Promiňte že píšu anonymně. Když o tom tak do hloubky přemýšlím, je to malicherné problém, spíš mě to trápí a uvnitř dost mrzí. Manžel mi říká, ať to neřeším, ale stejně to mám pořád v sobě. Před pár týdny jsem porodila druhého synka, obě naše děti byly vymodlene ( mám zdravotní problemy) a jsem moc stastna, ze je oba mam. Trapi me ale, že moje mamka dela mezi mými dětmi a dětmi mé sestry rozdíly. Vím, že mamka tak jedenkrát do měsíce dětem od sestry nakupuje drahé značkové oblečení ( next, mayoral atd), kupuje jim boty. A mému synovi koupí jedno tričko nebo teplaky jen na narozky, svátek nebo Vánoce a to ještě kupuje pro něho oblečení v pepcu nebo kiku. S tim ve to hodně mrzelo, pak jsem si řekla, že he to její věc a nemusí mému synovi kupovat vůbec nic a můžu být ráda i za to málo. Teď jsem ale pár týdnů po porodu a ptala se mě, co chci koupit našemu novorozenci, tak jsem ji posílala odkaz, že jsou v jednom iternetovem obchodě slevy a může mu něco koupit tam. No dopadlo to zase tak, že ani tomu mému malému nic nekoupila a objednala tam oblečení jen pro sestriny děti. Když jsem ji nakonec řekla, že jsem si to objednala sama, čekala jsem, že mi řekne, že mi aspoň něco zaplatí, ať jakože něco tomu malému da, tak bylo ticho po pesine a nic nerekla. Ted me to zacina zase mrzet, ze jsou moje deti neco min a nestoji ji za to, aby jim neco koupila. Nejvetsi sranda je, ze my s manzelem jsme normalni rodina a segrin manzel velky podnikatel, ktery pořád řeší peníze, auta, golf atd. Vím, že to není žádný problém, ale prostě me to mrzí. Manžel říká, ať to neřeším, tak už se mu s tím nechci ani důvěřovat. Chtěla jsem se jen anonymně vypsat.
@klea81
Sestra je starší a asi vymodlene dítě, na tu dobu ji měli tri roky po svatbě. Myslím, že problém je v tom, že my se s mamkou vídáme tak 3x do měsíce a sestra na mamku pěkně kašle a posílá ji jen fotky děti a máti za nima musí jezdit když oni mají čas. Přijde mi, že si je tak kupuje.
Je to zvláštní, ale asi naprosto zbytečné se tím trápit. Děti od sestry jsou holky? Že po sobě děti navzájem ty "značkové" kousky nedědí? Jak vycházíš se sestrou ty? Myslím, že člověk k životu hadry od babičky nepotřebuje, snaž se to úplně vypustit.
@zuzkasim ja vim, kdyz jsem mela jedno dite, tak mě to trápilo a pak na radu manžela to vypustila s tím, že je to jeji věc, co komu kupuje. Teď jsem ale pár týdnů po porodu a tomu memu malemu nic nedala a jim zase veselé objednavala. Jsem teď plná hormonů a trápí mě to. Vím i, že segre dává i peníze, to vím od otce. Vím, že s timnicnenadelam, chtěla jsem se j3n anonymně vypsat. Nechci to řešit s kamarádama, že máme takové divné rodinné vztahy. Jinak já mám dva kluky a ségra parecek.
Mame to same jen od tchyne... Rozdil mezi vnoucaty svych 2 synu 1000000%. Mrzelo to hodne, ale uz to neresime, zvykli jsme si a jsem rada za to, ze nase deti k ni diky navstevam 3x rocne nemaji zadny blizsi vztah a nebudou tak jednou treba zklamani... Uz se vlastne jen usmivam, kdyz vypravi, jak s vnoucaty jela do Rakouska, aby je poradne oblekla na zimu (rozumej koupila obleceni, vybaveni, lego atd.) a nase deti dostanou cokoladu Milka. Nejde mi o penize, jde mi o princip. Ale ten neni a nebude.
Hodnotila bych spíš chování než dárky, možná si je opravdu snaží "koupit," pokud jak píšeš mají peníze, tak si třeba myslí, že s obyčejným oblečením by ji poslali někam... Ale pokud radši hlídá a tráví čas s dětmi sestry, bylo by mi to líto.😔
Tak ti sestra po klukovi může oblečení přece dávat, ne? Myslím, že jsou to teď hlavně ty hormony, reálně sama vidíš, že opravdu může kupovat komukoliv cokoliv. Nemyslím si, že je nutné, aby babička vnoučeti dávala něco k narození. Přemýšlím, na první dítě mi mamka koupila flísovou deku, na další děti snad ani nic? Nechci jí nějak křivdit, ale fakt myslím, že nic, já nic ani nečekala. A s tchýní jsme pak při první návštěvě vybrali nějaké dupačky u nich v obchodě. Jestli má tvé děti ráda, je ochotná občas pomoct, když potřebujete, to je asi to hlavní.
Hlídá tvé děti, vychází s vámi jinak dobře, navštěvuje je? Pokud ano, pak bych se na dary vykašlala. Chápu, že tě to mrzí, ale pro svoje vlastní dobro bych to vypustila.
Tak to bych taky rekla, ze si je kupuje. U deti-vnoucat to nastesti neznam nebo o tom nevim.. ale u nas-sourozencu ano. Cim vic byl jeden na rodice hnusnej, a pohrdal normalnima vecma, tim vic ho zahrnujou "zlatem". Ty "hodne" a vdecne deti si kupovat nemusi. Takze te fakt chapu.. jasne, ze to neni povinnost nekomu neco davat. Ale mrzi te ty rozdily. Kdyby nedala nikomu nic, tak to vubec neresis. Radu na to nemam, proste to tak je. Kdyz bude prilezitost, muzes se na to mamy zeptat. S tim eShopem by me to teda dostalo, a to bych se asi i ja zeptala, proc koupila detem od segry, kdyz to byl tip pro moje dite..
Leze sestre a manzelovi do zadku.Pravdepodobne pocita s tim,ze se o ni na oplatku postaraji az bude stara.
Právě syn babičku miluje, ona jeho taky. Malý k nim rád jezdí i na celé víkendy a má se tam fakt báječně. Vymýšlí mu program atd. Nasi k nam taky casto jezdi na nedelni obedy, kávy atd. A to jsme od sebe skoro 40 km. Já vím, že je to malichernost, prostě teď jak jsem po porodu, jsem citlivá a mrzí mě, že moje deti od ní hezké oblečení nedostanou. Ale jinak je fakt miluje.
Chápu, že ty materiální věci jsou hned viditelné a zapamatovatelné. Ale daleko lepší a důležitější je vztah, který tvoje maminka k tvým dětem chová. Zdá se být skvělý, toho si ceň a podporuj ho i nadále.
Jen to bohužel, častý problém a táhne se to od děti. My s mužem jsme oba outsideři u svých rodicu a podle toho přistupují jak tchanovci, tak moji rodiče k nám a k našim detem. Pro tchanovce jsou děti jejich dcery ( mě švagrové) víc než naše děti. A úplně nejvíc je pro ně jejich vysokosokoskolsky vzdělaný syn, co zdědil dům i pozemky a pomáhají mu vsechno. Zrovna včera jsem se dozvěděla pár věcí, které mě mrzelo. Dneska... Už na to kašlu. Člověk to musí brát takové jaké je. Rekni že od ní nechceš teda nic a hotovo, přestala bych se vůbec na matku jako babičku upinat. Bolí to, aoenneda se svítit.
Pokud spolu jinak vychazíte dobře a babička s tvými dětmi funguje, tak to podle mě nedělá schválně, ale ze strachu. O Tvoji rodinu se nebojí, že přijde, tak nemá potřebu si vás získávat lacinými pozornostmi. Rozumím, proč Tě to trápí a obzvlášť teď, ale ona vás má ráda a to je podstatné. Až to nebude tak citlivé, můžeš si s ní o tom promluvit, pokud Ti to pomůže, ale neobviňuj jí. Možná se sama trápí. Spíš zkus zjistit, co za tím přesně je a jestli jí nemůžeš nějak pomoci.
@pleskot Tady je asi zakopany pes. Presne tak to vidim i ja.
Nečetla jsem všechny komentáře, ale co jsem cetla tak asi půjdu trochu proti proudu. Ja jako vnučka tohle zažila. Mezi mnou a mým bratrancem dělala babička s dědou rozdíly. Tatuv starší bratr nemel nikdy nouzy o peníze. Ale když mi naší koupily nové kolo za vysvědčení babička s dědou hned museli bratrankovi koupit taky a lepší než jsem měla já. Když jsem si u nich na zahradě chteka utrhnout hrášek, tak jsem nesměla protože to měli pro bratránka a takhle to bylo se vším. Co mi naší koupili babička s dědou museli bratrankoj koupit taky ještě lepší a dražší. Dárky od nich jsem dostávala jen k narozeninám a k Vánocům a ještě z druhé ruky nebo co se babicce nehodilo, tak jako do výbavy. V té době mi bylo 10. Bratranek od nich dostával hračky, každou chvíli. S dětskou psychikou to udělá hodně. V tu dobu jsem se cítila menecena za každou cenu jsem chtěla aby mě babička s dědou měli stejně rádi, jako bratránka. Ale stejně to bylo prd platný. Takže když mi bylo těch cca 13 let nechtěla jsem k nim vůbec jezdit. Asi ja osobně bych se s tim smířil, jak to je. Ale až by byli moje děti starší snažila bych se, aby ty rozdíli nepocitili. Aby jim to nenarusilo pěkný vztah s prarodiče. I když tvoje maminka to nejspíš nedělá schválně.
No anebo je to tak, že do vás investuje čas a do dětí tvé sestry, protože s nimi tolik není, může investovat jen peníze. Za to, co ušetŕíte za hlídání, si kup oblečky, co se ti líbí a gratuluju si, protože od babičky tvoje děti dostávají to nejcenější - lásku, čas a pozornost. To nevyváží ani oblečení vyšívané zlatem.
Já to takto měla u své babičky s dědou také. Na mě jako vnučku kašlali. Velmi smutné.((
U nás je to zase naopak.
Já jsem ta nejstarší a u mě není taková přízeň, jako u ostatních sester.
Přiznám se, že ani nechci vědět, jestli moje děti nějak šidi ohledně dárků oproti druhé vnučce.
Tohle je prostě blbe a ještě jsem snad neslyšela, že by prarodiče nedělali rozdíly mezi dětmi/vnoučaty.
Já ty rozdíly vidím.
A možná je to třeba i proto, že nekouřím a sestry ano, takže mají k sobě blíže 😆😆😀
Naprosto ti rozumím, ze te to mrzí a trápí. Ale! Když má babička jinak k dětem hezky vztah, muže to mít nějaké vysvětlení. Pokud mas s mamkou blízký vztah, zkusila bych si s ni opatrně a v klidu promluvit. Zlehka, bez vycitek. Možná ji to jen nedochází nebo má nějaký svůj důvod. Ale je mnohem lepší to, ze tvé děti miluje, chová se k nim hezky a mají krásný vztah. To je k nezaplacení.
Tohle znám z vlastní zkušenosti. Akorát s tím,že sourozenci z tátovo prvního manželství dostávali nové věci a já kde co kdo nepotřeboval. Když jsme jednou dorazili na Vánoce,tak rychle schovali nové walkmany a já dostala obnosene baletní strevice,jelikož jsem se jednou zmínila,že bych chtěla chodit na balet. Nebo jsem v 6letech dostala gramofonovou desku s dechovkama,protože babička měla dojem,že mě decharna baví. Ale na druhou stranu to vyvážily dárky k 15,18 a 27narozeninám a to zatraceně (kredit,náhrdelník po prababicce a zlatý řetízek) . Ale zamrzely ty rozdíly. Oni jsou děti paní účetní a já rozvedene dělnice. To,že jsme děti jejího syna, to bylo asi vedlejší. Až vaše děti odrostou,tak babička zjistí,kde je ta pravá láska. Kdy dětičky přijdou,že chtějí obejmout,nebo s nataženou rukou ...
Tak pokud je to tak jak píšeš tak to půst z hlavy, pokud delaji Tvému synovi program, víkendy, tak je úplně jedno co kupuje druhým, a možná jim to kupuje pravé proto ! My máme jen jednu babičku, moji mámu, a ta na moje děti kašle z vysoká, spolu se nebavíme, o děti se nezajímá, s tatkou se rozvedla, sama se má jako v bavlnce a ostatní ji jsou ukradení,jen lidem okolo ubližuje, a já se učím být samostatná, nemyslet na ni, ale jde to těžce, depky jsou velké a máma chybí ❤️
Divný přístup 😔a sestru má taky raději než tebe?