Maminky jak jste zvládli rozvod a dvouletým dítětem? Myslím jak po psychické stránce tak finanční?
@zelenaesmolda to je snad zbytečné......autorce to moc nepomůže a ještě jí to poníží....
@hana91 ahoj, trochu stranou od tématu - rozvod za sebou nemám, ale hodně ošklivé partnerské období, když jsem byla s dětmi na RD ano. Rozchodem to neskončilo v podstatě proto, že jsme si to nemohli finančně dovolit - jen jsem čekala, až budu zase vydělávat a budeme moct jít od sebe. A ve chvíli, kdy jsem zase nastoupila do práce, se to úplně otočilo a začali jsme být v pohodě. Samozřejmě nevím, jak je to u vás, třeba je ti tahle moje zkušenost naprosto k ničemu, ale řekla bych, že tohle období má velký krizový potenciál a často se vyplatí zatnout zuby a přežít to.
@berenika39 byl to samozrejme vtip,reakce na spatne zformulovanou otazku,jak ji to muze proboha ponizit?
@zelenaesmolda kdo chtěl pochopil...kdo nechtěl tak si rýpnul..
@zelenaesmolda promin..ale ja to myslela tak,ze kdo chěl pochopit autorku.. taky se mi tvůj komentář zdál trochu zbytečný...
@caverina tak lidi by se meli naucit formulovat svoje dotazy tak,at davaji smysl...ale me uz nic neprekvapi,kdyz vidim ty diskuze obcas a ty dotazy typu "muzu tehotensky test pouzit vickrat" nebo "co vidite na UTZ-ano,vsichni jsme tu gynekolozky" tak mi to hlava nebere,uz se nedivim,ze ma MK povest takovou jakou ma...
Najdou se i vyjimky ale obcas je to des bes
@zelenaesmolda tak hlavně má koník takovou pověst takovou jakou má díky tomu,že už málokdy se tu někomu poradí ale dělat z lidí hlupáky a negramoty by nám šlo...
@caverina no,ono to co si budeme povidat neni vesmes ani treba z nekoho toho hlupaka delat ale to mas vsude na internetu kde se sejde vic lidi.ja miluju dotazy na ktere si clovek muze najit odpoved sam behem 5s ale stejne se zepta a jeste jsou to stupidity typu jake je pocasi tam a tam v tuhle a tuhle dobu?muzu do UK po brexitu na obcanku (brexit jeste nezacal), nebo nedavno tu nekdo fotil kus tkane co z ni vysla at ji poradime co to muze byt,to bylo uz fakt moc...
@zelenaesmolda dobrý.. nebudeme to tu "plevelit"... ale tady to fakt bylo hodně zbytečné....takový hloupý výkřik do tmy...
@hana91 ja nastesti zkusenosti nemam, ale myslim, ze je to hodne individualni. Zalezi, kdo podal zadost, jaky byl duvod rozvodu, zda partnera milujes nebo s nim byt uz nechces. Dale zalezi, zda po rozvode mas nebo nemas urcite zazemi a podporu rodiny a blizkych. Pak jak je dulezite, jak se domluvite na peci o dite atd.atd.atd. Nekdo zvladne rozvod levou, jako by se nechumelilo a nekdo je z nej totalne na dne.
Jsi na tom podobně, jako já před rokem.Taky jsem zůstal sám s dvouletou dcerkou a byla potřeba pomoc rodiny. Tady ale nešlo o rozvod...
@hana91 Nevšímej si rypavců 🙂 Já byla sama na dvě děti a super. Nikdy jsem se neměla líp 🙂 Měla jsem dvouletou a miminko. A bylo to tak .... Že moje máma šla na pracák a ja ji k tomu dávala 8000 a ja chodila do prace a měli jsme všichni pohodu. Záleží na tvoji situaci. Jestli pomůže rodina, jestli to umíš s penězi, jestli máš možnost si přivydělat nebo vydělávat. Takže za mě to bylo super obdobi plné legrace, možnosti a výletů 😉
@zelenaesmolda "lidi by se meli naucit formulovat svoje dotazy" - to sice ano, ale ještě naléhavěji by se měli naučit empatii vůči těm, kteří jsou aktuálně psychicky na dně.
@hana91 Doporučuji přidat se do skupin maminek, které tímto už prošily - pomohou jak psychicky, tak praktickými radami. Tady na MK je např. skupina Maminky samoživitelky, na FB jsou taktéž.
ono se muze dvoulete dite ozenit ci vdat? :D