Spaní u tchanovců. Máte to podobně?

23. pro 2019

Spaly byste u tchánovců na nafukovací matraci v místnosti, kde se moc neuklízí, a která neslouží k obývání (myšleno odkladiště věcí na druhém konci domu, kde občas zabloudí myš)? Štve mě, že musím na svátky jet k nim a všem okolo to přijde normální tam spát a já jsem ta špatná, že jsem fiflena z města toho času ještě nemocná. Máte to některá podobně?

pipi_puncocha
23. pro 2019

Obecně se snažím vyhýbat situacím, které jsou mně nebo partnerovi nepříjemné. Takže například z návštěvy jeho rodičů jezdíme spát domů, i když to máme hodinu a půl autem a to bychom nespali u myší, jen tam pro nás není dost soukromí a prostoru. Takže odpověď na tvou otázku - ne, nespala bych.

jipe
23. pro 2019

záleží, jak daleko to k tchánovcům je, zda mají i jiné prostory k přespání, zda to tam v rámci možností uklidí a přichystají,...

jjasmina
23. pro 2019

Já ted řešim něco podobného, ale spíše to , že jsem v 8. měsíci, všichni tam budou popíjet a celá rodina kouří a manžel tam chce i spat, což mi moc po chuti není a přijde mi, že nikdo nemá pochopení.

autor
23. pro 2019

My to ani nemáme ani tak daleko, avšak když nechci, tak mi na hlavu tchánovi i přítel sypou, že to dělám naschvál, nechci jim dopřát vnouče přes noc apod. Založila jsem tu diskuzi více méně ze vzteku. ☹️

autor
23. pro 2019

@jipe Neuklidí. Však je to na jednu noc a nespime tam každý den přeci. Jiný prostor je obývák, který sousedí s jejich ložnicí. Tam ale spí zvířata.

autor
23. pro 2019

@jjasmina tak to je ještě větší mazec. To bych tam určitě nejela. Úplně si vzpomínám, jak mě tyto situace vytáčely, když jsem byla těhotná. A hlavně mrzely.

rebe
24. pro 2019

Zkusila bych navrhnout vyhovující řešení: třeba ano, dopřeju vám vnouče přes noc, ale budu spát v obýváku a ve špinavé místnosti přespí zvířata. A klidně bych byla za fiflenu... Ale my k tchánovcům ani nejedeme, protože se o svátcích nechceme hádat... ☹

barkasykorka
24. pro 2019

Nespala bych tam. Snažila bych se jim v klidu vysvetlit, že mi to není příjemný... Když jsem byla asi v šestém měsíci pozvali nás tchanovci k nim na chatu na hory. Špína, smrad, bordel, zima, vlhko. Vydržela jsem to jednu noc, od té doby jsem taky za fiflenu, ale nevadí mi to 😁

gracinka7
24. pro 2019

Taky bych jela domů. Nerada spím u cizích. Natož na zemi ve špíně.

ckei
Autor odpověď smazal
Zobraz
ckei
24. pro 2019

Ano. Jednou bych se z toho určitě nepo💩

westie
24. pro 2019

A rekla jsi jim, ze tam nechces spat kvuli tomu, kde spite? Nejsou schopni vam nabidnout lepsi prostor, kdyz si chteji uzit vnouce? Navrhla bych jim, ze tam rada prespim, ale v jinych prostorach.

biedronka10
24. pro 2019

Ceka nas na silvestra to same. S dvema malyma detma. To je i divod proc jsme tam byli naposled pred rpkem presne taky na silvestra. K tomu zima, bez topeni 8 stupmu v mistnosti. Necjce se mi tam tahat 7 mesocni decko. Premyslime, ze tam budem den a pak pojedem pryc. Ja mam doma sice skromno a chudo, ale cisto. Tam je fest bordel k tomu kocicnce atd.

meronym
24. pro 2019

Ne. Nespala. Mam se rada.

zuzineckah
25. pro 2019

To je hanba nefackuje?? Ne, nepsala bych tam

me_druhe_ja
25. pro 2019

Heh.... Tchánovci jsou moc milí lidé, ale v životě jsem neviděla větší bordel a špínu než u nich. Upřímně se stitim jít k nim do koupelny. Postel je taky špinavá. Ale občas to prostě musím přežít. Nedá se nic dělat, domu to máme daleko....Ale většinou se snažím to udělat aspoň tak, abych se tam nemusela sprchovat.

martiina_k
25. pro 2019

@me_druhe_ja Mám to dost podobné, ne že by tam byl bordel (jako neuklizené věci na místo), ale letitá špína jo. Mám přesně problém jako ty - jít tam na záchod (tchán mnohdy po čůrání ani nespláchne), už jen být v té koupelně a čistit si zuby je pro mě očistec (udělám to vždy rychle rychle, ať je to za mnou) a koupat se tam nechci už vůbec, holt to dva dny vydržím, nic se mi nestane. A spát tam se mi taky nechce, postele nepřevlečené, všechno tam smrdí, ale holt to máme 3 hodiny cesty, tak to není na otočku. Manžel tam jezdí s prckem sám, když já mám pracovní povinnosti přes víkend, tkaže tak 4x do roka tam jezdí kluci sami a tak 4x tam holt se skřípějícími zuby vydržím a snažím se si domluvit třeba kafíčko u tety, nebo u známých a tak. Bohužel mám problém i s nimi jako s lidmi, jsou prostě divní, ale prcka milují a on je, tak si vždycky říkám, že to dělám pro malého a pro manžela.

jjasmina
25. pro 2019

@martiina_k To by mě fakt zajímalo, kde ty lidi pochytily , že se skoro nikde nesplachuje wc, zažívám jak u rodiču současného manžela , tak to bylo stejně u rodiču ex přítele...

gruyerre
25. pro 2019

Nespala bych tam, u mě jsou totiž špína, smrad i zima důvody dost závažné. A nespaly by tam ani moje malé děti. Až budou větší, ať si tam spí, když budou chtít. Ale já tohle řešit vůbec nemusím, nám totiž tchanovci nenabídnou pomalu ani návštěvu, takže o nějaké pozvání k přespání nemám strach 😂

gracinka7
25. pro 2019

@jjasmina šetří se tak voda.

me_druhe_ja
25. pro 2019

@martiina_k Tak to jsem "ráda", že nejsou jediní. Oni mají teda i bordel - jsou to klasičtí shromazdovaci: mají všude hromady starých věcí co nikdy nikdo už snad nepoužije...Ale bordel mě nevadi, jejich věc...Ale ta do špína..... Předložka v koupelně byla prana naposled za druhé světové války si myslím, postele prevlikaji tak vždycky 29/2 tipuju...My to máme hodinu a půl, jako na otočku se to dá, ale někdy bohužel spát musíme. Naštěstí oni jsou jinak moc milí, ale tohle nechápu. Mají tři syny a ti to taky nechápou. Jednou za čas jim tam uklidí, ale už to ani nedělají, že to nemá smysl, že je to hned úplně stejné.... Já tohle nechápu. Nejsem taky žádnej fašista, co by suroval podlahu každej den a nesnesl smítko prachu, ale tohle je prostě hnus....

guinea
25. pro 2019

Celkem mě překvapuje, že tu zatím nepadla možnost přespat v místním penzionu. Pokud se nejedná o turisticky vyhledávanou lokalitu, tak to člověka nezruinuje. A má klid, soukromí, teplo a čisto. Já se mám taky ráda a přes některé věci u mě nejede vlak. Taky chci mít s rodinou dobré vztahy, ale ne na vlastní úkor!

guinea
25. pro 2019

A ještě mě napadá, aby člověk nedělal úplně zle - odůvodnit přespání jinde tím, že jsi alergická na prach a roztoče. Alergie se můžou objevit kdykoli v průběhu života.

cherris
25. pro 2019

U našich tchánů je čisto, ale s detma musíme spát v obýváku, čekat až vypnou televizi která hraje celý den. A to je tam pokoj po manželovi, jenže z toho si tchán udělal svatyni pro svoje sbírky a má to zamčený. Asi bych radši snesla kousek špíny výměnou za elementarni soukromí alespoň na převlečení...

martiina_k
25. pro 2019

@jjasmina Nevím jestli třeba nešetří vodou, ale jako u manželovýho otce bych řekla spíš že je to čuně. Zuby si nečistí, základní hygiena mu nic neříká, tak ani nespláchne. Když se kouknu na manželovy rodiče, tak fakt nechápu, že mohli vychovat takového fajn chlapa.

martiina_k
25. pro 2019

@guinea to přespání v penzionu je podle mě dost blbá varianta. Jako že mi to u nich není dost dobré. To bych teda neudělala. Je teda pravda, že to nemáme tak "blbý" jako zakladatelka, ale přišlo by mi to vůči rodičům dost nepříjemný. Už když jsem si jendou přinesla v krabičce z restaurace jídlo, tak bylo vidět, že se to mamky (manželovy) dotklo.

somalicats
25. pro 2019

@martiina_k Tak pokud nejsou ochotní jim poskytnout čisté slušné místo na spaní, tak bych taky šla spát do penzionu (ale ideálně bych jela domů, jenže mně nevadí řídit v noci a alkohol stejně nepiju). Tohle není o tom, že by zakladatelka byla nebo nebyla fiflena z města, já vyrostla a dost dlouho žila na vesnici, měli jsme i malé hospodářství, ale doma bylo vždycky čisto i pro návštěvy.

jjasmina
25. pro 2019

@martiina_k Mámew to podobně, oni doma binec a manžel je na uklízení docela hafo

autor
25. pro 2019

@jjasmina asi šetří za vodu...

jjasmina
25. pro 2019

No myslim, že oni zrovna nepotřebují šetřit