Sex. Co dělat?

26. zář 2024

Ahojky,jsme s pritelem deset let a parkrat jsme si vymenily nazory.Jednou mene,jednou vice.Asi jako vsade.Jen ze on je splachovaci.Ja ne.
A mit s nim sex,je muj nadlidsky vykon.Nemam na nej chut,nepritahujeme,protoze vzdy pomyslim na ty hadky.
Do prace chodi,postara se.Deti spolu nemame.Co s tim mam delat?Poradi nekdo?Dekuji

gdpr
26. zář 2024

Ja by som v takom vztahu nedokazala fungovat. Sex je prirodzeniu sucastou kazdeho dospeleho vztahu rovnako a je pre mna rovnako dolezity ako podobne nazory na svet, politiku, rovnaky zivotny styl, chemia a celkovo cele spolunazivanie... Naco ti je vztah s niekym s kym nie si stastna?

autor
26. zář 2024

@gdpr ze zacatku jsme se nehadali.Az pi nejake dobe.I sex byl hezky,ale pak se to ve me zlomilo a uz to nejde z me strany.
Nevim,jak s tim ted pracovat dal...
On hazi vinu na me,ze ja jsem spatna a ja zase na neho.I kdyz on by sexoval,ale ja ne,kdyz si na to vzpomenu

veronicka89
26. zář 2024

Vas problem neni primarne sex ale komunikace a vztah
..kvuli cemu se hadate?

kessien
26. zář 2024

Tak asi nemáš v sobě tu hádku vyřešenou?
Hádka je hádka podle toho o co jde ale přeci za par dni,už to člověk vidí jinak s chladnější hlavou…? Já teda při sexu nemyslím na hádku ale na sex 😁

autor
26. zář 2024

@veronicka89 nekdy jsou to blbosti a nekdy ze jsme na mobilu,ze nekomunikujeme spolu.Duleziteho nic vetsinou

svija
26. zář 2024

Jestli tě po 10 letech nepritahuje, je na čase udělat změnu a najít někoho, kdo tě přitahovat bude 😉. A hned bude najednou sex zajímavější. Nemáte děti, manželé nejste, tak nemusíte být spolu "za každou cenu".

rosalindamelinda
Včera v 09:44

Njn, každý svého štěstí strůjcem. Tak musíš ty hádky vést tak, abyste se nepohádali úplně do krve a neřekli si tak hnusné věci, že se navzájem zprotivíte. Nebo že se ti teda zprotiví on. Musíš ty hádky umět nějakým způsobem ukočírovat, třeba říct jenom něco a pak raději mlčet, nepokračovat dál a zadusit jakýkoliv větší výbuch vzteku. Jste spolu 10 let... tak to už je dlouhá doba... těžko si hledat a zvykat na někoho nového...nevím, nepíšeš, kolik máte let...

reeeza
Včera v 10:45

Je to o prioritách a určité životní moudrosti, vyspělosti.
Hádky jsou součástí vztahu, stejně tak výměna názorů- i těch nepříjemných. Ve vztahu je prostě důležité nebýt moc křehounká víla z papíru, ale naučit se brát věci s rezervou a tolerantností - umenšit někdy ego a uražení a chápat že i druhý někdy bouchne, neovládne se, něco po***. Jsme jen lidi.
Je důležité a ve vztahu i nutné se naučit se udobřit, odpustit a jít dál. To tzv. splachování je moudřejší a vyspělejší než věčná dětinská ukřivděnost a vytváření dusns. Zkus se to od partnera postupně naučit, určitě se vám oběma bude lépe dýchat a vztah tolik neztěžkne.
Je to i o nastavení hlavy. Koukej víc na jeho pozitiva, na to v čem je fajn a za co ho obdivuješ, co se ti na něm líbí. Na každém se toho dá najít tolik protivného a u každého se dají najít důvody " proč se s ním nemilovat". Důležitý je si I uvědomit že ani ty nejsi dokonalá a přesně podle partnerovo představ. Taky to s tebou má mnohdy určitě těžké. Ale snaží se na tobě vidět to fajn, zahodit malicherné hádky a vytvářet hezký vztah včetně sexu. Přitom důvodů proč se urazit, prič s tebou nemít sex a věčně si foukat rány má určitě i on. Ale tudy cesta nevede. On to ví, ty si k tomu budeš muset dospět časem.

autor
Včera ve 13:57
autor
Včera ve 13:59

@reeeza děkuji za tak krásná a pravdivá slova😊

autor
Včera ve 13:59

@rosalindamelinda ano je to tak.Děkuji Vám😊

martulka88
Včera ve 14:04

Nejde o splachování, ale o to, zda dokážete tu danou hádku vyřešit. Zda jste schopní se navzájem omluvit. Zda dokážete udělat kompromis a hlavně, zda dokážete spolu mluvit. Komunikace ve vztahu by měla být základ. Bez komunikace prostě nefunguje nic. Partneři by měli být jak milenci, tak kamarádi a nebát se cokoliv říct. Vy si musíte stanovit, co je ve vztahu pro vás důležité. A celý život je potřeba na vztahu pracovat. Ano, někdy člověk vstane prdelí, nemá náladu nebo vybuchne a ujede mu něco, co by neřekl. Ale důležité je si svou chybu uvědomit a jít se omluvit. A zároveň chápat i toho druhého a pokud se hádka vyřeší, jít dál a nepitvat.