Ahoj holky.
Chápu že jsme asi exoti, ale prostě jsme si to zařídili tak jak nám to vyhovovalo..😅 Otázkou je jestli v tom setrvat 🙈🤷♀️
S přítelem spíme odděleně, blbě se nám spolu spí. Vzájemně se budíme a prostě už během prvního roku jsme si každý zařídili svůj pokoj kde spíme.
Fakt je že se ráno nebudíme, když jde jeden z nás do práce a vyspíme se dorůžova. Předtím jsem kolikrát i v noci brečela jak partner chrápal a já nemohla spát. On zase aby mě nebudil tak se pomalu bál otočit.
Když je chuť na milování tak si buď jeden nebo druhý přileze k tomu druhému. Každý večer se spolu tulíme před spaním ( pak ten druhý odejde " k sobě). Když se probudíme a je den volna tak si vlezeme k tomu druhýmu. Takže není to bezkontaktní vztah 🙂
Jenže.
Prostě se nám ( někdy) stýská. Chybí nám to. Zatím jsme se nepřesunuli do společný ložnice z praktického hlediska a proto, že jsme si už zvykli a máme každý to svoje. On má rituál si před spaním pustit seriál u kterého usne. Nebo audioknihu. Já si pouštím audioknihu nebo si čtu. Takže i tohle skloubit si vůbec neumím představit...
Na druhou stranu když jedeme na dovču, dám špunty do uší a prostě je to hrozně fajn spolu spát v jedný posteli. Řekla bych že nás to svým způsobem sbližuje a je to hrozně hezký 🙂
I třeba sex vznikne spontánně a řekla bych častěji ( a nebo je to dovolenou 😁). Prostě se cítíme a je to podle mě spontánnější..
1) Jaký je váš názor?
Máme to nechat jak to je, být vyspaný, mít svůj prostor?
Nebo máme zkusit sestěhování do jedné ložnice?
2) Jak by to ale mělo vypadat u usínání ( mám poslouchat jeho fantazy audioknihy nebo si zvyknout na to že mi hučí seriál u usnutí? A on má poslouchat moje intošský nebo romantický audioknihy nebo usínat v tichosti když si čtu??)
3) Zároveň řeším i nábytek. Aby tam nebyly jen moje věci ( sestěhovali bychom se do mé dosavadní ložnice, je větší), moje skříň, můj kosmetický stolek ale aby se tam cítil fajn i on...
Čili jaký nábytek máte v ložnici vy ( máme mít společnou skříň? Doteď máme každý svou..) a co tam třeba schválně nemáte, protože to je třeba rušivé?
Díky moc 🥰✌️
1) - nechat tak. Blízkost si užívejte mimo domov, alespoň vám bude vzácnější. Víkendy a tak.
@reeeza za mě jsou odděleny ložnice úplně v pohodě, ale musí to vyhovovat oběma. A vám to úplně asi nevyhovuje. Takže zkuste spolu. A pokud fungují špunty do uší, tak je používej. 🙂
Přítel extrémně, extrémně chrápe. Mě napřed ani špunty do uší nepomáhaly. Bylo to zlo. Navíc já jsem typ, který nejraději a nejlépe spí sám v posteli a ideálně sám v pokoji. 😀 každopádně vydržela jsem to dlouho a odstěhovala jsem se až v průběhu druhého těhotenství. Pak jsme spali oddělene asi 3 roky. Teď už zase spíme spolu. Přítel byl na vyšetření a má na spaní dechovou masku a nechrápe. 😀 ale stejně jsem raději, když není doma a spím sama. 😀 u nás je to úplně jedno, jestli jsme spali spolu nebo zvlášt. Vztah i sex byl stejný tak nebo tak. 🙂
Takže si to prostě zaridte aby jste se vy cítili oba pohodlne a vyspane. Pokud nemáte děti ještě, můžete si dovolit cokoliv 😀
Spis se zeptej partnera, jaky ma na to nazor, jestli mu tenhle stav vyhovuje, pripadne jestli by to chtel jinak a jak.
Za me je oddeleny spani v pohode 😀 Ale urcite se najde nekdo, kdo si to myslet nebude. Tak jako tak je to uplne jedno, co si kdo mysli, protoze je to zivot vas dvou 🙂
Nechala bych tak. Máme to tak také, spaní vedle sebe na dovči nám bohatě stačí 🙂
@reeeza Já v tom odděléném spaní také problém nevidím. My to máme podobně, já spím s dcerkou v pokojíčku, manžel je v ložnici. A sex máme i na jiných místech než je ložnice 🙂. Večer, když dcera usne můžu jít k manželovi. Taky hrozně chrape 😄. A na dovče jsme všichni spolu, nám to zatím takhle vyhovuje.
Kdyz jsme jeste byli bez decek a ja jsem mela nocni (z domu), tak jsem spala v obyvaku na gauci, i kdykoliv on nebyl pres vecer doma. A tedka ja spim v loznici s deckama a on v budoucim detskym pokoji sam. Spolecne v posteli jsme nespali uz snad 2 roky 😀 A vuuuubec mi to neva 😀
Ty jo holky díky moc za reakce a vlastně povzbuzení. Překvapuje mě u kolika párů to takhle funguje protože jsem až do teď žila v domění že jsme exoti 😂 Rodiče po 40ti ketech manželství i všechny kamarádky mají vztah kde jsou oba tulící. Tulí se k tobě i v noci, spí v objetí...No já se vždycky orosím když to slyším, mě se partner dotkne ve spánku třeba jen malíčkem u nohy a hned se vzbudím 😂 vadí mi i jen pravidelné oddechování atp...
Ale zase přemýšlím že trochu vliv na náš sexuální život to má no. Myslím že by byl častější a spontánnější. Ale zase bychom byli nevyspaní zombíci. Takže to je těžké dilema 🙃
@reeeza tak my mame taky rozdelene spani. Jeste pred detma to byl des, kdyz jsme spali spolecne. Pritel zasadne usina u tv, jinak proste neusne a trapi se celou noc. Ja zase potrebuju na spani tmu a ticho. Jeden cas jsem pouzivala taky spunty a skrabosku na oci, stejne jsem ale usinala nastvana a stejne bylo vse slyset a blikalo to, tenze byla. A bud byl nastvany on, ze musi mit vyplo, nebo ja, ze nemuzu usnout a vstavat rano do prace v 5:30. Po narozeni dcery jsem s ni zacala spat v pokojiku, ted mame druhe mimco a spim stale zvlast ja s deckama a pritel v loznici s tv. Oba jsme si zvykli na svoje pohodli a svuj zpusob usinani. Ale hrozne mi to vadi, ze jsme tak odlisni v tomto a nevim absolutne, jak to budeme resit do budoucna. Spat s detmi navzdy nemuzu 😄 a oba chceme usinat pohodlne, kompromis zde zadny nevidim. Obzvlast, kdyz uz jsou decka a nemuzu (a nechci) spat se spuntama. Na vasem miste bych si to nechala tak, jak to mate. To ze je sex spontannejsi pri spolecnem spani mi prijde logicke..nebo to muzete zkusit a uvidite, kdyztak to date jak to bylo predtim.
Tak my jsme zrovna ti kontaktní. Když manžel není doma, nemůžu usnout. On to taky potřebuje. Navíc několik let s námi spal syn, takže jsme si na plnou postel zvykli. Ale..umím si docela dobře představit oddělené spaní. S ex jsem to tak měla několik let, a manželství krachlo na něčem úplně jiném. Je to úplně normální a v pohodě. Když to oběma vyhovuje.
Tak zkusit to můžete, zatím nic nestěhujte a uvidíte, jak to pujde🙂 Já se odstěhovala z ložnice v prvním těhotenství, kdy jsem nemohla spát. Pak jsem se ještě asi dvakrát na nějakou dobu vrátila, ale určitě už 3 roky spím v obýváku a manžel v ložnici. Hrozně mi vadí hlasitý oddychovani, chrápání, každý otočení mě vzbudilo, přesně jsem brečela vzteky z toho. Teď spím jak poleno. Manžel by rád spal společně, ale už se přes to asi přenesl. Pro me je extrémně důležitý být odpocinuta a vyspana. Intimní život nám to nijak nenarušuje.
@reeeza tak a nestacilo by proste spat jeden u druheho? Nez budovat spolecnou loznici? Strasne vam to zavidim, mame to se spanim stejne, ale nemame ten prostor. Takze ja trpim, kdyz on vecer a do noci usina u televize, rano mne vzbudi, kdyz vstava... chodim spat k detem do pokojicku, ale pubertaci vecer uz taky nechodej spat se slepicema jako ja... jsem trvale nedospana, muzi to je fuk on lehne a spi a hlavne bepotrebuje spat tolik...
Ještě dodávám že když budeme mít společnou ložnici, tak i tak budeme mít každý svůj pokoj a svoji zašívárnu. Přítelovi zůstane jeho dosavadní doupě a já mám kanclík s postelí. Děti zatím nemáme a byt je 4+1 takže v tomhle směru jsme bez omezení.