Svatba. Jak to máte u vás?

lenda93
27. únor 2022

Holky mám dotaz... Jak to máte se svými chlapy? My máme skoro 10m holčičku, ale zatím mě nepozadal o ruku. Sice se o svatbě občas bavíme a když se bavíme třeba o někom, kdo měl takovou a takovou svatbu, tak to i komentuje a říká třeba, že první svatba musí být extra a bla bla... Ale že by mě požádal o roku, to ne. Přijde mi, že se prostě boji. Já nevím, jsem prostě stará škola a říkám si, že je to takový ucelený potom a že stejně největší závazek je ten krásný tvorecek, co nám ted chrni v postýlce. tak nevím, čeho se jako boji nebo co by chtěl. 🥺 Přemýšlím nad tím docela často. Nechali jsme Terezku příjmením po mě,. Jak to teda máte vy? Ps: omlouvám se, jestli tu jsou překlepy, zrovna mám avanti 😂😂

bara88
27. únor 2022

A proč se ho na rovinu nezeptas?prostě řekni že chceš svatbu a hotovo

martiniquest
27. únor 2022

Pro me bylo neprijatelne, abych porodila pred svatbou. Sice jsem otehotnela jako svobodna, ale durazne jsem dala najevo, ze svatba bude pred porodem. A taky byla. Manzelstvi je pro me dulezite z mnoha duvodu. Pomerne dost domyslim ruzne situace a jsem pragmaticka.

nazka
27. únor 2022

@lenda93 když jsme se s mužem potkali, narovinu jsem řekla, že bych ráda pořadí : svatba a pak děti. Muž to vzal s klidem a bylo to tak nějak přirozeně.
Druhá kámoška, co se seznámila s chlapem stejně jako já (jsou to kamarádi), tak se brali až když synovi bylo 5 a další bylo na cestě. Kamarádka mu to při každé příležitosti predhazovala, protože ji to fakt mrzelo a trápilo.
Další moje kamarádka, co měla už dvouleté.dite s chlapem se naštvala a řekla mu, že jestli ji do Vánoc nepozada o ruku, ať se sbali a jde si. Že ona je pro tradiční rodinu.
Tolik různých příběhů 🙂

anetka9
27. únor 2022

Já si o svatbu v podstatě normálně řekla..:D jednou řekl, že si mě klidně vezme (ano opilej po 14 dnech od seznámení), no já se toho chytla, po nějaký době trošku zatlačila a hotovo:D když něco chci, tak si o to řeknu, většina chlapů nesní o romantických žádostech a překvapeních pro ženu a jsou rádi, že ví, že neřekne ne..:D takže záleží, co máš doma za typ chlapa, ale prostě bych mu řekla, že bych svatbu ráda v nejbližší době🙂

ee.liska
27. únor 2022

Svatbu jsme plánovali a otěhotněla jsem dřív. Vdavala jsem se těhotná. Pro mne je nepřípustné, aby se mi dítě narodilo bez svatby! Tím ale neodsuziji ty, které to mají jinak 🙂

veruuu_kubesovic
27. únor 2022

@lenda93
Já otěhotněla neplánovaně, a zarytě jsem se odmítala vdávat těhotná, chtěla jsem si svatbu užít...tak mě manžel nakonec požádal o ruku na naše výročí vztahu s tehdy 2 měsíční dcerou v náručí...svatbu jsme plánovali, takže proběhla až byly dceři 2roky😉
Ale my jsme spolu po týdnu chození už i bydleli 😉

klokanka31
27. únor 2022

@lenda93 Dítě je opravdu větší závazek, nechápu proč se ti chlapi tak bojí svatby...navíc rozvést se může kdykoliv...😄
Jinak my s manželem máme jednotný názor na svatbu, i když je to "jen papír", je to pro nás důležité.

zuzineckah
27. únor 2022

Tohle má každý hozené jinak, ale myslím si, že jste si to měli ujasnit před dítětem... Na rovinu, ne žádné náznaky. Takhle můžeš být v očekávání a zklamání dalších x let až vás to nakonec rozloží. Prostě to téma nadhoď. Nevím, co tvůj drahý považuje za "něco extra", ale tak to opravdu být nemusí. Svatba je v první řadě o vás a pro vás, ne šaškárna pro rodinu a přátele😉

berenika39
27. únor 2022

Všechno má svůj čas...si myslím já. Brali jsme se, když byly synovi 4 roky. Nazrál na to čas, partnera jsem k ničemu netlačila, potřeboval sám k tomu dojít. A bylo to tak dobře. BYlo to od něj, upřímné požádání o ruku na Valentýna, jakkoliv to není romantik v pravém slova smyslu. A byla to svatba jen se svědky, na úřadě, šampíčko, pak teprve jsme dali vědět, že jsme manželé. Rodiče nás znají, vzali to v pohodě.
Mluv - zeptej se, náznaky na muže nefungují, to je jasná zpráva🙂

fazolkazuzka
27. únor 2022

Lidi mluvte spolu.. Pak by nemuselo být tady tolik dotazů. Sama jsem o tom s partnerem mluvila a byla korona a stihli jsme se vzít tak tak aby to bylo do roka od zasnub. Svatba plánovaná během 1 mesice😂😂😂s pulrocnim miminkem

cilkat
27. únor 2022

Možná má problém i s tím, že "musí být extra "... Ale dokud na rovinu nereknes "chci svatbu ", tak se to nedozvis. Tak si o ní fakt řekni.

rnika
27. únor 2022

@lenda93 Já na začátku vztahu řekla, že svatbu spíš nechci - tak se do toho nijak nehrnul. Nakonec jsme se vzali po 8 letech vztahu a 4 dětech. A bylo to moc fajn - kluci si to užívali a ještě teď po roce a půl na to vzpomínají.

j.a.n.i
28. únor 2022

@martiniquest Nepřijatelné po otěhotnění 😄 takze by si sla na potrat, kdyby si te nevzal? Nebo dala dite k adopci?

martiniquest
28. únor 2022

@j.a.n.i Ne, vedela jsem, ze jsem otehotnela se zodpovednym muzem, a ze svatba bude. Ve vzduchu viselo jen to, zda pred nebo po porodu, v cemz jsem mela jasno.

zmrzlinka
28. únor 2022

@lenda93 my jsme začali spolu chodit když mi bylo 19 a po 4 letech jsme se domluvili,že se vezmeme a začneme stavět.Žadne zadání o ruku se nekonalo.Nejsme v americkém filmu.Časem jsme si pořídili dvě děti a psa 😂😂😂

vikinkav
28. únor 2022

Ja bych mu normalne rekla - Lasko, nepremyslel jsi nad svatbou, ze bychom se vzali?
Jakoze nenechavat to na nem, ale nadhodit to jako tema k diskuzi, ktere chces abyste vyresili a zvazili spolecne. Jako kdybys rikala, jestli se nechce napr. prestehovat, koupit barak nebo mit druhe dite. Pokud se k tomu sam nema, brala bych to jako vec, po ktere ty touzis a je dobre si vyjasnit co a jak. Podle me takove to cekani az se partner rozhoupe zpusobuje strasne moc frustrace na obou stranach, on je pod tlakem a ty jsi nestastna, sla bych na to pragmaticky, jakoze dohodneme se nejak nebo ne? A kdyz ne, jak si to predstavuje, hledat kompromis, jak vidi spolecny zivot atd?

levandule_k
28. únor 2022

Svatbu jsem chtěla víc, než teď už manžel. Byla pro mě důležitější, on k tomu potřeboval dozrát. Hodně jsem mu vysvětlovala, co to pro mě znamená. Kdybych otěhotněla před svatbou, tak pojmenuji dítě po sobě (nelíbilo by se mu to) a nechtěla jsem svatbu jako těhotná, protože jsem si chtěla užít party. Jako těhotná bych i ho ani nevzala, měl by smůlu musel by počkat, až porodím a dítě bude mít třeba 2 roky. Věděl to, takhle jsem mu jednou řekla. Na rovinu jsem mu řekla, že pokud otěhotním před svatbou, nebudu svatbu řešit honem na poslední chvíli, aby bylo vše v pořádku.

Chlapi může někdy trápit i samotný proces žádosti o roku, myslí si, že to musí být něco extra romantického a velkého.

Myslím si, že si s ním budeš muset o tom promluvit, říct mu, že chceš svatbu a proč a že nemusí vymýšlet extra chvilku pro žádost.

lenda93
autor
28. únor 2022

@lenda93 tak holky, ptala jsem se ho a prej není na svatbu připravenej 😅 že prej kam jako spěchám 😂 Tvl 5ak já nevím, kam spěchám, když už máme i prcka a společnou hypotéku na byt 😅

klokanka31
28. únor 2022

@lenda93 Ježíš to jsou kecy že není připravenej 🧐 a na co se jako chce chystat? 😄

michaela666
28. únor 2022

@lenda93 Zkusila bych mu vysvětlit i tu praktickou stránku manželství kdyby se něco stalo. Nejde jen o společné příjmení jak hromada chlapů tvrdí. Jestli není rád středem pozornosti nebo nechce investovat spoustu peněz do svatebního dne, určitě najdete kompromis. Nechala bych to pár dní odležet a znovu naťukla.

rozitta
28. únor 2022

@lenda93 to je Kokeš, jak není připravený 😆👍 hele třeba se mu do toho jen nechce. Nemyslím, ti tak že by tě nechtěl pojmout za manželku ale ty svatební přípravy, rozhodování, kde, kde, kdo, jak, co... No prostě je toho moc a jsou to starosti navíc. A pak samotná svatba. Už jen ten svatební tanec ho může děsit 😃 být středem pozornosti při něčem, v čem si není úplně jistý. Dokázala bych se do něj vžít, protože jsem to měla úplně stejně a to jsem si tu svatbu musela sama vyřídit, oběhat, jinak bych byla svobodná matka. Protože můj muž měl z toho ještě větší paniku než já 😆. Ale zvládli jsme to. Šli jsme cestou nejmenšího odporu. Málo lidí, a proběhlo to v užším kruhu rodiny a přátel. Svatební tanec nebyl, díky Bohu jsem se mohla vymluvit na pokročilé těhotenství. Muž s tím počítal, že tanec nebude, hodně se mu ulevilo 😆

johca
28. únor 2022

taky bych se s ním bavila normál na rovinu 🙂 ale třeba to není pro něj důležité

levandule_k
28. únor 2022

@lenda93 Samotné přípravy můžou být dost náročné, protože někde je to schopna budoucí nevěsta vyhrotit do nesmyslu, může ho to děsit. Ale tady platí jaké si tu uděláte, takové to máte.

Jinak za mě máte dítě na celý život, a to je největší závazek. Hypotéka je také závazek, a to v hodnotě několika milionů. Svatba může být za pár desítek tisíc, nebo ve statisících, záleží na počtu hostů a co si navymýšlíte. Může to být velmi příjemný den, který strávíte s lidmi, co máte rádi, nebo můžeš být uštvaná, protože budeš toužit po absolutní dokonalosti a vše budeš chtít mít pod kontrolou.

rebe
28. únor 2022

Brát se, když máte skoro roční holčičku, bych zrovna spěchem nenazývala 😀 Přijde mi, že když chlap nechce, žena to musí respektovat a není správn na něj tlačit. Podle mě je to nesmysl, to, žeon nechce, není o nic důležitější než to, že ty chceš. Potřeby vás obou jsou stejně důležité. Neboj se o tom znovu a znovu mluvit a dávat mu najevo, jak a proč to pro tebe důležité je. To, že není připraven, je výmluva, když na závazky a společný život zjevně připraven je. Jasně, nemusíš ho tlači do svatby za 14 dní. Ale ať kouká dospět, do června nebo září má času habaděj, aby dospěl 🙂

volodka162
28. únor 2022

Hlavně netlačit...vždyť je to jen papír. Já teda po 5letech chtěla, on ne...že je čas...no a vzali jsme se po 9 letech. Po roce dítě... A důvodem svatby bylo, že jsem mu řekla, že kdybych otěhotněla, tak příjmení nese po mě, že má smůlu (o svatbě jsem mu nic neřekla...). A svatba může být taková jakou chcete. Jestli se toho bojí, tak mu řekni, že ji uděláte za měsíc jen se svědkama, obědem v místní dobré restauraci a je to. Kdybych se měla podruhé vdávat, udělám to taky tak 😀

martiniquest
28. únor 2022

@volodka162 Ne, neni to jen papir. Pokud by se jednomu z manzelu nedejboze neco stalo, tak ma ten druhy diametralne odlisna prava nez kdyz nejsou sezdani. Pro me je tento fakt zcela kriticky.

martiniquest
28. únor 2022

@lenda93 A neni to treba o tom, ze nechce velkou slavu, starosti, velke naklady a podobne?

inssomnia
28. únor 2022

@zmrzlinka přesně... Mně se úplně příčí i myšlenka žádosti o ruku. A ještě kdyby naběhl s kytkou za mými rodiči, tak bych si přišla fakt už jak zboží na prodej. Od začátku jsem komunikovala jasně, že svatba je pro mě důležitá jako výsledek společného rozhodnutí dvou dospělých lidí. No a nakonec jsme měli takovou menší krizičku a já jsem položila dotaz - tak se rozejdeme nebo vezmeme? Protože teď už není co řešit. A do tří měsíců byla svatba ;)

klokanka31
28. únor 2022

@volodka162 Když je to jen papír tak proč proti svatbě je tolik chlapů? 😄

zuzineckah
28. únor 2022

@martiniquest co konkrétně kdyby se mu stalo, nebo jak to myslíš?