Rozpadá se mi manželství

andryyysssek
26. zář 2016

Ahoj holky,už nevím,jak dál.Máme s manželem krizi už několik měsíců,jsme oba podráždění,jen se hádáme,já jsem z toho všeho už psychicky na dně,nic mě nebaví,ale vůbec nic ☹ Ale teď jde o jeho matku.Mám ji svým způsobem i ráda,není špatná,ale občas ji rupne v palici,a začne po mě ječet,třeba jen proto,že jsem malému ohřívala jogurt v mikrovlnce,nebo proto,že pořád uspávám svou šestiletou dceru.Poslední dobou jsme s ní i jejím přítelem něco podnikali každý druhý víkend.Začalo mi to vadit,protože vždy zůstali na celý víkend,a navíc vždy trnu,jestli ji zas rupne nebo ne,a nemusím ji prostě na tak dlouho,a tak často.Manžel mě nechápe,prý aspoň někdo něco naplánuje,a kdyby čekal na mě,tak sedíme doma na zadku.On ví,že to neumím,něco naplánovat,zorganizovat.Občas teda jo,ale neumím být v plánování tak akční jako ona.Taky mu jde o to,že u bývalých tchánů mi nevadilo,že jsme vždy a všude jezdili s nimi.Jenže s nimi jsem si rozuměla daleko více než se současnou tchýní.Na to mi řekl,že mi vadí,když mi někdo řekne pravdu.Jenže ona neřekne svůj názor,nebo radu,ona po mě rovnou řve.A manžel to bere tak,že aspoň vše řekne narovinu,že se nepřetvaruje,a že já se přetvaruju,když se s ní bavím normálně,když ji nemusím.Neříkám,že se mě nikdy nezastal,to zas jo,a když jsem se ozvala,že tento víkend s ní trávit nechci,zrušil kvůli mě její plán.Jenže v sobotu ráno jsme se zas pohádali,protože čekal,že řeknu,jaký mám plán na ten den ještě než půjde do práce,aby věděl,kdy se má vrátit.Jenže já to zas brala tak,že něco naplánuju podle toho,v kolik přijde domů.Tak jsem teda navrhla technické muzeum v Kopřivnici,ale to se mu taky nelíbilo.Prý to není výlet na celý den,a když jsem mu navrhla,že bysme se mohli v Kopřivnici projít,tak řekl,že se po městě procházet nechce.Další věc je,že jsem mu nedávno navrhla,že bych se chtěla vrátit tam,odkud pocházím,protože tam mám všechny kamarádky,ve městě je vše po ruce,a hlavně je to dál od jeho mamky.Ví,že jsem tam,kde bydlíme nešťastná,nemám tu nikoho,na hřišti s maminama max.pokecám,ale kamarádku tu nemám žádnou,navíc ve městě nic není,je to malé město,a všude aby člověk dojížděl,a spoje taky nic moc.Jenže to zavrhl,že ve velkém městě bydlet nechce,a už vůbec ne tam,kam chci,a že tady má dobrou práci,kamarády.Jenže on nemá problém si najít jinou dobrou práci a kamarády.Možná si to moc beru a přeháním,ale připadá mi,že je mu jedno jak se cítím,a že mě už nemiluje,i když mi tvrdí opak.Omlouvám se za román,možná mě odsoudíte,že přeháním,počítám s tím.

journals
26. zář 2016

Já si myslím, že by pomohlo, kdyby jste si s tchýní na sebe na chvíli odpočinuly - taková třeba měsíční pauza nemusí být vůbec od věci. Když jsou spolu lidi často, tak to je někdy náročné. Co se plánování akcí a trávení volného času týče - asi je nejvyšší čas se naučit něco plánovat. Vždyť přeci není nic složitého otevřít si kudyznudy a podoné stránky, něco vybrat a tam zajet. Tohle je pro mě výmluva, v době internetu není problém cokoliv naplánovat. Jde jen o to se snažit 😉
Já asi chápu manžela, že je rád, že někam vyrazíte. Třeba kdybys začala víc plánovat ty, tak by to bral víc - jezdit jen s vaší rodinou bez tchýně.
Ohledně stěhování vám asi nikdo neporadí, to si musíte probrat doma, ale osobně tohle moc nechápu - on má ve vašem městě práci - takže je to jistota a ty po něm chceš, aby se vzdal práce kvůli tvým kamarádkám? To mi přijde zvláštní. Vždyť se někdy o víkendu můžeš sebrat a do svého města jet k rodičům na víkend, ne? 😉 Já bych tu situaci neviděla tak černě. Jen bych začala být víc akční a nečekala, že některé věci přijdou samy 😉

nutricnihodnota
26. zář 2016

@andryyysssek Sakra! Tolik času bych nechtěla trávit ani s mojí mamkou, natož s tchýní. A když už bych musela, tak bych do toho určitě nenutila manžela. Od toho tvého je to pěkně sprostý a neuvěřitelně nerespektující. To jako musíte furt něco dělat? Jezdit na výlety za každou cenu? Nemáte třeba zahrádku, kde by jste mohli relaxovat, nebo nějaké koníčky? Když by můj manžel takhle reagoval na moje názory a potřeby, tak bych teda rozhodně neměla pocit, že mu na mě záleží, natož že mě miluje. Opravdová láska se totiž nevyjadřuje nějakými slovíčky, ale porozuměním a konáním. Rozhodně si nemyslím, že přeháníš, podle mě máte opravdu velký problém a pokud ho nevyřešíte, tak budeš opravdu moc nešťastná a to tak, že čim dál tim víc ☹

elvira
26. zář 2016

Cítím ten začarovaný kruh, tu ponorku...
Zkus mu třeba napsat dopis - lépe si rozmyslíš co vlastně chceš říct. Vysvětlit mu, že chceš vztah zachránit, ale potřebuješ vědět, že jemu jde o totéž. Že potřebuješ i čas sama pro sebe - to vím sama podle sebe, že byly různé problémy, já doma s malým v jisté izolaci a pak jsem se naštvala a začala chodit cvičit - vypadnula jsem pryč, potkala jiné lidi a měla pocit, že na sobě pracuju - ale může to být jakákoliv činnost - třeba kafe s kamarádkou atd.
Vysvětlila bych mu, že jeho matku mám sice svým způsobem ráda, ale dobře mě zná na to, aby věděl, že tolik času s ní trávit nezvládám a jsem potom zbytečně unavená a podrážděná - a ať navrhne nějakou frekvenci návštěv, která jemu připadá schůdná.
A co třeba zkusit vyskočit ze stereotypu - prostě zajistit hlídání a zajít do kina, pak na večeři, procházku domů? Možná jste v takové fázi, že je to nemyslitelné, ale jen mě to napadlo...

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@journals jj,určitě máš pravdu,v něčem manžela chápu,v tom plánování.Ohledně stěhování,nejde jen o kamarádky,ale celkově o město,o to,že tak často nebudu s tchýní...Co se týče seznamování s ostatníma maminama,neumím to.Co bys poradila?

caverina
26. zář 2016

@andryyysssek tak mě by to plánování každého víkendu asi dost vadilo..raději nechávám věcem volný průběh....co když se mi nebude chtít někam jít....a pak to zkazim vsem😕

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@nutricnihodnota no právě,mě to taky tak přijde ☹ Dnes jsme si o tom trochu promluvili,a uznal,že jeho mamka přehání v tom,že po mě řve.Že to by neměla.

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@elvira to už mě taky napadlo,že bych mu vše vyjádřila v dopise.To,že tchyni mám ráda jsem mu řekla,ale ještě si zkusíme o tom promluvit v klidu.Tento víkend byl právě bez dětí,ale právě se to pos*alo tím,že jsme se pohádali,takže víkend na prd ☹

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@caverina tak mě nevadí,že každý víkend se něco podnikne,ale to,že je to s tchýní.

caverina
26. zář 2016

@andryyysssek tak me taky nevadi,ze se neco podnika ale radeji mam takove hura akce☺a tchýně by mi taky vadila i když já jsme měla tchyne skvelou☺

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@caverina já měla suprovou bývalou tchýni,a je pravda,že časté akce s ní mi nevadily.Možná proto to manželovi vadí,že ho to mrzí.

trdelnik234
26. zář 2016

@andryyysssek

Ahoj, a pamatas si na ten moment ked ste sa zacali hadat? Treba najst skutocnu pricinu a zapracovat na nej. Mozno mas doma chlapa, ktory potrebuje mat vsetko pekne zorganizovane a naplanovane, potrebuje mat pocit, ze si vikend uzil, nieco videl a zabavil sa. Aj moj manzel je taky, len my teraz na celodenne vylety nechodime kazdy vikend.
Inak ja som sa kvoli manzelovi prestahovala do zahranicia a mnohokrat sa ma pytal, ze ako sa tu citim, ci sa mi tu pacim a ci sa nechcem vratit, proste viem, ze by to pre mna urobil, lebo chce aby som bola stastna. Tak ak ten tvoj nie je ochotny sa prestahovat ani len do ineho mesta v ramci republiky, tak neviem no. Ale to asi nebude jadro problemu. Ty si manzela najlepsie poznas, tak skus popremyslat, ze preco mate krizu. Svokru poriesis potom.

caverina
26. zář 2016

@andryyysssek tak jestli po tobě řve tak se ani nemůže divit ze s ní čas trávit čas nechces😕

trdelnik234
26. zář 2016

@andryyyssse
Este ma napadlo. Ako to vyzera u vas doma po hadke? Ako dlho je potom "dusno"? U nas sa napriklad pochytime v sobotu rano ( kvoli takej debiline, ze to radsej ani pisat nebudem) a popoludni uz je vsetko v pohode. Otocime stranu a ide sa dalej. Ak vaznejsi problem, tak kazdy navrhne jedno riesenie a normalne to preberieme. Ale pokazit si vikend bez deti kvoli jednej hadke, to nie.

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@trdelnik234 ahoj,to už si přesně nepamatuju,kdy a jak to začlo,ale je fakt,že nějak po porodu syna.Kolem šestinedělí jsem měla psychiku v háji,asi poporodní deprese,nevím...A od té doby se to veze.Manželská krize začala podrážděností,zbytečnými hádkami,pak jsem byla i hnusná na děti,psychicky jsem se hroutila,asi i z toho stereotypu,když je manžel v práci,a syna,který dost zlobí.Teď už je to vyhrocené tak,že po sobě řveme,jsme na sebe hnusní,a mám sto chutí odejít.

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@caverina no právě :-\

caverina
26. zář 2016

@andryyysssek je blby že mu to nevadi....já bych asi řekla ze nemám problém travit s nima nějaký čas ale každý víkend je přece jenom trochu moc😢😢

journals
26. zář 2016

@andryyysssek Těžko říct, nejsem (naštěstí) ve tvé situaci, ale já bych asi zavedla nějaký nový režim. Výlety ano - ale vzala bych je sama do rukou a to tak, aby jste jeden byli doma, jeden pryč - musíte si najít nějakou rovnováhu kdy být v čudu a kdy je zase dobré být doma. Já bych teda asi víkendy spíš byla ráda, že vypadnu a nenudím se doma, ale každý to má jinak. U nás doma to je tak, že manžel chce mít víkendy akční a nejradši je, když se v pátek sbalíme a v neděli přijedem. Někdy jsem z celého týdne tak unavená, že se mi absolutně nikam nechce. Ale v tomhle nemáme problém se domluvit a případě trávit čas v rozumné míře i sami. Takže klidně bych manžela poslala s tchýní a já třeba jela ke svým rodičům a za kamarádkami.
Ohledně toho seznamování - co třeba FB? Nemá vaše městečno třeba nějakou skupinu maminek na FB?
Jinak mě taky napadlo, jestli už jste nepadli do nějakého velkého stereotypu, co třeba detičky nechat u rodičů a vyjet si s manželem sami někam na prodloužený víkend? 😉

trdelnik234
26. zář 2016

@journals

To je dobry napad, ale na neskor, najprv sa musia naucit znovu spolu zit bez hadok a normalne komunikovat.

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@caverina jj,ještě si o tom zkusíme promluvit.Ale není to každý víkend,ale každý druhý.

journals
26. zář 2016

@trdelnik234 To rozhodně, ale co si budem povídat - doma, ve stereotypu mezi děláním večeře/věšením prádla a obskakování rodiny to jde trochu hůř než jinde, odpočatí a bez dětí... třeba by to mohl být takový první krok - připomenout si sami sebe jako pár, mít aspoň jeden víkend čas jen sami na sebe a pak se snažit doma pokračovat...

caverina
26. zář 2016

@andryyysssek me by vadil i ten každý druhy😕hlavně proto,ze už to máte tak naplánované..jeden sami,jeden s nimi...a tak pořád dokola

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@journals asi se budu muset víc snažit v tom plánování,pravda 🙂 Fb jsem už zkoušela,seznamky maminek,normální seznamky,žádná se neozvala.I tady jsem to zkoušela,přímo na fóru,i ve skupince mé lokality,a nic ☹

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@caverina ano,mě právě taky ☹

caverina
26. zář 2016

@andryyysssek tak bys mu to měla říct...

pe.martina
26. zář 2016

@andryyysssek každý druhý víkend trávit s tchýní, tak jsem do půl roku rozvedená a to mám tchýni zlatou. Taky nechápu proč byste museli být každý víkend na celé dny po výletech?? Já jsem ráda taky občas ráda doma v klidu. Výlety jsou super, ale nemusí být pořád 😉 taky se těžko seznamuju, tak chápu, že je to těžké být "sama"
Co kdyby si občas babička vzala dět na celý den a vy byste si vyrazili někam sami?? Zkus mu to vysvětlit ze svého pohledu a zrušila bych ty obvíkendové musecí výlety. Jedu na výlet, že chci a ne že musím 😊

pe.martina
26. zář 2016

@andryyysssek a doporučuju psychologa, já tam po velké krizi s manželem chodím a pomohla mi, poradila a zlepšilo se to mezi námi 😉

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@caverina já mu to už říkala,a on právě na to,že aspoň někdo něco na víkend naplánuje.

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@pe.martina no,spíš mu jde o to,že nejsem schopná naplánovat nic já,že kdyby čekal na mě,tak nikdy nikam nejedem.A babička občas hlídá,a malého si babička vezme na celý víkend,když je dcera u tatínka.A my pak máme víkend sami pro sebe,a někam i zajdem.

trdelnik234
26. zář 2016

@andryyysssek

tak potom v com je problem? mate minimalne dva vikendy v mesiaci len vo dvojici, mozete si robit co chcete, tak rutina to nebude. A ani to vam nepomohlo? Ako travite vikendy vo dvojici? Naozaj si myslis, ze je problem iba v tom, ze nie si planovaci typ?

andryyysssek
autor
26. zář 2016

@trdelnik234 když jsme sami,tak si třeba zajdem na pivo,nebo na večeři nebo zůstaneme doma,a uděláme si hezký večer doma 🙂 teď už to dlouho nebylo,no,ten víkend ve dvou :-\ jj,myslím,že to bude asi velký problém ☹