Snížený testosteron u manžela. Řešil někdo?

17. led 2023

Ahoj, řešil jste někdo s vašim partnerem sníženy testosteron? Respektive, ze chlap je ten, koho častěji “bolí hlava?”
Mám úžasného miujiciho muže, jen ten sex by mohl mít častěji. On říká, ze je to tím, ze má teď proste málo testosteronu a nemá na to vůbec chuť.
Mate s tímhle zkušenost? Zkoušeli jste s tím něco udělat? Vitaminy nebo něco dalšího?
Budu rada za vaše zkušenosti 🙏

luucia
17. led 2023

Ahoj, pracuji na urologii a chodí k nám muži na substituci testosteronu. Léky nejsou teda placený ZP, ale vitamíny nebo volně prodejný doplňky stravy z lékárny nefungují, to jsou vyhozený peníze

lencaa11
17. led 2023

Byl na testech že to ví na 100% nebo jen říká že ho bolí hlava když má přijít na sex 🤔

autor
17. led 2023

@lencaa11 Zdravotní problémy a stres v práci udělaly svoje. Nemusíte hledat žádnou senzaci, žádná milenka v tom není. 😊

lencaa11
17. led 2023

Nehledan milenku jen zda je to podložené od lékaře tak by mu mohl něco pomoct skrz to právě a stres v práci to si musi sám vyřešit to žádný lékař nevyřeší poradi mu víc odpočívat nějaký doplňky ,změna stravy atd...ale vše začíná u samotného manzela ☘️☘️

luucia
17. led 2023

jak píše @lencaa11 bylo by dobré, aby manžel zašel na odběr krve na testosteron a pak se může řešit dál..

lenerka1
17. led 2023

Než oběhá doktory, tak může zkusit macu a kotvičník, ale stres je velký zabiják, to vidím i na sobě a to nejsem muž 🙂

verka86
19. led 2023

Manželovi na to přišli z krve, chodili jsme k andrologovi. Měl Androgel, teď má Testavan, jsou na předpis, jeden je cca na měsíc. Maže se na paže dle dávkování lékaře. Co tři měsíce musí chodit na kontrolní odběry. Někoho to nastartuje, někoho ne a musí ho používat déle. Jinak chutí na sex se moc neřiď. Manžel měl hodnotu jako 65letý chlap a při chuti byl jako dvacetiletý, naštěstí 😊

barunka1408
19. led 2023

Manželovi na to přišli z krve. Bral pak nějakou dobu v tabletkach na predpis. Ale sníženou chuti na sex se to nějak neprojevovalo. I jsem v te době otěhotněla. Přišli mu na to v rámci jiných vyšetření. Takže bych řekla, ze nižší hladinu muže mít kde kdo a ani o tom neví. Pokud mate podezření ať si zajde k lekarce, ta ho posle na krev nebo na endokrinologii. Ale pokud pises ze ma teď jen hodně stresu tak testosteron s tím nemusí mít nic společného. Já když nejsem v pohodě tak sex je to poslední co se mi chce …

boure888
19. led 2023

@verka86 a proč si to maže? Manžel taky a kvůli tomu mu zmizeli spermie, prý to byla chyba..Pak jsme vysadili a máme syna..

verka86
19. led 2023

@boure888 nejdřív se léčil s neplodností jinými léky, to nezabralo, takže jsme šli do IVF. Léky přestal brát, ale testosteron měl hodně nízký. Doktor mu to nasadil kvůli přidruženým problémům - řídnutí kostí, psychické problémy, riziko obezity, velká pravděpodobnost infarktu nebo mrtvice (teď nevím přesně)