Ahoj maminky, je tady některá co má doma taky myslivce? Je to bezpochyby zajímavý koníček ale co si budeme povídat velmi časově náročný 😕 jsem hodně tolerantní ale někdy mě ubíjí jak jsem na většinu věcí sama a spíš závidím manželovi tu možnost vypadnout a nic neřešit a užívat si ten klid... Jak to máte vy s koníčky partnerů jste tolerantní nebo když on tak vy taky a střídáte se v hlídání?
já mám "bývalého" myslivce, takže si dokážu představit, jak je to náročné :(
Ahoj,také mám doma myslivce - řekla bych že je to spíš diagnóza než koníček 🙂 Máme kluka 5 a holčičku 1,5 takže se v koníčkách zatím moc nestřídáme a mě nezbývá než být tolerantní 🙂 ale taky mě to už docela štve. Mě by spíš ale zajímalo,jak to řešíte s dětmi.Syn má v tátovi samo vzor a jak slyší o lese musí jet také.Pak mi vypráví co kde střelili a podobně.Mě se nelíbí,že v 5 letech vůbec vidí zabít zvíře ale manželovi to příjde normální,je to přece škodná...
Mám brachu myslivce, tihl k tomu od dectvi a je to pro něj ten nej koníček i kterého vydržel nejdýl. Má i svůj les a stará se o něj. Ke zvířatům má ale vztah krásný a nestřílí jen tak něco na potkani. Když picne divočáka, musí jít do lesa celá rodina i se psem , hledat ho a pak odtáhnout. Je to náročné ale má to i své vyhody.
Ano ano, to znám 🙂 každým dnem mám termín porodu a manžel se odmítá vzdát chození na čekanou, protože právě začíná odstřel srnců 🙂 Máme to dokonce tučně vyznačeno v kalendáři. Samozřejmě v mysliveckém kalendáři 😀 Včera byl od samého rána na mysl. brigádě, neděle jak víno 🙂 A minulý víkend jsme byli na výstavě trofejí (parohů). Souhlasila jsem jen díky tomu že jsem nemusela vařit a spojili jsme to s obědem a zmrzkou. Hledám si na tom alespoň nějaká pozitiva... a to býval ještě rybář, motorkář. Teď už "jen" toto a stačí, protože brzy začneme stavět domek.
@marta88 Rozumím, taky mi myslivectví přijde jako diagnóza. Dítěti bych teda rozhodně neukazovala, že střílení zvířat pro zábavu je bezva....Aby pak nebyl švihnutej po tatínkovi ☹
On zas to muž bere celkem s rozumem,myslím to střílení.Střílí jen nemocné nebo zraněné kusy a taky mu to tak vždy vysvětlí ale stejně...nejsem z toho nadšená
@kassandra1 Střílení pro zábavu je něco jiného, myslivci střílí slabé kusy atd. Za mě teda myslím že není špatné, aby to děti takto pochopily. Otázka je spíš ta věková hranice, to neumím stanovit.
@alicie_k No pár myslivců znám a když se chlubí svými úlovky, tak jsem nikdy neslyšela, že by říkali jak je bezva, že postříleli pět SLABÝCH kusů a jak tím pomohli přírodě. Nemůžu si pomoct, ale mně tihle lidi prostě přijdou jebnutý...
@kassandra1 jsme na tom stejně. Kdokoliv, kdo namíří zbraň na bezbranného, je psychopat. A navíc styl, jakým to dělají, mluví sám o sobě. Prostě jebnutý.. 👍
@kassandra1
@hrasek15 pardon ale nevím proč se zapojujete do diskuse o myslivosti když o ní evidentně nic nevíte...
@mon_88017 jsem ,,dítě" z vesnice. A naštěstí mám natolik uvědomělé rodiče, kteří nás k ničemu takovému nepouštěli ani nám to neukazovali. Až když jsme vyrostli a začali si uvědomovat, jak věci fungují, měli jsme navybranou, jestli se chceme účastnit. Takhle malé dítě chce hlavně trávit čas se svým otcem a to si myslím, že jde u plno jiných aktivit, než je vraždění... Můj názor, vaše dítě. Jen abychom se nedivili...
😂😂😂 neříkám, že je nevyhnutelné, aby to tak dopadlo. Jen že úplně OK to taky není...😉
no a pak jsou lidi, co "psychopati" nejsou, protože milují zvířátka. Ale neví, že brambory se vykopávají ze země a ptají se, jestli kachňátka ještě pijou mlíčko od maminky 🙂
@hrasek15 Jsem si teď vzpomněla jak nedávno nějaké děti zabily v ZOO plameňáky, jak po nich házely kameny
@kassandra1
@hrasek15
Dámy, asi takto...
Jako mezi všemi lidmi, tak i mezi myslivci se najdou samozřejmě blbové, co bohužel nedělají dobré jméno myslivosti. Já mám doma manžela myslivce, který je poctivý a nadšený v tom co dělá. V zimě když si všichni zalezli ke kamnům, jezdil do lesa krmit zvěř a to velmi často vzhledem k tomu jaká zima letos byla. O dalších aktivitách se nebudu rozepisovat. Že se zvěř musí střílet je prostě fakt - nemocné kusy, slabé, co by nepřežily zimu atd. Další důvody jsou zejména špatná genetická výbava - mj. špatný růst paroží, které roste do sebe, nádory vycházející přímo z paroží. To je podle vás lepší nechat taková zvířata žít? Dále např. lišky, které si libují v pojídání právě vylíhnutých kuřátek bažanta nebo malých zajíčků. Další kapitola divočáci. Nedávno zas TV Nova vysílala reportáž jak divočáci řádí na sídlišti a neschopní myslivci je nestřílí, to zas najednou byli špatní. Nekomentuji. Ať už je váš názor jakýkoliv, moje děti budou vědět že mléko nám dává kravička a ne, opravdu není fialová a neprodukuje to rovnou v krabici.
Pokud člověk není do myslivosti řádně zasvěcen tak by neměl soudit. Jít střílet pro zábavu nemá s myslivec tím co dělat. Myslivec se hlavně stará o údržbu lesa o to aby v revíru nebyla škodná jako právě teď kdy lišky mají malé a plení kurníky. Nebo když divočáci rádi v kukuřici to pak zemědělci prosí malém na kolenou aby myslivci zasáhli. A když někdo srazí srnu myslivec je přivolán a musí podat hlášení..
Není to jen koníček ale i otrokařina a potom když povolen odstřel srnců tak je to pro myslivce vysloveně svátek a i tak neletí do lesa střílet hlava nehlava ale pečlivě vybírají kus který není vhodný aby zůstal v revíru a tím pádem ho odstřelili..
Zatím máme malé děti sice nevlastní dcera má 6 roků ale ke střílení by jo manžel nevzal jen když jdou krmit zvířata nebo něco opravovat tak to jo vezme.
@alicie_k To že mléko dává kráva a brambory se vykopávají ze země vědí všechny děti bez ohledu na to jestli mají za otce myslivce. 😅
@kassandra1 omyl, nevěděla to ani moje kamarádka, tehdy cca 25 let 🙂
@kassandra1 Tak to byste se dost divila kolik dětí si myslí že se prostě kupují v obchodě. A bohužel už nejen děti z měst.
My máme tatínka rybáře, takže jsme na tom podobně... vede rybářský dětský oddíl, dělá rybářskou stráž. Takže věčně kontroly rybářů, brigády kolem vody, závody s dětmi. 3 roky už rekonstruujeme patro, aby měly děti svoje pokojíčky. Ale zatím spíme všichni v jedné ložnici!
V rodině i mezi známými myslivce taky máme. Všude stejný 😀
@terus11 Ahojky, manžel je myslivec, takže znám náročnost tohoto koníčku. Zatím nemáme děti,takže to pro mě není až tak těžké,ale i tak mi občas vadí,že je skoro pořád pryč.