Tchýně a Vánoce. Poradíte?

16. lis 2020

Dobrý večer, potřebuju poradit s tchýni. Chce u nás být na vánoce, já s tim zásadně nesouhlasím. Chci být jen se svým přítelem a naší dcerou, ale přítel mi to oznámil jako hotovo věc. Podotýkám že u nás byla každý rok na vánoce, vždy mi to vadilo, ale nějak sem to přežila. Ale teď už nechci brát na nikoho ohled a konečně si udělat vánoce podle sebe. Bavila jsem se o tom s mámou a ta má podobný názor, nabídla mi že můžu být na vánoce i dcerou u ní. Přítel mi řekl ať jdu když chci, ale že dceru mi nedá. Poradite?

berenika39
Autor odpověď smazal
Zobraz
marketka_m
16. lis 2020

poradím jenom jedno... domluvte se doma.. řekni co cítíš... co by sis přála.. navrhni nějaký kompromis.. ono zase je otázka.. pokud má být tcháně o vánocích sama, tak chápu že přítel chce, aby byla s vámi... to je těžké :( nezavidím

zelenaesmolda
16. lis 2020

Doufej,ze jednou tvoje snacha nebude taky tak sobecka a nenecha te o Vanocich samotnou.S tvoji mamkou by ti Vanoce nevadily ale tchyne je problem? Tak udelwjte kompromis a pozvete jak mamku tak tchyni.

marketka_m
16. lis 2020

@zelenaesmolda ak nežijeme s nimi, tak nemusíme hned říkat že autorka je sobecká.,.. nevíme co tam je, a jaká je situace

autor
16. lis 2020

@marketka_m O to se snažím, návrhla jsem aby přišla na silvestra ale to tchýně neslavi.

levandule_k
16. lis 2020

@zelenasmolda Nevíme, jak se tchýně chová ke své snaše. Ne všechny tchýně jsou čisté jak lilie😉

autor
16. lis 2020

@zelenaesmolda Pokud nastane doba že budu fakt samá, tak mi bude smutno pořád, ne jen o vánocích a vím že nikoho otravovat nebudu.

marketka_m
16. lis 2020

navrhla jsi to příteli nebo tchýni? ono by bylo fajn abyste prvně našli domácí kompromis.. zeptej se přítele proč to tak chce... třeba změníš názor ty...

koordinatorka_odboje
16. lis 2020

a tvoje mamka je taky sama?

autor
16. lis 2020

@marketka_m nejdřív příteli ten mámu na vánoce prostě chce, nechápe že já chci trávit svátky jen sním a dcerou. Potom i tchýni a ta mi řekla že u nás prostě bude a že nechápe proč dělám takové divadlo.

jasemin26
16. lis 2020

Myslím si že by nikdo neměl být na vánoce sám, to se hůř snáší než normální dny. Jaké máš s tchýni vztahy normálně? Jeden večer by snad šel zkousnout aby jste si Vánoce užili všichni ne? Zase si myslím že by tvůj přítel pořád myslel na to že mamku nechal na vánoce samotnou. Nezávidím ti tu situaci, ale doufám že to vyřešite ke spokojenosti všech 🍀👍

autor
16. lis 2020

@koordinatorka_odboje Máma má přítele. Ale mám i otce který bude na vánoce sám a nezvala jsem ho.

zelenaesmolda
16. lis 2020

O Vanocich je ta samota horsi ale to ty asi neznas.A nikdy nerikej nikdy.Treba tvoje snacha taky nebude chtit at s jimi travis svatky ale prekousne to nebo se treba i doma kvuli tomu pohadaji.Ty tohle vubec nemusis vedet protoze tobe to neda najevo.

marketka_m
16. lis 2020

hmmm a co kdybys vánoce.. ty rodinné jenom vy tři si udělala jiný den? a navrhla to i příteli? že prostě chceš aby takový večer jste měli i sami... a ten večer 24.. prostě bude s tchýni...? ono to je těžké, abyste se v rodině nepohádali kvuli toho... to pak by bylo ještě horší :( vidíš nějaký kompromis ty osobně v tom? nebo jenom přichází v uvahu bez tchýně a konec...?

koordinatorka_odboje
16. lis 2020

Dělá ti něco hodně špatného?

autor
16. lis 2020

@jasemin26 tak já si prostě myslím že když je někdo sám, tak je mu smutno pořád a že by se na něho na vánoce takový ohled brát nemělo. S tchýni asi takový normální, obě se moc nemusíme ale snažíme si to moc nedávat najevo.

jjasmina
16. lis 2020

Pokud je tchyne sama , chapu, ze zrovna na Vánoce ji nechce nechat samotnou. Nedávno jsem mýmu taky říkala, že svou mámu na Vánoce samotnou nenechám a chápal to.To stejný bych udělala i pro jeho mámu a to ji zrovna nemusím a zvedá se mi z ní kotel

koordinatorka_odboje
16. lis 2020

no právě že ne. Během roku to smutno může zanikat, zatímco o Vánocích graduje. K nám chodí obě... ti je někdy půjčím....

autor
16. lis 2020

@marketka_m Tak já jsem návrhla ať vezme málou a dárky a udělá si s tchýni vánoce třeba i na celý víkend, návrhla jsem i ten silvestr, ale přítel chce slavit vánoce s tchýni a žádný jiní návrh nepřipadá v úvahu. A já nechci být ta jediná, která udělá nějaký kompromis. Dělala jsem ho 3 roky,teď už mám dost.

jjasmina
16. lis 2020

@koordinatorka_odboje souhlas na Vánoce by byla moje máma v slzách a víc než jiné dny, graduje to zrovna, když všude kolem se lidé scházejí s rodinou a ona sama

zelenaesmolda
16. lis 2020

Ne,fakt ti neni smutno kazdy den.V dny kdy vis,ze ostatni jsou s rodinou jecto horsi.Valentyn kdyz jsi single taky neni nic moc.Zadne svatky.A kdyz rikas,ze by se nemel na Vanoce na ty osamele brat ohled tak v tom pripade nechapu,ze cekas ohled vuci tvym pranim od pritele.Bud jsi neuveritelne sobecka a nevyzrala nebo hodne blby troll.

marketka_m
16. lis 2020

ted jsi to vystihla...a vlastně by sis měla přečíst poslední příspěvky:
"nechápe že já chci trávit svátky jen sním a dcerou"
a pak na to:
"když je někdo sám, tak je mu smutno pořád a že by se na něho na vánoce takový ohled brát nemělo"

stejně to může brát tchýně.. celý rok je moc neotravuji, tak ten jeden den bych tam mohla být... chápeš moje mylšenkové pochody? nemylsím to špatně... ale máte stejný přístup :D

jinak pokud máš dost, tak můžeš říct ne nebude, ale čekej následky.

autor
16. lis 2020

@koordinatorka_odboje Tchýně? Jako vím že jsou i horší tchýně, ale s těma vánocema mě fest naštvala. I když jsem jí vysvětlila že chci slavit jen s přítelem a dcerou, ona na to ohled nebere, tak proč bych měla já?

koordinatorka_odboje
16. lis 2020

No a mas na to opravneny duvod tohle chtit? Udelala ti neco zleho?

emillyhk
16. lis 2020

No, mě by asi vadilo, kdyby mi kdokoli (ne jenom tchýně) oznámil, že se k nám prostě na Vánoce pozval a já jako hostitelka se k tomu nemám co vyjadřovat... 🙄
Nicméně souhlasím s holkama, o Vánocích by nikdo neměl být sám...
Moje máma s námi taky tráví Štědrý den, letos to bude potřetí. A narovinu - náročné je to pro mě i manžela, ale samotnou ji prostě nenechám. Zároveň to beru jako precedens, že kdyby ovdověla tchýně, tak ji prostě pozveme taky. A to by byl teprve mazec, kdyby ty dvě byly celý den pohromadě 😂

marketka_m
16. lis 2020

@emillyhk jj pravda, souhlasím, ale nevíme jak spolu žijou s partnerem.. přítelem... možná on se cítí hostitel.. hlava rodiny, a on rozhodl.. i takto to v rocinách funguje. Mě se manžel ptá... co říkám na tohle a tohle.. nebo řekne: byl bych štastný kdybychom pozvali rodiče na stedrý den a i když vím že to bude záhul.. tak jsem kývla..

koordinatorka_odboje
16. lis 2020

@emillyhk jenomže ji pozval její syn. Mají doma spor já chci - já nechci. Takže pokud nebude slečna argumentovat pádně, tak asi neuspěje. Zatím jsem pádné argumenty neslyšela.

zelenaesmolda
16. lis 2020

Proc bys mela?Treba protoze je to horsi pro ni byt sama nez pro tebe kdyz je u vas?Treba protoze tchyne je proste soucast rodiny?Protoze dcera by treba rada stravila Vanoce s babickou a jednou na to vzpominala?Stezujes si na txhyni ale ve vysledku jsi jeste horsi nez ona.Zamysli se nad sebou devce nez te ten tvuj kopne do zadku a ty budes sama porad a nejen na Vanoce.

miba10
16. lis 2020

Karma je zdarma,aby se ti tip jednou nevrátilo

autor
16. lis 2020

@koordinatorka_odboje Podívej já nejsem svatá. Když u nás byla když jsme ještě neměli málou, tak sem to nějak brala. Ale teď chci slavit vánoce jen s mou rodinu, myslím tím (já +přítel +dcera). Ani s jehou rodinou ani s mou. Chápu že ví holky na modrém koniku byste si vzali/berete na vánoce tchýni. Ale já to tak nechci, tak prosím pochopte i vy mě.