Ahoj maminky,moc prosím o vaší řadu či názory. Před 2 měsíci jsem odešla od partnera asi 20 km daleko. Malou mu umožňují vydat každý týden na pár hodin s mou přítomnosti. Chce,ale víc. Malou stále kojim a je na mě fixovana. Partner mi vyhrožuje soudem. Na co má v tomto případě narok. Moc děkuji
@dubnice byt tebou snazim se dohodnout mimo soud, protoze to co urci soud se ti asi libit nebude. v tomto veku a vzhledme ke kojeni bych to videla na styk nekolikrat do tydne a klidne i treba cele odpoledne. Navic pocitej s tim, ze to nejspis bude v tve nepritomnosti, tedy si malou vezme a za par hodin ti ji priveze.
tak samozřejmě nikdo ti nepoví, jak soud rozhodne ale pár hodin týdně, je podle mě optimální, u mě má dítko 8.měsíců taky kojené a ex chodí 2x do týdne celkem cca na 5 hod týdně- bylo to ale dohodou !
Tak rodice jste oba a oba mate pravo se s ditetem maximalne vidat, tak pokud se otci nekolik hodin tydne zda malo, tak bych se s nim urcite domluvila, aby dite videl vic.. pokud to neni nasilnik / psychicky narusena osoba. Pokud to pujde k soudu a oba rodice jsou normalni, tak se soud stejne bude snazit, abyste dite videli zhruba v pomeru 50/50 podle vasich a otcovych casovych moznosti, tak je lepsi to tak domluvit rovnou a nebrat to k soudu. 10ti mesicni uz bez mlika nejakou dobu vydrzi a pokud ma tatinek zajem tak je fajn i pro ni vidat se s tatinkem casto.
Souhlasím s @tulikiss, navíc pokud ještě před dvěma měsíci malá s otcem žila a je na něj zvyklá, měla by zakladatelkya i v zájmu dítěte vztah mezi nimi podporovat, děti odvyknou velmi rychle.
@dubnice Určitě byl někdy otec sám s malou doma nebo venku na prochajdě, ne? Předpokládám že si s ní ví rady. Jasně že je na tebe fixovaná, odstěhovalas ji ze známého prostředí do neznámého a jediný její pevný bod v tom neznámém prostředí jsi ty. Proč by si otec nemohl vzít dceru na pár hodin k sobě domů (20 km není žádná vzdálenost). Nedáváš žádné příkrmy? Navíc pokud otec žije tam kde jste spolu žili dřív, tak u tatínka malá bude ve známém prostředí.
Zapomela jsem napsat,malá má 10 měsíců.