Střídavá péče, dcera chce raději tátu

anetaadria
14. únor 2017

Dobry den potrebovala bych poradit.už Předmět rokem jsem sem se rozvedla s manželem se kterým mam už teď 6tile touch dcerku nebyla jsem mu dost dobrá tak jsem si našla přítele a bydlím s ním v jeho baráku. S manželem sme se domluvili na střídavce bydlíme od sebe jen 7km takze školku nestřídá a s bývalím sme celkem za dobre. Nikdy nebyl žádný problém malý se věnujeme jezdime na výlety dokonce přítel má syna a malá přítele zná od miminka. Jenže teď už mi po druhy brecela ze chce za tatou tak tam zitra jde o den drive.a porad mi rika ze tu nechce pritelovo syna.venuji se ji jak muzu a kdyz marodi je vyhradne u me. Strasne me to boli ze chce byt radsi s nim.a kdyz se ji na to zeptam rekne ze chce byt I semnou ale ted ze chce k tatovi.zitra jde k nemu of den driv a ja cely den jen brecim je mi to lito. Ne rozumim tomu.😢přijdu si jako nejhorsi mama

misackovomaminka
14. únor 2017

...a nemohlo se stát něco mezi malou a přítelovo synkem? Neubližuje jí nějak ? Neudělal jí něco, co by mohlo způsobit, že se ho najednou bojí a proto ho odmítá a chce být raději s taťkou?

lv
14. únor 2017

Stačí malickost, třeba přítelův syn podotkne, že děti z rozvedených rodin vidí tátu málo (nebo ho má v péči?) a hned je problém. Pomalu, nenásilně to vyzvědět, třeba hrou s plyšáky jako rodinou, ukázat situaci co je u vás, optat se ve školce, jestli něco nenaznačila..
Jinak u nás, kdyby si měli vybrat, obě si vyberou tátu (a denně několikrát, co chtějí od táty, ne ode mne) - on je zdroj zábavy, já povinností, především.

misackovomaminka
14. únor 2017

...možná to nic není a malé se prostě jen začalo více stýskat po tatínkovi...určitě bych také volila nenásilnou formu zpovědi, nemusí to znamenat nic, ale nechat to být také není řešení.

anetaadria
autor
14. únor 2017

Snad bojim se je semnou šťastná ale pak najednou řekne že chce k tátovi. Chápala bych to kdybych se ji nevěnovala.ale opravdu se snažím....moc děkuji

anetaadria
autor
14. únor 2017

Soudně V péči ho uplne nemá ale jeho maminka se o něj nestara je nejak nemocna psychycky i když mě neprijde znam ji.takze ho mame kazdy den.pisem s nim ukoly a ji ho vozi az v pul 10 kazdy den a nebo spi u nas.

anatanka
14. únor 2017

@anetaadria Podle me jde hlavne o nejakou tu zarlivost ze strany maly. U tatinka je asi sama a tak se vse toci kolem ni, proto se tam mozna citi lepe. Jak to ale resit nevim... Treba je to jen prechodne obdobi a zase prejde.
Jak si vlastne se synem od pritele rozumi?

anetaadria
autor
14. únor 2017

Vždy si rozuměli celkem dobře ale on na ni poslední dobou zacal zarlit a provokuje ji.a dela si ze ni srandu kolikrat

hermelinah
14. únor 2017

Myslím, že se to časem srovná, určitě se z toho nehrouti 😉 seš pro ni stejně skvělá máma jako on táta a určitě to není o tom, že bys ji nebyla dost dobrá, kdybych si mela jako malá vybrat taky bych šla k tátovi, ten mě narozdíl od mamky nikdy nenutil učit se, umýt nádobí apod 🙂 Možná bych zkusila spíš táta jestli nezjistí co se stalo, myslím, že teď by k němu mohla být sdílnější, pokud jde o problém s "bráchou" myslím, že to řekne spíš tátovi

anetaadria
autor
14. únor 2017

Moc dekuji zkusim to ☺

lv
15. únor 2017

Je u táty sama, bez sourozenců? Jak píše anatanka, tam má pozornost plnou, kdežto doma se musí "dělit" s klukem.
@hermelinah to je to, jak píšu já, že? Srandičky, zábava a u mě i úklid pokoje, odnášení nádobí po sobě, učení..👧

monickalea
15. únor 2017

jsem také sama s s malou, ex jí má ob 14dní na víkend a když chce mimo tak také.. dcerceje 4,5roku. miluje mě i tátu, ale co jsme se bavili s jejím tátou, tak občas u mě pláče že chce bydlet s tatínkem, že jí chybí a u něj zase brečí, že jí chybí maminka (většinou je to když se jí nelíbí něco, co po ní chceme) byli jsme i u psycholožky a říká, že je to forma manipulace s námi, že se máme domluvit na společném postupu, buď říci, že tatínek nebo maminka je v práci, nebo tomu druhému zavolat a malou tím uklidnit. zatím to tak fungovalo 🙂 také jsem mívala stavy, kdy jsem se kvůli tomu cítila příšerně, brečela, chvilkama ex nenáviděla, že tímhle musíme kvůli němu procházet.. vše chce svůj čas.

medulinek
15. únor 2017

@lv presne,ja po ni chci akorat povinnosti,myti rukou a uklid pokojiku a s tatou se muze pul dne prat,takze vecer pohadku zasadne od nej :-/

anetaadria
autor
15. únor 2017

U táty sourozence nemá. Našel si ted cca Před týdnem co mi malá o nic začla mluvit.dokonce ji znám Před lety kdyz sme jeste nemeli malou tak si ji kdyz sem byla v praci vodil k nam domu.je bezdetná.prostě se bojim abych o ni jednou nepřìsla je to moje do slovaci vymodlena holčička. A povinnosti jako ze si musi uklizet pokojicek ty ma.