Švagrová fetuje. Když je nahlásím na OSPOD, budou je kontrolovat?

lucitka91
12. zář 2019

Ahoj mám celkem zvláštní dotaz. Nevím, jestli se s tím někdo již setkal a může mi poradit, jak situaci řešit. Od tchýně jsem se dozvěděla, že švagrová i švagr fetují. Problém je hlavně v tom, že mají 2 měsíční miminko. Neustále se hádají a rozcházejí. Obávám se jestli miminko nebývá i samo doma. To ale nemám potvrzené. Když je nahlásím na OSPOD budou je nějak kontrolovat? My bohužel nejsme v kontaktu a ani nás nepustí k sobě domů.

sudylichozrout
12. zář 2019

@lucitka91 Muzes tchyni verit? Pokud ano, urcite se obratit na OSPOD, oni to proveri a pripadne ucini nejaka opazreni.

lucitka91
autor
12. zář 2019

@sudylichozrout věděla jsem, že švagr fetoval. Je to typický průserář už od mládí. Ale celou dobu se nám vdušoval jak chce krásnej život pro své dítě a že nikdy nedovolí aby dopadlo jako on. O ní jsem si to myslela, ale nikdy předtím se mi to nepotvrdilo. Tchýně mi ale teď ukazovala konverzaci, kde to s ní řešila a bohužel se to potvrdilo. Jen se bojím, kdyby jim prcka měli vzít tak nevím,jestli bych si ho vůbec mohla vzít, sama teď čekám první miminko a nevím vůbec co a jak. Ale taky si nechci vyčítat, že je kvůli nahlášení v dětském domově. A nebo naopak, že to nenahlásím a něco se mu stane, protože je rodič sjetej a nepostará se.

barussska1
12. zář 2019

@lucitka91 A co tchyne na to? Bude to nejak resit? Jestli je to opravdu potvrzene a nejsou to jen pomluvy tak bych kontaktovala sociálku.

sudylichozrout
12. zář 2019

@lucitka91 Kontaktuj socialku a uvidis dal. Kdybys nekonala a neco se stalo, budes si to do konce zivota vycitat. Pokud uzivaji tvrde drogy, melo by se to resit.

gruyerre
12. zář 2019

@lucitka91 no pokud fetují, určitě je udej. Ať nemusíme slyšet ve zprávách, jak feťáci "zapomněli" miminko doma a nechali ho umřít hlady, jak feťáci vyhodili dítě z okna apod. Ach jo, chudák miminko.

lucitka91
autor
12. zář 2019

@barussska1no tchyně ji napsala, že ji nahlásí ale jen vyhrožuje a nikdy to neudělá. Sama nikdy nebyla matka roku a o své děti se nestarala. Proto se obávám, že to musím nahlásit sama. Děkuji za utvrzení, že nahlásit je je nejlepší řešení.

sobist
12. zář 2019

Zkusila bych to nahlásit s tím, že máš podezření. Pokud to tak není, tak jim sice křivdíte, ale nic hrozného se nestane. Pokud se tam děje něco špatného, bude se to snad nějak řešit.

barussska1
12. zář 2019

@lucitka91 přesně tak. Dítěti bude líp i v ústavní péči než v "péči" feťáků. Vím o čem mluvím, protože moje sestra taky v něčem jede.

malenka3
12. zář 2019

Podívej se na zprávy, kolik je za poslední měsíc nešťastných dětských osudů kvůli rodičům feťáků. Minimálně teď mám v hlavě zavražděnou holčičku a chlapečka. Pokud si myslíš, že to tak opravdu je, udělej něco, i kdyby mělo dítě skončit v pěstounské péči, bude to pro něj lepší.

waloiss
12. zář 2019

Zkusit si promluvit o tom se svagrovou a kdyz to k nicemu nepovede tak nahlasit... prijde socialka a budou probihat kontroly... bud se vzpamatuji kvuli mrněti nebo ne.. tezko rict..

rickym
12. zář 2019

Určitě bych nahlásila. Podle mě se dva feťáci nemohou dobře o miminko postarat😔

teeerez
12. zář 2019

kolegyne v praci s tim mela zkusenost. Miminko dostala do pece tchyne. Bohuzel i to nakonec celkem kratke obdobi kdy byla v "peci" puvodni matky nechalo na miminku trvale zdravotni nasledky, takze fakt neotalet :(

zmrzlinka
12. zář 2019

Určitě bych to nahlásila na socialku

janablizka
12. zář 2019

Rozhodně co nejdříve to vyreš než bude opravdu pozdě.Chudák dítě.Takoví rodiče si nemají ani dítě pořizovat.

kaja2016
4. říj 2019

@lucitka91 Jeste upresneni: fetuje znamena co? Ono je neco jineho si vecer zakourit travu a sjizdet se herakem...

svetlanalana
4. říj 2019

Raději žít v dětském domově než umřít v dětském věku kvůli nezodpovědným rodičům narkomanům. Pokud se dítěti nedej Bože něco stane, budete si to vyčítat do konce života. Každý, kdo ví o této situací a nic neudělá, je zodpovědný

svetlanalana
10. říj 2019