Styk otce se synem, expartner stále mění naše dohody

kacka91
28. dub 2015

Ahoj maminky má dotaz jen prosím aby rýpalky můj příspěvek přeskočily. ve skratce - mám syna 18m ve své péči a jeho otec ho doteď vídal jednou za týden nebo za 14 dní na 4 hodiny a teď ho chce 2x týdně na 6 hodin a dal si žádost k soudu, no ale nelíbí se mi že si diktuje podmínky. byli jsme na ospod a tam jsme sestavili harmonogram jenže dva dny po domluvě zjistil že mu nejedou autobusy v neděli takže chce zase změnu že to přesunem do všedních dnů s čímž nemám problém ale jasně jsem uvedla dení režim synka vstává kolem 9 hodiny pak nočník, zuby, snídaně atd a to vychází tak na tu hodinu takže předávání bylo uvedené v 10 u mě doma ale dneska přišel s tím že já mu musím syna o půl 10 přivézt na zastávku aby on stihl autobus zpátky, může mu soud něco takového schválit? nesouhlasím s tím abych se já musela podřizovat jeho výmyslům, přišel s návrhem ale sám ho hned mění. poraďte prosím

mammoth007
29. dub 2015

Ahojky, tak tyhle figle znam. Ja mam sice deti vetsi a otce vydali sporadicky, ale kdyz sem se vdala, tak zjistil, ze je vlastně vydat chce. Tak ok ...... ospod a dohoda. Jenze druhy den e-mail co poslal k soudu o tom, ze ja a pani social ni pracovnice sme na nej vyvijeli natlak a donutili ho podepsat.
Jestli muzu radit, srovnej si v hlave vsechny racionalni argumenty. U me to bylo asi takhle.....v patek si je vyzvednu ve ctyri ve skole. ...ale oni v patek ve ctyri ve skole nejsou. ...atd. Priprav si argument na kazdou volovinu se kterou prisel, ale nenech se strhnout pocitem vzteku, protoze jakmile soud zacne mit pocit, ze se mstis, je to zli. Kdyz zustanes klidna, jemu povoli nervy a sam si nabehne, Neboj.
Drzim palecky

andelka
29. dub 2015

Souhlas. Snaž se být vstřícná, ale racionálně uveď možnosti, které jsou. Někdy se holt musí přizpůsobit člověk dítěti, jeho režimu (osobně závidím vstávání v 9h, u nás by nebyl problém si brát dítě i v 8) a vzít v potaz i další okolnosti. Musíte zkusit najít nějakou formu vídání, která by byla reálná a schůdná. Dohoda (rozsudek) musí být proveditelný. Ne že on si něco navymýšlí a ono to půjde provést jen s komplikacemi (např. dítě budit, nestihne se najíst, bude nevrlé, otec naštvaný..to nestojí za to)

kacka91
autor
29. dub 2015

no tak dneska se to řešilo na sociálce a já už sem jim řekla že toho mám dost že já už nic měnit nechci a že mě žádné autobusy nezajímají, když můžu já chodit s malým 6 km pěšky tak proč by nemohl jeho otec. tak nakonec mi paní z ospod dala za pravdu a nechala původní návrh jenže je tady další věc - otec si má syna brát v 10 ale autobus mu jede o půl 10 a pak až nevím kdy, pokud bude vydán rozsudek na tu 10 hodinu tak mu malého nemusím dávat o tu půlhodinu dřív ne?

evcann
29. dub 2015

@kacka91 nemusís, tohle vubec nezavidim, my nastesti s ex si vychazime vstric. U vás je to takove oboustranne, na jednu stranu se da pochopit, ze mu jede autobus a tak to trochu uspisit, ale zase by on mel pochopit potreby ditete. Neni nad domluvu v klidu. Preji at to dobre dopadne.