Stará se do mateřské partner/manžel?

12. dub 2024

Ahoj, něco mě trápí, a nevím jedtli to tak má většina lidí…. Jsme mladé lidi, příteli je 23 mě 20, a bohužel jsem otěhotněla, já bydlím u rodičú, pracuje jenom přítel, a bydlí na pracovní ubytovne a přítel měl jít bydlet k mym rodičům, jenže nechce, tak navrhl, že moje porodní půjde do bytu, s tím jsem souhlasila, a nakonec řekl že i moje mateřská bude chodit k němu na účet, a když budu chtít nějaký peníze ze mi je dá…. Což se mi nelíbilo, tak jsem ihned začala řvát, že jestli mu to nepřijde trosku trapný vůbec se o tom bavit, že já budu denně se starat o dítě, a ještě se mu jak puťka ptát na svou mateřskou, a on ihned že jsem úplně vypatlana, ze nemám rozum, ze prý se na mě vykašle a dá střídavou péči…. Nevím co si o tom mám myslet

Moje rodiče mají svůj vlastní dům, a chtějí abych byla u nich ze mi ze vším pomůžou, ze máma by klidně hlídala dite a já bych mohla chodit i do práce.. a pritel na to že Prej nejsem vůbec samostatná ze nejsem žena jak má být… ze furt jen rodiče..

Má vůbec cenu s nim být ? Jsem teprve 6 týdnů, a uz se takto chová… co si o tom myslíte ?

lenickakl
12. dub 2024

Jdi na potrat.

1pomnenka
12. dub 2024

Střídavou péči od mimina mu nikdo nedá. Nemá kde bydlet! Buď u rodičů, své peníze na svůj účet, nebuď pitomá. Buď se nastěhuje nebo bude na ubytovně, s tím nic nenaděláš.

1pomnenka
12. dub 2024

On nerozhoduje o střídavé péči ani omylem. Je mu 23, nemá zkušenosti, zázemí, nikdo mu střídavku nepřiklepne.

tereza0111
12. dub 2024

Bydli u rodicu a lepe se chran, at nedopadnes za par let tak, ze budes mit x deti s x tatinky.. Neni to zadny med pro ty deti ani pro Tebe.

Ted to jeste muzes zvladnout, sebrat se a s pomoci svych rodicu si nejak smylsluplne nastavit zivot (i s miminkem), abys jen nezivorila nebo nemusela podavat pivo nejakemu blbeckovi, na kterem budes naprosto zavisla.. Stridavka je naprosto licha vyhruzka, vzdyt nema kde bydlet.

Nekdy je lepsi se rozejit jeste pred porodem...

gruyerre
12. dub 2024

Zůstaň u rodičů a vychovávej zatím dítě u nich. Máš velké štěstí, že ti chtějí pomáhat. Přítele kopni do zadku, chová se jako kretén. Pokud je hnusný a sprostý už teď, bude to jen horší a horší.

linusha
12. dub 2024

Už jsem ti odpovídala v jiné diskuzi. Upřímně proč s takovým klukem jsi? Máš veliké štěstí že ti rodiče chtějí pomoct, u nich máš střechu nad hlavou a pomoc s dítkem. Kluk chce abys zaplatila z porodného byt (pomijim fakt že hodně lidí na porodné ani nedosáhne skrze finance) a mateřská má chodit k němu na účet, sorry ale to se pomátl. S borcem co vyhrožuje bych nebyla. Promiň ale sám je ještě dítě. A co se týče mateřské tak píšeš že pracuje jen přítel takže ono je otázka zda nebudeš mít rovnou jen rodicak, na mateřskou musíš splnit určite podmínky.
Jelikož se chová hnusně brzy, nevěřím že se bude chovat líp at pak jednou nejsi velmi nešťastná.

linusha
12. dub 2024

My třeba s partnerem měli před MD nastaveno že příjmy chodily na jeho účet protože hypotéka odchází z jeho účtu. Ale mateřskou jsem řekla že chci na svůj účet. I když mám fajn partnera tak mi poslední rok bylo nepříjemné říkat o peníze na běžný provoz domácnosti. A tím jak šlo vše nahoru tak měl občas nemístné poznámky které mě štvaly a věděla jsem že s dítkem ty výdaje ještě vzrostou a že většinu budu platit já takže mateřská už chodí na můj účet což je fajn

michaela666
12. dub 2024

Nejsi žena jak má být??? Zato on je zodpovědný a dokonalý chlap. 🤣 Stáhne tě o všechny peníze, bude nadávat že se doma válíš a máš dovolenou, kdežto on chudáček tě musí živit.
Dítě je zkouška vztahu. Jak to asi budeš zvládat a chlapem, který se k tobě už teď chová jako hovado?
Ani za zlaté prase se s ním nestěhuj!!!! Rodiče tě podrží, ty budeš mít stabilní zázemí a klid na výchovu dítěte. Navíc v šestinedělí se bude hodit mamka k ruce, když si nebudeš vědět rady.

slecnami
12. dub 2024

Vždyť tady už máš téma, kde ti naprostá většina svůj názor napsala... 🤷🤦

reeeza
12. dub 2024

Tak ohledně bydlení byste se prostě měli nějak spolu dohodnout. Přítel se chce evidentně osamostatnit a nebydlet u tvých rodičů. Jak dlouho u nich chceš bydlet? Jak dlouho chceš být závislá na jejich péči? Nechcete se osamostatnit a jít do pronájmu? Pokud přítel maká a ty bys do 8 měsíce makala, dá se vydělat i našetřit..
Máš aspoň rok odpracovaný abys dosáhla na mateřskou? Pracuješ? Pokud ne tak proč ne?

Není to nic osobního doufám že to nevyzni jjnak. Jen di myslím že byste se meli osamostatnit, pracovat, nesolehat pouze na rodiče či mateřskou. Partner to zřejmě vnímá jinak než ty, asi je to dáno i tím že je starší a pracuje. Ale celkem ho chápu.

Jinak co se týče tvych příjmů...partner to možná myslel že jelikož jeho výplata bude pro vás oba, tak aby i tvoje příjmy byly pro vás oba. Prostě to chtěl asi spojit?? Tak mějte jeden účet a dvě karty 🤷‍♀️ oba budete mít přístup.

autor
12. dub 2024

@reeeza Já tomu rozumím, jen mě štvou ty kecy okolo toho že prý já se stejně budu jen valet doma, a on bude dřít, tak na co bych měla mít mateřskou u sebe, tohle mi úplně v pořádku nepřijde, já mu proste jen řekla ať má svou výplatu u sebe a já u sebe mateřskou, ale peníze jsou společný…. A on není můj otec abych se ho ptala jestli mi dá peníze na něco..
a navíc kdyby chtěl tak byt do půl roka sežene jak nic, a ne se spoléhat na rodičák jak ubožák. To je jak kdybych se prakticky starala já jenom.

reeeza
12. dub 2024

No být tebou tak hlavně popřemýšlím jestli je ok být ve 20ti závislá na rodičích 🤷‍♀️ Budeš máma, nechceš se osamostatnit? Partnerovi to evidentně nejde po chuti bydlet u rodičů. Já ho naprosto chápu. Přece jen budete rodina, měli byste bydlet samostatně a hlavně spolu!! Ne ty u rodičů a on na ubytovně...A zároveň byste prostě už mohli žít život posvém, to u rodičů prostě nebude... Nechcete si najít podnájem?? Co ti v tom brání? Jsi si jím a vaším vztahem vůbec jistá??

veronicka89
12. dub 2024

Tohle pise Bendig ?

elinka90
13. dub 2024

Jsi v 6tt. Jdi na potrat. S takovym bl**** byt nechces a pokud si to dite nechas, budes s nim uz muset komunikovat cely zivot. Nejdi si toho praveho a nekaz si zivot.

adelisss
13. dub 2024

Založ si účet. Ty budeš vyplňovat veškeré papíry k mateřské/rodičovské, takže si tam můžeš napsat účet, jaký chceš. Mateřská může být celkem slušná, pokud jsi měla dobře placenou práci. Ale rodičovská je pár korun, to je fakt jenom kapesné - v dnešní době mi přijde. Ještě abych to někomu dávala :D Příteli bych se vysmála.

lenickakl
13. dub 2024

@adelisss v minule diskuzi pise, ze nepracuje

adelisss
13. dub 2024

Jinak pokud se přítel bojí, že rodičovskou utratiš jen pro sebe, tak řekni, co budeš platit. Třeba že budeš kupovat všechno oblečení, jídlo, plenky pro miminko. Nebo že si na sebe napíšeš třeba energie v bytě, kam možná půjdete. Ale určitě bych si nechodila k někomu pro příděly peněz. Tohle se dělá lidem, co utratí celou výplatu během prvního týdne (např. skrz hazard apod.).

linusha
13. dub 2024

@adelisss kdyby tazatelka pracovala tak ve 20 chviličku po škole asi nebude mít hodně dobře placenou práci aby měla krásnou mateřskou.

andelka
13. dub 2024

Vím,že je to blbý, a musela by sis být hodně jistá, abys nelitovala..Ale určitě chceš mít dítě s takovým člověkem, který tě buzeruje a ponižuje už teď? Jako otec bude mít práva, do rl ho budeš muset dát zapsat, může to chtít soudně, povinností pomálu. Život ti může znepříjemnit na mnoho let. Pokud to risknes, tak i přes nepříjemnosti, ohrazuj se ostře a hned proti každé blbosti,kterou vymyslí. Co neutnes hned, půjde těžko změnit. Mně kdysi chodil RP na společný účet ( manželů, finance byly tak jako tak společné z toho titulu) a nedělalo to dobrotu vůbec. Chlapi nemají šajn co se všechno platí a kolik co stojí. A kluk ve 23, který bydlí na ubytovně bude mít zkreslených představ kolem soužití a rodičovství mnohem víc.

lauriak
13. dub 2024

V tomto pripade by som vobec nevahala a utekala na potrat. Ja viem, je to hrozne ale ta moznost tu pre zeny je kvoli niecomu. Mas 20 rokov, nemas pracu, nemate peniaze, nemate kde byvat, tatinek sa chova ako debil uz teraz. Dopadnes ako slobodna mamicka. Na dalsich 20 rokov sa priprav, ze s tym chlapom budes muset riesit veci ohladne spolocneho dietata. Start do zivota hrozny. Rozmysli si to este.

hasara33
13. dub 2024

Jestli si rozhodnutá dítě si nechat a jsi smířená s tím, co to obnáší být takhle mladá matka, radím ti, nastěhuj se k rodičům a toho debila kopni do zadku, k čemu ti je takový chlap, který se takto chová už teď? Bude to pak jenom horší.....