Rozchod v těhotenství

5. črc 2021

Ahoj, už se to tu asi objevilo někde a někdy ale jdu se spíš vypovídat, protože to pro mě není snadné. 

Měla jsem partnera, který má v péči dvě děti ve věku 10 a 11 let. Já sama mám z předchozího vztahu v péči 3letého prcka. Začátky byly zalité sluncem, děti chodily do školy, na kroužky....pak ale přišel covid. Partner se mě ani nijak neptal a ani já neprotestovala a zůstala s dětmi doma, stejně jsem na RD. Děti jsem učila, vařila, o dům se starala ale postupem času jsem nesměla nic říct. Nesměla jsem mít nějaký názor. Vždy když jsem chtěla aby děti byly trochu samotné a s něčím doma pomohly, vždy se to setkalo akorát se slovy, že to jsou děti. Připadala jsem si jako služka ale dělala jsem to dál, protože jsem je měla všechny ráda. Vzhledem k tomu, že jeho děti neumí být doma samy ani 10 minut, bylo prakticky nemožné někam jet. K lékaři, na návštěvu, zkrátka kamkoliv. Podotýkám, že na RD lehce pracuji ale ani to nebylo možné, případně po večerech, kdy jsem toho všeho měla plný kecky. Do toho všeho jsem otěhotněla. Nyní jsem v 7. měsíci, bohužel s nějakými komplikacemi a tak lékaři u mě byli potřeba více, než u zdravé těhulky. To znamenalo, že děti pokaždé musely jet k jeho rodičům a ti mi to následně i s jeho sestrou dali pěkně sežrat. Poslední dobou se do mě začali trefovat všichni z jeho rodiny. Že jsem ztloustla, že mi těhotenství sebralo krásu, že jsem rozmázlá atp. Partner nic, naopak, přidal se, že jsem bývala hubenější. Podotýkám, že jsem zatím za celé těhu přibrala 3kg a nepatřím mezi tyčinky ale taková normální. V poslední době mi nebylo dobře, nicméně ikdyž jsem se zmínila, bylo to..nojo ale děti mají narozeniny, musí se udělat oslava, děti mají svátek, musí se udělat oslava. Veškeré informace říkal svým rodičům, od kterých když přijel, tak to byl úplně jiný člověk a říkal něco jiného, než když to bylo z jeho hlavy. Jeho rodiče reagovali na moje těhotenství slovy "no panebože, to si dáš teda". Před pár dny mi ale vlezl partner do telefonu a přečetl si konverzaci s mojí kamarádkou, kde jsem se svěřovala asi jako teď tady. Vylítl po mně a řekl, že končí. Odstěhovala jsem si tedy věci a šla. Od té doby bez zájmu. Ptala jsem se ho i, jestli se můžeme sejít, chtěla jsem nějak vyřešit co dál, protože za chvilku rodím ale bez výsledku. Akorát na mě sype výčitky, že jsem přibrala, že se tolik nesměju jako na začátku,  že nesportuju...atd. Nevím si s tím rady, vím, že to chce všechno čas ale vzhledem k mému stavu to vidím všechno asi černěji a nedokážu se s tím nějak srovnat. Zkrátka je mi smutno. 

Přečetla jsem si i pár článků o psychickém násilí a docela se v tom našla. Nezmiňuji tu všechno, protože to by bylo na knihu. Spíš mě asi překvapuje a mrzí jeho chování, nezájem o toho prcka, co má přijít na svět. První co bylo, když mi řekl, ať jdu, tak jel za rodinou jim oznámit, co se stalo. Ti mi vzkázali, že jsem je zklamala a jsou znechuceni. Děkuju, kdo to dočetl až sem.

alilali
5. črc 2021

Jednou mu za tohle rozhodnutí poděkuješ.

pampeliska1313
5. črc 2021

Partner se chová jako idiot. Pardon. Ale chlap co vyčte pár kg navíc ženský co otěhotněla? Je v pořádku? Chápe vůbec, že v těhotenství pracují hormony a nálada Vám může lítat? Vůbec Vám nezávidím situaci, kdy jste teď vlastně sama, když byste ráda cítila podporu ze strany partnera. Ale možná lepší ji mít třeba u kamarádek, rodičů, než u někoho, kdo vyčítá takový voloviny, neumí přemýšlet sám za sebe a postavit se za vlastní ženskou. Takovej chlap k ničemu není. Omlouvám se, pokud jsem to napsala ošklivě.

klokanka31
5. črc 2021

Já bych ho hnala svinským krokem. Kvůli takovýmu blbovi se netrap. Nestojí ti za to.

lv
5. črc 2021

A jak jste spolu komunikovali, jak jste probirali, kdyz se nelibilo neco tobe, jemu? Mozna je dotcenej, ze sis stezovala kamosce.. Meli jste vse probirat spolu, co ti vadi, co jemu, proč se te nezastane, atd.. Pokud je ale manipulator, alibista a srab, tak pryc od nej.. No co, tak budes mit dite, on bude mít třetí, to zvladnes.

netopejr
5. črc 2021

A ty dve jeho deti ma ve svy peci? Nemaji maminku? Ta se nestará? Triletaka bych si vzala s sebou, okud neni ve skolce, a jehi deti mu hidika na hlavu, kdyz se tskto chová. Jsou dost velky, aby zvkadly byt pul dne doma samy, a kdyz ne, maji vlastní babicku a tetu, at se staraji, pokud matka ne. At se staraji a nekecaji, ses jenom cizi ženská.
Nedospělej chlap, co ho řídí maminka.... nebo kdo. Drzi se svoji rodinouy ty ses cizo onuce... Nas.at.
Toto bych zpátky nelepila, ublizis si i detem. Zarod se samq se svym chlapeckem a miminkem - promysli, jak pece a aliky, zda ucadeet neuvadet do RL. Udelej podle sebe, pze on nema zajem se domlouvat. Prijmeni dej po sobě.
Dle psani snad mas kde být, tak toho využij a nevracej se. Tenhle nejen, ze za ro nestoji, ale jeste Tobe i vlastnímu dítěti ubližuje.... Tohle nemas zapotřebí.

orisek56
5. črc 2021

To si děláš legraci? Hubnout v těhotenství? Cvičit? A nemyslím teď těhotenské cviceni. A to hovado že spadlo odkud? Jednou by mi řekl, že mu vadí, že jsem přibrala, kor v těhotenství a jemu by přibrala huba napravo. Panebože, buď rada!!! Nejde jinak než gratulovat ke zbavení se psychopata. Teď začít řešit praktické věci i tak to bude boj.... S narcisy je to složité.

marti89
5. črc 2021

Žádná škoda rozchodu, bez něj se ti bude lépe dýchat.

levandule_k
6. črc 2021

On je hrozný kretén, udělat si z ženy služku, je ponižující, nesmět nic říct - wtf to jsi jako otrok?
Konkrétní radu nemám, kromě toho netruchli pro něj, on není žádné terno. (Tady bys měla spíš slavit, že máš od něj klid a můžeš začít znova a lépe 😉) Tak jak se chová on, se nemůže chovat k ženě žádný muž, i když ho bych mužem nenazývala, to je takový mužský odpad. Jasně, že se nesměješ, kdo by se v takové atmosféře smál. Vyčítá ti úplný absurdity, ignoruj je. (Možná bych si z toho začala psát deník, protože, co já vím, čeho je schopný, tak kdyby došlo na soud, ať máš něco v ruce.) Soustřeď se na sebe a miminko a předchozí dítě. Já jsem teda vždycky pro zapisovat otce do RL, protože alimenty na dítě, na sebe, ale tady bych zvažovala, jestli to raději nezvládnu sama a budu mít klid, i když to bude finančně hodně náročné.

Já s tebou nežiju, ale je otázka, jestli fakt bylo všechno na začátku zalité sluncem, nebo jsi si to jenom nalhávala, dívala se na něj přes růžové brýle. Jestli tam zpětně nejdou vidět náznaky špatného chování.
Pak by mě zajímalo, proč má děti v péči on a né matka, proč se rozešli, teda jestli třeba nezemřela, i to se stává.
Takhle mi přijde, že je něco mezi psychopatem a nezralým dítětem, které je pod vlivem své matky, která nedokáže akceptovat partnera svého dítěte a pořád si myslí, že ji její dospělé dítě musí poslouchat a nic jí není dobré.
PS. jeho ségra nemá partnera že?
Zajímá mě to proto, že snažím o komplexní pohled a jít do hloubky.

svorly
6. črc 2021

Tohle si jako fakt nekdo necha libit?? To neni chlap, ale kus ko*ota co by zaslouzil pres drzku. Bud rada ze ses ho zbavila

crejzy
6. črc 2021

Mě z toho snad vylítl tlak. Taky jsem těhotná ( +10kg mimochodem) a takový chlap si zaslouží nakopat víš kam. Nejsi služka přece ale partnerka a takhle partnerství nefunguje. Chápu že je ti smutno, v těhotenství to je hrozná situace, ale on není opora a nikdy nebude, bude ti bez něj líp. Sešla bych se s nim tak maximálně kvůli alimentům. Doufam že mas podporu v rodině 🍀 drž se

autor
6. črc 2021

Děkuji všem za vyjádření a názory.

@levandule_k

Jeho sestra má přítelkyni. Žijí společně s rodiči na jednom pozemku, což nikomu nezazlívám a nevidím v tom osobně problém. Její přítelkyně však posílá všechny do...určitých míst. Po mně vyjela několikrát, že navštěvuji svou mámu, že se nestarám o děti, že všechno házím na prarodiče, nemazlím se s nimi atd. Potom ale když se to hodí, tak je schopná poslat i otce její partnerky do háje, slušně řečeno, nebavit se s nimi a dělat hádky.
Co se týče mámy od dětí, měla problémy s alkoholem. Vídají se minimálně. Ale i tak je to takový, že děti nesmí nic říct, jsou organizování jak se mají chovat atd.

I teď, cokoliv bych napsala, řekla, sešli jsme se, tak bude přeposláno rodině na schválení a určení, co s tím. Sejít jsem se chtěla kvůli tomu, co bude ale už se ani neobtěžoval reagovat zpátky.

netopejr
6. črc 2021

Lesba Ti rika, ze se nestaras o deti a mele o tom, jak (ne)funguje Tvoje rodija? Bych ji poslala do prodlouzenych zad s tim, ze az ty deti bude mit, muze přijít.... 🙄

autor
6. črc 2021

@netopejr Oni mají jedno dítě skoro 2leté

autor
6. črc 2021

@netopejr Ale jako mně vubec nevadí, že jsou to dvě holky... proti tomu já nikdy nešla. V tom to není...

netopejr
Autor odpověď smazal
Zobraz
levandule_k
6. črc 2021

Takže tam vládne jeho matka/otec, jestli dobře chápu, partnerka od jeho sestry, je asi celkem držkatá a nemá problém, posílat lidi, tam kam slunce nesvítí, což asi musí, jinak by se tam zbláznila (to jen tak poznámka na okraj), ale tím nijak neschvaluji její jednání vůči tobě. Z mého pohledu si má zamést před vlastním prahem a ne řešit, že se málo mazlíš s dětmi, nebo jezdíš za svojí mámou.

Nikdo nepije bezdůvodně, takže se ani nedivím, že pila(pije)...

te_reza
7. črc 2021

Brala bych to jako krok vpřed. Nebudeš mít na krku 4+1, ale jen dvě děti. A jeho rodinku bych z fleku poslala do prdele.

kettkav
7. črc 2021

Moc mě mrzí, co prožíváš. Partner teda podle tvého popisu nestojí za nic. Já bych se o něj nesnažila. Drž se.

vitezove
7. črc 2021

A co od nas potřebuješ za radu? Neměla si s takovým blbem vůbec byt, natož otěhotnět. Ale stalo se. To že od něj utečeš a už ho nikdy neuvidíš je to nejlepší co muzes udelat pro sebe i pro obě děti. Hlavně se k němu nevracej.

filipaz
8. črc 2021

Tohle mi vždycky zvedne tlak. Když se někdo vozí po těhotných, že jsou tlusté, líné a vymýšlí si bolístky, aby byly zajímavé apod. Přijde mi to jako naprosté dno a dělá to strašně moc lidí.
Partner má být první, kdo je pošle někam. Nemá se k nim přidávat, nebo to dokonce iniciovat.
Pokud se tak rozhodnete, udělejte za tím vztahem čáru (jak jen to s dítětem jde) a nepochybujte. Nejspíš bude strašně těžké všechno zvlánout a bude jednoduché spadnout do výčitek - ale on vlastně nebyl tak špatnej, možná jsem to měla vydržet. Možná jsem mu měla vyhovět atd.
Pokud je pravda alespoň půlka toho, co píšete, tak si buďte jistá, že partnerský vztah takhle nevypadá. Máte právo být s někým, kdo Vás nebude ponižovat a bude se k Vám chovat slušně a pomůže Vám a podpoří Vás, když to bude potřeba.

irmamala
8. črc 2021

Njn, tak to nevyšlo ani po druhé.... Hlavně si už s dalším partnerem nepořizuj dítě. Nějak nevěřím, že se lidé změní přes noc. Myslím, že jsi spoustu varovných signálů přehlížela. Pouč se z toho a hlavně ho neber zpět.

giax
Autor odpověď smazal
Zobraz