Když odečtete všechny povinné platby (nájem, elektřina, plyn, telefon...), kolik Vám průměrně měsíčně zbyde na jídlo a věci kolem sebe a dětí?
Kdyz jsem byla sama s malym, po.odecteni vseho jsem.zbytek rozdelila na 4 hromadky jako 4 tydny a idealni bylo kdyz jsem.mela aspon 2000 na tyden, zbytek.jsem.davala.do uspor. Aby z toho byl clovek schopny pokryt vse mozne vcetne vyletu, nasetrit na dovcu ale darilo se mi docela.🙂
Mě to čeká teď. Končí mi RD, jsem s malým sama... Vycházela jsem doteď s nějakými 10 000 Kč, ale neplatila jsem bydlení. Od ledna bych ráda nastoupila do práce, ale sehnat něco, abych to sama všechno utáhla, a zároveň zvládala školku je dost nadlidský úkol. Jak to děláte s prací vy co jste s dětmi samy???
Já teda už nejsem samoživitelka,ale když jsem před nějakými 3-4 lety byla tak jsem byla na tom docela blbě. Po zaplacení nezbytných výdajů - bydlení, školka - mi zbývalo pro mě a dvě děti(tehdy 5let a 1 rok) cca 3.tisíce na celý měsíc. A to jsem jednou za 14 dní dostala nějakou malou výslužku od rodičů. Tehdy jsem ještě nedostávala výživné, protože nebylo určeno soudně, ale pak jak už bylo to bylo přeci jen o něco veselejší. Ale na žádné rezervy a utrácení to fakt nebylo.
@andiienka musis mit 8 hod pracovni dobu po-pa , skolku tak abys tam zvladla dat dite a po praci vyzvednout ja davala po sesty malyho do skolky a v pul pate vyzvedavala , chudak tam byl mezi prvnima a poslednima vzdy no jo no ale da se.😉
Asi 13 tis. Já a dvě děti. Ale půlku šetřím,protože ne vždy je dobrý měsíc ( stačí mít týden OCR nebo nemocenskou a je problém), a když jsem byla po RD bez práce,tak jsem dost z úspor ukrojila. Rozhodně si nemůžu dovolit všechno utratit.