Ahoj mám celkem zvláštní dotaz. Nevím, jestli se s tím někdo již setkal a může mi poradit, jak situaci řešit. Od tchýně jsem se dozvěděla, že švagrová i švagr fetují. Problém je hlavně v tom, že mají 2 měsíční miminko. Neustále se hádají a rozcházejí. Obávám se jestli miminko nebývá i samo doma. To ale nemám potvrzené. Když je nahlásím na OSPOD budou je nějak kontrolovat? My bohužel nejsme v kontaktu a ani nás nepustí k sobě domů.
@sudylichozrout věděla jsem, že švagr fetoval. Je to typický průserář už od mládí. Ale celou dobu se nám vdušoval jak chce krásnej život pro své dítě a že nikdy nedovolí aby dopadlo jako on. O ní jsem si to myslela, ale nikdy předtím se mi to nepotvrdilo. Tchýně mi ale teď ukazovala konverzaci, kde to s ní řešila a bohužel se to potvrdilo. Jen se bojím, kdyby jim prcka měli vzít tak nevím,jestli bych si ho vůbec mohla vzít, sama teď čekám první miminko a nevím vůbec co a jak. Ale taky si nechci vyčítat, že je kvůli nahlášení v dětském domově. A nebo naopak, že to nenahlásím a něco se mu stane, protože je rodič sjetej a nepostará se.
@lucitka91 A co tchyne na to? Bude to nejak resit? Jestli je to opravdu potvrzene a nejsou to jen pomluvy tak bych kontaktovala sociálku.
@lucitka91 Kontaktuj socialku a uvidis dal. Kdybys nekonala a neco se stalo, budes si to do konce zivota vycitat. Pokud uzivaji tvrde drogy, melo by se to resit.
@barussska1no tchyně ji napsala, že ji nahlásí ale jen vyhrožuje a nikdy to neudělá. Sama nikdy nebyla matka roku a o své děti se nestarala. Proto se obávám, že to musím nahlásit sama. Děkuji za utvrzení, že nahlásit je je nejlepší řešení.
Zkusila bych to nahlásit s tím, že máš podezření. Pokud to tak není, tak jim sice křivdíte, ale nic hrozného se nestane. Pokud se tam děje něco špatného, bude se to snad nějak řešit.
@lucitka91 přesně tak. Dítěti bude líp i v ústavní péči než v "péči" feťáků. Vím o čem mluvím, protože moje sestra taky v něčem jede.
Podívej se na zprávy, kolik je za poslední měsíc nešťastných dětských osudů kvůli rodičům feťáků. Minimálně teď mám v hlavě zavražděnou holčičku a chlapečka. Pokud si myslíš, že to tak opravdu je, udělej něco, i kdyby mělo dítě skončit v pěstounské péči, bude to pro něj lepší.
Zkusit si promluvit o tom se svagrovou a kdyz to k nicemu nepovede tak nahlasit... prijde socialka a budou probihat kontroly... bud se vzpamatuji kvuli mrněti nebo ne.. tezko rict..
Určitě bych nahlásila. Podle mě se dva feťáci nemohou dobře o miminko postarat😔
kolegyne v praci s tim mela zkusenost. Miminko dostala do pece tchyne. Bohuzel i to nakonec celkem kratke obdobi kdy byla v "peci" puvodni matky nechalo na miminku trvale zdravotni nasledky, takze fakt neotalet :(
Určitě bych to nahlásila na socialku
Rozhodně co nejdříve to vyreš než bude opravdu pozdě.Chudák dítě.Takoví rodiče si nemají ani dítě pořizovat.
Raději žít v dětském domově než umřít v dětském věku kvůli nezodpovědným rodičům narkomanům. Pokud se dítěti nedej Bože něco stane, budete si to vyčítat do konce života. Každý, kdo ví o této situací a nic neudělá, je zodpovědný
@lucitka91 autorko, precte si prosim tohle https://www.extra.cz/matka-se-doznala-k-vrazde-...
@lucitka91 Muzes tchyni verit? Pokud ano, urcite se obratit na OSPOD, oni to proveri a pripadne ucini nejaka opazreni.