Rozvod na spadnutí a dcerka mě odmítá

werry
24. led 2016

ahoj holky, s manželem máme problémy už delší dobu, možná pár let, nespíme spolu, já někoho měla (to on neví), on někoho měl...všechno je v háji, nerozumíme si, nehádáme, prostě spolu komunikujeme jen v praktických věcech a ohledně malý. Psychicky už to nezvládám, dcerka je trošku vzteklejší a nejhorší že jen když je se mnou, tatínek s ní problém nemá, to se v klidu obleče, ale když jdem spolu ráno do školky, dělá mi hysterický scény a naschvály, samozřejmě na ní řvu a dám i na zadek....poslední dobou chce jen tatínka, mě úplně ignoruje, zabavila sem ji hračky, on jí dá a ještě neco koupí v obchodě, prostě naschvály....Teď si jí vzal na fotbal a já mám pocit že ji ztrácim, je jí 5 let a vůbec nevim co mám dělat...když se rozvedeme, bude to asi ještě horší když ho neuvidí a naschvály se budou stupňovat....připadám si jak ve vězení, kde bojujem o přízeň dcerky a jeden druhýho se vyhýbáme, spíme odděleně...prostě je to v háji, nevím co dělat, neumíme spolu o ničem mluvit a možná ani nechceme...neumím si představit rozvod a neumím si představit takhle dál žít... 😢 😢 😢

malaveverka
24. led 2016

Takhle nemuzes zit, to te znici. Budes se muset priklonit na jednu nebo na druhou stranu. Vim ze se to dobre radi, sama ziju v takovem statusu quo. Ale co poradna? Treba by vam to pomohlo si ujasnit co dal. Citis k manzelovi jeste neco? Kazdopadne neni dobre ze se to odrazi na dceri:(

lulii
24. led 2016

@werry Ufff, je mi líto, co prožíváš.
Jen chci napsat, že já jsem se synem měla něco podobného (jsou mu teď 3). Měl období, kdy mě začal totálně ignorovat, dělat naschvály, neposlouchal, odmlouval, strašně zlobil a já dělala to samý co ty. Začala jsem na něj křičet, když neposlechl, dostal na zadek, zabavení hraček taky bylo.....čím víc jsem ztrácela nervy, tím víc se mi vzdaloval. Musela jsem se postupně naučit zvládat svůj vztek na něj, počítat vždycky minimálně do 100 😀 Začala ho víc chválit, být na něj hodná i když zazlobil, začala jsem se mu opravdu víc věnovat, víc si hrát, i to např. večerní koupání, co dělal tatínek, tak jsem začala dělat já. Sice to trošku trvalo, ale zase mě začal "mít rád" a teď jsme zase parťáci. Takže radím zatnout zuby, být milá a hodná za všech okolností 😅, víc se věnovat (tím neříkám, že se málo věnuješ) a bude to zase dobrý 😉

lednova
24. led 2016

Ahoj, je to jasné, holka cítí napětí a podle toho se chová. Tatínek je za toho hodného, maminka ta, co něco vyžaduje. Rozvod si představit neumíš, tak nezbývá, než se pokusit o restart manželství. Sama vím, jak je to těžký a sama vím, že když se to nepovede, tak zklamání je o to větší. Je to riziko, ale zkus to. Holka je malá. Vypadá to, že v případě rozchodu by chtěl otec střídavou péči a to považuju za totální prů... Mám jich ve svém okolí teď několik a u takto malých dětí se víceméně bojuje pořád o jejich přízeň - kdo bude hodnější, kdo víc koupí, kdo dovolí úplně všechno... ve finále - vypočítavé děti, které nemají žádné hranice. Pro mě by byla střídavka noční můra, tak bych asi zkousla lecos. Je to dost na houby. Za mě rada teda možná ponižujícící, ale zkuste to dát do kopy. Nemyslím se trvale nějak ponižovat, ale dát si třeba rok a když budeš mít pocit, že se snažíš jen ty, tak to zabalit. Drž se. Myslím na tebe.

jancip
24. led 2016

@werry Bohužel na toto rady nejsou. Že dítě má období, kdy tíhne více k matce a pak zase k otci, je běžné, v této situaci v boji o přízeň je to ale neštěstí. Pokud Ti to není lhostejné, tak asi nic jiného, jak řešit to s odborníkem, Ti nezbývá. I když by se už nedal vztah zachránit, minimálně vám pomůže se situací s dcerou, aby ty dopady byly pokud možno co nejmenší.

werry
autor
24. led 2016

@malaveverka
@lulii potom všem mám pocit že k němu už nic necítím, nedávno jsem tu našla vlasy cizí ženský, řešili sme to jen po sms, týden spolu nemluvili, spal na gauči a nějak to vyšumnělo, nevěřím mu, vim že ho štvu a vadí mu na mě hodně věcí, které mi vyčítá...a mně popravdě vadí i to ,že je tady, jsem ráda když odejde...jsme každý zavřený ve svý bublině a řešíme jen kdo vyzvedne malou...snažím se ji teď věnovat víc, jenže když je tu on, nemám šanci.. než jde spát, hrajeme hry atd...příští týden má otec odpolední, takže budeme spolu a chci se jí věnovat na maximum...nevim proč prostě ke mně si dovolí to, co k němu ne ☹ ☹ jsem fakt psychicky v háji, jen brečim a nejim a on je v pohodě, s malou jsou nej kámoši a já sem tu jak kus nábytku, ani nevim co mám dělat, když oni si spolu hrajou a já nemůžu nic...

shine2015
24. led 2016

@werry podle me musis zacit u sebe,zmenit svoje chovani....jak vuci dcerce tak i manzelovi. Do rozvodu bych se hned nehrnula,na to je casu dost.
Asi bych vecer az mala usne za nim prisla,nefolejzala,otevrela vino (ale ne za ucelem sexu) a navodila doma klid s tim,ze bych narovinu rekla,ze takhle se nezije nejlip ani jemu ani me. Ze by jsi rada aby jste spolu vsichni vychazeli a doma to bylo lepsi. A nebo tohle nech na pozdeji,jen doma zmen strategii v tom,ze se pokusis ometit krik a budes se snazit navodit klid. Pokud na dceru kricis,beres ji hracky,das ji na zadek,tak se to otoci jen proti tobe...je mala a spoustu veci vidi jinak plus nechape co se s tebou deje plzs dalsi vec je,ze v psychologii okolo 5 roku decka se dite upina na opacne pohlavi - syn na matku a dcera na otce...a vzdy ten,koho dite posloucha se musi zastat druhe strany,aby dite vedelo,ze rodice jsou za jedno....chapu ze pro tebe to je na hlavu a ze ti nejspis tvuj muz ublizil...pokud ale nepije,nehraje automaty atd a jsi zena,kterou on miloval...mozna i miluje jeste...jen jestli jste na sebe chladnejsi,tak se neprojevuje...

Zkusila bych zacit u sebe,udelala bych nejake vstricne gesto - ne na sex,ale v necem mu vysla vstric,usmala se na neho,udelala neco jakoby navic nez delam ted....a snazila se trochu vic. Protoze te nechci strasit,ale pokud dcera vidi ve svem otci vzor a citi lasku a miluje ho,on dela vse co chce,tak dost mozna se muze v budoucnu stat,ze kdyz odejdes,casem o dceru prijdes....nebo ti to bude mit za zle..zacne bojkot ve skolce skole apod.
Zkusila bych to nejprve urovnat.

uzsezasenudim
24. led 2016

Nejste šťastní, není šťastná ani dcerka. Děti jsou velmi citlivá stvoření, co odrážení veškeré naše stavy a učí se od nás. To že nezvládnete vztek a dáte jí na zadek, jen prohlubuje to, že ani ona nebude svůj vztek zvládat. Já vím, děsně jednoduše se mi to říká, vím, že to není lehké. Zkrotit vlastní emoce je snad to nejtěžší 🙂 Myslím si, že byste - pokud je ten vztah vážně mrtvý - měli jít od sebe. Sama jsem vyrostla v podobném prostředí. Rodiče spolu mluvili jen o nutných věcech, jinak si žil každý svým životem, spal v jiné místnosti. Když mi bylo 13 let, řekla mi máti, že se rozvádějí. Moje reakce? "To Vám to teda trvalo, myslim, že jste se měli rozvést dřív"..... Máti z toho byla špatná....že i to dítě to vědělo. A přitom měli pocit, že kvůli mě to držej. Je to nesmysl. Vaše životy nejsou otročinou kvůli dítěti.Ba naopak! Dáváte holca špatný mustr na lásku a vztah. Protože takhle by to doma vypadat nemělo. Životy sou jen Vaše a měli byste oba dělat to nejlepší pro sebe a dítě. Ono je logické, že na Vás bude holka ostřejší. Jednoduchý Sigmund Freud. Její otec je její láska a vy jste rivalka. Navíc je tedy dle mě dost hloupé, aby vy jste něco zakazovala, brala hračky a otec zas dovoloval a kupoval nové věci. Automaticky tím podrývá Vaše stanovisko, Vaši pozici..to není dobré. Zkuste najít nějaký komunikační kanál, abyste spolu mohli mluvit. Napište mu mail nebo dopis, prostě se ze všeho vypište. Konstruktivně. Bez zbytečné hysterie a osočování. Třeba to pomůže 🙂 Je mi líto, že se Vám to takhle zhroutilo. Ale život je takovej, je to jako s počasím, někdy příjde tornádo a všechno zničí a jeden neví proč. Nevzdávejte to. Nemyslím ten vztah - to budete vědět jen vy, jak to máte - ale tu životní sílu nevzdávejte! Život je velmi krátký na to, abychom jej žili v nepohodě a bok po boku někoho, koho nemilujeme. 🙂 Peace

mercedesse
24. led 2016

@werry Ohledně rozvodu neporadím, ale teď třeba řeším, že syn je všude hodný - ve školce, u babiček, když je s tatínkem, a se mnou je to peklo. Pořád odmlouvá, schválně mluví sprostě, neposlouchá. Je to prostě období. A já teda nejsem zrovna kliďas, abych na něj vydržela nezařvat. Doufám, že to brzo přejde, jinak se zblázním. U nás je to dáno žárlivostí na sestru. Ona je prostě zlatíčko, takže na ní není moc důvodů křičet a on nechce pochopit, že kdyby nezlobil, tak na něj taky nikdo neřve. Věřím, že kdyby se do toho přidaly rodinné problémy, tak se zcvoknu. U vás je jediný řešení opravdu asi rozvod. Protože tohle prostředí dítěti vůbec neprospívá. Moje teta se nechtěla rozvést kvůli dětem a když byli dospělé, tak jí to vyčetli, že to měla udělat hned, že se jen trápili.

shine2015
24. led 2016

@werry jenze pokud spolu nespite nemluvite a hadate se,vis co to znamena??? Je doma dusno....a to znamena ze casem se chlapovi naskyzne kamaradka ze ktere je milenka....co jsi cekala,kdyz spolu nemate sex??? Ale nic neni ztraceno...sama jsi neverna byla....lze to zpravit jen to nelze ze dne na den....a domaci atmosferu dela zena... Jsi inteligentni,vis jak na neho,znas ho....tak pomalu krucek po krucku....nedolejzej...musi to byt tak ze prijde on....a jsi porad jeho manzelka. Pokud si nevis rady doporucuji klimese....ten ti poradi....nebo dobreho terapeuta....klidne i sama. Nic neni ztraceno hlavu vzhuru.

andrejka3741
24. led 2016

Mě jednou řekla babička ( nevím už o kom jsme mluvili) řekla ,,jak spolu pár přestane spát v jedné posteli, tak to je konec,,. a navíc vy spolu ani neumíte komunikovat. Radit se nedá, ale já bych se pokusila s manželem sednout, rozumně začít mluvit a pokud chceš vztah zachránit, hlavně kvůli sobě, tak bych zkusila manželskou poradnu. V opačném případě rozvod, protože takhle nemůžete žít dlouhodobě ani jeden, natož když je mezi vámi dítě. Můj názor. Držm palce.

werry
autor
24. led 2016

holky děkuji Vám všem za názory, zkusím ještě poslední šanci, buď to půjde nebo ne, přijde mi že spolu bojujeme tak dlouho, že se něj usmát mně bude stát hodně sil, prostě to zlo vůči němu je ve mně, i když sem si to možná způsobila sama...dnes si promluvíme, snad ...doufám...jsme ráda, že sem se mohla takhle vypsat aspoň tady, strasně mi to pomohlo, nikdo o tom neví a jen se přetvařuji, jak jsme vlastně šťastná rodina...odpoledne máme jít na maškarní, teda šel by s ní sám, já sem ale už vybuchla a začala brečet, že bysme taky mohli spolu a že si ji přetahuje na svojí stranu....zkusím být v klidu a večer si promluvit..pro mě ten rozvod byl jediné východisko, vlastně tak pár let žijeme..jen ve společným bytě a to je ještě horší...

shine2015
24. led 2016

@werry snaz se nebrecet...hlavne ne pred nim. Ono tahle vase krize pokud se udobrite vas posili,ale pocitej ze to bude chtit pevne nervy,toleranci i hodne sil a hlavne cas...dva roky urcite. Zkus kontaktovat klimese,jedna i po skype a je dobry. Pro tebe je porad lepsi zustat...a zkzsit to urovnat. I kdyz to boli. Protoze pak treba ta baba co jsi nasla vlasy zacne mluvit do vychovy,kupovat si dceru darkama,navadet atd...
Zkuste jit na maskarni a nedelat si naschvaly...ty nebud urazena ale ani se nesnaz extra...proste v klidu a normalni....si myslim ze ted je treba doma navodit klid. Zadny extrem - ani hadky ani plac...neni dobry.

werry
autor
24. led 2016

@shine2015 děkuji moc, dodalo mi to sílu, budu snažit, hodim se do "klidu" než přijdou, uvařim oběd a pak uvidime 😒

malaveverka
24. led 2016

@werry presne jak psala shine, situace po rozvodu by taky byla velmi narocna, rozvest se muzes vzdycky, takze myslim ze clovek by mel udelat maximum nez odejde ze vztahu s ditetem. Musis se opravdu ponorit do sebe a priznat si i vlastni chyby, neni to jednoduche, ale bez prace na sobe sama to nepujde. A vsechno co pro sebe udelas je jen plus, at uz pro tento nebo pro dalsi vztah.

shine2015
24. led 2016

@werry hlavne nechtej vse hned. Trvalo dlouhou dobu nez se to takhle pokazilo,bude trvat nez se to spravi...ale chce to opravdu cas. Tohle nejde ze dne na den a taky se priprav ze budou vykyvy ze treba za dva tydny nebo mesic ti prijde ze uz to je dobre a pak najednou ze ne ze to nema smysl. Je to normalni....ale spravit se to da. Je to hodne na tobe,nesmi byt doma extremy. Pomalu pozvolna v tobe musi videt tu fajn zenu kterou v tobe videl kdysi. Smyslem neni aby ty ses ponizovala nebo dolejzala,ale aby videl ze jsi inteligentni a na urovni a ze jen tak takovou nenajde. Kdyz bude doma dusno,ty budes brecet nebo kricet tak takovych najde vsude mraky....jestli mi rozumis. A plac na neho nezkousej. To je nefustojne v teto situaci.Brecenim ho nenalakas....musi v tobe videt krasnou zenuu,uprav se,uprav se i na doma...vzdyt ho znas vis jak na neho 😉 jsi ve vyhode oproti milence v tom,ze ho znas lip,mate spolu dite,spolecnou domacnost,porad spi s tebou doma a vis jak na neho a hlavne i jsi jeho manzelka

shine2015
24. led 2016

@werry a hlavne zadne rozebirani sotuace a vraceni se k neresitelnemu....nevracej se k tomu co bylo....ani sahodlouhe proslovy...ani po nem nechtej zadne sliby....a to i do budpucna. Nicemu by to nepomohlo 😉 spis naopak....

werry
autor
24. led 2016

Uf holky....snad to dam...vim ze se s nim mluvit da...ale musime oba chtit...proste jednam impulsivne kdyz me neco nastve a pak ze me dela blazna....musim zacit jinak...bud to bude stejny nebo se to zlepsi

shine2015
24. led 2016

@werry chlapi tyhle impulsivni hysterie nesnasi .... Vlastni zkusenost. Akorat se bloknou a na truc nic nechteji...neboj i me to stalo nervy a prace na sobe i casu....a dnes manzel pomaja se vsim a stara se 😉 a snazi se.

shine2015
24. led 2016

Tuky tuk 😃

lajla
24. led 2016

No já bych v této situaci rozvod uvítala...po tom co ČTÚ tak opravdu není šance začít znovu a kdyby se mělo...zase by se něco oddálilo
Na dcerku Radim nervat a nedavat po zadku... To opravdu nefunguje, zkusit dat sebe do klidu ať už s pomocí relaxace, cajicku či kapiček...a hledala způsob jak se k dcerce více přiblížit, ono to může být potom nepekne použito u soudu, více se ji věnovat, mluvit...5 ti léta už hodně věci chápe, je potřeba mluvit mluvit mluvit

werry
autor
24. led 2016

Tak prvni rana kdyz mi mala rekla ze s nima nikam nepujdu a jde jen s tatinkem ;(

orchidis
24. led 2016

@shine2015 Shine... seš si jistá tím, co píšeš? Já nevím... takové rady... je vidět, že máš vlastní zkušenost, že máš na věc asi rozumný náhled. Ale osobně bych si netroufla takhle "radit" na dálku někomu, koho vůbec neznáš.

Tady je jasnej mrtvej vztah, nevěra, psycho doma. Navíc... to co ty doporučuješ je takový to jednání zaprdlé maminy (mít nadhled, nevyčítat, k ničemu se nevracet - tudíž co si z toho vezme chlap - VŠE JE DOVOLENO)... hele třeba my máme, myslím, moc pěknej vztah, v pohodě dětičky, ale chovat se takhle, tak chlapa akorát odeženu. Takový ty mandy nad věcí, co říkaj jen Ano, taťko, taky moc chlapů nebaví 🙂. Někde to chce i jiskru a emoce, ne jen nadhled a rozumnou mamku :-P.

Nevím, já bych osobně asi šla od toho... ale, nikdy bych si netroufla dávat takové rady...
ono se za to pár let možná dá do kupy, ale taky možná ne a to dítě trpí už nyní, to je jasné.

Těžká situace, doporučila bych dobrého psychologa.

shine2015
24. led 2016

@orchidis nikdy neni nic na 100%....jen jsem brala v potaz to co tafy zakladatelka uvedla. A vzhledem k tomu,ze ona ted nema muze o kterem by byla presvedcena ze je lepsi nez nynejsi manzel a se kterym by byla spokojena ona i jeji dcera, protoze kdyby mela a vztah zachhranit alespon trochu nechtela,tak poda zadost o rozvod a odejde....tak si myslim,ze je rozumnejsi vztah se snazit zachranit....navic pokud to nepujde,o rozvod muze zazadat vzdy....a co se tyka co bude za par let se uvidi...bud to vyresi nebo odejde za nekym jinym....
Ono pokud se odejde ze vztahu aniz by clovek 100% vedel ze toto ne,tak pak vetsinou premila a lituje....a ted kdyz by odesla,muz otevrene prizna novou zenu,vytahne stridavku,zakladatelka bude na finance ale i v byte sama....a moc si ted nepomuze. No nevim. Tohle je muj pohled na situaci. Kvalitnim psychologem pouze pro sebe nic nepokazi asi...pokud to nebude blb. A pokud si sednou....
A dite je otazkou jak trpi ted a jak by trpelo kdyby se mu motala hlava dalsi pani a treba tim ze by tatu nemelo doma....

shine2015
24. led 2016

@orchidis a ohledne toho ze si chlap mysli ze je vse dovoleno...to je relativni ..ja ji nerikam vse prominout a lezt do postele....jen navodit doma klid....pro zacatek

orchidis
24. led 2016

@shine2015 Jasný, chápu... já vím, že to řešení, co navrhuješ, by bylo nej. Ale třeba u nás by to nešlo...

Já bych asi sbalila dcerku, odfrčela s ní na hory, dala si nohy hore, odfoukla si od problémů, udělala dítku pěknej týden bez dusna a vidělo by se. Chce to odstup, to je jasný.

Ale od tohodle bych asi fakt šla pryč, v tom nevidím žádnej další smysl.

evulina77
24. led 2016

@werry hele, normálně s nima jdi, ven foťák, nějakou menší vlastní masku a nahoď usměv. Ohledně rozvodu, na ten je času dost. Ty budeš muset najít zase sama sebe a zjistit, co chceš ty sama. Našla bych si nějakého psychologa nebo nějakého kouče nebo poradce. Začni hned. Začni znovu dýchat. Se změnou začni hned a hned v pondělí si najdi odborníka a začni řešit svůj život. Držím palce...

andrejka3741
24. led 2016

Ono taky těžko někomu radit, když známe celou situaci jen z jedné strany. Tím nechci říct, že neříká pravdu nebo lže, to ne. Ale opravdu bych to tady viděla na odbornou pomoc v manželské poradně, pokud oba chtějí vztah zachránit. My tady můžem radit jen samotné zakladatelce, ne páru celému.

lajla
24. led 2016

@shine2015 upřímně ty bys s takovým chlapem chtěla zůstat??? Já teda ne...tady je fakt mrtvo...ale každý to má jinak
Rozvod si popravdě neumí moc představit žádná...rozchod rozvod je krok do neznámá, a v tomto rozpoložení ve kterém pisatelka je...se nedivim že si žádného nového nenašla...
Roky běží...je zbytečně se snažit slepovat něco co už je pase... A raději se dívat kupředu co život může dále nabidnout

minima2
24. led 2016

Nebudu řešit vztah s manželem, protože nevím, jestli už to opravdu není mezi vámi mrtvé. Spíš mě zaujal vztah s dcerou. Řekla bych, že malá hodně cítí, že jsi v rodině ta slabší. Hroutíš se, máš nervy v háji. Oproti tomu manžel bude asi ten vyrovnanější. Ona to ví a podle toho se chová. Děti vycítí každou slabost, proto zlobí, nemá respekt. Asi to chce postupně s ní znova navazovat vztah. Vzít ji třeba do zoo, někam, kde to má ráda. Koupit jí knížku a společně ji číst. Hodně chválit a dávat najevo, jak si to s ní užíváš...Věnovat se jí. Bude to asi chvíli trvat, ale musí mít pocit, že s mamkou je to taky zábava, nejen stres. Mimochodem, absolutně neradím rozmazlovat nebo nevychovávat. Pravidla musí být, ale mělo by to být tak nějak vyrovnané. "Přísnost" i zábava. Bude to těžké nevybuchovat, sama to kolikrát nedám, ale v této situaci se opravdu musíš držet. A to i ve vztahu k manželovi. Malá to všechno vidí a slyší. Snad to zabere, snad není problém ještě někde jinde...

shine2015
24. led 2016

@lajla ona je ted v pr...hlavne psychicky ze vi ze muz ma milenku a doma nefunguje jak by mel....proto se hrouti a nema trpelivost na dcerku....podle me ji neni jedno jak se muz chova je vytocena a hada se s nim a on zase nesnasi hadky a chce mit klid tudiz utika z domu...nemusi byt nutne spatny...kdo vi taky jak se chovala zakladatelka kdyz mela milence ona.....a tim ji nesoudim...jen ze vetsinou je chyba na obou stranach...a rozvod se muze uskutecnit kdykoliv.