Ahoj maminky, jdu si k vám pro trochu podpory. Budeme se s manželem po sedmi letech vztahu rozvádět. Svoji jsme teprve rok. Máme spolu dvouletého syna. Manžel už od začátku vztahu kouřil marihuanu a díky ní přišel dvakrát o řidičák a stále jí kouří. Do toho začal hodně pít alkohol a začal být dost nepříjemný a o syna se moc nezajímal už od narození. Až když jsem přišla s rozvodem, tak se začal snažit. Jenže snažil se i kdysi když mu o něco šlo a teď nevěřím, že by to bylo jinak časem. Většinou ho zajímali kamarádi a trávit čas s námi ho moc nebralo. Jeho rodina je zdrcena z tím rozvodem a manžel je z toho na dně. Vím, že s ním být nechci ale ten nátlak okolí, že ničím rodinu a ať mu dám další šance a že to nechápou proč chci rozvod, je příšerný. Vím co chci, ale tím nátlakem si to začínám vyčítat. Chci se vás zeptat, jak byste to řešili a zvládli?
@hana91 ale okoli s vami nrzije a nezije vas zivot...je to vas zivot a kdyz vidite..ze to dal nefunguje..stujte si za svym.i kdyz to nebude jednoduche..tohle obdobi prejde...a bude zase dobre. Je videt ze jste rozhodnuta...take bych s takovym manzelem nechtela dale ztracet cas...drzte se..a vubec si nic nevycitejte..jste silna a vite proc to delate...
@hana91 pokud jde o opakované problémy a víte, že zlepšení manžel sliboval už v minulosti, ale nedošlo k němu, pak si stůjte za svým...
Okolím nebývá moc dobré se řídit, protože každý to vidí ze svého úhlu pohledu - ten kdo se rychle rozvedl může spíš tlačit druhého do rozvodu.....zatímco ten zůstává třeba 25 let v nefungujícím vztahu, tak má pocit, že je dobré zůstat takříkajíc za každou cenu.
Rozhodněte se podle svého pocitu, hluboko uvnitř.
Držím Vám palce 🙂
Jeho rodina nám hodně pomohla finančně i hodně na baráku a i dost podržela v různých situacích. Beru ji jako vlastní, ale oni jakoby mi to teď vyčítali, že mi hodně pomohli a já si toho asi nevážím a že přijdu o hodně lidí kolem sebe. To je ten tlak co nesnesu
Chlapy se většinou neměni a kouření trávy je hrozne tak jako chlast to hned nenechá. Budete silna udělejte co cítíte ze je správne
@hana91 hele, ja jsem taky rozvedena. Jenze po roku manzelske poradny a dalsich dvou psychoterapie! To, ze huli travu, jsi vedela od zacatku. Proc sis ho brala? Mate spolu dite, jeho rodina ma pravdu, zatni zuby a zkus to s nim znovu. Ovsem stanov ale jasna pravidla ( zadna trava, chlast, naopak se bude starat o dite) a zaprahni ho doma. A uvidíš. Rozvest se muzes vzdycky, kdyz tohle selze . Ver mi. Vlastní zkušenost.
@hana91
Pokud ses 100% rozhodnuta a taky vis, ze nema vás vztah do budoucna smysl a nemáš manžela ráda tak musíš zatnout zuby a počítat s tím, že pravdepodobne o jeho rodinu přijdeš .
Predtim než jsi přišla s rozvodem, snažili jste se nějak vztah utuzit ? Chápu, že te štve ta nezodpovdnost (kvůli trávě přijít o rp a to hned 2krat) ale předpokládám, že se to nestalo během posledního roku, tak moc nerozumím tomu proc sis ho brala, co je ta "poslední kapka"?
Rodina ví o trávě?
@kacenka1111 Ví o všem i alkoholu. Ta tráva mi tolik nevadila, kdyby už dvakrat nepřišel o papíry a do toho alkohol. Nikdy takhle nepil.
Tak uprime ja bych si takoveho ani nevzala. Takze za me bouchnout šampano 🍷🎉, ze se zbavite koule u nohy 😉 s takovym chlapem zivot nema perspektivu to radsi sama a na okoli kaslat, je to vas zivot nejste povinna ho podrizovat jinym oni sami by taky takhle totiz nezily.
Řeknu ti to takhle... sama jsem rozvedena (dite jsme teda nemeli) a ja byla ta nejhorší samozrejme, ale nikdo s nami nežil, nevedel co se deje za zavrenyma dverma. JENZE pokud by ses mela ohlížet na to, co tomu rekne okoli, tak budes nešťastná. Sama vis, ze s nim byt nechceš, nema cenu v něčem takovém setrvávat. Velka chyba, ze někteří lidi jsou spolu jen kvuli dětem... život utíká,ty i on ai muzete najit nove partnery, byt šťastní, vase dítě bude mit oba rodiče, i kdyz ne po hromadě. Kdyz prostě už ses rozhodla pro tento krok,necouvej... ted mu treba dáš šanci a pravdepodobnost, že to bude zase úžasný je mizivá. Nebo to fajn bude, ale jak dlouho?
Musíte být silná a pokud nevidíte cestu, tak si stát za svým. Rodině bych vysvětlila veškeré vaše důvody a doufala v pochopení