Tchyně

misacek13
26. bře 2022

Ahoj maminky. Já vím, že jsme zde již psala, že odejdu od partnera a tak. A pořád to platí. Nicméně, dnes bylo vítání občánků,tak jsem pozvala i tchýni a přítelem aby u toho byla s námi. Musím si postěžovat. Víte,já bych ji fakt chtěla mít ráda, ale nevím jak se poprat a různými situacemi. Dnes celý den, nevyžádané řady že jsem se cítila jak úplně neschopná osoba. Paki řekla, že ve skříni má syn starší (5) nepořádek. Já mu to každý večer uklízím a každý den vezme nějaké oblečení a rozhází si to. Takže to uklízím večer. Pac bych nedělala nic jiného. Je schopný se převléct několikrát denně . Takže to vždy nechám na večer. Hned fuj,jaký tam má nepořádek. A v kuchyni pak, že má ráda pořádek. Jen malá vsuvka. Když jsme se přistěhovala nic jiného nedělala než jen uklízela. Pak zase na mladšího syna,že má hlad a takové ty řeči typu: ,,maminko mám hlad musíš říct ''. A že proč nejedl už v jedenáct. Já že objedva až ve dvanáct. Já prostě dělám věci jinak. Když už ji odpovím tak se úrazi a pak je uražená že se ještě nastvue. Když dostane kluk starší vynadano,je hend problém. Přitom dělali to samé. Jako každý rodič. Kontakt omezit nemůžu jeti babička vnoučat. Ale nevím jak se bránit aby nebyl problém. Pořád jen abych uklízela,ale ani jedno dítě Nemsí být samo. A ještě vařit a péct a uklízet po jejím synovi protože přece není špatně, když její dopadly syn doma nic nedělá a neumí,co se úklidu týče. Už jsme se rozhodla že omezím telefonicky kontakt z každodenního volání a zvedání jednou týdně. Ale neumím se hádat no. Vím že když chci odejít nemusím to řešit ale i ten jeden den mám nervy úplně v kýblu. A i po odchodu to bude pořád babička. A kluky má ráda což je super. A myslí to dobře. Ale ty řeči kolem že pak vypadám jak neschopná matka co kašle na vlastní děti. Jen proto že si to dělám po svém

cassidyl
26. bře 2022

@misacek13 vím, že se to lehce řekne, ale hůř udělá, ale musíš to hodit za hlavu. Mám tchýni ještě o level horší a ze začátku vztahu jsem neustále brečela, když jsem k ní jela na návštěvu musela jsem dát frťana na posilnění, dokonce mě jednou uhodila do břicha, že bych měla zhubnout a vypadat líp, když jsem s jejím synem apod. Ale teď už se jí většinou postavím a nastavím pravidla, přes které prostě vlak nejede. Ona své děti už vychovala a udělala chyby a ty si musíš své děti vychovat Ty

misacek13
autor
26. bře 2022

@cassidyl to ano. Já si je taky vychováván po svém a také budu chybovat to vím. Mě ale vadí to že když upozorníme na její chybu tak se urazí a jako by její děti byli dokonalé nebo co

klokanka31
26. bře 2022

@misacek13 Bohužel tohle chování je u současných babiček "normální". Budeš si muset dupnout ať z tebe nedělá neschopnou mámu, jsi dospělá tak snad víš jak se o děti starat. Nechápu proč ale mají furt chuť mít ke všemu pindy 🤨

misacek13
autor
26. bře 2022

@klokanka31 to taky nechápu. Ještě jak mi dnes říkala, že syn se fakt stará,Že nakoupí a zaplatí domácnost. Jako bych si toho snad nevazila. A už si neuvědomuje že tím jeho starost končí. On není chudý takže nemá s tímhle vůbec problémy. Ale že já jako matka dělám doma, v noci kojim,chodím do školky a učím se s klukem páč má vd,takže docházíme na logopedii a rannou péči. Že jsme mu zařizovala asistentku a psychologa a k doktorovi taky chodíme sami bez tatínka. Ona mi vždy na to řekne,to víš jsme ženské,my musíme.

klokanka31
26. bře 2022

@misacek13 No jo, tyhle matinky si hájí synáčky i kdyby dělali úplné houby. Ježíš jak já bych chtěla poznat nějakou ženskou,co svým dospělým dětem furt nežvaní do života.

jjasmina
27. bře 2022

@misacek13 vytyčit hranice

jjasmina
27. bře 2022

@klokanka31 tchyně má zase absolutní nezájem, otázka, co je horší

misacek13
autor
27. bře 2022

@klokanka31 to je nás víc. Tedy co bych dala za to,kdyby to nebyla drbna,nepomlouvala mě u své matky, nebyla šílené urážlivá a nekecala mi do výchovy. Ale jasné, chápu,ona to dělala správně a já automaticky špatně. A přitom už jedno dítě mám. A její vlastní dcera se sní nemazli. Také ji řekne na rovinu co a jak. A je klid. Ano já jsem snacha já snad ani nesmím. Doufám, že budu normální až mi kluci vyrostou a založí si vlastní rodiny.

klokanka31
27. bře 2022

@jjasmina To ale není špatný když má nezájem ne? Aspoň je klid...😄

klokanka31
27. bře 2022

@misacek13 Já myslím že si budeme dobře pamatovat jak nám ty žvásty a rady vadily, a my to dělat svým dětem nebudeme...

jjasmina
27. bře 2022

@klokanka31 to je zase pravda no, akorát jak malá bude větší, tak aby nepřišli otázky typu proč ne o ni babi nezajímá..

kakba
27. bře 2022

@misacek13 vsak ji nech at se urazi. Delej si to podle sebe. Co je ti do toho, ze neumi ONA prijmout kritiku.

klokanka31
27. bře 2022

@jjasmina Tak řekneš pravdu...samozřejmě nějak citlivě, podle toho kolik malé bude...

cassidyl
27. bře 2022

@misacek13 přesně vím, jak to myslíš, jednou jsem také tchýni něco řekla a ona mi odpověděla, že není urážlivá a hned druhý den jsem měla asi 20 telefonátů j tom jak jsem drzá, hloupá a neuctivá vůči druhým

nikjean
28. bře 2022

Je to o nervy, ale nejlepší je to mít na salámu - a hlavně nebrat si to osobně. Jedním uchem tam, druhým ven. 🙂

tasimia
29. bře 2022

@misacek13 ženský, já kolikrát nechápu co si necháte libit, bouchnu do stolu a je to. Tchýně ta je zlatá, do výchovy se nám nemota, moje mamka to zkusila několikrát a dostala takový slovní sekec - ona své děti už vychovala, moje ať nechá být.
Pak to zkusila na mojeho, protože u mě byla opatrná a ten ji taky jal do patřičných mezích. Pokud bude chodit a poucovat (jako vyjela po něm, že chceme jet na Slovensko) tak zkrátka neuvidí ani malou ani nás.
Pak to zkusila ještě jednou, malou ani nas neviděla měsíc - opravdu jsem v tom striktní, moje mamka se nestarala pořádně o mé, opravdu nevidím důvod proč by měla poučovat mého chlapa ohledně malé.
A vím, že kdyby byla situace obrácená, chlap řekne i svojí mamce 🙂.
A můj ma v tomhle mojí plnou podporu, on by to nejraději neřešil (nemá rád hádky), jenže já nechci aby si zvykla, že si na nej bude dovolovat. Takže je to třeba říct jasně, kdyby u mě tchýně lezla po bytě a ještě do skříní, tak se obuje tak rychle, že to nepobere.

misacek13
autor
2. dub 2022

@tasimia no já v tom mám konflikt právě s chlapem. On ji,teď po jednom dni, kdy naznačovala že se asi snad vůbec nestarám,jí to řekl, že na ní nemám náladu a od té doby je protivný. Myslím že mu to vadí. Neda na no poslední dobou dopustit. Pořád mě sní srovnává a neustále je mi predhazovano,že se mám ji ptát na všechny rady. Oni prostě mají určité zvyky a já mám jine. Plus nejsem typ na zahradničení, což je asi úplná katastrofa. Jsme spíše technický typ a starání s si kytky mě nebaví od mala.

tasimia
2. dub 2022

@misacek13 to si musíte spolu vyřešit, musíš mu říct, že nejsi jeho máma a její kopie a pokud chce s takovou chodit, tak ať si jde. Jasný nezní to nejlíp, ale v tomhle jsem nekompromisní. Můj ex dělal to samé a to já jsem byla mladá kačena, co s ním bydlela a nevěděla co a jak. Furt mamka kazdou neděli dělala zelí a kácenu nebo řízky k tomu buchtu a já nejsem schopná ničeho.. Rok jsem tohle poslouchala, sebevědomí na bodu mrazu abych se jeho mamce vyrovnala a teď už bych si to nenechala líbit.

volodka162
9. črc 2022

Jako vy si voláte každý den proboha?????? Proč? Jak jste daleko od sebe? Já mám svoji mamku 200km od sebe a voláme si tak 1x za 2-3 měsíce, pak si sem tam přes messenger napíšem (1-4x týdně, jak kdy - když je nějaká akce, posílám fotky). Tchýně je cca 10km od nás a píšeme si tak když je opravdu potřeba něco řešit, nebo zavolat, ale to je tak 1-2x týdně psaní. Volání 1x týdně nebo i za 14 dní. Někdy ani to ne. Před 14 lety jsem u nich bydlela rok a to byl očistec, cca 5 let jsem měla na ní totální alegrii, pak strach až se narodí syn - jaká bude. Teď máme svoje mantinely a víme co si můžeme dovolit, ale nekálej si zbytečně na hlavu. Pokud ji k něčemu vysloveně nepotřebuješ, max někdy pohlídat, tak si prostě dupni nebo výrazně omez volání / návštěvy...časem se to usadí. Poslední rok je tchýně teď strašně negativní. Vždy když k nám přijede, má nevyžádané negativní rady co dělám blbě a jak by se to mělo udělat atd, ale já se jí na to neptala. Buď převedu téma jinam nebo ani neodpovím aby rychle pochopila nebo pokrčím rameny a mávnu rukou a tím končím debatu.