Rozvod - jak dlouho jste se k němu odhodlávaly?

sarus87
21. pro 2018

Rozvod. Jak dlouho jste se k tomuto kroku odhodlavali?
Citim se v bezvychodne situaci, kazdodennich hadek, nechci aby jsme v tom s dcerou dale zily. Ale uznavam, ze se desim co by nastalo, jak to zvladnu, nemam rodinu ke ktere bysme se mohly nastehovat. Teprve ted jsem po materske zacala pracovat, jaky zivot budeme zit?
Ano jsem pohodlna, mame byt, dve auta, slusne prijmy, podnikame vylety, dovolene zijeme hodne slusny zivot bez omezení co se tyce peněz. Ale po rozvodu bych se svým platem a alimenty asi tezko takhle vysla.
Ano pomaha mi s domacnosti i s dcerou, pro hodne lidi to nejdůležitější, ale naae nazory na zivot a defakto na vsechno se rozchazeji.
Uz je to jsou dva roky co nám to neklape. .hdomacnosti, pro nekoho dost dulezite, ale co se svymi naz.

sarus87
autor
21. pro 2018

@sarus87 pisi z mobilu.
Se svými nazory jsme kazdy jinde, dohadujeme se ve vsem. Nestoji pri me. Rozdelujeme me a malou a zvlášť jeho rodinu. Co se sustne tam, ja nevim, nerekne mi nic. Je toho spoustu a ja nevim jak dale.

sudylichozrout
22. pro 2018

@sarus87 co poradna, mediace... Zkouseli jste? Jak se na rozvod tvari tvuj muz, respektive hovori o tom, nebo to vypada, ze on by v manzelstvi setrval?
Co kdybyste kazdy trochu slevil ze svych postoju a nasli byste se uprostred?
Pro me by bylo na rozvod snad jen to, kdyby byl muz nasilny ke me ci detem, nebo volil Babise/komunisty. Na vsem ostatnim se da pracovat 🙂

sudylichozrout
22. pro 2018

@sarus87 *) oprava: ke mne. Pardon.

magdanaty
22. pro 2018

Taky bych nejdřív volila nějakou mediaci, poradnu. Já mám před rozvodem, po celkových třech letech vztahu, z toho dvou jako manželé. Poslední rok to byly same hádky, občas nějaká facka..pomoc s domácnosti minimum (ale to bych jako důvod k rozvodu nebrala). Když jsem pak po jedné hádce dostala nekikrat pěstí, navíc před dcerou (necelé dva roky), odešla jsem k rodičům. Nejdřív jsem doufala, že se to nějak vyřeší, ale chování z jeho strany bylo naopak ještě horší..vyhrožoval mi..volal na mě policii, dělal naschvaly..po pár týdnech jsem o rozvodu žacala uvažovat.. a pak podala žádost o rozvod. Hodně jsem to zvažovala.. byla jsem ochotná se vrátit, pokud by chtěl a snažil se na sobě pracovat, ale na mou podmínku, že musí svou agresivitu řešit s odborníkem, se vykašlal...takže rozvod už pak bylo jediné řešení. V tvém případě, kdyz tam nic podobného není, bych to zkusila nejdřív nějak řešit.

misa357
22. pro 2018

@sarus87 Určitě toto chce poradnu, když se nedokážete domluvit spolu sami.

budouci_maminka
22. pro 2018

Dala bych tomu rok. A i jeho s tím seznámila. Rok se vážně snažila na tom pracovat že všech sil abych si případné na konci neměla co vyčítat. Vcetne vyuziti poradcu a mediatoru. At uz sama nebo spolu (stejnak se vzdy musi zacit u sebe). A stranou rok dávala peníze bokem.

makronka222
23. pro 2018

Skudli si vyplatu, moc neutracej, zkuste tedy poradnu (ikdyz za me by to bylo k nicemu) pak snad s platem vyjdes, kdyz si najdes 1+1. Kdyz si dite vezme na vikend, muzes na brigadu, uskromnit se naucis, mela jsem to podobne... jen jsme nebyli vzati

sarus87
autor
24. pro 2018

@makronka222 muzu se zeptat s jakym platem a alimenty si musela vyjit?