Také máte někdy den na draka?
U nás je to už snad stálý stav-není to den ani týden ale už měsíce ☹.
Ani nevíme čím to začalo, ale nějak se to na nás lepí a jen doufám že včerejší rozbitou pračkou to už opravdu skončí. Rozbitý mixér, motorová pila a mnohé další životní trable.... jasně k životu to hold patří a není vždy vše růžové.
Jsme zdraví, máme kde bydlet, ale to by nemohl být jeden týden bez problémů? Jak máme mít radost z něčeho, když něco našetříme a plánujem výlet nebo si něco dopřát tak to záhy musíem dát na něco potřebného...
Už mě to opravdu unavuje, ano jsem unavená.
Pardon za výlev... ale veřím že v tom nejsem sama.
Každý se občas potřebuje postěžovat.
Vždycky jsem obdivovala mojí mamkau samoživitelku se dvěmi dětmi a říkala si , ž ekdyž na to budeme dva bude to snažší, ale nějak to zatím nefunguje.
Všem samoživitelkm klobouk dolů. Nechápu jak to zvládáte 🙂
Chápu, že vlastní starosti jsou nejhorší, ale občas se člověk musí smát, co někdo druhý vidí jako starost. Přeji, ať se to brzy uklidní
@ladyhacek Jo chápu tě, tak jsme měli období několika měsíců, kdy jsem měla pocit, že nám chybí už jen vyhořet. Ťuk Ťuk to se naštěstí nestalo 🙂. Pak se to najednou zlomilo a začalo se zase dařit 🙂. Věřím že vám se to taky brzy podaří 🙂. Zajeďte si někde na menší výlet a relaxujte 🙂.
@nita1984 já vím také si říkám, že jsem na tom dobře, že jiní se mají hůře a všechno to vím, ale přesto to "štve" a těhotenské hormony tomu prostě nepřidají
@guinea děkuji vím že zdraví je nejdůležitějí užili jsem si rok strachu, že manžel ochrne na jednu nohu, to se snad stabilizovalo, ale dobře mu není a pořád ma problémy (invalidita 1 stupně a nemůže dělat některé druhy práce- oproti tomu co to bylo kdy jsem doslova byla na vše sama je tohle "pohádka")
@gabrolo doufám, že se nám to také zlomí 🙂
děkuji ono někdy člověk prostě černě vidí a potřebuje slyšet (číst) , slova povzbuzení.
@ladyhacek chce to kupovat kvalitni veci. Sice si priplatite, ale riziko brzkeho rozbiti se minimalizuje... Takze zapomenout na ruzne Sencory a dalsi cinske sunty.
Co jineho na to rici? 🙂
mám během dvou měsíců odešel Notebook (potrebuju k praci), pracka, vysavac, objektiv u foťáku, rozbilo se auto a museli jsme vyměnit kotel... opravy a nové kolem 120tis... občas se to prostě s.....e 😀😀 bude líp...
Plne ti rozumim... snazim se to brat s nadhledem a troskou optimismu - vsechno zle je pro neco dobre 😊 S manzelem se taky stridame ve chvilkach, jak nam to na stridacku leze na mozek... ale proste nemuzeme mit nic zadarmo nebo bez komplikaci. Posledne nas minuly tyden vyplavila bourka - delame strechu a bohuzel nam to vytahnulo kryci plachtu zpod stresnich oken...novy koberce, vymalovano... ja 14 dni po porodu 😂 Na druhou stranu znam lidi, kteri co si vymysli, to maji jako mavnutim proutku. A vis co? Stejne NEJSOU STASTNI. Berou to jako automatiku a chteji stale vic a samozrejme gratis. 😉
já už do telefonu jenom říkám "rok 2018" 🙂 celou zimu a půlku jara všichni nachlazení, úraz + operace + dlouhá rekonvalescence jednoho člena rodiny, ukradené auto, nefunguje trouba, mám žehličku v opravě a dalších tisíc věcí 🙂 snažíme se to brát sportovně, ale občas na mě taky padne splín. Ale už je jaro a bude dobře 🙂
ehehe, tak to my máme rozbitý věčně něco, teď momentálně auto, který až se opraví a přijde účet, tak nebudem žrát asi 2 měsíce :D do toho ma ted malá chřipku jako kráva, horečky už 3 dny, druhá to asi chytne, možná to my chytnem, já měla taky lítání po doktorech páč mi věčně chybí železo a jsem unavená a dušná, muž milion práce, nejstarší má pubertu takže je drzej a na zabití :D prostě si myslím, že tohle je právě takovej ten životní standart rodiny s dětma v dnešní době :D hlavně, že se máme rádi...my už se tomu smějem, hlavu vzhůru!
Taky máme teď 'báječné' období, cpeme peníze jen a jen do auta 🙈 Tento měsíc to bylo 10tis a příští cca 15tis, jsme normální lidi co mají standartní příjem, tak že to je starost... Ale i při takových výdajích si opravdu říkám že jsem stále šťastná, pokud mám milující a zdravou rodinu, tak jsem milionař, jen hold milionář co si musí odpustit výlety atd.
@ladyhacek Jé, já jsem si podle titulku říkala, Bůh ví, co se neděje. Tohle jsou přece běžné starosti. Taky mě mrzí, když se něco rozsype a obvykle to podle známého ,,Když se se*e, tak se se*e,´´ bývá více věcí naráz. Taky to tak míváme, že nic nic a pak se rozsype X věcí. Ale tohle nepovažuji za životní trable..
Nam pred 3 mesici umrelo miminko....tohle je trapeni, kdyz clovek zije v bolesti.
@jitulka87 prijmete mou hlubokou soustrast.
Zakladatelka si stezuje, pritom se ji prd deje... Obzvlaste na tomhle foru mi to prijde vrcholne nemistne. Je tu mnoho zen, ktere maji opravdova trapeni. Co je proti tomu rozbita pracka a mixer...
Rozbite spotrebice ze jsou trapeni?Trapeni je kdyz se vam rozpadne vztah nebo onemocni clen rodiny apod.
@zelenaesmolda Nebo tragicky zahyne matka malého dítěte. Ale je nepříjemné,když se rozbije pračka a není v čem vyprat. Musí se narychlo sehnat nová...
@letadylkokane žádné čínské šunty nekupuji. Manžel na to i hodně dbá, raději si nasezrime a koupíme pořádnou věc. Doma mám Digi váhu Sencor a to jen že jsme ji dostali svatebním darem
@zelenaesmolda ano někdy i zanedbatelné blbosti jako domácí spotřebiče můžou být trápení i když jen finanční. Nemoci jsme si také prošli- manželovi hrozilo, tě ochrne na jednu nohu. Je v invalidním důchodu. Není to lidský život ale během 4m jsme museli nechat utratit dva naše pejsky jedno právě minulý týden a i když byl starý byl to miláček rodiny.
Vždycky může být hůř a jsem ráda, že jsme zdraví a netrápí nás těžké nemoci, ale když během několika týdnů se rozsype půlka domácnosti tak to také není lehká situace i když samozřejmě jsou tací co jsou na to ještě hůř a i proto mi je pak těžko, že já tu řeším své zanedbatelné blbosti
@ladyhacek Říká se stokrát nic umořilo vola. Prostě někdy je toho hodně..a nemusí jít zrovna o ty největší starosti. Pověstná poslední kapka to dovrší. Lidský úděl je neustálé řešení. Zrovna dnes mi taky není nejlíp, ale ano, jednou všechno skončí. Třeba hned zítra, za pár dní, apod. U mě se střídají období, kdy mám pocit, že už to fakt nedám, s těmi, kdy je relativně klid.
Byť chápu, že je to otravné, ale to není trápení, to je prostě život. Někdy někoho otráví když ujede autobus, někdy odejde konvice, někdy se musí k veterináři, někdy se něco porouchá... kdybych měla "jen" takováto trápení, bylo by to docela fajn :-/ raději bych platila, než řešila záležitosti co čekají mě/nás. Ale jak tu zaznělo, naše osobní problémy jsou vždy horší než ty sousedovo 🙂
Nenech se otrávit, každý z nás má úděl jiný, ač se někdy zdá, že někdo si může žít líp než všichni ostatní, většinou se ukáže, že málokdo nemá starosti - pro někoho to jsou peníze, pro někoho to, že nemůže otěhotnět, pro někoho složité rodinné vztahy, pro někoho zdraví jeho, nebo rodiny... nikdy nic není růžové, jen je potřeba to brát aspoň v rámci možností s humorem.
Btw. - pokud máš děti a máš zdravé děti, máš o koho se opřít, jste zdraví, máte kde bydlet, už jen to je v jistém úhlu pohledu "životní výhra" protože už tak máš víc než někteří lidé. Peníze nejsou všechno.
Před rokem a půl mi začalo dost pitomé období, začalo to manželovou autonehodou, pak mi nevyšla slíbená práce a nastoupila jsem do jiné, kde jsem začala prožívat opravdu peklo. Pak mi přišel posudek na diplomku, který nedoporučoval k obhajobě.... sklátil mě dost vážný zánět ledvin, babičku porazilo auto a byla v komatu, do toho jsme svépmocí stavěli dům, takže jen starosti kolem toho.... po téměř třičtvrtě roce, kdy jsem už byla úplně hotová, jsem si řekla stop. Dala jsem výpověd, zůstala 4 měsíce doma, plně jsem se věnovala stavbě a manželovi a nasávala do života pozitivní energii. Ted mám novou práci - je náročná, ale nenechám si jí zasahovat do osobního života, v domku už bydlíme a jen si ho doděláváme a zvelebujeme, snažíme se o miminko, zatím neúspěšně... pořád je něco, ale po tom čtyřměsíčním "odpočinku" už se dokážu na všechno dívat s odstupem a musím říct, že si ted s manželem užíváme i úplné maličkosti a naopak jen tak nás něco nerozhodí. Co jsem tím chtěla říct? Asi to, že prostě někdy je období, kdy se nedaří, ale když se člověk zakousne a pracuje na tom, aby bylo líp, tak to přinese své ovoce. Drž se 🙂
jj, holky tady mají pravdu. Máte zdravé děti a máte co jíst, tak to jste na tom ,,krásně,, 🙂. Chápu, že to nepotěší, když se něco pokazí, ale to se vždy vyřeší. A výlet se dá udělat suprovej i bez peněz. Stačí si vzít sváču a s dětma vyrazit do lesa.
Ja mam sestimesicniho syna a prave jsme se vratili ze ctvrte hospitalizace. Materialni veci neres.
@letadylkokane ony se nějaké spotřebiče vyrábějí i mimo Čínu???
@victress samozrejme, ze ano. To je mi otazka....
@letadylkokane tak mě pouč, já o žádných nevím, bylo mi řečeno, že i když je psáno země původu jiná, stejně se všechno montuje v Číně.....
@victress Mora se vyrabi v CR, Gorenje se vyrabi v CR, Electrolux se vyrabi ve Svedsku, Miele se vyrabi v CR, Beko se vyrabi mj. v Turecku ci Bulharsku. Bosh vyrabi v Nemecku, USA ci Mexiku...
V Cine se vyrabi zejmena levna elektronika, zavody tam ale ma treba LG ci Samsung, kteri si u drazsich veci umi pohlidat kvalitu.
@ladyhacek Upřímně, když jsem si přečetla nadpis, myslela jsem, že to bude příspěvek o stále nemocných dětech. Píšeš ale, že jste zdraví. Bude to klišé, co napíšu, ale jestli máš zdravé děti, tak máš všechno. Bez mixéru jde žít, pračka se nechá zpravit a ta motorová pila? Jestli nebydlíte v pralese, tak i bez té se snad člověk obejde, aspoň na čas...