Stěhování v rámci ČR. Souhlas otce?

zvladarova
23. pro 2019

Dobrý den,
chci se zeptat jak je to pokud bych se s dcerou chtěla odstěhovat, s otcem dcery nežijeme jiz rok a půl a uz tenkrát jsme se stehovaly s dcerou k rodičům, ale o tom věděl.
Musím mít souhlas od něj že se můžem přestěhovat jinam pokud to není mimo ČR?
Soudně s ním nemám určené opatrovnictví ani nic jiného.
Děkuji.

jjasmina
23. pro 2019

@zvladarova No určitě bude lepší, když se s otcem dítěte dohodnete, co zatím není soudně, tak muže být. Je to dítě vás obou a o jeho životě byste měly rozhodovat společně. Prakticky na dítě má stejný nárok jako vy ..

zvladarova
autor
23. pro 2019

@jjasmina malou vida kdyz se mu to hodi, jinak nulovy zajem, ve styku s ni mu nebráním..
Jen mu nechci hlasit kazdej s prominutim prd

tulikiss
23. pro 2019

zalezi na tom jak dale se chces stehovat

jjasmina
23. pro 2019

@zvladarova Zaleží kam se budete stěhovat, kdyby to později dal k soudu, že ste mu o stěhovaní prostě neřekla asi by to i svědčilo v jeho prospěch.

zvladarova
autor
6. led 2020

@tulikiss vyslo by to na 100km od nej, coz mi nepřijde moc

mimi1004
6. led 2020

@zvladarova Tobě přijde stěhování jako prd!? Je to jeho dítě jako tvoje, prd je rozhodnutí, jestli bude mít dítě červenou nebo růžovou čepici, ne místo pobytu.

tulikiss
7. led 2020

tak pokud nemate nic soudne, tak se klidne prestehovat muzes, ale pocitej s tim ze jestli to da k soudu, tak soud nejspis urci, ze se budes podilet na styku s otcem(tedy ze treba jednu nebo obe cesty k otci budes muset vozit ty). Jinak si nedokazu predstavit nerict otci ditete, ze i jeho dite odvazim o 100km dal, kde ted budeme zit. proste asi nikdy nepochopim tyhle naschvaly.

zvladarova
autor
7. led 2020

@tulikiss soudně to nemáme. Malou jsem mu vzdycky vozila na svoje vlastni naklady i jsem si ji vzdy vyzvedavala, donedavna jsem ji s sebou musela davat i hracky a obleceni (jemu se jeji veci nehodily do interieru). Není to žádný naschval, chcem zit tam kde nam je dobre.

zvladarova
autor
7. led 2020

@mimi1004 nemusite hned byt neprijemna.

tulikiss
7. led 2020

@zvladarova ja nerekla, ze je naschval, ze se nekdo odstehuje, ale nerict to dopredu to uz naschval je. je to vase spolecne dite. jak by se tobe libilo kdyby ex rozhodl o necem dulezitem ohledne vaseho ditete a nerekl ti to a pak te jen postavil pred hotovou vec.

zvladarova
autor
7. led 2020

@tulikiss o holku se nikdy nestaral, milionkrát rekl ze mu akorát znicila zivot a ted si ji vezme jen kdyz se mu zrovna hodí do kramu. Nikdy nemam jistotu, ze si pro ni nepojedu za hodinu zpatky, protoze si rozmyslí ze ji vlastne nechce. A mala od nej prijizdi uplne psychicky hotova, hladova a když se ji zeptam jak se ji libilo u taty tak mi s hruzou v ocich rika "tata ne, maminko ja tata neci" a to mi taky neprijde v poradku..
tak úplně nerozumim tomu proc kdyz by malou vidal stejne a jeste kdyz mu ji vozim tak proc bych mu musela rikat ze se chcem stěhovat.. nemyslim to nijak ve zlem, aby jste si to špatně nevylozila

tulikiss
8. led 2020

@zvladarova hele ja vim ze nekdy ty zakony a pravidla jsou na hlavu, protoze jsou delany pro "normalni" lidi a bohuzel nekdy se dospely chovaji jako deti. ale proste o dulezitych vecech se mate rozhodovat spolecne i kdyz ty mas dite v peci. treba to kam dite pujde do skoly by se melo rozhodovat dohromady. proste on ma stejne pravo rozhodovat o zivote sveho ditete jako ty a to bez ohledu na to ze je to otec na baterky. proste to tak je. takze ano klidne mu to nerekni, ale kdyz mu svihne v hlave a zacne ti chtit delat problemy tak ti tohle pritizi.