Preji hezky den. Chci se zeptat o radu, jak postupovat s dospelymi detmi. Mam syny, kteri nechteji pracovat, je jim 28 let. Nemaji zadny socialni kontakty s okolnim svetem, nemaji zadne pratele, cele dny jenom sedi doma, pri pc nebo spi. Jeden ze synu pracoval posledni 4 roky, ale to taky jenom proto, protoze pracoval s mym muzem u svagra. Ten dalsi nema odpracovano temer nic. Oba maji pouze vyucni list, jsou vyuceni maliri. Nemeli nikdy pritelkyni, sex, proste nic. Odmitaji zodpovednost, vsechno jim je jedno. Treba jim propadnul obcansky prukaz a nemeli zajem zajit to vyridit, to same s urady, jsou nezamestnani, na urad nechodi, protoze se jim nechce. Ani k lekari nejdou, nevedi se orientovat ve meste. Na druhou stranu byli pred dvema lety v Americe na tyden, vsechno si zaridili, od letenek, ubytovani, odvozu. Jsem zmatena, da se jeste neco delat?
Když vidím, co si moje máma vychovala z mýho bráchy, tak se už nedivím ničemu. Proč by měli zájem vlastně.. U nás se měřilo dvojím metrem brácha 40 let, nemá holku, závislý na mamince, já se stěhovala po škole.Kolikrát je to hlavně o výchově...
Naprostej souhlas s @basko206
To jsou chlapci s lehčí formou mentální retardace, kteří mají sestru, která se nechává vydržovat přítelem?
Vypnout wifi, uklidit PC.....
@mirecka.jaroscakova a víš že mě to taky napadlo? 🤣
Tak hlavně pokud nechodí na úřad, protože se jim nechce, z čeho si platí zdravotní pojištění? To jim tam naskakuje pořádný dluh. (Nebo to platíš ty???)
Určitě to chce si s nimi prostě sednout a říct, že takhle to opravdu dál nejde, požadovat příspěvek na domácnost. Čí je ten počítač, u kterého sedí. Kde berou peníze?
Ve většině lokalit je nyní spíše nedostatek pracovníků - takže pomoc, která by se jim dala poskytnout, je pomoci jim sehnat práci - prodavače v obchodech, řidiče, to stále hledají.
@mirecka.jaroscakova no jo, děti k ničemu, to bylo výživný 😂
Šmarjá a proč by měli pracovat, když se mají tak dobře a nic nemusí? By mě jen zajímalo, kdo za ně platí zdravotko a jak se do té ameriky dostali, když nemají finanční příjem. Nejspíš vše zařídí maminka, že?
Chyba maminky. Prestante se o ne starat. To jste mela udelat uz davno. At si najdou vlastni bydleni a staraji se.
Vaše chyba, co jste si vychovala, to máte. Měla jste je vypakovat z domu a byl by klid
@sudylichozrout takova vazna tema a ty sem das nahou fotku, ze se nestydis.. 😀 😀
Zaridit na mesic ci dva na ubytovne pokoj, sbalit veci, vymenit zamky, prestat financne podporovat a poslat deti do zivota. Dost mne zaujalo, ze byli v Americe a ve meste se neorientuji (pekny nesmysl).
Jé, pokračování seriálu o nevydařených dětech 👏 Jak se má dcera? Stále se nechává vydržovat přítelem, je líná a stydíš se za ní?
Jinak k tématu - jaké si to kdo vychoval, takové to má, aneb proutek se musí ohýbat, dokud je mladý 🙂 ? Kluci prostě mají tendence nechat někoho, aby se o ně staral, a matky zase mají tendence s tím staráním to přehánět. Vidím to doma i kolem sebe, ale já jsem drsná matka a nemám náturu na to, abych já lítala kolem plotny a s hadrem, zatímco děti budou ležet na gauči nebo na telefonu.
Kdo platí náklady na bydlení? Popelnice? Jídlo? Hajzlpapír? Wifi? Počítač? Bez milosti všechny zdroje, finanční i nápomocné, plynoucí k chlapečkům utnout a dát jim prostor, aby se mohli o sebe starat sami. Když se neztratili v Americe, určitě se neztratí ani tady 🙂
@evaviki 😀
Podle mě jsou schopni úplně všecho, když jsou schopni se o sebe postarat v Americe a vrazit se 🤣 Prostě jsou jen líní.
Mě Teda není ani to co jim, ale radila bych "vyhození do vody" prostě říct jim. Máte poslední 3 měsíce doma. S tím že budete platit jídlo a příspěvek na domácnost, pak tradá do světa, najdete si byt a žijte tak jako ostatní lidi žijou. A prostě po 3 měsících bych jim našla být dáma na půlku nájmu na 1 měsíc a konec. Něco podobného udělala známá a pomohlo to. Prostě holka se vzpamatovala, a došlo ji ze mamahotel do 50 asi mít nebude.
Jo a uni máma utra vše, prostě jí nevyprala, nevyzehlila, neuvarila,... Nic.. Hodně stesti