Sex po půl roce po porodu, jakou máte zkušenost?

claris875
15. lis 2015

Zdravím všechny a dovoluji si otevřít opravdu intimní diskuzi, za vaše příspěvky budu moc vděčná. Sem 7. měsíc po porodou a stále nemám ani pomyšlení na sex.. Péče o miminko je tak náročná, že večer když se partner o něco pokusí sem tak unavená, že buď ho odmítnu, nebo to překousnu a vydržím, ať si užije... No zní to fakt hrozně a začíná to mezi námi být problém, dřív jsme se o tom bavili, chápal mě, teď už přestává být trpělivý a já se mu ani nedivim.. Samotnou mě to štve, chci si to už zase užívat. Máte někdo podobnou nebo i jinou zkušenost? Díky moc

lv
15. lis 2015

mám zkušenost naprosto stejnou 🙂 zlepšuje se to, pomaličku, polehoučku..

artee01
15. lis 2015

Taky sem to dlouho mela ale jak rika IV zlepsujese to a ted uz je to naprosto v klidu 🙂

evulina77
15. lis 2015

nezbývá než se hecnout a trochu se snažit. Ze začátku to není moc o ničem, ale bude to lepší. Jen to nepříjde samo jako lusknutí prstem, ale tvojí snahou. Pokud sex nemáte moc často je to těžší a težší a bloky jsou větší. Zkus si dát trochu vínka (mimču to neublíží) a ty se snáz uvolníš. Tvýho chlapa chápu, chápu i tebe, ale svým postupem vašemu vztahu spíš ubližuješ. Sice se všude píše, že se do sexu nemá nikdo nutit, ale za mě se člověk trochu nutit má. Taky se mi někdy moc nechce, ale vím, že je dobré to překonat a prostě fungovat i jako milenka. A je pravda, že někdy (ze začátku téměř vždy) to bylo spíš jen o tom chlapovi, ale někdy mě to samo překvapilo, jak to bylo dobré i pro mě 😀 ...

andelka
15. lis 2015

jo, mám zkušenost z opačné strany. Je to fakt na palici. Nevím, neměla jsem po porodu žádné problémy zdravotní, a pořád jsem se cítila být jak matkou, tak partnerkou, milenkou, ženou..a sex jakožto forma intimního zážitku s partnerem pro mě byla důležitá jak po psychické, tak fyzické stránce (endorfiny a tak).Čím déle se čeká, tím víc ti to přijde jako norma a tím hůř se do toho člověk zas dostává. Únava je jasná, ale někdo má dvě tři čtyři děti a na intimčo si čas a chuť najde, protože je to pro vztah důležité. Pro chlapa když to je důležité taky, tak by se měl snažit pomáhat, podporovat, aby žena nebyla tak unavená, a aby se cítila hezky, dobře, žensky..Když se nad tím mávne rukou, je větší pravděpodobnost, že když sex není dva měsíce, čtyři, půl roku..tak nebude ani za rok.

svetlanap
15. lis 2015

Taky jsme si tím prošli. Jednak porod, pak jsem kojila co hodinu, v noci někdy i co 20 minut. Unavená, ráno vařit, ukldit, sex šel na vedlejší kolej, omezili jsme to a můj muž to chápal, byl super. Pomalu se to začlo vracet do starých kolejí, když měl malej 9 měsíců už to bylo normální, byla jsem dost vyspalá a šlo to hned líp, únava dělá svoje- Když můj chtěl večer sexovat, kolikrát si od kojení do kojení vzal prcka, abych se vyspala a pak to šlo, zkuste to.

alboo
15. lis 2015

Tak ja ze zacatku nebyla schopna kvuli poraneni, jako uprimne nase sex.zacatkx po porodu byl des, muj vztek, zoufalstvi, plac a nevim co jeste, ale snaha vetsinou byla a manzel vydzrel. Usili me i jeho se vyplatilo a po pulroce to zacalo byt dobry, a postupne se to zlepsovalo. Nicmene problem byl jinde nez u vas... jako pece o dite je narocna,ale zas tak,aby jeden dva vecery v tydnu nemohly byt nase to fakt ne a to chodim na casteny uvazek. A chlapy,co to neustaly premlouvani nebavi chapu. A vztah podle me pak upada. Dite prece nemuze nicit vztah rodicu

petrasipkova1
15. lis 2015

U nás máme výhodu, že jsme s mužem vyřízeni stejně, malá je náročná, uřvaná, nevydrží sama, špatně usíná, v noci se hodně budí, takže i on nemá chuť každý den, ale po 3 měsících od porodu, kdy jsme si zvykly na mimčo a že už prostě nebude ta pohoda co byla, tak jsme si řekli, že to jednou týdně zkusíme, mě to pořád dost bolí, takže to uvnitř vydržím jen chvilku, ale chce to zkoušet, jinak se nic nezlepší,v průběhu dne na to myslím,a pak se začnu těšit na večer a doufat, že malá usne a nevzbudí se hned, protože se mezi námi zase obnovilo to intimno, i když milování je bolestivé, tak je to fajn a sex se zlepší postupně, pořád to nemůže být takhle blbé, věřím, že až přestanu kojit, začne tělo zase fungovat víc jako milenka a ne jako maminka zahlcená miminkovskýma hormonama. Je to v hlavě, pro mě je důležité cítit muže u sebe, být i jeho žena, ne maminka naší holčičky 🙂
Jinak tedy sakra, 7 měsíců .... doufala jsem, že jak malá poporoste bude to lepší a lepší i s únavou, ale asi teda ne 🙂