Tchyně a společné trávení času. Jak byste to řešily vy?

venpenvik
21. bře 2021

Ahoj holky, mám dilema.
Máme s manželem baracek na pozemku, kde je i tchyne chata. Tchyne tam ma sotva postel a proto je spíše u nás v Baracku. Máme mezi sebou dost konfliktu a přestává mi to být příjemné.
Snažím se ji vyhýbat a když vím, ze tam bude, tak třeba jedu k našim.
Najednu stranu se cítím špatně, protože ji “připravuji” tím pádem o vnoucka ale já ti opravdu nedávám.
Neustále mi stojí za prdkou, i když jdu s manželem na procházku, tak běží za námi. Keca mi do výchovy, řeší blbosti.
Promluvit nepomáhá, citi se akorát dotčena a proste to nechápe. Jak by jste to řešili vy?

klokanka31
21. bře 2021

@venpenvik Ona nemá už manžela?

rnika
21. bře 2021

Vybavila vych jí chatku... ať tam má pořádné zázemí a pozemek bych rozdělila. Aby si k vám nechodila jak domů, ale normálně na návštěvy podle toho jak se dohodnete.

venpenvik
autor
21. bře 2021

Manzela nemá

Pozemek rozdělit nemá cenu, protože se ji tam do chaty nevejde veškeré vybavení a chodila by proto k nám.

jjasmina
22. bře 2021

Nesnesla bych to. Máme rádi soukromí, ale zase moje tchýně má vymydlenej mozek a je to alkoholicka, babička to moc neni, má raději láhev a moje máma bydlí zase 100km, ale zase kdyby bydlela blíž, byla by jako tvoje tchýně a věř , že nejednou jsem.i jí připomněla, že to dítě je moje a ne jeji a hranice

malenka3
22. bře 2021

Tvůj manžel - on je ten,kdo to musí řešit, promluvit s ní a sjednat vhodné mantinely. Musíš do něj hučet tak dlouho, dokud to nepochopí.

venpenvik
autor
22. bře 2021

@jjasmina taky pije, na vnoučkovi až tolik neujíždí.

@malenka3 Manžel stojí při mně.. Ale pouze, když jsme o samotě.

malenka3
22. bře 2021

@venpenvik tak to nestojí při tobě. To ti jenom kýve hlavou, aby od tebe měl klid. Je to jeho máma, on musí učinit řádný krok.

levandule_k
22. bře 2021

Ona nemá, kde jinde bydlet než na chatě?

lenerka1
22. bře 2021

Asi je to osamělá osoba bez širších témat k hovoru? Je to smutné a zároveň na hlavu, obzvláště, když neumí respektovat soukromí a ani manžel se jí to nesnaží vysvětlit. Ideální zkusit nějak zaměstnat, přesměrovat tu energii do něčeho užitečného, nechat ji něco organizovat, až se situace zlepší tak zapojit do nějakého klubu zahrádkářů, seniorů, ručních prací, cokoliv. A pokud ani to nejde, tak prostě jezdit pryč, protože vztahy se chtě nechtě budou vyhrocovat. Nebo ideální řešení změnit si to v hlavě a brát ji za něco jako nešťastnou kámošku, člověka, co potřebuje pomoc, starat se o její zábavu, oželet soukromí a výchovné rady odkývat a pouštět jedním uchem tam a druhým ven (obdivuju každého, kdo to dokáže).

netopejr
22. bře 2021

Čí je pozemek?

netopejr
22. bře 2021

A kde má tchýně doma? Na té chatě snad? Nebo ma jinde normální a vybaveny byt/dům?

Co tam jako nemá v te chatě, že musí být porad u vas v baraku?

venpenvik
autor
22. bře 2021

@malenka3 jako už se ohradí ale stejně mě od nej vždy něco nepěkně překvapí.

@levandule_k Má, ale normálně bydlí v 1+1 a tam se nudí.

@lenerka1 Já to rak brala, jenže těch naschválů už je moc.

@netopejr manžela

@netopejr nemá tam plnohodnoté vybavení. Proste opravdu sotva postel.

rnika
22. bře 2021

@venpenvik Tak to už je ale její volba, že tam bude bez vybavení. Jak jsem psala podle mě je jedíné řešení pozemek rozdělit. Ona bude jezdit na chatu s tím, že ví co přesně tam má a co ne a hotovo.

netopejr
Autor odpověď smazal
Zobraz
venpenvik
autor
22. bře 2021

@rnika to právě ještě zkouším vyřešit, než dělat taková razantní rozhodnutí ale když to jinak nepůjde.....

netopejr
23. bře 2021

@venpenvik Jak je daleko ten jeji byt?
V chate ma a nema co? Vodu, elektriku? Jak ma řešeno wc? Jak topi?
Ma tam stul a vařič?

Prvne tam byla jeji chata nebo vas barak? Neni to stezejni, ale asi bych zohlednila napr to, ze to byl jeji pozemek s chatou, ktery darovala synovi a ten si tam postavil, jebo jestli si syn koupil pozemek, postavil a ona se nakvartyrovala. Jine deti nebo pribuzne nema?
Jak to mate, kdyz odjedete ja víkend nebo dovolenou? To tam neni nebo zije ve vasem vlbaraku jebo v tu dobu je samostatna?

mariegroth
23. bře 2021

Ano, musi se nastavit hranice. Jakmile se nenastavi, tak ti bude porad za zadkem. Moje tchyne tohle delala svagrove a nakonec se odstehovali stovky kilometru daleko.

levandule_k
23. bře 2021

@venpenvik Já úplně nerozumím tomu, proč máš špatné svědomí, když odjedeš s dítětem ke svým rodičům. Tvoje mamka má také právo vidět vnouče. Pokud pije, tak to není dobrý vzor pro vnuka na tož na hlídání, tak bych fakt nebyla špatná z toho, že nemá vnuka k dispozici. Já úplně nemám potřebu si nechat kecat do života od tchýně, naštěstí tohle nedělá, tak to nemusím řešit. Kdyby ano já bych ty vztahy hoooodně omezila.

tinaprofi
23. bře 2021

@venpenvik vyhodila bych ji nekam na vejminek, kde bych ji zaridila zbytek, aby tam nezmrzla a neumřela hlady a zamkla na 10 západů :.)))

peginka1999
24. bře 2021

Já mám to samé ale jediný rozdíl je že bydlíme v jednom baráku malej se narodil a byla u nás pořád v 8 ráno bez klepání vlítla do bytu kde má vnoučka no to bylo něco na mě ,budila ho když spal nakonec to dopadlo tak že jsem ji seřvala ona se urazila a je klid k nám už nechodí a vůbec mi to nevadí radši se zřeknu takové tchýně než ji mít ... Jinak to že ti maže manžel med kolem huby to znám ten můj to dělal taky dokud jsem nebouchla a neřekla mu že nejsem debil a že tady má rodinu (mě , malého), tak ať si uvědomí při kom bude stát a nazdar