Tchyně a její vztah k ex. Jak byste se chovaly?

21. říj 2024

Zdravím holky,
Jak by jste se chovali v situaci, kdy pokaždé co navstivite tchyni tak začne basnit o ex od partnera a rádi partnerovi jak to udělat aby se dali dohromady? Snaží se o "nenapadne" setkání těch dvou a mě predhazuje, že je moje vina že se k sobě nevrátí... Kontakt jsem snížila na minimum, bez partnera se s ní už nevidam vůbec, a s partnerem jen na jeho a jeho sourozenců narozeniny. I přesto, že ji partner řekl ať už toho nechá tak mu pořád vypisuje a volá ať se k ní vrátí ať ji koupí kytku a podobně. Jednou to došlo tak daleko, že nechala zaslat kytku a čokoládu přes kurýra te jeho ex se vzkazem, že je to od chlapa. Mi je v celku jedno jaký, má vztah tchyně s ex ale to co dělá mi už je silně nepříjemné. Ona ji zve na své narozeniny, na které my nechodíme. Navíc ta ex je dost důvěřiva a tchyně ji slíbila že zařídí aby se k ní chlap vrátil.

j.a.n.i
21. říj 2024

Vlastní matku a i vlastní ex si musi vyresit partner...

malytlustyhroch
21. říj 2024

To je fakt na hlavu. Tchyne asi o vztah s tebou nestoji, tak to proste tak brat, ze mas vztah se svym muzem, ne s ni, a ze komunikace s ni, to co reknes nebo nereknes, je pro radost tvemu muzi, ne pro jeji. Takze jestli tvemu muzi udela radost, ze jses na ni hodna a tvaris se, ze jeji uplne nevhodne poznamky a chovani nevidis, a jestli je v tvych silach to pro tveho muze udelat, tak jeji chovani proste ignoruj no. Jestli to delat nechces/ nedokazes, tak to prober s muzem.
Znam nekolik matek, ktere maji dobre vztahy s byvalymi partnery svych deti, pokud se znaly treba 10, 20, 30 let... nemuzete tchyni zakazovat se s ex vidat nebo pratelit. Ale teda poslat moje matka takovyhle vzkaz mym jmenem komukoli, tak bych teda nevychladla hodne dlouho. Myslim, ze je docela fajn zas, ze vidis partnerovu mamu z prvni ruky, protoze me tvrdit partner, ze tohle jeho mama dela, tak mu to snad ani neverim, jak mi to jeji chovani prijde ujety.
Asi bych se musela hodne drzet, abych se do toho jejiho planovani dost jizlive nezapojila.

exbordelar
21. říj 2024

Mi to prijde taky ujety, ale mame malo infornaci.
Vy mate s partnerem deti?
On s ex ma nake deti?
Jak dlouho jste spolu?
Jak dlouho byl s ex?
Co na to tchan?
Co na to partner?

marketa1218
21. říj 2024

Mám něco podobného v bleděmodrém už 12 let 😃. Pravda, že teď už to není tak intenzivní a v kontaktu s manželovou ex už jsou asi mnohem méně. Nicméně, když jsme spolu začínali, bylo to něco. Věděla jsem o jeho ex snad úplně všechno. Zkrátka jim už plánovala svatbu ,děti a společnou budoucnosti. Rozešli se po 7 letech, taky je tchyně chtěla vidět zpátky u sebe. Já jsem vůbec do těch jejich škatulek nezapadala, byly to velké kámošky, co spolu pracovaly v práci. Nějak jsem se obrňela no, muž jí s těmi řečmi vždycky poslal někam, ale ona si stejně jela to svoje 😃. Až když mě muž po 6 letech požádal o ruku, tak to asi vzdala. Ale někdy si to poslechnu ještě teď, jak se má jeho ex a já to mám asi víš kde 😄. Doporučuju. A o švagrové ani nemluvím . To by bylo na román.

autor
21. říj 2024

@exbordelar děti nemají a nemáme (prozatím), jsme spolu 2roky cca rok spolu bydlíme, oni spolu byli 5let, tchánovci jsou rozvedení a tchán je zlatý ❤️, partner vidí že ji je to nepříjemné a je to nepříjemné i jemu.. S matkou se o tom háda, ale ona si jede to svoje.

autor
21. říj 2024

@malytlustyhroch já tchyni rozhodně nebráním v kontaktu.. Ať s ní je klidně každý den, ale nemusí nám to stále říkat a mě předhazovat jak mizerná partnerka jsem 🙄😅

budouci_maminka
21. říj 2024

A jak partner reaguje kdyz toto vytahne? Protoze si myslim ze kdyby reagoval lepe tak si toto uz tchyne netroufne

autor
22. říj 2024

@budouci_maminka teď byla jeho oslava narozenin u nás.. V momentě jak s tím začala tak ji řekl ať toho nechá nebo odejde. Pokračovala tak se s ní rozloučil a poslal ji pryč. Fakt se o tom škaredě hádají. On už má "strach" ji zvednout telefon 🙄. A i když ten hovor začíná nevinně, ve stylu jak se má, jestli ji odveze do doktora tak to stejně končí rozhovorem o tom jak by bylo lepší kdyby se k ní vrátil. V ten moment přítel telefon pokládá.

gruyerre
22. říj 2024

To je taková kráva, že snad ani není možný, že někdo takovej existuje. Jakmile o tom začne kvákat, okamžitě vytípnout bez rozloučení hovor, odejít z návštěvy - zase bez rozloučení, vykopnout ji z vašeho bytu. Ale to už děláte, tak nic víc mě nenapadá.... šílený. Třeba jí tchán vynadá, když uvidí, že kvůlk ní pořád odcházíte. Nebo pozvěte na návštěvu jen jeho a řekněte, že ona ať nechodí, že by zase mlela ty svoje sra*ky.

ai30
22. říj 2024

Ja bych z toho asi nedelala velke drama, spis mi to prijde smesne. Chlap by v tom mel udelat poradek, zaprve zavolat ex a vysvetlit ji, jak to je a at tyto snahy jeho mati ignoruje, zadruhe durazne promluvt s mati, ze se k ex vracet nehodla a ona at s temi recmi okamzite prestane, ze jakekoliv zminky bude povazovat zjeho strany za konec konverzace. A ridit se tim. Ona s tim eventuelne prestane.
Driv to tak holt byvalo, ze parovani deti mely v rezii matky a olt nektere by si dost praly, aby to tak bylo furt, no. Ta tvoje tchyne je zrovna z tech urputnejsich. 😂

treasurka
22. říj 2024

Já z toho mám špatný pocit do budoucna. Ne proto, že tchýně něco pindá, ale že tvůj partner za DVA ROKY nedokázal zařídit, aby to nedělala. Protože až budete mít případně děti, tak to teprve začne peklíčko, a pokud on si jí nesrovná, tak ty se pak můžeš ocitnout v dost blbé pozici. Já bych utekla...

elvira
22. říj 2024

Ty vole, to bych snad i ex našla chlapa, ať už bába dá pokoj.
To se nedá....

klaruskaholubinka
22. říj 2024

To jsem taky poslouchala každou návštěvu, jak je skvela a ze manzel diky ni je tam a tam a tohle a tamto, teď jsme s manželem 12 let spolu a porad tvrdi ze neumi vyslovit moje jmeno, neoslovuje me a ikdyz o me mluvi tak mlada nebo popelka ( to do ted nevim jak mam chápat)...Prostě si mě manžel prosadil...
A do teď stojí za mnou a ne za ní...vždy se na něčem domluvíme a to tak je, ikdyz teď poslední dobou volá me a vymysli si co jí manzel řekl nebo obráceně, asi abychom se rozhadali, ale prostě víme oba dva ze když se na něčem domluvíme tak to platí...prostě to zkouší a zkoušet to bude. Máme tři holčičky a o ty se prostě vůbec nezajímá...

craki
23. říj 2024

Jo tak tohle si musí vyřešit on... Ty s tím nic neuděláš

lennus
23. říj 2024

Ji nezměníš. Partner se chová dobře - položit telefon, odejít. Ona je evidentně hodně urputná. Buď to můžeš ignorovat nebo přerušit kontakt.

ina10
28. říj 2024

Tak bych tchyni řekla, ať si ji vezme za manžela/manželku, když o ní tak básní, že je to již v této době možné a moderní. Třeba v Las Vegas jim udělají velmi rychlý obřad a můžou to spojit i se svatební cestou.