Ahoj holky, mám dilema.
Máme s manželem baracek na pozemku, kde je i tchyne chata. Tchyne tam ma sotva postel a proto je spíše u nás v Baracku. Máme mezi sebou dost konfliktu a přestává mi to být příjemné.
Snažím se ji vyhýbat a když vím, ze tam bude, tak třeba jedu k našim.
Najednu stranu se cítím špatně, protože ji “připravuji” tím pádem o vnoucka ale já ti opravdu nedávám.
Neustále mi stojí za prdkou, i když jdu s manželem na procházku, tak běží za námi. Keca mi do výchovy, řeší blbosti.
Promluvit nepomáhá, citi se akorát dotčena a proste to nechápe. Jak by jste to řešili vy?
Vybavila vych jí chatku... ať tam má pořádné zázemí a pozemek bych rozdělila. Aby si k vám nechodila jak domů, ale normálně na návštěvy podle toho jak se dohodnete.
Manzela nemá
Pozemek rozdělit nemá cenu, protože se ji tam do chaty nevejde veškeré vybavení a chodila by proto k nám.
Nesnesla bych to. Máme rádi soukromí, ale zase moje tchýně má vymydlenej mozek a je to alkoholicka, babička to moc neni, má raději láhev a moje máma bydlí zase 100km, ale zase kdyby bydlela blíž, byla by jako tvoje tchýně a věř , že nejednou jsem.i jí připomněla, že to dítě je moje a ne jeji a hranice
Tvůj manžel - on je ten,kdo to musí řešit, promluvit s ní a sjednat vhodné mantinely. Musíš do něj hučet tak dlouho, dokud to nepochopí.
Ona nemá, kde jinde bydlet než na chatě?
Asi je to osamělá osoba bez širších témat k hovoru? Je to smutné a zároveň na hlavu, obzvláště, když neumí respektovat soukromí a ani manžel se jí to nesnaží vysvětlit. Ideální zkusit nějak zaměstnat, přesměrovat tu energii do něčeho užitečného, nechat ji něco organizovat, až se situace zlepší tak zapojit do nějakého klubu zahrádkářů, seniorů, ručních prací, cokoliv. A pokud ani to nejde, tak prostě jezdit pryč, protože vztahy se chtě nechtě budou vyhrocovat. Nebo ideální řešení změnit si to v hlavě a brát ji za něco jako nešťastnou kámošku, člověka, co potřebuje pomoc, starat se o její zábavu, oželet soukromí a výchovné rady odkývat a pouštět jedním uchem tam a druhým ven (obdivuju každého, kdo to dokáže).
Čí je pozemek?
A kde má tchýně doma? Na té chatě snad? Nebo ma jinde normální a vybaveny byt/dům?
Co tam jako nemá v te chatě, že musí být porad u vas v baraku?
@malenka3 jako už se ohradí ale stejně mě od nej vždy něco nepěkně překvapí.
@levandule_k Má, ale normálně bydlí v 1+1 a tam se nudí.
@lenerka1 Já to rak brala, jenže těch naschválů už je moc.
@netopejr manžela
@netopejr nemá tam plnohodnoté vybavení. Proste opravdu sotva postel.
@venpenvik Jak je daleko ten jeji byt?
V chate ma a nema co? Vodu, elektriku? Jak ma řešeno wc? Jak topi?
Ma tam stul a vařič?
Prvne tam byla jeji chata nebo vas barak? Neni to stezejni, ale asi bych zohlednila napr to, ze to byl jeji pozemek s chatou, ktery darovala synovi a ten si tam postavil, jebo jestli si syn koupil pozemek, postavil a ona se nakvartyrovala. Jine deti nebo pribuzne nema?
Jak to mate, kdyz odjedete ja víkend nebo dovolenou? To tam neni nebo zije ve vasem vlbaraku jebo v tu dobu je samostatna?
Ano, musi se nastavit hranice. Jakmile se nenastavi, tak ti bude porad za zadkem. Moje tchyne tohle delala svagrove a nakonec se odstehovali stovky kilometru daleko.
@venpenvik Já úplně nerozumím tomu, proč máš špatné svědomí, když odjedeš s dítětem ke svým rodičům. Tvoje mamka má také právo vidět vnouče. Pokud pije, tak to není dobrý vzor pro vnuka na tož na hlídání, tak bych fakt nebyla špatná z toho, že nemá vnuka k dispozici. Já úplně nemám potřebu si nechat kecat do života od tchýně, naštěstí tohle nedělá, tak to nemusím řešit. Kdyby ano já bych ty vztahy hoooodně omezila.
Já mám to samé ale jediný rozdíl je že bydlíme v jednom baráku malej se narodil a byla u nás pořád v 8 ráno bez klepání vlítla do bytu kde má vnoučka no to bylo něco na mě ,budila ho když spal nakonec to dopadlo tak že jsem ji seřvala ona se urazila a je klid k nám už nechodí a vůbec mi to nevadí radši se zřeknu takové tchýně než ji mít ... Jinak to že ti maže manžel med kolem huby to znám ten můj to dělal taky dokud jsem nebouchla a neřekla mu že nejsem debil a že tady má rodinu (mě , malého), tak ať si uvědomí při kom bude stát a nazdar
@venpenvik Ona nemá už manžela?