Syndrom zavrženého rodiče?

18. srp 2024

Ahojky, asi se musim vypsat nebi nevim😞s ex spolu nejsme rok a mame spolu spolecneho syna 3 a pul roku. Ja mam pritele, syn pritele ma rad, pritel se mu hodne venuje kdyz jsme spolu ale nebydlime spolu, vse zustalo pri starem. On nikoho nema, preferuje jiny zivot. Divocejsi.
Ze zacatku jsme si syna stridali jako kratky/dlouhy tyden. Pres muj nesouhlas jsem vedela, ze jina moznost neni, krom tyden tyden a tyden ho nevidel bych nezvladla. Nasla jsem si novou praci abych mela vic penez a oba nas uzivila. Ale jsem ve zkusebce a nemuzu si vzit dovolenou. skolka tento mesic neni, takze lepime jak jen to jde.. jenze syn zacal vice preferovat otce. Jsem rada, ze maji hezky vztah. S ex se nehadame, syn vidi, ze spolu vychazime hezky. Ted ale zacal rikat, ze me nema rad, ze chce radeji tatinka, (hlavne kdyz mu neco zakazu) ale dela to u pres den, proste rekne, ze chce za tatinkem…. Me to tak strasne boli… je to sobecke asi, ale on to pry u nej vubec nedela, ze by me chtel… minule pry kdyz mel jit domu zamnou, tak rikal nechci maminku fuuj. 😏kdyz prisel tak jsem ho obejmula a privitala a mela jsem ho v naruci a byl takovy zarazeny a chtelo se mu plakat…tak jsem ho nejak zabavila, a pak dobry.
Ted spolu jedou na dovcu do Spanelska. Mam z tobo hruzu, zitra odletaji. Mam o nej strach ale jeste vic prevlada pocit, ze uz mne nebude vubec chtit.. je mi z toho strasne zle. Mam uz i pocit, ze to prehanim.. brecim tady a uz ted mi chybi a chci s nim moc byt… mam pocit, ze spolu ted moc nejsme😒je mi fakt na zvraceni. Miluju ho, delam pro nej prvni posledni, zla nejsem. O tatinkovi vzdy mluvim hezky…. Ach jo 😞

martinka_33
18. srp 2024

Mým detem bylo 5 a 3 roky kdyz jsem odesla od jejich otce. Ty nálady chci tatinka/chci maminku se kazdou chvili mění. To chce si to tolik nebrat. Ale teda bylo by fajn nejak (nevim jak) vysondovat, jestli tatinek nemluvi osklive o Tobe. Takjle male eeti jsou strasne snadno zmanipulovatelne...

azanka
18. srp 2024

My jsme s mužem spolu a syn měl období tatínek dva roky. Dokonce bulel, když jsem pro něj šla do školky. Bylo to fakt hodně nepříjemný, všechno musel táta. Jako jsem ráda, že se mají rádi, ale tohle zabolelo. Otočilo se to pár měsíců zpátky, teď preferuje nás oba, podle nálady si občas vybírá. Přejde to.

eviicka
18. srp 2024

Musí to být pro tebe strašné, to chápu. Děti v tomto věku to tak často mají (i když jdou v úplné rodině) a nic za tím není.
Ještě mě napadlo, jestli třeba malý z tebe necítí ty emoce a neříká to o to víc jako vzdor.

Jinak mě tedy zaujala věta, že PRÝ říkal, že k tobě nechce. To ti tlumočí expartner?

jahodi
19. srp 2024

Dcera je bohužel to samé. Já si tohle příliš osobně neberu, ale příjemné to není. OK, má "raději" tatínka (kde má jiný styl výchovy, sladkosti, hračky na co si ukáže atd.), ale já tím nemizím z jejího života. Dceři už je skoro 9 a teda bohužel období, že by taky chtěla mě, bývá fakt krátké. Spíš chce toho tátu. Tím jak to moc neřeším, tak to teda taky není nějaké neustálé téma - prostě jo, jsem ráda, že ses měla s tátou hezky, chápu že se ti stýská. A to je asi tak vše co k tomu říct. Obecně je se mnou šťastná, ale jakmile máme nějaký spor, hned chce okamžitě k tátovi a on je lepší a já hrozná atd.. Njn.

autor
19. srp 2024

@martinka_33 no prave, ze ten maly je jeste maly, aby mi tohle rekl… buh vi no.. hlavne ex tchyne me nema rada a podle me neco muze rikat i ona, jsou u ni peceni vareni.

autor
19. srp 2024

@azanka tak to je fajn, ze se to otocilo.. ale jste spolu to je fajn.. asi by me to tak nebolelo kdyby jsme spolu byli, ale ted prave prisly i ty vycitky, ze jsem mela zustat s nim atd.🤦🏼‍♀️ale jsem stastna bez nej. Konecne muzu volne dychat a necitim, ze mne nekdo tyra🤦🏼‍♀️bylo to tezke, uz jsme se pk nenavideli, i jemu se ulevilo, kdyz jsme se rozesli.

autor
19. srp 2024

@jahodi tak to musi byt tezke, asi to budu muset nejak proste zkousnout…🤦🏼‍♀️mozna se az prehnane snazim,,, vzdy mu neco koupim, vzdy vymyslim nejaky program aby jsme neco spolu delali a meli spolu zazitky.. 🤦🏼‍♀️asi bych se mela min snazit a proste si to tak nebrat.

autor
19. srp 2024

@eviicka je to mozne, ze sem az moc prehnane snazim aby me mel rad😄 kdyz rika ze chce tatinka, tak mu reknu neboj, zitra s nim budes a on ale ja cii hned🤦🏼‍♀️ a ja rikam a proc? Tobe neco s maminkou chybi? Budem delat tohle a tohle….. nooo minule mi ho privezl dkyz byli na kole jeste s jeho kamaradem a rikal mi to od ex kamarad co predvadel kdyz mu rekl ex, ze bude dnes u maminky🤦🏼‍♀️
To bolelo hodne🤦🏼‍♀️

konidana
19. srp 2024

cca od těch 3 let to bylo doma furt : tata, tata, mama NE, a to jsme normálně spolu. Jako zabolí to, ale musíš si to přebrat rozumem, že děti prostě takové období mívají. Všechny. I v úplných rodinách. Vy to máte trochu ztížené a možná o něco výraznější...
Neřešiula bych s dítětem moc proč. Prostě takhle to je a basta. Teď je maminka. Jindy tatínek. Ve 4 letech nemá moc smysl o tomto diskutovat (pokud víš , že se mu tam neděje nějaké příkoří)

nagojka
19. srp 2024

Mam 3 letého syna,chlapa na pěst se kterým se necítím dobře,v bezpečí pořád mě buzeruje kuli uklidu, sexu, je věčné nespokojený pořád na všechno a na všechny nadává...a přesně z tohohle důvodu se bojím odejít..najít tu odvahu...syn otce miluje když přijede z práce hned za ním běží ,pořád za ním chodí,chce mu volat není doma.,i přesto že táta si s ním pohraje,chvilku pohlida ale aby se o něj postaral třeba celý den to ne...má svoje rituály přes které nejede vlak a nikdy se ničemu a v ničem neprizbusobi...z rozchodu mám strach i z té změny kort když malý nastupuje do školky...kdybych odešla a syn zamnou chodil že chce tátu a ptal ne proč tu táta není taky by mě to bolelo...ale jak píšou holky výše...chce to asi jen čas...a že se o syna bojíš když letí s tátou na dovolenou naprosto chápu já bych to asi psychicky nezvládla..obdivuju všechny ženy které dokážou ze vztahu odejít i přes děti👍posílám ti hodně síly..ses máma ta bude vždycky TOP!!!!!vždycky..

konidana
20. srp 2024

@nagojka odejdi od chlapa radsi co nejdriv. Zivot s takovym je furt nahoru a dolu a je to tezky a zbytecny. Muzes to odnest psychicky a i zdravotne, tu konstantni nepohodu😘

nagojka
20. srp 2024

@konidana bohužel nemám tak úplně i kam jít ..mi spolu normálně fungujeme v klidu,snažíme se oba dva...ale z mojí strany jsou prostě věci který mi hrozně vadí,necítím se komfortně a necítím takové to teplo domova...😔samozřejmě vím že odejít co nejdřív by bylo ideální...pořád si říkám nějak to dopadne ...🙂děkuji za tvoji reakci..

l_
20. srp 2024

Castecne to bude obdobi.. castecne je to tak, ze ten druhej je vzdy lepsi, nez ten se kterym zrovna dite je.. pri problemech vypjatych situacich je to jeste horsi..

Ale... Ze je maminka fuj a ze k ni nechce atd.. tam bych videla zrcadlo nekoho dospeleho (uplne slysim ex, ten to rikal i predemnou 👌🏻)..