Ahoj, s rodiči jsem měla a mám dobrý vztah. Ale šíleně mě vytači. Táta má 58 a máma 49 jejich názory mi ale přijdou velmi zastaralé. Rodiče ošklivé nadávali na holky co má jí 16 kluka podle jejich slov to jsou kur.. Za tenhle názor bych jim nejradši vyskrabala oči, ale vždy jsem s nima souhlasíla a svůj názor jim nikdy neřekla. Jsou rasisty. Bohužel jsem se kvůli tomu musela se svou kamarádkou romkou vídat tajně. Koronavius je jim k smíchum. Což mi přijde divně, když je táta vv rizikové skupině. Na lidí co nosí roušky venku, nadávají. Je toho mnohem víc. Ale nemám čaš sem to všechno psát. Když se spolu o něčem bavíme a já řeknu jiní názor jaký mají rodiče je zlé. Už mě to s nima nebaví. Nějaké rády?
Prymula už zavřel druhej stupeň? Tak to se máme na co tesit... 😅
Jsi v pubertě? To jsi v opozici k jejich postojum zcela přirozeně..
na jednu stranu souhlasim, na druhou, jsou to lidi, co te vychovali. Takze i kdyz s jejich nazory nesouhlasis, mela bych je v ucte a kdyby ses v hodne vecech s nimi nezhodla, omez kontakt na nezbytne minimum a nebo zacni jine tema a nebo pocasi nikdy neurazi🙂
U nás to samé, jejich názory jsou svaté a moje názory jsou špatné, prý to mám z internetu... Jako bych nemohla mít svůj názor. No omezili jsme kontakt, protože v těhotenství a po porodu to bylo neúnosné.
Rada by byla - přestat trollit a dělat něco užitečného.
@mourovatakocka noo ke mě chodí 2×3 týdně. Občas se na něco vymluvim, že nemám čas a rodiče už začnou že jsem hrozná a nevděčná dcera. A máma mi volá každý den, je to neúnosné.
@lv ne jsem, ale rodiče se mnou tak jednají.
@linee na minimum jsem se to snažila omezit, ale rodiče mi to hned začali vyčítát.
@klokanka31 s manželem jsme začali snažit o dítě. Už teď vidím jak mi rodiče budou do všecho mluvit. A omezit kontakt jsem se snažila, ale rodiče mi to hned začali vyčítát. A úplně kontakt přerušit nechci.
Zakaž si vědomě diskutovat o některých tématech. Dá se na to zvyknout. Přijmi fakt, že prostě v některých tématech to s rodiči jinak nepůjde. Přijde mi, že tě to trápí i v tom, jak píšeš, že s nimi máš dobrý vztah.
Osobně bych doporučila psychologa, případně kdyby to šlo nějaké rodinné konstelace, "zážitkovou" psychoterapii či něco podobného, co ti prostě pomůže akceptovat rodiče takové, jací jsou a naučit se s nimi nejít do konfliktu. A třeba se pak maličko změní i z jejich strany. Považ, jsou i tací rodiče, co volí ANO 🙂.
No tak si budeš muset vybrat, jestli chceš mít klidnou rodinu a užívat si v klidu budoucí miminko, nebo dál poslouchat rodiče. A to si piš, že po porodu mají šílenou tendenci do všeho žvanit. Co my se nahádali 😣
A je zpet... 😅
A já ti nevěřím ani písmeno. Vzhledem k tomu, že se v úvodním příspěvku vyjadřujes jako 15 lety otrávený pubos, moc mi nesedí pak to vyjádření že máš manžela a snažíte se o dítě. Jestli je to tak, sama mas ještě mozek ditete. Mimochodem nesouhlasit s názorem rodiče je ta nejmenší tragédie jaká se může mezi rodičem a jeho dítětem stát. Až budeš v jejich věku, to samé si o tobě budou myslet tvý výrostci, takže se dej do klidu. Pokud jsi dospěla, nic ti nebrání tomu, aby si s nima kontakt omezila. Pak si to ale prober v hlave, jestli je to v podstatě kvůli pro mě takové "banalite" nutné, nikdy nevíš, kdy budeš ty tou, která bude potřebovat jejich pomoc, rame a radu či názor. Pokud trollis...tak to ten Prymula s tím nouzovým stavem pěkně zavařil.
@klokanka31 to je jako s mým dědou. Čtu nesmysly na internetu a pak to tak vypadá při výchově mých dětí 🤦 A ještě mi posledně neopomněl připomenout, že se válím doma a vyžírám stát 🤷🤦
@gracinka7 To je hrůza 😯 jaký válení proboha? No já prý pokud budu poslouchat žvásty slepic z internetu a nebudu vychovávat přísně (jako že děti nemají žádná práva a musí poslouchat na slovo jako pes), tak mě moje dítě přijde v 15 podříznout 😒 a je minimálně okrást.
@klokanka31 a víš co je zajímavý? Jsem doma se dvouletým a jsou kecy. A jeho nová snacha (táty nová žena) je doma se tříletým a to je v pohodě 🤷🤔
@gracinka7 Ale i kdyby se čtyřletým... Jednou je člověk na mateřský, tak co... Není to žádné válení...
Tvé starosti bych opravdu chtěla mít 😀 v rámci zachování psychické pohody jsou mí příbuzní v naprostém pořádku a v rizikové skupině je kromě mé mamky, i můj manžel a dokonce i má dcera a žijeme úplně normálně, koronavirus byl, je a bude nač se z toho hroutit??? a není nic divného, že s nimi nesouhlasíš, jsou minimálně o 20let starší než ty, ovšem jednou jsou tví rodiče a měla bys je respektovat, souhlasit s nimi bezmezně nemusíš...
Omezit kontakt na návštěvy ze slušnosti, neutrální témata (vím z rodiny, že i z hovoru o počasí se lze dostat do severní Korei), místo sezení u kafe pravidelně telefonovat a případně se vymluvit na nějaký problém k řešení a zavěsit.