Slepované vztahy. Jak to máte vy?

beorlegui
25. únor 2024

Ahojky, už jsem tu jeden příspěvek psala, ale příběh pokračuje. Cca pře půl rokem jsem se rozešla s přítelem. Měla jsem pocit, že mě nemiluje a že vždy dá přednost svým přátelům. Po rozchodu mi svou lhostejností dokázal, že jsem měla pravdu a ještě mnohem víc. Po nějakém měsíci/ dvou si našel jinou a bral to skutečně vážně, představil ji babičce a tak. Já tehdy hrozně trpěla, nemohla jsem bez něho žít. Uvědomila jsem si, jak moc na něm jsem závislá. Párkrát jsem se chtěla vrátit zpět a doprošovala jsem se, ale vždy mi to dal pořádně sežrat a řekl mi hrozné věci, které ženu opravdu zabolí. Asi po 5 měsících jsem to vzdala, viděla jsem a cítila jsem, že mě opravdu nemiluje a že muž, kterého miluji já, už neexistuje. Začala jsem se scházet s jiným, nic vážného, ale prostě se to tak stalo. Pár týdnů mi bylo opravdu dobře, našla jsem v sobě klid, už jsem nebojovala. A hle, můj ex se ozval. S pláčem, že má deprese, že mu chybím… když jsem mu řekla, že už není jediný muž v mém životě, tak mi řekl, že mi nemůže říct, že mě miluje, ale že mě má rád a že nám to dříve spolu fungovalo, a bude se snažit mi to odpustit. Já to chápu, prožila jsem si to samé a bylo mi ho líto, vím, jak moc to bolí. Chvíli jsme si spolu psali, zjišťovali, zda jsme si něco uvědomili a tak.. ale reálně pořád jsme to my, rozdílný tak moc, jak se jen dá. On se vždy bude chtít jen bavit bez ohledu na partnerku a její potřeby a já budu chtít vždy spíše ten rodinný život, kde první místo mám já a partner, ne přátelé. Včera jsem opět viděla, jak dává přednost kamarádům a dnes jsem mu napsala, ať mě už nekontaktuje, že se stejně nic nezmění. Jenže stačila chvíle a mně už zase chybí, je mi to líto. A vím, že i já mám problém se svou závislostí. Myslela jsem, že jsem se během těch pár měsíců zlepšila, ale asi ne tak moc. Jak to máte vy se vztahy, které se už jednou rozpadly? Zažili jste něco takového a jak to dopadlo? Má to smysl? 🙈 nic horšího jsem nezažila, tý bolesti po rozchodu se tolik bojím.. doslova jsem na pár měsíců vzdala život a už se bojím do toho jít

veru181
25. únor 2024

Slepované vztahy můžou fungovat, ale ve vašem případě o tom dost pochybuju. Chce tě jen proto, že tě nemůže mít, a jak sama říkáš, pořád má priority jinde a navíc se k tobě choval dost ošklivě. Co ti na něm tak chybí, proč ho chceš zpátky?

cilkat
25. únor 2024

A prosímtě, co že se ti jako bude snažit odpustit? Že ses po půl roce vyhrabala z pozice, do které tě soužití s ním dostalo? To jako fakt?
Podle toho, co píšeš, máš co do činění s velmi zkušeným, majetnickým manipulátorem, který se chce jen bavit a lovit, ale nikdy nebudete partneři - vždycky budeš hračka a majetek. Nevracej se. Fakt ne.

lencaa11
25. únor 2024

@beorlegui vůbec bych se k němu nevracela máte na lepší život - partnera ne tohle a zda jste jinak zaměřena že máte na 1 miste vztah - rodina tak by vám to stejně nepomohlo takové lidi se nemění

levandule_k
25. únor 2024

Přijde mi, že on nesnese, že by ses mohla mít dobře. Na tobě mu nezáleží, dělá mu dobře, že tě může ovládat, ponižovat, že dolízáš.
Nezměníš no, nikdy, vždy se k tobě bude chovat jako ke kusu hadru.
Zaměř se na osobní rozvoj, abys našla svou hodnotu a nikdo s tebou takto nemohl zacházet, pak nebudeš mít potřebu vstupovat do takového vztahu.

Nikdy bych s takovým týpkem nebyla, raději sama. Ale jestli ti to jednou nestačilo, tak si tu zkušenost budeš muset zopakovat, až si dokonale naryješ čumák.

beorlegui
autor
25. únor 2024

@veru181 Za celou dobu vidím poprvé snahu na jeho straně. Vím, že ho to stojí hodně sil, protože jinak je opravdu velmi chladný, téměř bez citů. Říkám si, že kdybychom si teď odpustili a přijali se opravdu takový, jací jsme, mohl by to být silný vztah a mohlo by nám to vydržet. Ale fakt jsem možná jen naivní a hrozně hloupá. Naše životní hodnoty jsou stále jinde.. 😒 krom toho ani teď nemá problém mi říct, že mu jsem nechutná a že kdybychom spolu spali, tak jen s kondomem, alespoň na čas. Jako utla jsem ho, ale zároveň já bych si tohle k němu nedovolila, i když jsem taky nejásala, když měl jinou. Dřív, když jsem se doprošovala, tak mi říkal věci, jako že mě nemiluje, že semnou nechce bydlet, že semnou nechce děti ani svatbu, že jsem líná a nepracuji (zrovna jsem opustila práci, byla 2 měs. bez.. neschopná najít si jinou, jelikož to nebyla moje priorita a byla jsem ráda, že vůbec vstanu z postele) a další různý věci. No když to vypisuji, tak si asi odpovídám sama… vím, že spoustu věcí jsem dovolila já sama, milovala jsem ho víc než sebe. Dnes už ho tolik nemiluju, ale bojím se, že to bude zase stejný. Ale jinak i dobré vlastnosti má, to je jasné. Až na jeden incident mi nikdy za ty roky nelhal, nepodvedl mě ve vztahu, má svoje koníčky a nekouká po ženách, mnohokrát mi pomohl, bavíme a smějeme se spolu, naše konverzace krásně plynou… sedíme si, jen ne v těch pro mě nejdůležitějších věcech 😔

beorlegui
autor
25. únor 2024

@levandule_k přijde mi, že je to jen zkouška, jestli jsem se už poučila, no... děkuji za reakce 🙈😊

levandule_k
25. únor 2024

@beorlegui říká, že jsi nechutná, že s tebou nechce svatbu, děti, že jsi líná...to fakt není partner, kterýho chceš do života...

1pomnenka
25. únor 2024

@beorlegui Nebuď naivní, baví ho jen lovit, až tě získá, bude vše jako dříve. Jen bys s ním ztrácela čas.

cuuza
25. únor 2024

Už chybí jen, ono ho dítě změní...

ronyx
25. únor 2024

Jasně ti řekl, že tě nemiluje... Když teda pominu všechny ty negativa, tak toto je pro mě stěžejní. Proč vztah s někým o kom víš, že s tebou nechce být z lásky? Jaké pozitiva takový vztah může mít? Vždy budeš na druhé koleji.

kakamila12
25. únor 2024

Chce tě zpátky jen proto, aby zase měl po kom šlapat. Utíkej pryč.

reeeza
25. únor 2024

Zatím sis to nepo* ráda a držíš si odstup i nadhled, takže palec nahoru a v žádném případě už se k tomu člověku nevracej.

Je fajn že máš sebereflexi, uvědomuješ si i svoji možnou závislist na něm/ nebo něčem v tom vztahu. Zároveň víš zcela jasně co v životě nechceš: chlapa který tebe bude mít vždy na druhém nebo xtém místě...až za jeho přáteli.

Já myslím že je zcela zřejmé, že už jsi ho prokoukla. Z vlastní zkušenosti vím ( a to jsem se celý rok k ex vracela aby mě pak zase podrazil, celkem 3x jsem mu dala důvěru ale jakmile mě měl zpět, odkopl mě), že jakmile toho člověka skutečně prokoukneš, už není cesty zpět.
Ty už ho nechceš. Ten koho miluješ není on, ale to jaký sis myslela, že je. A ano, chybí ti. A párkrát ještě třeba bude. Ale to se v tobě spíš ozývá ještě ne úplně zahájené zranění. Dej tomu čas a vše bude jednou fajn.

Hlavně se k němu hevracej a žij svůj živit. S ním by to byla akorát hra na kočku a na myš.

smisek2011
26. únor 2024

@beorlegui taky jsme doma lepily ale nevrátila bych kdyby mi muž řekl HELE JAKO NEMUZU RICT ZE TE MILUJU ALE RAD TE MAM 🤔🤔 Rád má i ty kamarády 🤦🏻‍♀️
Já myslím že sama šťastná nejsi a pokud nejsi Stastna není či řešit a bez v životě dál 🙂