržela a napsala jsem bábě mail trochu od plic. Po dvou měsících to teprve začal řešit... přítelův bratr a dojel si to se mnou vyříkat. Tak prý celé její chování je pouze ze zdravotních důvodů a taky proto, že se mého přítele (svého syna) bojí. Což nechápu, nemá důvod. Je to pruďas, řekne všechno na rovinu, zlý rozhodně není. Prý jí jednou, cca před 4mi lety , řekl něco co se jí dotklo... No v každém případě do dnes se mnou nic neřešila a zatím se rodinka chová stylem, že se všechno jen zamete pod koberec a budou se opět přetvařovat...Kdyby zájem o přespání některé z holek projevili, tak ji tam nenechám... Takže co se týče nějakého hlídání, to mám smolíka. Čas pro sebe nemám vlastně žádný. Ale pořád doufám, že holky budou brzo samostatné. Nepotřebuji se chodit bavit, jen mít třeba půlhodinu pro sebe na práci kolem baráku nebo se zvířectvem. To by byl super relax.